El Màster en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment es promociona en un congrés sobre geriatria i gerontologia

Els dies 18 i 19 d’octubre, a la seu de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, s'hi va celebrar el 24è Congrés de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia. L'Escola Superior de Ciències de la Salut de Tecnocampus hi va assistir per a donar a conèixer l'oferta de màsters i postgraus que ofereix a l'entorn salut i, fonamentalment, el Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment. Un programa que té com a objectiu formar professionals de la salut en l’àmbit de la recerca en malalties cròniques i l’envelliment. El màster aporta un enfoc multidisciplinar i multidimensional que aborda un dels problemes de salut més importants des de les diferents dimensions: social, clínica, econòmica i de cures.

El lema del congrés, “Abordatge de precisió en l’atenció a la persona gran“, recollia tres dels pilars de l’atenció geriàtrica i del coneixement gerontològic: la necessitat del diagnòstic de precisió des d’una perspectiva multidimensional, l’aproximació holística a la presa de decisions i les intervencions de valor en la provisió de serveis a aquestes persones. Aquests són també els elements clau d’una necessària personalització de l’assistència, clàssicament associats al model, lloc i moment d’atenció –com recull el subtítol “Right care, right time, right place”, en referència al clàssic aforisme de l’atenció integrada, al qual es podria afegir la necessitat de comptar amb professionals competents, compromesos amb voluntat de treball interdisciplinar, com els de geriatria o la gerontologia.

Aquest congrés es valora des de l'Escola Superior de Ciències de la Salut com un marc ideal per a donar a conèixer l'oferta formativa en aquest camp.