Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ La tercera final de la Lliga de Debat universitària reflexiona sobre els límits de l’humor ]]> Fri, 19 Jan 2018 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va acollir ahir la final universitària de la Lliga de Debat, que enguany arriba a la tercera edició. Dos equips formats per tres estudiants cadascun van debatre a favor i en contra sobre si l’humor té límits. La ponència inicial va anar a càrrec del periodista Enric Sierra, subdirector de La Vanguardia i adjunt a la direcció de La Vanguardia impresa, que també va participar com a membre del jurat.

Sierra va destacar en la seva intervenció que dominar la llengua, tant l'escrita com l’oral, són aptituds essencials en qualsevol professió. Per altra banda, el periodista també va remarcar la importància de comprovar la informació i la fiabilitat de les fonts: “Ser un bon orador no vol dir tenir sempre la raó, i per això és clau no perdre mai de vista l’esperit crític”. La vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als prop de 150 assistents. La final d'aquest any també va comptar amb la participació de Josep Maria Castellà, degà d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, com a membre del jurat convidat.

Els guanyadors de la final universitària van ser Marina Cortés, Clàudia Faraudo i Ariadna Madrid, que també va rebre el reconeixement com a millor oradora. “La formació rebuda dins del curs de la Lliga de Debat m’ha ajudat a millorar la gestió del temps a l’hora de parlar en públic”, va afirmar Madrid. L’altre equip finalista el formaven Rodrigo Ben Da Silva, Joan Escolà i Esteve Sandoval. L’equip guanyador seguirà preparant-se per competir properament a la Lliga de Debat de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus.

Per primera vegada, també s’ha celebrat la final de secundària i batxillerat, que s’emmarca dins del programa de Tallers Linnk, en la qual es va debatre sobre la necessitat d’implementar polítiques de quotes a les empreses privades. L’equip guanyador eren alumnes del Col·legi Maristes Champagnat de Badalona, que van disputar la final contra l’equip format per alumnes de l’Escola Freta de Mataró.

Les lligues de debat tenen ja una llarga tradició en l’àmbit universitari i són una oportunitat perquè els estudiants aprenguin i millorin les tècniques d’oratòria. Durant tres mesos els estudiants han rebut formació i assessorament en oratòria amb l’objectiu d’aprendre a estructurar un discurs, ser convincent davant del públic i millorar el llenguatge no verbal, entre d’altres aspectes.

]]>
<![CDATA[ Passió, esforç i treball en equip, factors clau per aconseguir emprendre amb èxit ]]> Fri, 19 Jan 2018 00:00:00 +0100

Prop de 200 estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius van assistir el passat dimecres 17 de gener a la sessió “Difusió de joves experiències emprenedores”, que es va celebrar a l’Auditori del TecnoCampus. Es tracta d’una activitat que s’emmarca dins del programa de Tallers Linnk del TecnoCampus i que vol acostar la cultura emprenedora a les escoles i instituts. Per fer-ho, els alumnes van poder conèixer quatre experiències emprenedores de la mà d’estudiants, graduats i empresaris del parc del TecnoCampus.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va destacar en el discurs de benvinguda que l’emprenedoria i la innovació són eixos transversals en tots els graus dels tres centres universitaris ja que l’objectiu no és només transferir coneixement, sinó també crear-ne de nou. A la sessió d’enguany hi han participat els emprenedors Jordi Boix, de Psonríe; José Ramon García, de Bulder Planet; Alexandra López i Carme Bartomeu; de NEON Style; i l’estudiant Miquel Guiménez, guanyador dels Premis Creatic 2017 en categoria idea amb el projecte Thumblock. Tots quatre van coincidir a assenyalar la passió pel que es fa, les hores que hi dediques i la capacitat per treballar en equip com a elements indispensables per aconseguir emprendre amb èxit.

Jordi Boix va recomanar als estudiants validar la idea de negoci amb el mercat, ser curosos a l’hora d’escollir l’equip i reflexionar sobre el model de negoci més adequat per al projecte. El fundador de Bulder Planet va explicar als estudiants com va decidir “convertir la passió per l’escalada en la seva feina”, mentre que les creadores de NEON Style van recordar als estudiants que a l’hora d’emprendre és fonamental saber prendre decisions amb agilitat: “Has de prendre decisions a diari i el més important és ser capaç d’equivocar-te perquè ets capaç de rectificar amb rapidesa”. Miquel Giménez, estudiant de la Simultaneïtat d’Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtica al TecnoCampus, va remarcar que la clau de l’èxit és la combinació d’estudiar, dedicar temps al projecte i sobretot, creure-se’l i gaudir-lo.

La sessió va ser dinàmica i participativa, els assistents van poder formular preguntes als joves emprenedores després de les xerrades. En concret, en aquesta edició hi ha participat estudiants del Col·legi Molina i de Stucom, de Barcelona; l’Institut els Tres Turons, d’Arenys de Mar; l’institut Lluís Companys, de Tordera; i de l’Institut Thos i Codina i l’Escola Freta, de Mataró.
 

]]>
<![CDATA[ Ajuts europeus ]]> Thu, 18 Jan 2018 00:00:00 +0100

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament europeus per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      Instrumento PYME

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte.

L'SME Instrument ofereix subvencions a fons perdut a totes les pimes que teniu projectes ambiciosos i amb potencial de creixement.

Aquest ajut, es centrà en portar al mercat de manera efectiva, productes o serveis innovadors. El programa ofereix dues propostes de finançament, en funció de l'etapa del projecte que es vulgui desenvolupar:

Fase 1:Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000 €per validar la viabilitat del concepte, avaluar riscos, explorar la propietat intel·lectual i fer estudis de mercat o de disseny, entre d'altres. Aquesta fase està especialment recomanada per a pimes que necessiten definir i consolidar el seu model de negoci en el mercat europeu, no només en el mercat local.

FASE 2: R+D, demostració i aplicació comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M€ per finançar el desenvolupament, els prototips, les proves o el pilotatge, entre d'altres.
Aquesta fase permet desenvolupar el projecte i portar-lo al mercat amb l'ajuda d'un coach per maximitzar les opcions d'arribada.

Consulta més informació aquí.

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Thu, 18 Jan 2018 00:00:00 +0100

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament estatal per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1.       Convocatòria TORRES QUEVEDO

Objecte del finançament

Contractació de DOCTORS que participin en la realització de projectes concrets de recerca industrial, de desenvolupament experimental o estudis de viabilitat tècnica previs d'activitats d'R + D addicionals respecte de les que vingui realitzant l'empresa (efecte incentivador de l'ajuda).

·         Projectes de recerca industrial: orientats a la investigació planificada o els estudis crítics encaminats a adquirir nous coneixements i aptituds que puguin ser útils per desenvolupar nous productes, processos o serveis o permeten millorar considerablement els ja existents.

·         Projectes de desenvolupament experimental: orientats a l'adquisició, combinació, configuració i ús de coneixements i tècniques ja existents, d'índole científica, tecnològica, empresarial o d'un altre tipus, amb vista a l'elaboració de productes, processos o serveis nous o millorats. Pot incloure també, per exemple, activitats de definició conceptual, planificació i documentació de nous productes, processos o serveis.

·         Estudis de viabilitat: estudis destinats a l'avaluació i anàlisi del potencial d'un projecte, amb l'objectiu de donar suport al procés de presa de decisions de forma objectiva i racional descobrint els seus punts forts i febles, i les seves oportunitats i amenaces, així com determinar els recursos necessaris per fer-ho i, en última instància, les seves perspectives d'èxit.

Requisits elegibilitat

·         El candidat:

-          ha d'estar en possessió del títol de doctor en la data de presentació de la sol·licitud

-          no pot haver estat vinculat laboralment amb l'entitat entre l'1 de març 2016 i el 9 de febrer 2017, ambdós inclosos

-          no ha d'estar inclòs com a candidat a la sol·licitud de més d'una entitat

-          no posseir una relació accionarial amb l'entitat contractant o d'una altra relacionada accionarial o socialment amb la mateixa que suposi una capacitat de control efectiu, directe o indirecte, de l'entitat

·         La retribució anual bruta haurà de ser igual o superior a 18.000 €

·         L'entitat pot presentar un màxim de 3 sol·licituds corresponents a projectes diferents

 

Beneficiaris

·         Empreses incloses spin-off i JEIs

·         Centres tecnològics d'àmbit estatal

·         Centres de suport a la innovació tecnològica d'àmbit estatal

·         Associacions empresarials

·         Parcs científics i tecnològics

 

Modalitat i quantia dels ajuts

SUBVENCIÓ de fins a 55.000 € / any

 

 

Tipus de projecte

 

 

Empreses Petites

 

 

Empreses Mitjanes

Grans empreses, centres tecnològics, Asoc. Empresarials, parcs científics

Projectes d’investigació industrial

70%

60%

50%

Projectes de desenvolupament experimental

45%

35%

25%

Estudis de viabilitat

70%

60%

50%

 

 Conceptes finançables

Cost de contractació anual (retribució bruta + quota empresarial de la Seg. Social) durant 3 anys.

Període finançable

Des de la data de resolució (o de contractació en cas que sigui posterior) per un període de 3 anys.

Cobrament de l'ajuda

Pagaments anticipats per anualitats, i no és necessària la presentació de garanties.

Termini presentació

Des de l’11 de gener a  l'1 de febrer 2018 (15:00 h)

Sol·licita més informació

2.       DOCTORATS INDUSTRIALS

Objecte del finançament

Formació de DOCTORS en empreses mitjançant el cofinançament dels contractes laborals del personal investigador en formació que participin en un projecte de recerca industrial o de desenvolupament experimental que es desenvolupi a l'empresa, en el qual s'emmarcarà la seva tesi doctoral, per tal d'afavorir la inserció laboral d'investigadors en les empreses des dels inicis de les seves carreres professionals, contribuir a l'ocupabilitat d'aquests investigadors i promoure la incorporació de talent en el teixit productiu per elevar la competitivitat del mateix.

