El TCM NetLab participa a l'SmartCity Expo 2011 a Barcelona

 El grup TCM NetLab participa, de la mà de l’empresa Wayra Networks, a l'SmartCity Expo 2011 que es celebra entre el 29 de novembre i el 2 de desembre al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona. El SmartCity Expo està dirigit a empreses, administració pública i centres d’investigació que vulguin compartir i aprendre sobre com seran les ciutats del futur. Dins aquesta temàtica es tractarà sobre com fer que les ciutats siguin més habitables i sostenibles, incloent-hi temes de urbanisme, medi ambient,  energia, mobilitat i governança, entre d’altres.

En aquesta direcció, una de les tecnologies clau en l’àmbit de les SmartCities seran les Xarxes de Sensors Inalàmbriques (WSN, Wireless Sensor Networks), ja que permeten recollir informació sobre paràmetres físics i ambientals de manera distribuïda per tal que puguin ser processats i analitzats a temps real per facilitar la presa de decisions i l’actuació. Al nostre territori hi ha diverses empreses que ja estan aplicant aquesta tecnologia a diversos àmbits com són el medi ambient i l’eficiència energètica. D’una banda s’està aplicant per monitoritzar els aparcaments lliures en una ciutat amb l’objectiu de facilitar el procés d’aparcar, reduint així les emissions de CO2. D’altra banda s’està aplicant per monitoritzar els comptadors de llum, aigua i gas de manera remota amb l’objectiu de tenir una informació més precisa  sobre els consums a cada instant. Les aplicacions d’aquesta tecnologia en l’àmbit de les SmartCities són diverses i útils al mateix temps, ja que permeten una millor eficiència basada en el coneixement.

En aquesta direcció el grup TCM NetLab de la Secció de Projectes de Transferència de Tecnologia i Coneixement del TecnoCampus Mataró-Maresme està col·laborant amb l’empresa Wayra Networks per integrar el protocol DASH7 Mode 2 en la seva solució de lectura remota de comptadors d’aigua, llum i gas. A grans trets, DASH7 Mode 2 és un protocol de comunicacions estàndard per xarxes de sensors inalàmbriques que prové del món RFID actiu i treballa a la banda de 433 MHz, fet que permet optimitzar la cobertura i el consum dels nodes. Per més informació, no dubteu en contactar amb el Netlab.

A més,  el TCM NetLab és l’encarregat d’organitzar el proper DASH7 Alliance Meeting que se celebrarà a les instal·lacions del TecnoCampus Mataró-Maresme els propers dies 12, 13 i 14 de desembre. En aquest congrés hi participaran els membres de l’aliança a nivell mundial, incloent-hi empreses com Schneider Electric, Kone i Agaidi, entre d’altres. Podeu trobar més informació sobre la jornada i inscriure-us-hi aquí

Aquesta notícia està extreta del bloc del TCM Netlab. Visita'l!