El professor Lluís Albesa es doctora amb una tesi sobre fisiologia de l’esport

El professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport Lluís Albesa Albiol s'ha doctorat amb una tesi sobre el component lent de l’oxigen en el programa de doctorat en Biomedicina de la Universitat de Barcelona, després de la lectura feta el passat 12 de novembre.

La tesi doctoral porta per títol "Evaluación del componente lento del oxígeno, la eficiencia ventilatoria y mecánica en los ejercicios con resistèncias” i els seus dos codirectors són el els professors Manuel V. Garnacho Castaño i la Noemí Serra Payá. La defensa davant del tribunal va tenir lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. El tribunal estava format per Assumpta Ensenyat, professora titular de fisiologia de l’exercici de l’INEFC de Lleida (UdL); Antoni Caparrós, professor de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de l’INEFC de Barcelona (UB), i Xavier Vinyals, professor d’Anatomia i de Fisiologia de l’exercici del TecnoCampus (UPF).

Albesa va rebre la qualificació d'excel·lent cum laude, amb una defensa de com el exercicis predominantment aeròbics no solament estan associats als exercicis de resistència sinó també als de força i com tenen aplicacions en l’àmbit clínic en pacients amb cardiopaties cròniques i sarcopènies. També hi ha aplicacions en l’àmbit de l’entrenament i millores tant a nivell muscular com a nivell ventilatori sense arribar a provocar un estrès a l’esportista ja que es realitzen en una intensitat del llindar del lactat. El tribunal va destacar el marc teòric vigorós, una metodologia innovadora i unes línies d’investigació futures prometedores en l’àmbit de la recerca.

Amb la lectura d’aquesta tesi, ja són cinc els professors del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de l’Escola Superior de Ciències de la Salut que van llegir l’any 2019 la seva tesi doctoral. Són els professors Adrián Garcia Fresneda, Jorge Castizo, Íngrid Hinojosa i Sergi Nuell.