El projecte es pot executar en la seva totalitat a l'empresa o en col·laboració amb l'empresa i una altra entitat, pública o privada.

·         Projectes de recerca industrial: orientats a la investigació planificada, l'objecte és l'adquisició de nous coneixements que puguin resultar d'utilitat per a la creació de nous productes, processos o serveis, o contribuir a millorar considerablement els ja existents.

·         Projectes de desenvolupament experimental: orientats a l'adquisició, combinació, configuració i ús de coneixements i tècniques ja existents, d'índole científica, tecnològica, empresarial o d'un altre tipus, amb vista a l'elaboració de plans i estructures o dissenys de productes, processos o serveis nous, modificats o millorats. Es poden incloure, per exemple, altres activitats de definició conceptual, planificació i documentació de nous productes, processos i serveis.

Requisits d'elegibilitat del candidat

·         Estar matriculat o admès en un programa de doctorat per al curs 2018/2019 en el moment de la formalització del contracte.

·         No haver estat vinculat laboralment amb l'entitat que sol·licita l'ajuda ni amb cap vinculada accionarialment amb anterioritat al 16 febrer 2017. En el cas de les empreses spin-offs i les JEIs, no és aplicable si la vinculació laboral s'ha mantingut amb una institució de R + d pública o privada sense ànim de lucre que participa en l'accionariat o en el capital de la nova empresa.

·         No comptar amb participació de capital de l'entitat que sol·licita l'ajuda.

·         No estar inclòs com a candidat a la sol·licitud de més d'una entitat.

·         No posseir títol de doctor.

·         No haver gaudit d'un ajut, per un període superior a 12 mesos, de formació predoctoral a través del desenvolupament d'una tesi doctoral (ajudes FPI, FPU, CSIC-JAE-PREDOC, FPI-INIA i PFIS).

Beneficiaris

·         Empreses

·         L'entitat beneficiària haurà de posar a disposició de l'investigador un tutor amb grau de doctor que formi part de la plantilla.

Conceptes Finançables

·         Finançament de contractes (salari brut + seguretat social).

o   El cost de contractació màxim finançable: 21.800 € / any.

o   La retribució salarial mínima: 16.422 € / any

·         Estades de R + D (despeses allotjament, manutenció i locomoció): es podran realitzar en altres entitats de R + D públiques o privades, incloent empreses estrangeres o espanyoles. L'estada no es podrà realitzar en l'entitat en la qual s'estigui tutoritzant la tesi doctoral o, en el cas de projectes en col·laboració, a l'entitat amb la qual es col·labori. Cada estada haurà de tenir una durada mínima d'un mes i màxima de tres mesos.

·         Despeses de matrícula de doctorat

 

Modalitat i quantia dels ajuts

SUBVENCIÓ

·         Cost de contractació màxim finançable: 21.800 €

 

 

 

Tipus de projecte

 

 

Empreses Petites

 

 

Empreses Mitjanes

Grans empreses, centres tecnològics, Asoc. Empresarials, parcs científics

Projecte d’investigació industrial

70%

60%

50%

Projecte de desenvolupament experimental

45%

35%

25%

 

·         Ajuda per a realització d'estades: 2.400 €

·         Ajuda per a despeses de matrícula: 1.500 €

Període finançable

Des de la data de resolució (o de contractació en cas que sigui posterior) durant un període de 4 anys.

L'obtenció del grau de doctor ha de tenir lloc, de manera general, durant les tres primeres anualitats de l'ajuda.

Cobrament de l'ajuda

Pagaments anticipats per anualitats, i no és necessària la presentació de garanties.

L'ajuda corresponent a la quarta anualitat només s'autoritzarà en cas que el contracte laboral per a aquesta anualitat tingui caràcter indefinit, prèvia presentació de justificacions corresponents.

Termini presentació

v  des de 18 de gener al 8 de febrer 2018 (15:00 h)

Sol·licita més informació

 

 

3.       Acció estratègica d’Economia i Societat Digital (AEESD)

Objecte: ajuts per projectes d’I+D en l’àmbit de les TIC

2 subprogrames:

·         Subprograma Impuls Tecnològic: adreçat al impuls de tecnologies amb baix nivell de maduresa i alt potencial de transformació del sector TIC mitjançant l’execució de projectes d’alt risc tecnològic. Adreçat a empreses constituïdes abans del 31/12/2013

 

·         Subprograma EUREKA:  projectes que hagin obtingut l’acreditació de la pertinença a algun clúster TIC de EUREKA, PENTA, EURIPIDES, ITEA3 I CELTIC-PLUS

Tipologia de projectes

Projectes d’investigació industrial i desenvolupament experimental que s’enquadrin en les següents prioritats temàtiques:

§  Indústries de futur

·         Internet de futur

·         Components i sistemes

·         Cloud Computing

·         Tractament massiu de dades

·         Supercomputació

·         Robots i sistemes autònomes

·         Ciutats intel·ligents

·         Internet de les coses

·         Fabricació aditiva (Impressió 3D)

B) Indústria connectada 4.0

c) Ciberseguretat i confiança digital

d) Salut i benestar

e) agroalimentària i gestió ambiental, eficiència energètica

f) transport i logística

g) Continguts digitals

Modalitat i quantitat

El pressupost mínim del projecte és de 200.000 euros. Les ajudes són una combinació de subvenció i préstec. La subvenció pot ser entre el 20 fins el 50% del projecte en funció del programa i la qualificació que se li doni al projecte. El préstec és a 5 anys, inclosos 2 de carència amb un interès del 0% i amb garanties exigides en funció de la qualificació en l’avaluació del projecte

4.       Ajuda Projectes PID – CDTI:

-          Tipologia del projecte: Projectes d’investigació industrial o desenvolupament experimental per a la creació i millora significativa d’un procés productiu, producte o servei.

-          Temàtica: Lliure. Enfocament bottom-up.

-          Nº participants: 1 (projecte individual)

-          Beneficiaris: Empreses (petites, mitjanes o grans).

-          Duració del projecte: 1-3 anys

-          Pressupost: Mínim 175K€

-          Finançament:

-          PRÉSTEC de fins al 75% del pressupost. (Interès: euríbor a 1 any, carència aprox: 3 anys, amortització: 10 anys).

-          SUBVENCIÓ (TNR): 15% (PYMEs), 10% (grans).

-          Termini presentació: Convocatòria oberta tot l’any.

Consulta aquí més informació.

 

5.       CDTI – LIC (Línia Directa Innovació)

Objecte: Línia que finança projectes d’innovació i inversió tecnològica, que poden incloure l’adquisició d’actius fixes nous, despeses de personal, materials i col·laboracions externes.

Termini: tot l’any

Més informació

6.       Enisa Jóvenes emprendedores:

Objecte:  préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

7.       Enisa Emprendedores:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Termini: oberta tot l’any

Més informació

8.       Enisa Competitividad:

 

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats...

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament catalans ]]> Thu, 18 Jan 2018 00:00:00 +0100

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament autonòmiques per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      L’ajuntament de Mataró subvenciona a empreses que contractin persones en atur

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ofereix una nova línia de subvencions a les empreses per afavorir la inserció laboral de persones en situació d’atur empadronades a la ciutat de Mataró.

L’import de la subvenció anirà en funció de la durada del contracte des de 1.500 € per 3 mesos fins a 4.246 € per 6 mesos (per contractes a jornada completa).

Es pot acollir qualsevol empresa que contracti una persona que es trobi en situació d’atur i compleixi els requisits marcats en les bases. La contractació ha de ser mínim de 3 ó 6 mesos (segons data inici de contracte) i amb una jornada mínima del 50%.

Els contractes poden formalitzar-se fins l’1 de juliol de 2018 o fins que s’esgoti el pressupost.

Més informació

2)      Nuclis I+D

Objecte del finançament

Finançar projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental locals i internacionals.

Es podran presentar les següents tipologies de projectes:

•        Nuclis Locals:Projectes individuals o col·laboratius (almenys 2 empreses no vinculades amb establiment a Catalunya) destinats a la realització d'activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental que es realitzin a Catalunya i que comportin l'obtenció de productes i processos nous o millorats tecnològicament respecte als existents. 

•        Nuclis Internacionals Unilaterals: Finança els projectes R + D cooperatius entre com a mínim una empresa de Catalunya i un soci d'un dels àmbits territorials elegibles. Es consideren estratègics per ACCIÓ tots els països de la UE 28 (Excepte Alemanya i Espanya), Cuba, Canadà, Massachusetts, Corea del Sud, Xina i Singapur.

Tipologia de projectes

Els projectes hauran d'estar emmarcats dins de les tecnologies transversals identificades en l'estratègia RIS3CAT: TIC (inclou micro i nanoelectrònica), Nanotecnologia, Materials avançats, Fotònica, Biotecnologia i Manufactura avançada.

I a més dins dels següents àmbits sectorials d'impacte:

•        Indústria alimentària

•        Indústries de la química, energia i recursos

•        Sistemes industrials

•        Indústries de la mobilitat sostenible

•        Indústria del disseny

•        Indústries de la salut

•        Indústries culturals i basades en l'experiència

Beneficiaris

Empreses amb establiment operatiu a Catalunya, i que compten com a mínim amb un any de vida a la data de sol·licitud de l'ajut

Durada del projecte

•        Inici: des de la data de la sol·licitud

•        Fi: 2,5 anys des de la data d'inici

Pressupost mínim

•        Nuclis Local:

·         Projectes individuals: 200.000 €

·         Projectes col·laboratius: 500.000 € (cap empresa podrà superar el 70% del pressupost)

•        Nuclis Internacional: 150.000 €

Modalitat i quantia dels ajuts

SUBVENCIÓ: l'ajut màxim serà:

•        Projectes individuals: 125.000 €

•        Projectes en cooperació local: 300.000 €

•        Projectes en cooperació internacional: 200.000 €

Conceptes finançables

•        Personal en nòmina (queden exclosos contractes de formació i / o pràctiques)

·         Personal propi: fins al 80% de la jornada

·         Nova contractació: fins al 100% de la jornada si el contracte és d'obra i servei per a la realització del projecte

·         Personal directiu: fins al 30% de la jornada (70% en cas de pimes)

•        Compra de materials

•        Amortització d'equips nous o antics.

