Dos estudiants del TecnoCampus, premiats a la Universitat Pompeu Fabra pels seus projecte d’emprenedoria

Mariam Ayadi, graduada en Marquèting i Comunitats Digitals, i Nil Mandri, estudiant del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, han guanyat 3.000 euros en quedar finalistes en la modalitat Idea de l’onzena edició dels premis UPF Emprèn, convocats pel Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra. El premi, dotat en 3.000 euros, l’han guanyat amb el projecte “WiPass”, un dispositiu tecnològic que permet connectar-se a xarxes wifi sense contrasenya i des de punts de difícil accés i que ja es va endur els premis Creatic fa unes setmanes. 

Els premis es van lliurar ahir en un acte celebrat al campus de la Ciutadella de la UPF. L’acte el van presidir Pelegrí Viader, vicerector adjunt al rector, i Núria Basi, presidenta del Consell Social de la UPF i va comptar amb la presència de guanyadors i finalistes, familiars, tutors i mentors dels diversos projectes. Per part del TecnoCampus, hi van ser presents la directora de l'Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, la directora de Serveis i Projecte Universitaris, Montserrat Vilalta, i la cap de Serveis Campus, Luz Fernàndez.

Dins de la modalitat Idea, un altra iniciativa nascuda al TecnoCampus ha rebut una menció especial a la singularitat. Es tracta de “Fly Me To The Moon”, impulsat pels estudiants Marc Gaixas i Sergi Jiménez, un projecte que proposa enviar les cendres d’un difunt a l’espai i un nínxol digital, que geocalitza el punt d’alliberament i crea un llibre de records.

Aquest és el tercer any consecutiu que estudiants del TecnoCampus reben un reconeixement als premis UPF Emprèn. En l’edició anterior, Miquel Giménez va guanyar en la modalitat Ideaamb Thumblock, un cadenat per a motocicletes que funciona amb l’empremta dactilar, mentre que el 2016 Carlos Martínez va rebre el primer premi dins de la modalitat Empresa per Epinium, una eina que permet analitzar opinions dels usuaris sobre els millors productes tecnològics del mercat.

Els premis UPF Emprèn, al qual aquest any s'han presentat un total de vint candidatures, tenen com a objectiu fomentar la iniciativa i la capacitat empresarial entre els estudiants, graduats i postgraduats universitaris.