Mataró Tren arriba aquest cap de setmana al TecnoCampus posicionada com una de les fires més potents del sector

El TecnoCampus acull els propers 27 i 28 d’octubre la XIV a edició de la fira ferroviària Mataró Tren. L’esdeveniment se celebra coincidint amb la commemoració del 170è aniversari de la inauguració del primer ferrocarril de la península ibèrica. El trasllat de la fira ferroviària al TecnoCampus, en l’edició de 2017, ha possibilitat l’ampliació de l’esdeveniment, la unificació en un gran espai les diferents propostes i l’organització de noves activitats.

Entre les novetats de l’edició d’enguany de Mataró Tren destaca la Trobada Internacional Mòduls Júnior de modelisme ferroviari. Aquesta trobada és, per a molts joves i principiants, la porta d’entrada al món del modelisme. Se celebra per primera vegada a Catalunya i comptarà amb la participació d’una setantena de modelistes de França i Alemanya que exhibiran les seves maquetes al Foyer del TecnoCampus.

També al Foyer s’instal·larà aquest any la zona comercial de fabricants de trens de modelisme i l’exposició de diverses maquetes, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, el Grup Ferroviari de Mataró, maquetistes professionals i diversos aficionats particulars.

A la plaça del TecnoCampus també hi haurà, entre d’altres, el mercat d’ocasions, un circuit de tren tripulat i un de locomotores de vapor, s’ha ampliat la zona dedicada a les entitats.

En conjunt, s’han programat una cinquantena de propostes entre conferències i xerrades, tallers, projeccions cinematogràfiques, demostracions tecnològiques i exposicions, que se sumen a la zona comercial d’exposició i mercat d’ocasions amb fabricants nacionals i internacionals i expositors comercials de modelisme ferroviari, maquetes i publicacions, etc.

Per facilitar l’arribada del públic al recinte, un trenet turístic traslladarà gratuïtament els assistents que ho vulguin des de la plaça Santa Anna, i també s’habilitarà un bus llançadora des de l’estació de Renfe.

Per potenciar l’assistència del públic familiar a la fira s’han distribuït a tots els alumnes de les escoles d’infantil i primària de la ciutat prop de 14.000 invitacions vàlides per a dues persones.

L’entrada a Mataró Tren tindrà un cost de 3€ i serà vàlida per a tot el cap de setmana. Per als menors i estudiants, l’entrada és gratuïta. Amb l’entrada, els visitants podran gaudir d’una promoció de 2x1 per al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú i el Museu del Joguet de Catalunya a Figueres.

A més del bus llançadora, gràcies a un acord signat amb Renfe Viajeros, els inscrits a Mataró Tren disposen d’un descompte del 30 % en el preu del tren que agafin per arribar fins a Mataró. Se’n podrà gaudir presentant un val a la taquilla de l’estació, que es podrà descarregar des de la pàgina www.visitmataro.cat.

La fira estarà oberta al públic dissabte de 10 a 21 hores i diumenge de 10 a 14 h.