El recentment constituït grup de biomecànica i tecnologia GRABITECH, dirigit per Carles Paul, ha pre

El recentment constituït grup de biomecànica i tecnologia GRABITECH, dirigit per Carles Paul, ha presentat dues ponències a la Jornada Tècnica  de la UPC sobre “Noves Tecnologies Aplicades a l’Ergonomia”, que es va celebrar el passat dijous 22 de març a l’Escola Politècnica Superior de Barcelona, amb uns 150 assistents.

Carles Paul va presentar la ponència “Disseny i realitat virtual en 3D aplicat a l’ergonomia”, i va centrar l’atenció en els recents avenços en les eines TIC que faciliten considerablement les operacions de disseny, enginyeria, fabricació i simulació per ordinador de processos industrials utilitzant-les en les tasques d’investigació en ergonomia biomecànica com un conjunt d’especialitats dedicades a la millora, innovació i prevenció de la salut humana en les activitats laborals.

José Luis Parreño va presentar la ponència “Estudis Ergonòmics en Laboratori i Camp”.  Aquests estudis es realitzen sobre els  trastorns muscle-esquelétics d’origen laboral. Aquests trastorns son un gran problema de salut en tots els països industrialitzats i una de les primeres causes d’absentisme laboral. Aquests trastorns es poden solventar amb intervencions ergonòmiques que modifiquen les condicions de treball a partir de l’avaluació dels factors de risc, determinats  per l’especialitat de la biomecànica ocupacional.

http://cerpie.upc.edu/jornadas_e.asp