•        Subcontractacions (màxim 50% del total del pressupost)

•        Despeses de gestió en projectes col·laboratius (màxim de 8.000 €).

•        Costos indirectes (15% del personal)

•        Despeses de vials i allotjaments (només projectes internacionals)

 

Cobrament de l'ajuda

•        Posterior a la justificació del projecte.

•        La resolució de concessió es pot preveure la possibilitat de pagament anticipat prèvia presentació d'un aval bancari

Termini presentació

Per a ambdues modalitats: 1 de març 2018

 

3)      Nuclis, ajuts R+D empresarial

Els Nuclis d’R+D empresarial, són ajuts que ofereix ACCIÓ dirigits a les empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc i que responguin a les necessitats del mercat.

La convocatòria presenta dues modalitats, en funció del tipus de projecte que la teva empresa estigui portant a terme: Nuclis d’R+D empresarial localso Nuclis d’R+D empresarial internacionals.

Els nuclis internacionals són ajuts per desenvolupar projectes d’R+D d’alt impacte al territori i amb abast internacional, en col·laboració entre empreses de Catalunya i entitats internacionals.

Els nuclis locals són ajuts per a projectes de recerca i desenvolupament d’empreses catalanes amb socis de Catalunya. Depenent del grau d’implicació d’aquests socis, existeixen dues tipologies de Nuclis Locals:

·         Individuals: una empresa beneficiària amb un projecte d’R+D amb alt impacte.

·         Col·laboratius: un consorci amb un de mínim dues empreses catalanes, sempre i quan la participació d’una d’elles no superi el 70% del pes total del projecte.

 

Característiques dels projectes

·         Pressupost des de 150.000 € fins a 500.000 €

·         Import de subvenció, a fons perdut, d’entre 125.000 € i 300.000 €

·         2 anys de termini màxim per desenvolupar el projecte

·         30 milions d’euros de pressupost del Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020

 

Requisits generals per sol·licitar l’ajut

·         Ha de tractar-se d’una actuació d’R+D innovadora.

·         El projecte s'ha de dur a terme a Catalunya.

·         Els projectes poden realitzar-se de forma individual o col·laborativa, mitjançant un conjunt d’empreses regulades per un acord d’agrupació.

 

4)      ICF Eurocrèdit

Préstecs per a petites i mitjanes empreses que vulguin finançar inversions o necessitats de circulant per créixer, obrir nous mercats, fer nous desenvolupaments o enfortir les activitats de l’empresa.

Les operacions aprovades a través d’aquesta línia compten amb unes condicions preferents gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu 2014-2020, que té l’objectiu d’invertir en creixement i ocupació.

Condicions financeres

Préstecs a curt termini

Import: de 100.000€ a 2.000.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 5 anys, amb fins 1 any de carència inclòs.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

 

Préstecs a llarg termini

Import: de 150.000€ a 2.500.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 15 anys, amb fins 2 anys de carència inclosos.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

5)      Línia de préstecs participatius de co-inversió entre start-ups i empreses.

Tan si ets una start-up innovadora com una empresa que treballa en dinàmiques d’innovació oberta amb voluntat i capacitat d’invertir, aquesta línia de finançament és per a tu.

Amb aquesta eina, les start-ups obtenen recursos per desenvolupar el seu model de negoci i, al mateix temps, la companyia inversora pot innovar de manera disruptiva a través de l’empresa emergent.

La línia de finançament és mitjançant préstecs participatius atorgats per l'IFEM (ICF), i compten amb un ajut en forma de garantia per part del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. L’import del préstec pot ser d’entre 50.000 euros i 200.000 euros, i va destinat a les start-ups que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada.

Inscripcions fins el 27 de desembre del 2019.

Més informació

 

6)      Innova Global: finançament per al creixement de la teva empresa

Nova línia d’inversió INNOVA GLOBAL d’AVANÇSA i ACCIÓ, per fomentar iniciatives d’innovació empresarial amb un alt potencial de creixement per a Catalunya i vocació internacional. La línia Innova Global presenta dues modalitats: Small Capital i Growth Capital.

 

a)      Small Capital

La línia Innova Global: Small Capital ofereix suport financer d’entre 300.000 € i 2.000.000 € a empreses joves amb més de 3 anys de vida, per desenvolupar el seu pla estratègic. L’objectiu és impulsar projectes amb productes o serveis diferenciats dels que ja estan disponibles al mercat, que abordin nous nínxols de mercat i generin ocupació qualificada per a Catalunya.

Aquestes són les característiques de la línia Innova Global: Small Capital:

-          Import d’Inversió: entre 300.000 € i 2.000.000 €.

-          Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 5 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 3 - 5 anys.

-          Desinversió prevista en el pacte de socis.

-          Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

b)      Innova Global: Growth Capital

La línia Innova Global: Growth Capital ofereix suport financer d’entre 2.000.000 € i 8.000.000 € a empreses en fase de creixement (orgànic i inorgànic), i d’internacionalització.

El suport financer ha de permetre que les empreses duguin a terme actuacions com accelerar el desenvolupament de productes, aconseguir un creixement orgànic i inorgànic, integrar-se amb altres empreses o negocis, portar a terme un relleu accionarial, implantar companyies estrangeres amb necessitat de socis locals o l’adquisició per part de l’equip directiu de les empreses (MBO o MBI).

Les característiques de la línia Innova Global: Growth Capital són:

·         Import d’Inversió: entre 2.000.000 € i 8.000.000 €.

·         Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 8 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 5 - 8 anys.

·         Desinversió prevista en el pacte de soci.

·         Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

 

 

]]>
<![CDATA[ Un projecte d'investigació aborda la imatge del cos de nens i nenes als mitjans ]]> Thu, 18 Jan 2018 00:00:00 +0100

La professora del Grau en Mitjans Audiovisuals Maddalena Fedele és una de les investigadores que participa en el projecte de recerca «Representación mediática de la imagen corporal (no) saludable. Desarrollo de una herramienta de prevención en niños y niñas de 6 a 9 años: "Mi cuerpo me gusta"», finançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competivitat.

L’objectiu del projecte és dissenyar una eina d’educació mediàtica que orienti la població infantil sobre la imatge corporal en en els mitjans de comunicació, sobretot pel que fa a la publicitat.

En aquesta línia, es busca donar visibilitat a la problemàtica i sensibilitzar els diferents públics sobre la influència de la publicitat en la construcció d'una imatge del cos que, en ocasions, no és saludable, i pot derivar en malalties greus com els trastorns alimentaris.

El grup vol generar un debat entre professionals de la comunicació, l'educació, la salut, organitzacions del tercer sector i totes aquelles persones vinculades amb el tema.

Acte públic el 6 de febrer
Per iniciar el debat, el proper 6 de febrer s’organitza un acte públic sota el títol “Mi cuerpo, ¿me gusta?”, al campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra. L’acte és obert a estudiants, investigadors, professionals dels mitjans i de la salut, i a tota persona interessada en la problemàtica. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer aquí.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus completa l’oferta de postgraus aquest mes de gener amb quatre nous cursos ]]> Fri, 12 Jan 2018 00:00:00 +0100

Prop de seixanta estudiants inicien els estudis de postgrau aquest mes al TecnoCampus en els àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut. En concret, són quatre les formacions que comencen al gener i que se sumen a l’oferta de màsters i postgraus d’aquest curs 2017-2018.

En l’àmbit d’empresa, el dimarts 9 de gener va arrencar la segona edició del Postgrau en Comptabilitat Financera, enfocat a treballar la normativa comptable tant en l’àmbit nacional com internacional. Aquesta setmana també han iniciat les classes els estudiants del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, una formació impulsada per l’Escola Superior Politècnica amb la col·laboració d’empreses i productores del territori. Dins de l’àmbit de la salut, ha començat el Postgrau en Atenció a la Persona en el Procés Quirúrgic, dirigit a graduats en infermeria interessats a aprofundir en la gestió i la seguretat del pacient en l’àmbit quirúrgic i que enguany compte amb 24 participants. La setmana vinent es presentarà l’últim programa, el Postgrau en Especialització en el Pacient amb Ferida de Cicatrització Complexa, centrat a aprofundir en el coneixement de les ferides de difícil cicatrització i en la gestió i les cures d’aquest problema de salut.

L’oferta de postgraus s’emmarca dins de l’aposta del TecnoCampus per donar continuïtat a la formació dels graduats i respondre a les noves necessitats de formació dels professionals que treballen en els àmbits de coneixement dels tres centres universitaris.
 

]]>
<![CDATA[ La multinacional HARTMANN i el TecnoCampus reforcen els vincles de col·laboració en l’àmbit de la docència universitària ]]> Fri, 12 Jan 2018 00:00:00 +0100

L’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, i el director general de HARTMANN España, Jordi Guinovart, han signat avui dos convenis de col·laboració a la seu que té la companyia al polígon Pla d’en Boet de Mataró, des d’on es produeixen productes sanitaris –com les populars Tiritas- per a tot el món.

Dels dos convenis firmats, el primer implica que HARTMANN aportarà productes sanitaris per a l’activitat regular docent de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus per valor de 7.200 euros aquest curs 2017-2018. L’altre acord s’estableix amb aquest centre i amb l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus, i implica la realització de pràctiques dels estudiants a l’empresa i el suport en treballs de final de grau.

