El TecnoCampus llança la tercera edició del programa d’emprenedoria Reimagine Textile en el sector de la moda

El TecnoCampus, l'Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració del centre tecnològic Eurecat, han obert el període per presentar candidatures a la tercera edició del programa d’alt rendiment i d’acompanyament per a emprenedors Reimagine Textile. Aquesta iniciativa, finançada per la Unió Europea, forma part del projecte estratègic del mateix nom amb què, mitjançant diverses iniciatives, s’aposta per la indústria tèxtil a través de la transferència de coneixement, la tecnologia i la innovació. 

El programa s’adreça a emprenedors amb una idea de negoci en el sector tèxtil-moda, oberts a incorporar un component d’innovació i/o tecnològic com a avantatge competitiu. Aquest component pot tractar-se d’una nova funcionalitat en el producte, un teixit intel·ligent, tecnologia en teixit, una solució sostenible, un model innovador per relacionar-se amb el client, alternatives TIC en distribució, etc. 

Aquesta iniciativa forma part de l’aposta estratègica que fa l’Ajuntament de Mataró per la transformació i modernització de la indústria tèxtil del Maresme, on es concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català. El centre tecnològic Eurecat i l’Escola de Teixits de Canet de Mar aportaran la seva experiència en innovació i tecnologia aplicada al producte, i TecnoCampus compartirà el seu coneixement en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria. 

El programa consta de dues fases: en la primera hi entraran quinze participants, que experimentaran de forma evolutiva com la seva idea de negoci es converteix en una proposta clara de valor. Consta de sessions que combinen workshopsimpartits per mentors especialitzats, testimonis d’emprenedors d’èxit del sector, orientació tecnològica i tutories personalitzades aamb experts en negoci. En la segona fase se seleccionaran cinc projectes finalistes que seran acompanyats de forma personalitzada cap al llançament del seu producte al mercat i rebran un full de ruta per l’obtenció de finançament. 

Les candidatures es poden presentar fins el 14 de febrer. El programa es desenvoluparà de març a juliol i de setembre a desembre. Els participants podran disposar d’un espai d’ús compartit a les instal·lacions del TecnoCampus per treballar el projecte, i un espai fablab de prototipatge i experimentació amb especialistes que els podrà fer el seguiment i donar suport. També entraran a formar part de l’ecosistema Reimagine Textile on es connecten emprenedors, inversors, startups i món empresarial. 

Cinc finalistes en l’edició 2019 

Cinc empreses, d’entre les 15 participants inicials, van ser seleccionades per completar l’edició 2019 del programa: Killing Weekend, Portóloalto, Tèxtil-Tàctil, p.b. Almond i Evoke.    

Killing Weekend és una marca de moda independent amb disseny ètic i sostenible. Les peces incorporen un codi QR amb la traçabilitat del producte per a una compra conscient. 

Portóloalto és una marca de vestits de núvia online per a dones empoderades que busquen una experiència diferent a través d’una atenció personalitzada vinculada  la tecnologia 3D.  

Tèxtil-Tàctil ofereix solucions d’absorció acústica a través de panells artístics per a projectes d’interiorisme on es busca un disseny exclusiu i avantguardista. 

p.b. Almond és una marca de moda vegana, sofisticada i funcional, que utilitza teixits sostenibles i innovadors com pinyatex, cànem, tencel o bamboo per a un target molt exigent i crític. 

Evoke és una marca de llenceria interactiva que t’ofereix viure experiències úniques.