La lliga de debat universitària celebra la final amb l'escriptora Care Santos com a convidada

La cinquena edició de la Lliga de debat universitària del TecnoCampus va arribar ahir al punt culminant amb la celebració de la final entre dos equips, formats per dos i tres estudiants respectivament. El tema plantejat, i sobre el qual van haver d'argumentar a favor i en contra, va ser la possibilitat de suprimir l'energia nuclear. Els guanyadors van ser Esteve Sandoval (escollit també com a millor orador), Elena Moreno i Marti Guillot. L'equip finalista estava format per Federico Mossa i Eulàlia Bagur.

L’equip guanyador participarà les properes setmanes a la Lliga de debat de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus. Les lligues de debat tenen ja una llarga tradició en el món universitari i representen una oportunitat per als estudiants per aprendre tècniques d’oratòria i posar-les en pràctica.

La final celebrada ahir va comptar amb l'escriptora Care Santos com a membre del jurat, fomat també per  Montserrat Vilalta, directora de Serveis i Projectes Universitaris del TecnoCampus; Oriol Ribet, cap de comunicació del TecnoCampus; Josep-Vicenç Mestre, formador dels estudiants participants en la Lliga i investigador de la Universitat Pompeu Fabra; i Josep Mª Castellà, degà d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.

En la intervenció de benvinguda, la vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, va destacar la importància de les habilitats comunicatives en la vida personal i professional, mentre que l'escriptora Care Santos va remarcar que "persuassió, seducció i capacitat per commoure" són característiques clau en l'art de l'oratòria.

Tots els participants en el programa han rebut els darrers mesos formació i assessorament de Josep-Vicenç Mestre i Josep Mª Castellà. Tots dos faran ara un seguiment de l’equip guanyador perquè continuï millorant durant la competició de la Lliga de debat que se celebrarà al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.