Pere Tuset (ptuset@uoc.edu)
Director Acadèmic del Màster per la UOC
Pere Tuset-Peiró (UOC). Enginyer tècnic de Telecomunicació (2007) i enginyer de Telecomunicació (2011) per la Universitat
Politècnica de Catalunya (UPC). Doctor en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions per la UOC (2015). És professor i investigador del grup WiNe (Wireless Networks) a l’Internet Interdisciplinary Institute, ambdós de la UOC. La seva activitat docent i de recerca se centra en l’àmbit dels sistemes ciberfísics aplicats a la indústria, incloent els sistemes encastats, les xarxes de comunicacions i el processament del senyal. És coautor de més de vint articles en revistes indexades i congressos.
Julián Horrillo Tello (horrillo@tecnocampus.cat)
Director Acadèmic del Màster pel TecnoCampus
Julián Horrillo Tello (TecnoCampus). Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement (Ciència Política i de l’Administració)
per la UOC; màster en Societat de la Informació i el Coneixement a la UOC; enginyer industrial (Organització Industrial) per la UPC; enginyer tècnic industrial (especialitat elèctrica, intensificació electrònica industrial) per la UPC; professor a l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus (ESUPT). Investigador del grup FI4.0 (Fabricació Intel·ligent i Innovació Industrial).
PROFESSORAT
Joan Melià (UOC). Doctor per la Universitat Oberta de Catalunya (2011) i Enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (2005), és professor dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació, i investigador de l'Internet Interdisciplinary Institute (IN3), tots dos de la Universitat Oberta de Catalunya. Anteriorment ha treballat com a investigador postdoctoral a la Universitat Pompeu Fabra i el Pal Alt Research Centri (Xerox PARC). La seva activitat docent es desenvolupa en l'àmbit de l'enginyeria telemàtica i les seves aplicacions. La seva recerca se centra a l'Internet de les Coses, sistemes intel·ligents, i seguretat. És autor o coautor de més de 30 articles en revistes indexades, congressos i workshops, i coautor d'una patent.
COL·LABORADORS DOCENTS
Jesus Alonso. Doctor Enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en 2009 i Màster en Organització i Adreça d'empreses (MBA) en la School of Professional and Executive Development de la UPC l'any 2016 . Actualment, és Gestor de la Divisió de Tecnologies de Comunicació, Cap del Departament de Comunicacions Màquina a Màquina (M2M), i investigador sènior al Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC). La seva activitat professional se centra en l'àmbit dels projectes d'I + D + i i de transferència de tecnologia en l'entorn nacional i internacional en l'àmbit de l'Internet de les Coses i la Indústria 4.0. És professor associat a temps parcial a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en l'àmbit de l'Internet de les Coses, professor col·laborador en el MBA de la UPC en la temàtica de la gestió de l'I + D i la innovació en l'empresa, i professor col·laborador en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en la temàtica de la Indústria 4.0.
Francisco Vázquez. Enginyer Tècnic Electrònic (1995), Enginyer de Telecomunicació (2000) i Doctor Enginyer de Telecomunicació (2016) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Compta amb més de 15 anys d'experiència en disseny i implementació de sistemes embedded, sistemes d'adquisició de mesura, i xarxes de comunicació sense fil de baix consum. Des de gener de 2010, treballa com a investigador sènior al Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC). La seva activitat investigadora se centra en l'anàlisi, modelatge i implementació de protocols d'accés, i en el desenvolupament de sistemes de comunicació per a aplicacions industrials.
Màrius Monton. Enginyer en Informàtica (2003) i Doctor en Informàtica (2010) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És co-fundador de l'empresa iot Partners centrada en la consultoria i l'enginyeria de productes a l'Internet de les Coses. Anteriorment va ser el director d'I + D de l'empresa Worldsensing, pionera en les Smart Cities a Europa. És també professor associat en el Departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics de la UAB impartint classes en Grau i Master, amb una experiència de 13 anys com a docent.
Xavier Pi. Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (1987) i Perit Judicial expert en els àmbits de la Informàtica i electrònica Industrial i de les TIC (2007). És consultor / professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya des de 2004 en l'àmbit de l'enginyeria del programari i la modelització. És membre de la Comissió Indústria 4.0 d'Enginyers de Catalunya i responsable del Grup de Treball Embedded Systems & iot i forma part del Consell de redacció de InfoPLC ++. El seu perfil híbrid respecte a les branques de l'enginyeria mecànica i del programari ho ha aproximat cap al món dels sistemes ciberfísics (automatització i simulació) i centra la seva activitat professional en projectes de MVP per a la Indústria 4.0 amb èmfasi en la convergència IT / OT.
Francisco Sabaté. Enginyer Industrial Elèctric per la Universitat Politècnica de Catalunya (1996) i Master en Producció Automatitzada i Robòtica (PAIR) per la FundacióCIM / UPC (2005). Actualment és director del Master PAIR i del Postgrau en Industrial Internet of Things en la FundacióCIM / UPC. És assessor en projectes d'automatització i de l'àrea de formació en la Fundació CIM / UPC. Director general de TEDELOC, empresa especialitzada en projectes i consultoria d'automatització industrial i integració dels mons OT / IT. Fa més de 20 anys que desenvolupa i dirigeix projectes automatització i d'integració vertical d'informació de sistemes de fabricació industrials.
Pablo Fonseca. És professor del Departament d'Estadística i Recerca Operativa de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech i Cap de l'àrea de Simulació Mediambiental del inLab FIB (http://inlab.fib.upc.edu/) . Té un doctorat en Estadística i Recerca Operativa i un M.S. en Ciències de la Computació. Ha participat en més de 20 projectes competitius relacionats amb la simulació i la transferència de tecnologia i actualment és co-fundador de NECADA (http://necada.upc.edu). Els seus interessos principals de recerca inclouen la Simulació Ambiental i Social, i la representació formal dels models de simulació; aquest interès li ha portat a col·laborar amb la UIT-T en la definició de la nova versió del Specification and Description Language (SDL-2010).