El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró organitzen el 23 de novembre la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació

La Nit de l’Emprenedoria i la Innovació se celebrarà el proper dijous 23 de novembre, i com a novetat respecte l’edició de l’any passat s’hi lliuraran uns reconeixements a la innovació empresarial, amb dues categories, la d’innovació empresarial i la d’innovació social. També es lliuraran els premis Creatic a l’emprenedoria. Optaran a ser premiats 34 projectes agrupats en les tres categories: millor idea de negoci, millor start-up i millor projecte universitari. Els Creatic, que enguany arriben a la dissetena edició, estan plenament consolidats com una cita ineludible per als emprenedors. La Nit també serà el moment per als reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions.

La Nit de l’Emprenedoria i la Innovació se celebrarà al foyer del TecnoCampus a partir de les 20 h, i la inscripció per assistir-hi ja es pot fer a través de la web del TecnoCampus. Empreses i emprenedors seran els protagonistes d’una vetllada amb participació dels assistents i presentada per la companyia Dosics, formada per Carles Xuriguera i Rafel Faixedas

Pel que fa als Creatic, cal destacar un premi en metàl·lic de 5.000 euros per al primer classificat i de 3.000 per al segon, en les dues categories, la de millor idea i la de millor start-up. En tots els casos, els guanyadors es podran allotjar al TecnoCampus, on hi ha una comunitat formada per més de 120 empreses, amb una bonificació en el preu del 50% durant el primer any.

Els Premis Creatic els organitzen la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini del Programa Bstartup del Banc Sabadell i l’empresa Servicios Industriales Reunidos (Sirsa). A més, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec, la xarxa d’inversors Banc i l’empresa Bytemaster.

Reconeixements a la innovació

Aquests reconeixements són la principal novetat d’enguany. Els  candidats són empreses del territori que han apostat per la innovació com a estratègia de creixement i consolidació i/o han implementat iniciatives empresarials d’impacte social proposats per associacionsempresarials (FAGEM, PIMEC, Cambra de Comerç, GENTIC, ASEGEMA i Barcelona Maresme Business Club). Les candidatures guanyadores seran escollides per un jurat format per un representat del centre tecnològic EURECAT, un representant d’ACCIÓ i dos representants de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme.

Organitzacions responsables

En la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació també es farà el lliurament dels Reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions, que organitza cada any l’Ajuntament de Mataró. Enguany, els reconeixements estan dedicats a les empreses que han col·laborat de forma totalment desinteressada durant l’any 2017 amb el treball que l’Ajuntament realitza per facilitar que les persones que es troben en situació d’atur puguin apropar-se al món de l’empresa, contribuint així a una millor preparació de les persones en la recerca de feina.