L’alcalde, David Bote, ha remarcat la importància que una empresa important de la ciutat s’impliqui en el projecte universitari de la ciutat, mentre que, per part de HARTMANN, Jordi Guinovart ha apuntat que la voluntat de l’empresa és reforçar la presència a Mataró els propers anys amb nous projectes, entre els quals ha destacat els que pot engegar conjuntament amb el TecnoCampus.

]]>
<![CDATA[ Jornada "Les quatre fases d'acceleració de la start-up" el proper 22 de gener ]]> Wed, 10 Jan 2018 00:00:00 +0100

El proper dilluns 22 de gener, ACCIÓ i TecnoCampus et conviden a una sessió per descobrir les quatre fases de creixement d’una start-up, aprendre a accelerar una start-up evitant errors i prioritzant els esforços allà on realment és necessari. Inscriu-t'hi!

El 70% de les start-ups tanquen abans del setè any perquè no han fet bé alguna de les quatre fites bàsiques que han d’assolir cap a l’èxit. La ruta a l’èxit passa per aplicar bé aquestes quatre etapes: tracció, màrqueting i vendes, sistematització i equip.


Data: 22/01/2018
Hora: De 10h a 14h
Lloc: TecnoCampus. Sala Burriac (planta baixa edifici TCM2). Av. d’Ernest Lluch, 32 (Mataró)

Programa:
10.00h - Benvinguda:
Emma Feriche, directora de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria del TecnoCampus.
Cristina Fabián, delegada d’ACCIÓ a l’Alt Penedès, el Garraf i el Maresme.
10.10h - Startup Rut4: les quatre fases d'acceleració de la start-up
Sergi Mora, coordinador Start-up Catalonia d’ACCIÓ.
14.00h - Fi de l’acte.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus, l’Ajuntament i Som Mobilitat desafien els joves a innovar en l’àmbit de la mobilitat sostenible ]]> Wed, 10 Jan 2018 00:00:00 +0100

El TecnoCampus, l'Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat organitzen per segon any una “hackathon” centrada en la mobilitat sostenible, que se celebrarà els propers 2, 3 i 4 de febrer. La iniciativa neix amb la voluntat de generar propostes innovadores per a la ciutat de Mataró que abordin els reptes estratègics que planteja la mobilitat sostenible, des de l’àmbit de l’economia col·laborativa i el foment del bé comú. 

Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització. Aquestes solucions poden ser diverses, però sempre estan relacionades amb el sector tecnològic. En el cas de la Som Hackathonla proposta guanyadora s’endurà un premi de 2.000 euros i hi haurà dos accèssits de 500 euros per al segon i tercer projecte. La inscripció és gratuïta i es pot fer de manera individual o per equips.

La iniciativa reunirà al TecnoCampus estudiants d’universitats de tot Catalunya, de segon de batxillerat científic-tecnològic i de cicles formatius de grau superior. Desenvolupar aplicacions multiplataforma, aplicacions web o administrar sistemes informàtics en xarxa són algunes de les funcions que caldran per resoldre el repte que plantejarà l’organització.

La Som Hackathon és una activitat que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un dels tres pilars del model educatiu. A l’edició de l’any passat hi van participar uns cinquanta estudiants i una quinzena de mentors provinents de diferents branques de coneixement.

Vols saber com va anar la primera edició de la Som Hackathon?

]]>
<![CDATA[ Conferència inaugural del programa Méntor CSdM a càrrec de Cristóbal Colón, fundador de La Fageda ]]> Tue, 09 Jan 2018 00:00:00 +0100

El fundador i director de la cooperativa social La Fageda, Cristóbal Colón, farà la conferència inaugural que donarà el tret de sortida al programa Méntor CSdMEs tracta d’una iniciativa impulsada pel Consorci Sanitari del Maresme, Eurecat i el TecnoCampus per fomentar l’emprenedoria en innovació i salut. Sota el títol “Què tenen en comú bogeria i empresa?”, la ponència tindrà lloc aquest dijous 11 de gener a les 19h a la Sala d’Actes de l’Hospital de Mataró.

Cristóbal Colón és, juntament amb altres empresaris del territori, un dels mentors d’aquest projecte pioner a la comarca del Maresme que compta amb l’acreditació conjunta de diverses universitats catalanes a través de l’Acadèmic de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. El programa Méntor CSdM, que s’adreça a emprenedors i a professionals sanitaris i de sectors afins, ofereix una formació interuniversitària amb elements d’emprenedoria, innovació i salut que permetrà convertir les idees en projectes reals de negoci. En aquesta primera conferència, el psicòleg Colón explicarà com el 1982 va decidir crear juntament amb la seva dona (Carme Jordà, també psicòloga) i un grup de professionals de l’àmbit de la salut la cooperativa La Fageda, que va néixer com una experiència pilot per mirar de treure els malalts mentals dels hospitals psiquiàtrics i de l’estat de marginació que patien.

En l’actualitat, el "projecte Fageda" està constituït per la cooperativa i dues entitats d’interès públic: la Fundació de serveis assistencials de la Garrotxa i la Fundació Sentit. La primera d’aquestes fundacions gestiona les activitats assistencials i l’allotjament dels treballadors, mentre que la segona s’ocupa de prestar serveis a les altres societats i custodiar el patrimoni.


 

]]>
<![CDATA[ El grup SSIT presenta dues comunicacions al congrés de Música y Cultura Audiovisual MUCA ]]> Tue, 09 Jan 2018 00:00:00 +0100

La cinquena edició del congrés Música y Cultura Audiovisual MUCA acollirà dues comunicacions presentades pel grup SSIT (So, Silenci, Imatge i Tecnologia) de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, basades en projectes de recerca que s’estan duent a terme i en col·laboració amb el grup MUSC de la UAB.

Les dues investigacions presentades al MUCA són “Patrones de interacción de los sonotipos con el contexto narrativo audiovisual”, realitzada pels professors Daniel Torras i Santos Martínez i on s’analitza com s’ubiquen i com interactuen els sonotips en diferents espots publicitaris; i “Remastering Merriam, Rethinking the prism: Revisión y análisis de potencialidad del modelo analítico de Alan Merriam para el estudio de las playlists”, presentada per Jordi Roquer i Mauricio Rey, del SSIT, i Gala Solà, de la UAB, on es plantegen i es debaten uns models teòrics per desenvolupar l’anàlisi de les playlists com a instruments habituals de mediació de l’escolta musical contemporània. Els projectes de SSIT en els quals encaixen aquestes comunicacions són l’estudi de l’audiobranding i els sonotips, per a la primera, i el projecte ‘Nadius’ o d’anàlisi de l’escolta musical de les noves generacions, per a la segona.

El MUCA és un congrés de referència a nivell estatal i internacional per l’estudi de la música, el so i l’audiovisual i enguany es celebra del 15 al 17 de febrer a la ciutat de Múrcia.

]]>
<![CDATA[ El Documental del Mes denuncia l’explotació laboral a les fàbriques tèxtils de l’Índia ]]> Mon, 08 Jan 2018 00:00:00 +0100

Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de dotze hores i una immensa fàbrica tèxtil a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de l’Índia. És el retrat de la història que explica Machines, la pel·lícula que es projectarà a la sessió de El Documental del mes d'aquest dimecres 10 de gener a les 19.30 hores al Cafè del Mar de Mataró. El preu general de l'entrada és de tres euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

Machines és la primera pel·lícula del cineasta Rahul Jain, nascut a Nova Delhi, criat a l’Himalàia i educat als Estats Units. Una mirada dura, i a la vegada d’una sensibilitat extraordinària, a l’explotació dels treballadors a les fàbriques dels països en vies de desenvolupament, que interpel·la directament l’espectador i li fa replantejar-se si les dinàmiques productives del món en què vivim són les més idònies.

Es tracta d’una coproducció del 2016  entre Índia, Alemanya i Finlàndia en la qual la càmera viatja pels passadissos d’aquest submón invisible, on humans i màquines són considerats pràcticament el mateix. Un dels elements que dona valor afegit al documental són les curtes converses que el director manté amb els treballadors. El documental Machines ha rebut el Premi Amnistia Internacional Catalunya, DocsBarcelona (Catalunya, 2017), el Premi especial del jurat al Festival de Cine SunDance (Estats Units, 2017), Selecció Oficial del IDFA (Països Baixos, 2016) i el Premi “Human Values” i Premi del Jurat al Thessaloniki International Film Festival (Grècia, 2016).

El film es projecta dins del cicle El Documental del Mes, una iniciativa impulsada per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus per fomentar el cinema documental en l’àmbit local.
 

]]>
<![CDATA[ Nota de condol per la mort d'Antoni Subirà, membre del Senat ]]> Mon, 08 Jan 2018 00:00:00 +0100

La presidència, el patronat i el senat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, així com la comunitat universitària i empresarial del parc, expressen el condol a família i amics per la mort d'Antoni Subirà, que va ser membre del senat del TecnoCampus del 2013 al 2017.

El senat és un òrgan consultiu i de participació integrat per membres triats entre els grups d'interès de l'acció de govern de la Fundació: professors i personal administratiu, estudiants, empresaris i societat civil. Té per objectiu seguir i avaluar l'acció de govern i vetllar per una gestió professional i imparcial. Està regulat per uns estatuts i els seus membres són independents del govern de la Fundació i escollits en mandats democràtics de quatre anys.

Antoni Subirà va ser diputat al Parlament de Catalunya, conseller d'Indústria i Energia i, posteriorment, d'Indústria, Comerç i Turisme. 

A la fotografia, l'exconseller, el primer per la dreta, en la constitució del senat, el 29 de desembre de 2013.

]]>
<![CDATA[ “Quan viatgem també podem cuidar el planeta i contribuir en el progrés del territori” ]]> Wed, 03 Jan 2018 00:00:00 +0100

La start-up Mundiology, ubicada a la incubadora del parc tecnològic del TecnoCampus, va participar en una jornada organitzada dins del projecte Links Up el mes passat a ParcBit de Palma de Mallorca. Es tracta d’un projecte europeu que té per objectiu estimular el creixement i la competitivitat de les start-ups del sud-oest d’Europa, generant així relacions comercials entre aquestes regions.

