Es presenta el Baròmetre d'economia circular de l'empresa catalana

El TecnoCampus, a través de la Càtedra d'Economia Circular i Sostenibilitat, és una de les entitats promotores del "Baròmetre d'economia circular de l'empresa catalana", que valora el grau de coneixement i implementació de l'economia circular en el conjunt de les empreses de Catalunya i que es va presentar el dimarts 27 d'abril. La principal conclusió de l'estudi és que el 72% de les empreses catalanes considera que la transició cap a l’economia circular és urgent. La majoria de les 184 empreses enquestades dels sectors industrial, de la construcció i terciari ubicades a Catalunya apunta a la reducció dels riscos ambientals, la dependència de materials i la reputació corporativa com a principals motius per implantar iniciatives relacionades amb l’economia circular.

Aquest baròmetre, impulsat pel Col·legi d'Economistes de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Foment del Treball Nacional, PIMEC i el TecnoCampus, és un pas clau per poder definir les polítiques facilitadores més efectives a l'hora d'impulsar aquest nou model per part de governs i institucions.

L'economia circular ha esdevingut un important motor de competitivitat que ofereix noves oportunitats per donar resposta a futures necessitats de les empreses, com ara la transformació dels models de negoci i de consum sobre la base d'una societat inclusiva i sostenible.

Partint d'aquesta idea, la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col-legi d'Economistes de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Foment del Treball Nacional, PIMEC i la Càtedra d'Economia Circular del Tecnocampus Mataró-Maresme han col-laborat en l'elaboració del 'Baròmetre d'economia circular de l'empresa catalana' per valorar el grau de coneixement i implementació de l'economia circular en el conjunt de les empreses de Catalunya. Un pas clau per poder definir les polítiques facilitadores més efectives a l'hora d'impulsar aquest nou model per part de governs i institucions.

Les dades del baròmetre, que s'han processat amb la col-laboració dels tècnics de la Càtedra d'Economia Circular i Sostenibilitat, s'han analitzat per part de professionals de totes les entitats involucrades en aquesta iniciativa per conèixer l'estat de l'economia circular a les empreses catalanes.

En la presentació, que es va a dur a terme el passat dimarts 27/4, el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, va assenyalar que “el baròmetre que avui es presenta ens sembla una magnífica iniciativa de cooperació que entronca a la perfecció amb els valors que inspiren el TecnoCampus”. “Des del començament vam mostrar la disponibilitat per col·laborar-hi amb la nostra experiència en el tractament i l’anàlisi de la informació”, ha afegit Checa. “Confiem que aquest baròmetre esdevingui un bon instrument de suport a la gestió pública i de reconeixement dels progressos de les empreses del país en aquest àmbit”, ha conclòs.

Podeu consultar els resultats complets del baròmetre aquí.