El professor Anton Planells participa en un congrés sobre videojocs a Santander

El professor de l’Escola Superior Politècnica Anton Planells ha participat en el 5è Congrés de Periodisme Cultural “Game Over: Entreteniment, Art, Negoci, Realitat Virtual, Violència i adicció als videojocs”, que va tenir lloc del 15 al 17 de maig a Santander. Hi ha assistit com a ponent convidat amb una conferència titulada “Cuando Macbeth toma el mando. La integración de los grandes relatos en el videojuego contemporáneo”. L’objectiu de la ponència era analitzar com el videojoc utilitza diferents estructures narratives segons la tipologia lúdica, generant així arguments sobreexplotats (la venjança o l’intrús benefactor) i arguments infrarepresentats (l’amor o la la lluita antisistema).

El Congrés de Periodisme Cultural, organitzat per la Fundació Santillana i el Centro Botín de Santander, és un espai de trobada entre els experts en comunicació de la cultura i els especialistes d’àrees emergents i socialment rellevants, com és el cas, en aquesta cinquena edició, del videojoc.

En aquesta edició, el congrés va comptar amb experts internacionals com Miguel Sicart, de la ITU de Copenhague, científics vinculats a la OMS i periodistes de les seccions de cultura de diaris com El País, La Vanguardia, El Mundo o l’ABC, entre d’altres.

A la imatge, el joc "Call of duty", que il·lustra l'article que sobre el congrés ha escrit a La Vanguardia el crític Xavi Ayén.