Angie Toro i Micaela Dip, dos de les fundadores de l’empresa, expliquen en aquesta entrevista els detalls de la jornada i com des de Mundiology han reinventat la clàssica agència de viatges a les noves demandes del mercat.

Mundiology va ser una de les cinc start-ups catalanes seleccionades per ACCIÓ per participar com a ponents a la jornada Links Up, impulsada des de la iniciativa Interreg Sudoe. ¿Quin era l’objectiu de la vostra presentació?
Com a nova start-up, tenim el repte de donar-nos a conèixer en el món del turisme, que és altament competitiu. Per un costat, el nostre objectiu era presentar el desafiament que suposa impulsar una forma de viatge sostenible i oferir al mateix temps experiències locals diferents. Per l’altre, des de Mundiology ens plantegem el repte afegit de ser una plataforma totalment ecommerce de gran abast pels viatgers.

La jornada s’emmarcava dins del seminari internacional de turisme INTO 2017, dedicat enguany a la intel·ligència artificial aplicada al sector. ¿Què destacaríeu?
Va ser una jornada molt productiva per conèixer futures tendències, ja que al ser una empresa de recent creació és interessant veure què fan les grans companyies. Ens va ajudar a entendre com les eines d’intel·ligència artificial ens poden servir per millor el servei que donem a l’usuari i sobretot, com el podem personalitzar.

Les agències de viatge sempre s’han considerat un àmbit de negoci bastant rradicional. ¿Quin és el factor diferencial de Mundiology?
Creiem que el viatge és purament humà i aquest és el principal factor de qualsevol experiència. A diferència de les agències tradicionals, apostem pel món digital perquè els usuaris puguin fer totes les gestions del servei de manera online. En aquest sentit, automatitzem tot el que està relacionat amb el procés de compra, tot i que sabem que els viatgers volen i necessiten que després hi hagi una persona darrera per a qualsevol dubte o inconvenient.

Un del elements clau són els partners locals de les destinacions. Quin tipus de vincle hi manteniu?
Aquest és un dels punts fonamentals per nosaltres, ja que és el nostre principal actiu. Per tant, seguim rigorosament una llista de criteris amb els que identifiquem els nostres viatges, i a partir d’aquests busquem els partners natius que comparteixin els nostres valors i filosofia. Sobretot ens centrem a buscar activitats autòctones, un passatge natural allunyat de les masses, un contacte real amb la cultura i les costums locals i allotjaments de tipus sostenible. En aquest sentit, l’objectiu és potenciar el desenvolupament de la comunitat local, fomentar en el viatge una consciència de consum responsable i que la petjada del viatge tingui un menor impacte mediambiental però sense renunciar a una experiència de qualitat.

El turisme sostenible és una tendència a l’alça?
Nacions Unides va declarar el 2017 com l’any del turisme sostenible, i des de Mundiology creiem que hi haurà un augment del turisme sostenible ja que s’han convertit en una necessitat per a molts països, en part per l’esgotament dels recursos naturals. En aquest sentit hem de generar consciència entre els viatgers si volem seguir gaudint de paisatges bonics i autèntics en el futur. Nosaltres estem molt compromesos amb el canvi climàtic i la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible per al 2030 ja que creiem que viatjant també podem cuidar el planeta i contribuir en el progrés del territori.

Mundiology està ubicada a la incubadora del parc tecnològic del TecnoCampus des del mes de juliol. Per què vau decidir instal·lar-vos aquí?
Dos dels membres de l’equip som antics estudiants del TecnoCampus i des de sempre hem respirat aquest ambient emprenedor des de la universitat. Estar ubicats al TecnoCampus ens envolta d’un ambient totalment creatiu, de constant creixement, i ens permet connectar tant amb joves com amb empresaris amb més trajectòria, i això ens permet estar en continu creixement i evolució. Per una banda, estar dins d’un ecosistema tecnològica ens ofereix l’intercanvi ideal per seguir plantejar-nos reptes i fomentant millores del nostre servei dins del sector turístic. Per l’altra, comptar amb el suport del TecnoCampus suposa un acompanyament per a nosaltres i sense cap mena de dubte un punt de confiança i de referència per a la nostra xarxa d’usuaris i col·laboradors.

Objectius per al 2018?
Creiem que és important estar actualitzat constantment i plantejar-se reptes en el dia a dia per seguir avançant. Tot i així, un dels principals objectius d’aquest any és fer una primera campanya forta de màrqueting online per a la propera temporada, tenint en compte que el mercat turístic a Espanya és força estacional. També volem donar els primers passos en el mercat llatinoamericà.
  

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i Foundingers Group posen en marxa un programa d’acceleració d’start-ups de l’àmbit de la salut ]]> Fri, 22 Dec 2017 00:00:00 +0100

La Fundació Tecnocampus i l’empresa Foundingers Group posen en marxa una acceleradora d’empreses de l’àmbit de la salut, anomenada Kenko . Acollirà projectes d'alt potencial de creixement en el sector de la salut, i s’activarà amb el suport de la plataforma Telefónica Open Future. El termini per a la presentació de sol·licituds per formar-ne part s’obre el proper 27 de desembre de 2017 i acaba el 5 de febrer. En una primera fase, s’adreça a start-ups amb innovacions digitals en el sector salut.

Els projectes que formin part d’aquesta acceleradora rebran un conjunt de serveis orientats a afavorir el seu creixement, maduració i desenvolupament del model de negoci. A més, comptaran amb el suport de l'equip promotors i de mentors, formació proporcionada per experts externs, accés directe a inversió i espai de treball gratuït en una oficina de l’edifici dedicat a la salut TCM6 del TecnoCampus, que s’amplia el proper mes de febrer amb nous espais per a empreses.

L’objectiu per al TecnoCampus és detectar start-ups innovadores en el sector de la salut que, un cop consolidades, puguin establir-se en aquest nou edifici en règim de lloguer. El programa estarà enfocat a start-ups amb un “mínim producte viable” que comptin amb un equip complementari i compromès amb el projecte. Tota la informació relativa a aquest nou programa està disponible al lloc web.

L’acord entre la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, que gestiona el parc del mateix nom, i Foundingers Group, permet posar en marxa aquest programa amb la col·laboració entre el sector públic i el privat. L'experiència individual dels socis i col·laboradors es trasllada a un programa d'acceleració de qualitat, especialitzat i adaptat a les necessitats de les start-ups participants. 

]]>
<![CDATA[ El pressupost de la Fundació TecnoCampus serà de 18,5 milions el 2018, i destinarà un milió a beques i ajuts ]]> Thu, 21 Dec 2017 00:00:00 +0100

El patronat de la Fundació TecnoCampus va aprovar ahir dimecres, en la darrera sessió de l’any, el pressupost per a l’any 2018, que se situa en 18,5 milions d’euros (el 2017 va ser de 17,1 milions). El pressupost aposta un cop més per pujades moderades dels preus de les taxes universitàries, d’un 1,5%, d’acord amb les previsions d’inflació. El patronat celebrat ahir va ser el primer presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote, des que va assumir la presidència de la Fundació després de la renúncia de Dolors Guillén.

El pressupost preveu inversions en el marc del nou Pla Estratègic 2022 de la institució, que s’estructura en quatre grans àmbits. El 2016, amb la inauguració del nou edifici TCM6, es va fer la primera ampliació fora dels límits de l’edifici inaugurat el 2010. El 2017 es completa la inversió en aquest edifici (fins a un total de 2,5 milions d’euros), i s’hi habiliten espais per a acollir empreses, ja que els espais per a empreses actuals estan al 100% d’ocupació.

En la línia de reforçar l’estructura organitzativa de la Fundació, es preveu la contractació de vuit nous professors permanents (que s’afegiran als 71 actuals) i quatre treballadors del personal d’administració i serveis (fins a un total de 81). La plantilla es completa amb una nòmina de més de 100 professors associats que provenen del món professional.

El pressupost del 2018 contempla així mateix beques, ajudes i bonificacions per un total d’un milió d’euros, un 7% més que l’any passat. Aquests diners es dediquen fonamentalment a la matrícula de graus.

Quant a la xifra d’estudiants matriculats, la previsió és consolidar el fort creixement dels darrers anys, amb un total de 3.338 estudiants de grau, als qual cal afegir aproximadament 200 estudiants de postgrau i màster (alguns del quals comencen aquest gener, i tenen la matrícula oberta).

Aportacions municipals per al préstec immobiliari
Pel que fa a les aportacions de l’Ajuntament de Mataró al projecte, es concentren un any més en la devolució dels préstec contrets per sufragar la construcció de la seu del TecnoCampus, inaugurat el 2010. Concretament, aquesta aportació serà de gairebé dos milions d’euros, similar a la del 2017.
 

]]>
<![CDATA[ Estudiants de videojocs queden finalistes en categoria universitària al festival Fun&Serious ]]> Thu, 21 Dec 2017 00:00:00 +0100

Xavier Lleonart, Sergio Lindes, Kevin Garcia i Alison González, estudiants de quart curs del Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus, han quedat finalistes dins de la categoria de joc universitari al festival Fun&Serious, que es va celebrar a el passat divendres 7 desembre a Bilbao.

Alison González, membre de l’equip, explica els detalls d'aquest projecte que va néixer a l’assignatura Projecte de Desenvolupament del grau.

El joc que heu creat es titula Wukong. De quin tipus de joc es tracta?
És un joc de plataformes i acció en 3D on el jugador, que s’anomena Wukong (el Déu Mico), ha de superar una sèrie de reptes en els diferents nivells i derrotar els enemics que es troba pel camí. La veritat és que estem molt satisfets amb l’acabat del joc i hem après la importància de desenvolupar un projecte petit, però amb uns estàndards de qualitat molt alts. 

