REIMAGINE TEXTILE 2019

És un programa d’alt rendiment d’acompanyament per a emprenedors amb una idea de negoci en el sector tèxtil (moda de vestir, esport, complements, llar i indústria) oberts a incorporar un component d'innovació i/o tecnologia com a avantatge competitiu.

S’adreça a persones emprenedores del sector tèxtil amb una clara vocació d’innovació que volen llançar la seva idea de negoci o proposta de valor al mercat.

 

Reimagine Textile 2019

 

Busquem persones que treballin incorporant teixits intel·ligents que aportin solucions a les necessitats del mercat, innovant en la concepció i disseny del producte, o fent una aposta tecnològica per liderar un segment de mercat.  És necessari que el projecte, com a mínim, tingui una persona dedicada a temps complet.

També cal que contempli com a domicili social i fiscal, per exercir l’activitat de la futura empresa, al Parc Tecnocampus, la ciutat de Mataró o la comarca del Maresme.  En cas d’un domicili social alternatiu, preveure la seva inclusió en la xarxa empresarial Tecnocampus, així com preveure la producció a nivell local tenint en compte la capacitat industrial del territori.

 

Programa

Primera fase

Els quinze participants seleccionats experimentareu el programa de forma evolutiva treballant les següents fases de Model de Negoci 3D. Consta de sessions que combinen workshops impartits per mentors i testimonis d'emprenedors d'èxit del sector.

 • Convertireu la idea de negoci en una proposta de valor clara, descobrint el mercat i la seva reacció davant la proposta de valor. Plantejareu el model de negoci amb la metodologia Canvas.
 • Us ajudarà a preparar l'estratègia de producte i desenvolupament de la col·lecció i a definir el pla d'operacions.
 • Definireu les estratègies de màrqueting i comercial.
 • Validareu la viabilitat econòmica i financera, així com els estàndards de qualitat del producte.
 • Descobrireu les oportunitats tecnològiques i d’innovació possibles.
 • Coneixereu les experiències de diversos emprenedors del sector que han portat les seves idees al mercat.

El programa es compon de:

 • 9 sessions
 • 5 masterclass
 • 2 tallers de comunicació i màrqueting
 • 1 xerrada sobre moda sostenible

Reflexions de l'emprenedor. 

Amb la metodologia Business Model Canvas convertiràs la teva idea de negoci en una proposta de valor clara.

Fitxa tècnica. Oferta de producte: portafoli. Desenvolupament i estructura de la col·lecció (ocasions d'ús, tipus de peça, bàsics, continuatius, trendies). Captació de la tendència, interpretació i adaptació a la nostra marca.

En quin mercat volem treballar? Quina és la nostra competència? I el nostre univers de marques? Qui comprarà el nostre producte i per què? Com és el nostre client, perfil del target, com compra?, Procés de compra ... Plataformes tecnològiques per fer estudis de mercat com SurveyMonkey. Branding.

En quin nivell de preus ens volem situar? Com elaborem l'escandall, tarifa de preus i els marges? Com introduirem el nostre producte dins d'aquest mercat? Volem obrir la nostra pròpia botiga? A quines botigues volem vendre? Amb quina imatge? Com elaborar el pla de vendes? Com arribar-hi?

Quins canals de venda utilitzo i com? Comerç electrònic, pop up, showrooms de venda, markets, plataformes digitals, maketplaces, agents comercials, etc. Té sentit sortir a mercats internacionals? Presentació de nous models de negoci que apareixen en el sector de la moda i la seva digitalització. Quins són els nous canals de comercialització o distribució? Multicanalitat vs. Omnicanalitat. Com impulsem les vendes a través del comerç electrònic? Quines necessitats tenim i quines accions hem d'emprendre? Quines són les noves estratègies que ajuden a impulsar els canals de distribució en línia?

Com s'utilitza la tecnologia i les xarxes socials per guanyar vendes? Quines accions puc fer per optimitzar el meu posicionament a través de canals on i off line? Com puc millorar el meu posicionament en cercadors web? Quines eines de promoció tinc a les xarxes socials? Com puc guanyar seguidors? Qui em pot ajudar a promocionar la meva marca en línia (influencers, bloggers, key opinion leaders)? Tecnologia aplicada al CRM i la fidelització del client.

Saps què significa la paraula timing o deadline? Has fet alguna vegada un pla de col·lecció? Coneixes els processos pels quals passa una peça abans d'arribar a una botiga? El sector tèxtil i complements és complicat i requereix una bona planificació d'operacions: des del disseny fins a la mostra comercial (prototips, contra mostres, mostra comercial, ...). Des de la selecció de teixits fins al lliurament de la peça al client. Tecnologia i innovació: Com està present la tecnologia en el disseny tèxtil? Com integrar la tecnologia a la moda? Quines són les últimes tendències d'innovació o future trends aplicades a la moda? Com innova la indústria tèxtil i les grans cadenes en tecnologia i com em puc beneficiar? En quin punt es troba la innovació tecnològica en el món tèxtil?

