Presentació de la primera guia de cetacis a la costa catalana

La Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM) vol mostrar el seu suport a la vida marina i a la conservació dels cetacis a la costa catalana i per aquesta raó han organitzat un acte conjuntament amb l’entitat “Projecte Ninam”. El proper 13 d’abril, a les 19h, a la sala Burriac i Sala Arquera del Tecnocampus, les dues entitats s’ajuntaran públicament per presentar aquest manual.

La guia és el recull de 6 anys i 23.000 milles navegades per aigües del Parc Natural de Cap de Creus amb el Dzul Haà, el catamarà de Projecte Ninam i la seva tripulació. No només es tracta d’un manual sinó que va més enllà i esdevé una eina molt útil per a patrons d’embarcacions d’esbarjo amb consells per a procedir correctament davant d’un albirament i indicacions per a poder trobar-los.

Segons els autors del llibre i membres del Projecte Ninam, aquesta guia apareix davant del poc coneixement que es té de la presència de cetacis a la costa catalana. El manual ha sigut elaborat íntegrament a partir de l’experiència dels dos biòlegs del Projecte Ninam, Albert López i Gemma González, una entitat dedicada íntegramente a l’estudi dels cetacis a casa nostra.

L’acte està obert a totes les persones afins als animals abandonats i als mamífers marins. Durant la presentació, Gemma González donarà a conèixer la situació dels cetacis a casa nostra i mostrarà imatges de la vida marina a les costes catalanes i donarà consells per aprendre a respectar-la. Segons González, un dels principals perills per a la conservació dels dofins i balenes a les costes catalanes són les males pràctiques de les embarcacions de recreament.

Les persones que vulguin adquirir la guia la podran comprar a la presentació per 22€. Els fons recaptats per la venda d’aquesta guia ajudarà a que el Projecte Ninam continuï la seva important tasca de protegir els pocs cetacis que queden a la costa catalana però també als animals abandonats que viuen en els refugis de la SPAM.

La presentació compta amb la col•laboració del Tecnocampus, fent mostra del suport als mamífers marins i els animals abandonats.