Quin ha estat el principal desafiament?
El repte més gran va ser crear per primera vegada un videojoc completament en 3D, ja que fins al moment només havíem estat treballant en 2D. Per altra banda, el fet de tenir només deu setmanes per desenvolupar el joc i que l’equip fos reduït van ser dos aspectes més tècnics que també van incrementar la dificultat del procés i van generar nous reptes.

Per què vau decidir presentar-vos al festival Fun&Serious?
Un dels motius va ser perquè volíem veure fins a on érem capaços d’arribar amb Wukong, un joc que hem desenvolupat des de l’assignatura de tercer curs Projecte de Desenvolupament. També ens feia il·lusió poder viure l’experiència de competir amb altres universitats a nivell nacional.

Quins continguts i habilitats apresos a l’aula us han servit per tirar endavant el projecte?
Pràcticament tot el que hem après ens ha servit directament o indirectament per desenvolupar el joc. Tot i així, aquesta assignatura és una de les claus de l’èxit ja que és un moment on s'han d'aplicar tots els coneixements adquirits per crear un joc des de zero, i fer-ho en grup. En aquest sentit, t'has d'enfrontar a reptes com terminis d’entregues molt ajustats, problemes tècnics o gestionar la comunicació entre els membres de l’equip, entre d’altres.

Consideres que des del grau us preparen per afrontar el món laboral?
I tant! Gràcies al professorat i a tot el que hem après durant el grau hem pogut desenvolupar Wukong i hem tingut la oportunitat de participar al festival Fun&Serious. En aquest sentit, el grau ens dona una base sòlida de coneixement tècnic sobre les principals àrees de desenvolupament de videojocs, però també és molt important el treball personal que fa cadascú fora de l’aula.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Daniel Torras publica un article sobre com s’escolta música avui en dia ]]> Wed, 20 Dec 2017 00:00:00 +0100

El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Torras ha publicat a la revista científica indexada Análisi. Quaderns de Comunicació i Cultura l’article “Nova escolta a la xarxa? Hàbits universitaris de consum musical i navegació” on es descriu la modalitat que té la generació actual d’accedir i consumir continguts musicals.

L’article sorgeix a partir del projecte ‘Nadius’ impulsat pel grup SSIT i que pretén dibuixar els hàbits de percepció i consum de material sonor, també música, en el segle XXI i amb la incidència de les noves tecnologies. En aquest treball es descriu estadísticament què s’escolta, com, des d’on i amb quins instruments o eines.

]]>
<![CDATA[ La Caminada per La Marató de TV3 reuneix 420 participants ]]> Mon, 18 Dec 2017 00:00:00 +0100

Un total de 420 persones, entre estudiants, treballadors del parc i altres ciutadans, van participar ahir diumenge en la Caminada per La Marató de TV3, dedicada enguany a les malalties infeccioses. La recaptació va ser de 4.231 euros, que es destinaran íntegrament a la Fundació La Marató de TV3, que destina tots els seus recursos a la investigació. 

Caminada amb La Marató de TV3

La caminada va tenir dos recorreguts de sis i vuit quilòmetres, que van tenir com a punt de sortida i arribada l'edifici TecnoCampus. Un cop a la plaça del TecnoCampus, es van fer una sessió d’estiraments i una flashmoob. Els voluntaris de les comissions de campus saludable i cultura, formades per estudiants i treballadors del TecnoCampus, van fer possible aquesta iniciativa, coordinada per la Unitat d'Atenció a la Comunitat Universitària.

]]>
<![CDATA[ Un nou programa fomentarà l'emprenedoria en l'àmbit de la salut ]]> Fri, 15 Dec 2017 00:00:00 +0100

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), Eurecat i el TecnoCampus van anunciar ahir que posen en marxa el MÉNTOR CSdM, Mentoring in Health Innovations, una iniciativa pionera a la comarca del Maresme que compta amb l’acreditació conjunta de diverses universitats catalanes a través de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.

Aquest programa d’acompanyament a l’emprenedoria en innovació i salut s’adreça a emprenedors i, també, a professionals sanitaris i de sectors afins, com el tecnològic, el farmacèutic, el material sanitari, la nutrició, etc.

Ramon Cunillera, gerent del CSdM; Jaume Teodoro, director general del Tecnocampus; i Miquel Rey, director general de negoci d’Eurecat van presidir ahir l’acte de presentació del programa a l’Hospital de Mataró. Javier Creus, fundador d’Idees for Change i considerat com un dels estrategues i pensadors més innovadors sobre l’economia col·laborativa, els models de negoci oberts i la societat en xarxa, va impartir la conferència inaugural, “Innovació d’impacte en salut: més allà de les vies tradicionals”.

MÉNTOR CSdM és una formació interuniveristària amb elements bàsics d’emprenedoria, innovació i salut que permetrà convertir les idees en projectes reals de negoci. Permetrà contrastar i enriquir les idees dels emprenedors amb l’expertesa del claustre acadèmic i la resta de participants però, sobretot, amb el suport i l’assessorament personalitzat de mentors de renom, com Cristòbal Colón, president de la cooperativa La Fageda, o Pau Vidal, director i fundador de l’aplicació Mind The App.

Un valor important d’aquesta iniciativa recau en les oportunitats de networking que generarà la interacció directa amb professionals de la salut i altres sector empresarials, juntament amb l'expertesa en innovació que aporten Eurecat i el TecnoCampus Mataró-Maresme en el camp de l'emprenedoria.

De la idea a l’èxit empresarial. El programa es desenvoluparà a les instal·lacions de CSdM i està reconegut amb 6,5 crèdits per la Universitat de Girona, la Universitat de LLeida, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Internacional de Catalunya. 

]]>
<![CDATA[ Presenten al TecnoCampus l'estudi sobre l'ús de les TIC en l'atenció sanitària ]]> Fri, 15 Dec 2017 00:00:00 +0100

La Fundació TIC Salut Social, que té la seu al TecnoCampus, a l'edifici TCM3, ha presentat aquest matí el Mapa de Tendències en TIC, Salut i Social. Es tracta d'un treball anual que s'elabora des de fa onze anys, i que constitueix una anàlisi de com, any rere any, el sistema sanitari ha anat incorporant noves eines al servei del ciutadà, com l'historial mèdic compartit o la carpeta de salut.

Durant la inauguració de la jornada, l'alcalde de Mataró, David Bote, ha destacat la importància que té la presència de la Fundació TIC Salut Social al TecnoCampus, ja que un dels àmbit en els quals s'està especialitzant el parc és justament la salut. "El 2018 inaugurem els nous espais per a empreses en l'edifici TecnoCampus Salut, que vam inaugurar com a edifici universitari el 2016", ha apuntat Bote, que també ha fet una crida a un ús inclusiu, que no deixi ningú al marge, de les tecnologies aplicades a l'atenció sanitària.

En aquest vídeo, podeu veure un resum de l'estudi:

Informe dels resultats de l'enquesta Mapa de Tendències 2017 from Fundació TIC Salut Social on Vimeo.

]]>
<![CDATA[ El professor Josep Maria Raya analitza l’augment del preu del lloguer a la Cadena SER ]]> Thu, 14 Dec 2017 00:00:00 +0100

Josep Maria Raya, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa va participar al programa Hoy por Hoy de la Cadena SER el passat 7 de desembre per parlar en qualitat d’expert sobre l’augment del preu del lloguer dels habitatges a Espanya.

Actualment, viure de lloguer a Espanya és un 10% més car que fa un any. Els preus del lloguer incrementen i ho fan influenciats pel creixement dels pisos turístics, sobretot molt presents a les grans ciutats. En aquest sentit, Raya va apuntar que a Espanya el problema és que hi ha molt poco oferta de pisos de lloguer, ja que la tendència de la demanda és similar a la dels estàndards europeus, que oscil·la entre un 30% i un 35%. “Hauríem de tenir més oferta de pisos de lloguer, especialment una oferta pública, ja que la majoria de grans ciutats tenen una oferta d’un 3%, mentre que a la majoria de països europeus arriba gairebé al 20%”, va concloure.

Pots escoltar la intervenció sencera aquí, a partir del minut sis.

]]>
<![CDATA[ Diada castellera dels Passerells, el dijous 14 ]]> Wed, 13 Dec 2017 00:00:00 +0100

Estàs saturat d'estudiar i necessites un descans? Un any més la colla castellera dels Passerells del TecnoCampus organitza la diada del tram d’hivern, que se celebrarà aquest dijous 14 de desembre de 16.00 h a 19.00 h a la plaça del TecnoCampus. Com cada any, la colla convida a tots els estudiants a assistir-hi i a formar part d'aquesta jornada festiva.

Tal com s’ha fet en altres edicions, s’ha convidat a colles castelleress universitàries del territori català perquè participin de la diada. En aquest sentit, cada colla farà tres rondes de castells i al final tindran lloc els pilars de sortida per culminar la jornada.

Quines són les colles castellers convidades d’aquest any?

 • Llunàtics de la Universitat Politècnica de Catalunya (Vilanova)
 • Penjats del Campus de Manresa (Manresa)
 • Xoriguers de la Universitat de Girona (Girona)
 • Pataquers de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona)

Segueix tota l’actualitat dels Passerells a través del seu perfil de Twitter, Facebook i Instagram.
 

]]>
<![CDATA[ Els millors descomptes en vols i hotels del Club Avantatges ]]> Wed, 13 Dec 2017 00:00:00 +0100

Estàs pensant a fer una escapada durant les vacances de Nadal? Busques descomptes per regalar una nit d’hotel? Per ser estudiant del TecnoCamus, pots aconseguir fins a un 15% de descompte en vol més hotel a Expedia. Com? Només cal que estiguis registrat al Club Avantatges TecnoCampus. Si encara no n’ets membre, pots inscriure-t’hi aquí.

