Ha suposat una inversió de 112.000 euros i representa posar a disposició dels estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals un equipament punter
Telèfon de contacte:
931696500
Nom del contacte:
Servei de Comunicació i Màrqueting
Email del contacte:
comunicacio@tecnocampus.cat

Els TecnoCampus ha inaugurat avui un nou estudi d'enregistrament equipat amb tecnologia puntera per a l'enregistrament i l'edició d'àudio d'acord amb els estàndards actuals de la indústria musical. L'estudi, que ha representat una inversió de 112.000€, permet compatibilitzar les condicions de l'enregistrament i la producció musical professional amb la tasca docent, ja que disposa d'un control que incorpora una grada amb capacitat per a 25 estudiants.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de l’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote. També hi ha intervingut l'exdirector de Catalunya Ràdio i dels Mitjans digitals de la CCMA, Saül Gordillo, que ha pronunciat una xerrada sobre innovació i nous públics en el sector audiovisual; el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa; i els coordinadors del grau en Mitjans Audiovisuals, Jordi Roquer i Rafa Suárez.

En la seva intervenció, Gordillo ha destacat l'aposta per continguts nadius digitals, pensats per a les noves formes de consum com podcasts amb so immersiu o vídeos a plataformes com YouTube. "La ràdio", ha destacat, "també és visual, i ha d'usar materials audiovisuals i les xarxes socials". Programes com "El búnquer", “Crims” o "Adolescents", ha conclòs, són el fruit d'aquesta visió estratègica per renovar en els continguts i en les formes de distribució" amb l'objectiu de rejovenir audiències.

L'espai inaugurat avui consta d'una sala d'enregistrament amb visió directa a la sala de control, a més de connexió de vídeo i àudio amb altres espais del TecnoCampus com el plató o els estudis de ràdio. Amb aquesta infraestructura es poden fer enregistraments de petit i gran format, des de produccions tradicionals a enregistraments orquestrals. En l'àmbit tècnic, disposa d'una gamma completa de microfonia especialitzada, previs Neve, Api i Focusrite entre d'altres i del sistema de control Staten Raven, que permet treballar amb dues grans pantalles tàctils sobre tots els paràmetres d'edició propis d'una DAW (Digital Audio Workstation).

L'estudi també incorpora un sistema de monitoratge Dolby Atmos, un sistema d'àudio multicanal, cada cop més utilitzat en cinema, videojocs i música, a partir del qual l'usuari viu una experiència immersiva. Totes aquestes virtuts de l’espai s’han pogut comprovar avui, el dia de la inauguració, en l'actuació musical del grup NOUNEE, liderat per una estudiant del Grau en Mitjans Audiovisuals, Abril Ndjel.

Placa en homenatge al professor Jou
Coincidint amb la inauguració d’aquest espai, avui també s’ha fet la descoberta d’una placa en homenatge al professor Joan Jou, que va morir l’any passat i que va ser un dels principals impulsors de la creació del Grau en Mitjans Audiovisuals. Per acord del Patronat de la Fundació TecnoCampus, el SERMAT (servei de préstec de material audiovisual) estarà dedicat a partir d’ara al professor Jou. El també professor Alfons Palacios ha estat l’encarregat de dedicar unes paraules en record de Joan Jou com a cloenda de l’acte.