El TecnoCampus Mataró-Maresme premia els millors treballs de recerca de secundària

 Els centres universitaris del parc TecnoCampus Mataró-Maresme (Escola Universitària del Maresme, Escola Superior de Ciències de la Salut i Escola Universitària Politècnica de Mataró) van fer lliurament ahir dels Premis TecnoCampus als millors treballs de recerca d’alumnes de batxillerat. Es tracta d’una iniciativa que premia l’originalitat i l’excel·lència en els treballs que fan els estudiants al final de la seva etapa com a estudiants de secundària, amb l’objectiu de fomentar des d’aquestes edats l’esperit emprenedor i la iniciativa propia.

Enguany els treballs premiats en la categoria Adam Smith, que correspon a treballs dels àmbits de turisme i economia i que lliura l’Escola Universitària del Maresme, han estat: Marc Rafanell, del centre Escola Freta de Mataró, pel treball “Sistema espanyol de pensions” (1er premi) i Anna Bernat i Aina Pruna, del centre Escola Pia Santa Anna, pel treball “Herstop. Pastilla anticonceptiva per a nois” (2on premi).

Pel que fa a la categoria Enginy, que correspon a treballs relacionats amb la ciència i la tecnologia i que lliura l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, els premiats han estat: Adrià Abués, de l’IES Vilatzara de Vilassar de Mar, pel treball “Digitalització d’una pissarra d’entrenador de bàsquet” (1er premi) i Jesús Cuenca, de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, pel treball “Robotizació del canvi de roda d’un fórmula 1” (2on premi).

Quant a la categoria en Ciència de la Salut, que lliura l’Escola Superior de Ciències de la Salut, els premiats han estat Mònica Font i Marta Serra, de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, pel treball “Mecanismes de recompensa cerebral” (1er premi)  i Mar Bonany, de l’IES Llavaneres, pel treball “Milions de mons” (2on premi).