També hi trobaràs descomptes d’empreses com per exemple Booking.com, Barceló Hotel Group, Iberostar o eDreams. Consulta aquesta i altres ofertes al Club Avantatges TecnoCampus i gaudeix de descomptes exclusius de primeres marques com Adidas, Apple, LG, Philips o Calzedonia, entre d’altres.

Comença a gaudir d’un munt de descomptes gràcies al Club Avantatges TecnoCampus!
 

]]>
<![CDATA[ Tot el que has de saber si vols marxar a estudiar fora ]]> Wed, 13 Dec 2017 00:00:00 +0100

S’acaba el primer trimestre i d’aquí a unes setmanes hauràs de decidir si el curs vinent vols estudiar uns mesos a l’estranger. Els dies 27, 28 i 29 de novembre vam realitzar les sessions informatives de mobilitat internacional per als estudiants de les tres escoles que esteu interessats a marxar fora. Tot i així, recordem tots els passos que cal seguir per si no et va quedar prou clau o no vas poder venir a la sessió informativa:

1.Demana informació

 • Assessorament individual o en grup
  Des de l’Oficina de Relacions Internacionals del TecnoCampus (ubicada al costat de la recepció de l’edifici TCM1) resoldrem els teus dubtes durant els mesos de desembre i gener. Ens pots venir a visitar cada dimarts de 10h a 11h o enviar-nos un correu electrònic a rrii@tecnocampus.cat especificant el nom, cognoms, titulació, curs i horari de preferència (matí o tarda).
 • Vols estudiar a Austràlia, Estats Units o Canadà?
  El 29 de gener farem una sessió informativa a les 12h a l’aula 213 i a les 15h a l’aula 100. Si vols assistir-hi, pots fer la inscripció aquí
 • Fira d’universitats
  Com a novetat, el dimarts 16 de gener organitzarem una fira perquè puguis informar-te millor de totes les possibles destinacions on pots anar a fer una estada internacional com a estudiant.

2.Aconsegueix el certificat

 • Prova d’anglès
  Sabies que el TecnoCampus t’ofereix la possibilitat d’acreditar el nivell d’anglès a través de la Prova Certificadora de Competència Lingüística (PCCL)? En el cas de l’anglès, la prova està dissenyada i administrada a través del programa d’idiomes de la Universitat Pompeu Fabra. La prova serà el 19 de gener del 2018, pots fer la inscripció fins al 15 de gener a les 10h aquí. Per a qualsevol dubte, pots enviar un correu a idiomes@upf.edu. Vull més informació sobre la prova!

3.Envia la sol·licitud

Pots enviar la sol·licitud per marxar a estudiar fora el proper curs del 5 al 11 de febrer del 2018 des de l’eCampus. A més, pots consultar les places disponibles per als estudiants de cada escola aquí

Vull més informació sobre marxar a estudiar a l’estranger

]]>
<![CDATA[ Vols fer la prova per acreditar el nivell d’anglès? ]]> Wed, 13 Dec 2017 00:00:00 +0100

Tens el nivell d’anglès però et falta l’acreditació? Apunta’t a la Prova Certificadora de Competència Lingüística (PCCL) d’anglès de la Universitat Pompeu Fabra. La prova té un cost de 65 euros i serà el 19 de gener del 2018, pots fer la inscripció fins al 15 de gener a les 10h aquí

Aquest certificat és vàlid per sol·licitar una plaça de mobilitat internacional a la majoria d'universitats, a excepció de: National University, San Diego (Estats Units), ICMS International College of Management, Sydney (Austràlia), Vancouver Island University (Canadà). Consulta aquí o amb l’Oficina de Relacions Internacionals els requeriments de cada una d'aquestes destinacions. 

Informacions sobre la prova

 • Dia: 19 de gener
 • Hora de la prova escrita: de 10h a 14h
 • Hora de les proves orals: a partir de les 15h
 • Data màxima d'inscripció: 15 de Gener de 2018 fins a les 10h
 • Preu: 65€

La inscripció es fa a través d’un formulari d’inscripció, un cop omplis el formulari rebràs un correu electrònic amb la informació de com realitzar el pagament i amb un enllaç a un model de prova per veure com serà l’examen. Si tens qualsevol dubte o incidència amb el pagament o amb el funcionament de la prova pots enviar un e-mail a idiomes@upf.edu

Vull més informació sobre la prova!

]]>
<![CDATA[ Tens una idea de negoci? T’ajudem a desenvolupar-la! ]]> Wed, 13 Dec 2017 00:00:00 +0100

Vols tirar endavant un projecte empresarial però no saps per on començar? Això significa que necessites assessorament! Si tens una idea emprenedora, t’ajudem a impulsar-la des de la Preincubadora, un programa de localització i d’acompanyament de projectes empresarials dirigit a tots els estudiants del TecnoCampus.

Què t’oferim?

 • Un espai de treball en un entorn empresarial on poder desenvolupar el projecte.
 • Acompanyament personalitzat amb la possibilitat de fer networking amb altres emprenedors del parc tecnològic del TecnoCampus.

Com pots accedir-hi?

 • Tenir un projecte amb un model de negoci plantejat.
 • Presentar la instància de sol·licitud d’entrada amb una descripció del projecte.

Si vols més informació, pots demanar una cita amb el Servei d’Emprenedoria Universitària perquè t'informi amb més detall sobre el programa a uniemprenedora@tecnocampus.cat.
 

]]>
<![CDATA[ L’Escola Superior de Ciències de la Salut es trasllada a l’edifici TCM6 ]]> Wed, 13 Dec 2017 00:00:00 +0100

Has notat alguna cosa estranya en els despatxos del professorat en els dos últims mesos? A mitjans de novembre l’Escola Superior de Ciències de la Salut es va traslladar a l’edifici TCM6, ja que és l’espai on es principalment es concentra tota l'activitat dels estudis en l’àmbit de la salut. Per això, a partir d’ara les professors i les secretàries de l’Escola Superior de Ciències e la Salut les trobaràs a la primera planta del TCM6.

L’edifici del TCM6 es va inaugurar l’octubre de l’any passat i disposava d’una planta baixa on hi ha aules i laboratoris. L’ampliació que va començar aquest estiu ocupa ara la planta superior de l’edifici amb dos objectius: d’una banda, habilitar espais per a despatxos del professorat, sales de reunions i seminaris de l’Escola Superior de Ciències de la Salut; de l’altra, guanyar espai per a ubicar-hi empreses. Són 600 m² quadrats en què treballaran els 18 professors permanents i els 40 associats d’aquesta escola, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra i una de les tres que conformen l’àrea universitària del parc.

Com arribar als despatxos del professorat de l'Escola Superior de Ciències de la Salut?

 

]]>
<![CDATA[ Vine a la caminada solidària amb La Marató de TV3 ]]> Tue, 12 Dec 2017 00:00:00 +0100

No tens plans per al proper diumenge 17 de desembre? Participa a la caminada solidària que organitzem per col·laborar amb La Marató de TV3, dedicada aquest any a les malalties infeccioses. Pots fer la inscripció online fins al 15 de desembre i recollir la samarreta a la recepció de l’edifici TCM6. Vull saber més sobre les malalties infeccioses.

La caminada començarà a les 9h i el punt de sortida i d’arribada serà la plaça del TecnoCampus. Aquest any hi haurà dos recorreguts de 5 km i de 8 km, el primer dels serà accessible per fer-lo amb cadira de rodes i cotxets. Els diners recaptats es destinaran íntegrament a La Marató de TV3, i el TecnoCampus assumeix el cost de d’inscripció de tots els estudiants que vulgueu participar-hi!

Actualment les malalties infeccioses són la causa d’1 de cada 3 morts al món i suposen un problema important de salut públic. A la Caminada al TecnoCampus de l’any passat vam aconseguir recaptar un total de 5.100 euros. Ens ajudes a superar aquesta xifra?

Inscriu-t'hi!
 

]]>
<![CDATA[ La renda bàsica, a debat aquest dimecres en una nova sessió de “El Documental del Mes” ]]> Tue, 12 Dec 2017 00:00:00 +0100

Treballaries si et paguessin simplement per existir? S’aconseguiria amb la renda bàsica acabar, per exemple, amb la fam al món? Aquestes són algunes de les qüestions que planteja el director austríac Christian Tod al documental Renda Bàsica (Free Lunch Society), que es podrà veure demà a les 19.30 h a la sala d’actes del Cafè del Mar de Mataró.

La projecció s’emmarca dins del cicle “El Documental del Mes”, impulsat per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus amb l’objectiu de fomentar l’exhibició de cinema documental de qualitat a nivell local. En aquesta ocasió, es projectarà un documental d’aquest mateix 2017 elaborat per l'economista Christian Tod en què es planteja la qüestió de la renda bàsica garantida, és a dir, si pel sol fet d'existir tots els humans ja hauríem de percebre uns diners cada mes. Per altra banda, Renda Bàsica també planteja com les noves tecnologies, i en especial la robotització de les feines, estan transformant la relació que tenim amb el món laboral.

Com és habitual, quan acabi la sessió tindrà lloc un debat al voltant de la temàtica que moderarà Ismael Hernández, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials del TecnoCampus. El preu d’entrada general és de 3 euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

Vull més informació sobre el documental!
 

]]>
<![CDATA[ Prova el nou servei d’orientació laboral ]]> Tue, 12 Dec 2017 00:00:00 +0100

Saps de què vols treballar? Vols millorar el teu currículum? Coneixes els teus punts forts i els que hauries de millorar? Vols simular una entrevista de feina? Oferim un nou servei d’orientació laboral per ajudar-te a donar resposta a totes aquestes preguntes sobre el teu futur professional. Es tracta d’un servei gratuït i obert a tots els estudiants dels tres centres universitaris del TecnoCampus que ha estrenat recentment el Servei de Carreres Professionals.

