Els parcs científics com a pols d'innovació territorial

Avui dijous 18 de novembre, en el marc de l'Innova360, s'ha realitzat a les sales Laia i Burriac del Centre de Congressos del TecnoCampus una jornada sobre Parcs i territori.

La presentació ha anat a càrrec d'Alícia Romero, presidenta del Parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme, i on ha explicat quin és el model de parc que s'hi du a terme, un model singular per la vinculació entre el món de la universitat i les empreses.

A continuació, Jennifer Ruiz, d'ACC10, ha explicat el model de pols d'innovació territorial a Catalunya, i sobre els estudis per establir quin és el valor afegit per una empresa si s'estableix a un parc científic.

Després de la pausa-cafè, s'ha realitzat una taula rodona sobre el paper dels parcs científics i tecnològics com a agents de dinamització de l'economia territorial, amb Joan Bellavista, Director- Gerent de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT);  Jaume Juan, CEO i Fundador d’Apesoft, Joan Cornet, President executiu de la Fundació TicSalut; Andreu López, CEO i Fundador de Tinytronic, Albert Vidal, Director General de CETEMMSA i Joan Trullén, Director de l’ Institut d’Estudis Regionals Metropolitans de Barcelona i Professor d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona. La participació a la tertúlia generada entre els membres de la taula rodona i el públic s'ha valorat molt positivament per part dels assistents.