Gràcies al programa, s'ha assessorat 354 negocis els propietaris dels quals volien cedir-lo a un emprenedor, 584 “reemprenedors” o persones interessades en adquirir un negoci han estat ateses i s´han generat 580 processos de negociació. L’objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, i evitar així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació als municipis de la comarca.

El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró van ser premiats el 9 d'octubre al saló dedicat a l’emprenedoria Biz Barcelona per la Diputació de Barcelona com uns dels centres locals de Reempresa més actius a la província de Barcelona, premi que s'ha anat repetint en les sis edicions anteriors del programa. Reempresa és una iniciativa de la patronal Cecot amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El regidor d’Ocupació i Empresa i segon tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Mataró, Sergi Morales, va ser l’encarregat de rebre el reconeixement. Des de la posada en marxa el 2012, el centre de Reempresa del TecnoCampus ha assolit 115 casos de “reempreses d’èxit” (cessions o traspassos de negocis) que han generat una inversió induïda de 5.192.226€ i han salvaguardat 330 llocs de treball.

Aquest punt d’atenció ha assessorat fins a dia d’avui a 354 negocis els propietaris dels quals volien cedir-lo a un emprenedor, 584 “reemprenedors” o persones interessades en adquirir un negoci han estat ateses i s´han generat 580 processos de negociació. L’objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, i evitar així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació als municipis de la comarca.

El programa ofereix a persones que volen vendre els seu negoci, gratuïtament, assessorament individual per a l’elaboració del Pla de Cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa: des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord. Les persones que tenen el projecte de “reemprendre” una empresa o negoci que ja està en funcionament, se’ls ofereix una cartera de negocis en transmissió i se les ajuda a fer el pla de viabilitat o de "Reempresa" d’un negoci que els interessa.

Galeria d'imatges

Anterior

El curtmetratge Ayúdame, amb la participació d’estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals, candidata als Premis Gaudí

Següent

Participació d'estudiants del TecnoCampus en una trobada internacional del Programa Start for Future