El TecnoCampus hi participa amb l'equip TCM MotorSports – TecnoCampus Formula Student Team.
Nom del contacte:
Comunicacio
Email del contacte:
comunicacio@tecnocampus.cat

El Formula Student Spain (FSS) és un campionat internacional universitari que cada any convida més de 600 universitats de tot el món a presentar, dissenyar, fabricar, i desenvolupar petits cotxes de carreres monoplaces. Organitzat per la Societat de Tècnics d'Automoció (STA), té el suport de diverses institucions nacionals i companyies del sector automobilístic. El TecnoCampus hi participa amb l'equip TCM MotorSports – TecnoCampus Formula Student Team.

Aquesta competició és un projecte educatiu que permet als estudiants d‟enginyeria i d'altres graus  formar part d‟una experiència professional real. Formula Student representa un màster de nivell superior al sector de l'automoció. Gràcies al concurs, els alumnes aconsegueixen aplicar els coneixements que han adquirit en situacions pràctiques i aprenen noves habilitats a través de les seves accions.

A més, el Formula Student aporta una experiència real en el disseny, construcció i en les negociacions que són habituals a la indústria automobilística. Igualment, també ensenya els alumnes a treballar en equip, sota pressió i amb unes dates de lliurament estrictes, però alhora amb llibertat i flexibilitat, per tal que els estudiants puguin expressar la seva creativitat i enginy.

L'equip TecnoCampus MotorSports (TCM MotorSports) va sorgir com a part d'una inquietud dels estudiants per crear nous horitzons. "Vam sortir de gairebé dos anys de quarantenes constants, amb moltes hores mortes a casa i manca d'objectius, així que ens vam proposar la tasca de crear alguna cosa nova", explica el Team-Leader i Sponsor Manager Marc García-Penche Chacón. “Hi va haver diverses idees que van sorgir aquests dies, les propostes relacionades amb l'enginyeria aeroespacial van copar durant un inici el debat, però després vam descobrir l'existència de la Formula Student, que es va presentar com una oportunitat de poder donar lloc a aquesta tasca creativa. alhora que integràvem la comunitat del TecnoCampus en aquesta”, afegeix.

"Gràcies a la quantitat d´ofertes acadèmiques que ofereix el TecnoCampus, podem comptar amb gent de molts dels graus", relata García-Penche. “Actualment som 65 alumnes de 8 graus diferents”, comenta. En concret, els alumnes que participen en el projecte pertanyen al Grau en Enginyeria Mecànica, Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Grau en Enginyeria d'Organització Industrial, Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació, Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, Grau en Mitjans Audiovisuals, Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals i el Grau en Logística i Negocis Marítims. “Cada alumne aporta els coneixements del seu grau al projecte, fent-ne un projecte singular i multidisciplinar” conclou.