El congrés sobre gestió de residus Recuwaste se celebrarà el 8 i 9 d'octubre al TecnoCampus

El Tecnocampus de Mataró acollirà el 8 i 9 d'octubre una nova edició del congrés de referència en l'àmbit de la gestió dels recursos Recuwaste, sota l'eslògan "Transformant la proximitat per canviar la globalitat" El congrés comptarà amb prop de 30 ponents i 70 entitats participants, sota el lema "Transformant la proximitat per canviar la globalitat". 

El congrés s'ha convertit en un referent del seu sector a nivell estatal i internacional i aquest any segueix especialment l'evolució que s'està produint globalment en l'àmbit de la gestió dels recursos sota el nou paradigma de l'economia circular i l'exigència en la millora contínua dels ens locals en la gestió dels serveis públics.

El programa comptarà amb quatre eixos temàtics. "L'economia dels recursos", amb conferències, taules rodones i projeccions de documentals del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, abordarà grans qüestions com els recursos, els residus i els mercats. A l'eix de "Municipis i gestió de residus" s'aprofundirà en tres tallers en els residus emergents, les campanyes de comunicació i sensibilització efectives i en els residus tèxtils. Un tercer eix, "Ciutats del món", s'aproximarà a casos d'èxit en la gestió de recursos com els de Vancouver, Capannori o Roubaix. A més, durant els dies de congrés s'establirà un "Innovation Corner" per tractar noves iniciatives i projectes per millorar la gestió de recursos i es podrà visitar una exposició de maquinària innovadora de serveis públics urbans. En el marc del Recuwaste 2018 també es farà la presentació oficial del Parc Maresme Circular, un espai dedicat a l'economia circular situat a Mataró amb uns 18.000m2 de superfície.

 

Call for papers amb premi en metàl·lic

Aquest any, Recuwaste llança de nou el seu Call for papers per donar a conèixer les iniciatives i propostes públiques o privades més innovadores de l'àmbit de la prevenció i gestió de residus. Així, Les millors propostes es mostraran a la zona d'exposició de pòsters de Recuwaste i, d'entre tots els participants, el Comitè de Programa escollirà tres propostes que podran exposar la seva iniciativa en una presentació de 10 minuts a l'Innovation Corner durant el Congrés. A més, totes les propostes presentades optaran al Premi Alfons Maíllo, que atorga un premi en metàl·lic de 1000 €. El guanyador serà triat a través de la votació de tots els assistents al congrés. Les propostes es poden enviar fins el 3 de setembre a través del web oficial.

 

De Recuwatt a Recuwaste

Una de les novetats d'enguany és el canvi de nom del congrés, que passa a anomenar-se Recuwaste en comptes de Recuwatt. Amb aquest canvi de denominació, aquesta cita s'obre de bat a bat a l'economia dels recursos i també de manera central al món local i la innovació, amb un enfocament eminentment internacional perquè els assistents puguin conèixer de primera mà experiències destacables de tot el món, compartir coneixements, fer aprenentatges i confirmar una vegada més Mataró com a punt de referència ineludible en el món de la gestió dels residus municipals. El congrés Recuwaste l'organitzen el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l'Agència de Residus de Catalunya i la Diputació de Barcelona. El programa complet d'Recuwaste 2018 es pot consultar al web www.recuwaste .com. L'actualitat i novetats del congrés també es poden seguir a través de les xarxes socials (A twitter: @Recuwaste, a Linkedin: www.linkedin.com/company/recuwatt-congress)