Verkami participa als Esmorzars de Finançament que organitza ACC10

El passat dimarts 15 de novembre va tenir lloc el darrer Esmorzar de finançament, on vam descobrir com la suma de participacions individuals permet fer realitat un projecte. Tres iniciatives de finançament col·lectiu sorgides a Catalunya ens ho van explicar: Teaming, Verkami i The Crowd Angel. 

El crowdfunding, finançament en massa, microfinançament col•lectiu, o micromecenatge, posa en comú aportacions dineràries individuals amb la finalitat de donar suport a un projecte determinat. Els models inicials consisteixen en retornar al donant una recompensa a canvi de la seva inversió, però últimament s’estan creant algunes plataformes que ofereixen als inversors una estructuració de la inversió i la participació en els resultats.

En aquest esmorzar es van presentar tres exemples de com la suma de participacions individuals, a través d’Internet, permet fer realitat un projecte :

  • Teaming és una iniciativa per reunir microdonacions i canalitzar-les per donar suport a una causa amb una finalitat solidària.
  • Verkami és la major plataforma de crowdfunding a Espanya, en la que ja s’han finançat més de 100 projectes a través del públic, que rep recompenses com marxandatge, edicions limitades o una menció als crèdits.
  • The Crowd Angel és una plataforma que permet invertir online en una selecció d’startups i t’acompanya en el seu posterior seguiment.