Cube Technology dissenya una aplicació per menjar de manera més saludable

Joan Gil, CEO de l’empresa Cube Technology Innovations, ubicada al TecnoCampus, ha creat una app anomenada myHealth Watcher.

Aquesta aplicació permet escanejar els codis de barra, i en base als components nutricionals del producte i del perfil del consumidor, recomana o no un producte. Funciona mitjançant un algoritme que analitza i relaciona un perfil personal de salut de l’usuari amb els valors nutricionals i els ingredients dels productes d’alimentació, tant frescos com processats.

Empreses com Caprabo, Condis o Veritas donen suport aquesta iniciativa. L’aplicació és gratuïta i funciona simplement escanejant el codi de barres de qualsevol producte d’alimentació envasat amb la càmera del mòbil. Un cop escanejat, tota la pantalla es torna vermella, groga i verda, depenent si et recomana o no el producte.

En aquests moments, compta amb una base de dades de 50.000 productes, i a més els usuaris poden demanar que se n'incloguin d'altres.

Pròximament, llançaran el servei Premium, que començaran a provar a Andorra, de la mà d’Assegur i en col·laboració amb el Col·legi de Dietistes y Nutricionistes d’Andorra, per ajudar els qui ho desitgin a canviar a hàbits més saludables. La subscripció també estarà disponible a tot l'Estat abans de l’estiu i permetrà utilitzar un xat per consultar qualsevol dubte relacionat amb els aliments.

Fins ara, l’app s’ha finançat amb recursos propis. Aquests últims dies han aconseguit un préstec participatiu d’Enisa i han firmat un contracte amb una empresa multinacional que els permetrà començar a operar molt aviat a la resta d’Europa i a Amèrica. A més, han obert una roda d’inversió de 400.000€.

L’aplicació ha estat finalista del fòrum d’inversió d’Acció, on ha estat escollida com una de les 21 start-ups amb més projecció de Catalunya.  

Llegeix la notícia a La Vanguardia.