8 de juny. Xerrada Títol de la xerrada "L'autoria, un ofici. El dret d'autor, el salari del creador"

El proper 8 de juny a les 16h a la Sala Burriac es durà a terme la xerrada "L'autoria, un ofici. El dret d'autor, el salari del creador".

La sessió sobre drets d’autor s’emmarcarà en el context internacional i nacional d’aquest dret fonamental reconegut a Anglaterra al s. XVIII i a la resta d’Europa al s. XIX, i finalment, com a dret humà, a la Declaració dels Drets Humans de l’any 1948.

Es parlarà de les entitats de gestió col•lectiva de drets d’autor, concretament de la SGAE, el seu paper i funció. Es tracta d’abordar el tema d’una forma didàctica i entenedora, no des d’una vessant legislativa ni jurista. Al llarg de la sessió es s’exposaran casos pràctics i hi haurà bona part de la sessió destinada a preguntes i dubtes per part dels assistents.

Aquesta sessió és especialment interessant per a tots els alumnes del Grau en Mitjans Audiovisuals i del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals i professionals de la comunicació, ja que els aspectes descrits resolen els dubtes principals que sorgeixen de la creació i ús de continguts, com músiques, video, guions i altres formats.

Ponents
Agnela Domínguez Benito
Directora de Comunicació i Activitats de la SGAE
Llicenciada en Psicologia amb formació posterior especialitzada en gestió cultural.
Tècnic superior de l'Administració Pública en Serveis d'atenció a les persones.
Des de l'any 1999 és la Directora de Comunicació i Activitats de la Societat General d'Autors i Editors a Catalunya (SGAE)

Xavier Capellas
Estudia Film Scoring a Berklee College of Music i Composition for the Music Industry a la University of Southern California.
Com a compositor de cinema treballa per a Montxo Armendáriz, Manuel Gutiérrez Aragón, Sergio Cabrera, Laura Mañá, Mariano Barroso, Manuel Huerga. En TV compon per a productores com Bambú, Minoria Absoluta, Brutal Media i directors com Sílvia Munt, Jesús Font.
En publicitat compon i produeix per a agències i productores com Vinizius Young & Rubicam, Aftershare TV, RCR Films, Bassat Ogilvy i Monday Music.

Àngel Valverde
Professor del Grau en Mitjans Audiovisuals i del Grau en Marketing i Comunicació al Tecnocampus de Mataró. Enginyer tècnic informàtic per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Estudis de piano i composició a Berklee College of Music (Boston, Mass, USA).
Ha treballat com a productor musical de diversos treballs discogràfics, músic i compositor per a publicitat, bandes sonores i teatre musical, tècnic de so. Ha col.laborat amb Joan Vives, Albert Guinovart, Joaquim Oristrell, Dagoll Dagom, La Cubana, El musical més petit, entre d'altres.