Nocions bàsiques que t'ajudaran d'una manera pràctica a gestionar el teu negoci. Farem èmfasi en conèixer bé els costos i els marges, en l'elaboració d'un pressupost d'ingressos i despeses així com en les necessitats de tresoreria per poder finançar un projecte en el sector de la moda. Plataformes digitals que et poden ajudar en el dia a dia administratiu

“Fabricació Digital, Biomaterials i Impresió 3D per a  textils i moda” i visita a Fab Lab de Barcelona

La innovació en teixits. Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar. EURECAT 

Visita guiada a la materioteca de Materfad, Centre de  Materials de Barcelona.

Impressió 3D Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar. EURECAT 

Visita guiada al FabLab de Barcelona

Taller de marketing digital: què cal saber per gestionar bé la web i les xarxes

Taller de comunicació per a saber vendre la teva idea, el teu projecte

Xerrada: Introducció a la moda sostenible

Segona fase

ACOMPANYAMENT AL MERCAT

Al final de la primera fase, els emprenedors presentaran la seva proposta de valor i un comitè d’avaluació seleccionarà els cinc projectes finalistes, que accediran a la segona fase del programa.

En aquesta fase, us acompanyarem de forma personalitzada en el llançament del producte al mercat amb:

 • Assessorament expert per part de professionals especialitzats en disseny i moda tèxtil (25 hores).
 • Connexió amb el teixit productiu tèxtil del territori ajudant-vos a cercar els proveïdors adients.
 • Suport a la recerca de finançament.
 • Orientació en el registre de patents i marques.
 • Suport en la promoció i presència a mitjans de comunicació a nivell local i nacional.
 • Demo Day: a la finalització del programa, presentació dels millors projectes davant d’auditori d’inversors i empresaris de la indústria tèxtil amb l’objectiu d’aixecar finançament, generar aliances, cercar socis del sector,...

Durant tot el programa disposaràs d’un espai d’ús compartit al Tecnocampus per treballar el projecte.

VOLS TRANSFORMAR LA TEVA IDEA DE NEGOCI? LA TEVA IDEA PODRIA TENIR UN DELS SEGÜENTS REPTES?

 • Incorporar teixits innovadors o tècnics

  Que la incorporació d'aquest tipus de teixits millorin les propostes existents en el mercat, ja sigui en moda, complements de vestir, esport, llar o en aplicacions industrials. 

 • Innovar en el disseny

  Per exemple productes que permetin tenir dos usos diferents.

 • Combinar tecnologia i moda

  Donant solucions als usuaris incorporant tecnologia en el producte.

 • ZER COLLECTION

  Ane Castro i Núria Costa

  Disseny de moda urbana d’home i dona a partir de la tecnologia d’impressió 3D que permet evitar la generació de residus. Aquest projecte ha resultat guanyador de 4 certàmens en el 2018 per la seva combinació perfecte entre innovació tecnològica, tendència i sostenibilitat: 9a edició del Samsung Ego Innovation Project, “Fashioning Sustainability” Freudenberg Performance Materials Apparel, millor startup tecnològica en la 4ª edició del 080 Investor Day i 2on premi en la 18ª edició dels Premis Creatic TecnoCampus.

 • ACONKAGUA

  Daniela Birro

  Roba femenina de watersport, fitness & lifestyle, exclusiva, còmoda i d’alta qualitat, a partir de teixits sostenibles, producció local i economia circular.

 • KÁHUARAU

  Maria i Joanna Navas

  Producte exclusiu de calçat i accessoris amb teixit orgànic de creació pròpia amb disseny i materials artístics i naturalistes. El procés de producció és responsable socialment i respectuós amb el medi ambient.

 • THE RUNNING REPUBLIC

  Paolo Quagliotti

  Marca de tèxtil tècnic esportiu sostenible a partir de teixits i plàstics reciclats. Aquesta nova marca esportiva permet aplicar dissenys personalitzats.

 • VIÓ EXCLUSIVE WEAR

  Karlos Viózquez

  Roba esportiva tècnica de pàdel i tennis per home i dona amb materials d’última generació i dissenys originals.

 • FREE FORM

  Carolina Asensio i Marina Vergés

  Moda adaptada i inclusiva per a persones amb alguna discapacitat física eventual o permanent.