Com funciona?
Les sessions es desenvolupen en format entrevista individual, de màxim seixanta minuts. El dia de l’entrevista, et recomanem que portis una proposta de currículum vitae i de carta de presentació per començar a treballar-hi. Podràs sol·licitar un màxim de tres trobades per curs en el següent horari:

 • Dilluns de 15.00 h a 19.00 h
 • Divendres de 10.00 h a 13.00 h

Tot i així, has de saber que si la teva disponibilitat no encaixa amb els horaris que et proposem, buscarem una alternativa per a tu. Si vols demanar cita, només has d’enviar un correu a borsatalent@tecnocampus.cat explicant breument per què hi estàs interessat.

Per altra banda, si vols que et resolem dubtes més concrets sobre la recerca de pràctiques o de feina, et podem assessorar en una entrevista més breu durant l’horari habitual del Servei de Carreres Professionals, que és de dilluns a divendres de 12.00 h a 14. 00h.

Vull demanar cita!
 

]]>
<![CDATA[ Prop de seixanta estudiants participen a l’iFest, la cita per acostar la innovació tecnològica als joves ]]> Mon, 11 Dec 2017 00:00:00 +0100

Un total de 56 estudiants de diferents titulacions del TecnoCampus van participar el passat 30 de novembre a l’iFest, que va reunir prop de 6.000 joves al Palau Sant Jordi. Sota el lema ”The young leaders interaction fest”, la cita pretén esdevenir la gran festa de la tecnologia, la ciència i la innovació per a estudiants de batxillerat, cicles de formació professional, graus universitaris, màsters i doctorats.

És la segona edició d’aquesta iniciativa que organitza Catalunya Emprèn i l'Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de promoure l'esperit emprenedor i la cultura empresarial a Catalunya. Antònia González, responsable del Servei d’Emprenedoria Universitària del TecnoCampus, apunta que es tracta d’una activitat molt enriquidora per als estudiants: “Poden conèixer de primera mà casos d’èxit de joves emprenedors, metodologies alternatives per aprendre i maneres de crear solucions innovadores per donar resposta a necessitats reals”.

Una de les activitats destacades de l’iFest d’enguany era la Dream Big Challenge League, un taller d’innovació disruptiva per generar solucions a reptes empresarials on els estudiants competien per equips, acompanyats de docents que hi col·laboraven com a mentors. Per part del TecnoCampus, hi van assistir nou mentors amb diferents perfils professionals. “La funció dels mentors era motivar els estudiants i guiar-los a l’hora de posar en pràctica la Metodologia Lombard”, assenyala Jaume Ávalos, mentor i tècnic del Servei d’Emprenedoria Universitària. Es tracta d’una metodologia creada per Imagine Creative Center que es basa en quatre bases: la reflexió sobre el problema, la generació de propostes de valor, el prototipatge i la comunicació. Aquest també va ser el mètode de treball que es va utilitzar a l’última edició del Weekend Challenge, celebrat el cap de setmana del 2 i 3 de desembre.

Adara Maza, estudiant participant, opina que es tracta d'una experiència única i molt recomanable per a tothom a qui li agradin els reptes: “Va ser molt interessant resoldre per equips problemes presents a la societat amb solucions creatives i amb molt poc temps de marge”, afegeix. Durant la jornada també es van dur a terme prop de quinze ponències curtes, una exposició visual per conèixer les últimes tecnologies i un taller dedicat a professors.

]]>
<![CDATA[ El professor Xavier Font col·labora amb un grup de recerca de l'Imperial College ]]> Mon, 11 Dec 2017 00:00:00 +0100

El professor de l'Escola Superior Politècnica Xavier Font, membre del grup de Recerca d’Indústria 4.0, ha fet una estada de dues setmanes amb el grup de recerca del departament d’Enginyeria Elèctrica i Electrònica de l’Imperial College de Londres. L’estada ha permès establir relacions entre ambdós grups i ha representat una bona col·laboració en l’àmbit de l’ús d’estratègies de Deep Learning per a la resolució de problemes de classificació i Big Data.

]]>
<![CDATA[ Acostar els universitaris a la realitat empresarial des de les aules ]]> Mon, 11 Dec 2017 00:00:00 +0100

Els estudiants de l’assignatura Creació d’Empreses Innovadores i de Base Tecnològica han desenvolupat durant el primer trimestre noves empreses a partir de tres negocis existents, Casa Llar, DirCom Marketing i Cooperating Volunteers. L'assignatura, impartida per la professora Màrian Buil, està dirigida als estudiants d’últim curs de la Doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació amb l'objectiu de connectar la universitat amb el món de l’empresa i apropar la realitat professional als estudiants.

El passat dimarts 5 de desembre tots els equips van presentar les propostes davant dels directors de les tres empreses, que també van exercir com a membres del tribunal d’avaluació. En concret, van assistir-hi Joan Rubio, de Casa Llar; Albert Molina, de Cooperating Volunteers; i Marcel Cierco, de DirCom Marketing. El projecte guanyador d’aquest any ha estat el presentat per les estudiants Sara González, Mari Carmen González i Judith López, que van presentar una proposta on s'aplica la realitat virtual a projectes de voluntariat. En aquest sentit, han creat videojocs utilitzant la realitat virtual i sessions de scape room relacionats amb l’àmbit del voluntariat. Com a reconeixement, les tres estudiants s'han classificat com a finalistes de la competició de projectes emprenedors acadèmics per participar a l’IntEntSem 2018, la cita europea d’emprenedoria universitària que se celebra anualment. 

Els estudiants han treballant durant deu setmanes en un pla d’empresa on han aplicat les tendències en emprenedoria explicades prèviament a l’assignatura. “L’experiència ha estat enriquidora tant per als estudiants, que han vist aplicats els continguts de classe a casos reals, com per a les empreses, que han trobat molt interessants les propostes formulades”, afirma Buil.

]]>
<![CDATA[ Apunta't a la caminada solidària per col·laborar amb La Marató de TV3 ]]> Tue, 05 Dec 2017 00:00:00 +0100

El proper diumenge 17 de desembre el TecnoCampus organiza una caminada solidària per col·laborar amb La Marató de TV3, dedicada enguany a les malalties infecciones. La caminada, apta per a totes les edats, començarà a les 9h i el punt de sortida i d’arribada serà la plaça del TecnoCampus. Aquest any hi haurà dos recorreguts de 5 km i de 8 km, el primer dels dos serà accessible per fer-lo amb cotxets i cadires de rodes. La inscripció a la Caminada al TecnoCampus es pot fer aquí.

El preu de la inscripció és de deu euros i inclou la samarreta i l’esmorzar després de la caminada. Els diners recaptats es destinaran íntegrament a La Marató de TV3, i el TecnoCampus assumeix el cost de la inscripció dels treballadors i estudiants dels tres centres universitaris que vulguin participar-hi. La data límit per fer la inscripció és el 15 de desembre i es pot fer de manera online o a través dels diferents punts de venda ubicats a Mataró. A més, el proper dissabte 9 de desembre l’equip de voluntaris del TecnoCampus estarà a la plaça Santa Anna fent difusió de la caminada. 

Aquesta és la tercera edició que el TecnoCampus promou aquesta activitat per col·laborar amb La Marató de TV3. L'objectiu d'enguany és recaptar fons econòmics per a la investigació de les malalties infeccioses, que actualment són la causa d’1 de cada 3 morts al món i suposen un problema important de salut públic. A la Caminada al TecnoCampus de l'any passat, organitzada juntament amb l'associació AGIM, es van recaptar un total de 5.100 euros, que es van destinar íntegrament al projecte.

La Caminada al TecnoCampus és una activitat que s’emmarca dins de les accions solidàries que impulsa el TecnoCampus com a institució, i per això aquest any tota la comunitat s’ha implicat en un vídeo que convida la ciutadania a participar-hi:

Inscriu-t'hi!

]]>
<![CDATA[ El Weekend Challenge reuneix uns seixanta estudiants al voltant de l’emprenedoria i la innovació ]]> Mon, 04 Dec 2017 00:00:00 +0100

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la cinquena edició del Weekend Challenge, una iniciativa del TecnoCampus per fomentar l’emprenedoria a la universitat i les sinergies entre els estudiants de les diferents titulacions. Hi ha participat prop de seixanta estudiants, que durant 48 hores van treballar en un total de catorze idees de negoci.

El projecte guanyador d’aquest any ha estat “Fly me to the moon”, que planteja enviar les cendres d’un difunt a l’espai com una alternativa a les cerimònies fúnebres actuals. Es tracta d’una proposta disruptiva en el sector funerari creada pels estudiants Marc Gaixas, Jorge Alejando Duarte, Sergi Jiménez i Juan Abel Ortiz. Gaixas explica que la idea és enviar les cendres del difunt a través d’un globus sonda que arriba fins als 40.000 metres d’altura: “El repte de futur és assegurar la viabilitat legal i tècnica del projecte per poder fer una prova pilot”. El premi d'aquesta edició per a l’equip vencedor és participar a l’Imagine Express 2018, que se celebra en el marc del Mobile World Congress. Es tracta d’un programa d’innovació per crear negocis al voltant del sector mobile que es desenvolupa durant un viatge de quatre dies Barcelona-París-Londres.

Durant el cap de setmana els equips van competir per desenvolupar la millor idea de negoci a través de la metodologia Lombard, desenvolupada per Imagine Creative Center de Silicon Valley. “L’objectiu és que visquin una experiència d’emprenedoria molt intensiva en només un cap de setmana però que d’aquí en treguin uns aprenentatges molt clars”, assenyala el CEO d’Imagine, Xavier Verdaguer. En aquest sentit, es va utilitzar una metodologia de quatre fases basades en la reflexió sobre el problema, la generació de propostes de valor, el prototipatge i la comunicació. “Emprendre és treballar en equip, tenir una actitud positiva i utilitzar un bon mètode per passar d’un repte a una solució que pugui tirar endavant”, conclou.

El mentor com a figura clau del procés
Tots els grups van comptar amb el suport d’un equip de mentors format per professionals, emprenedors del parc i professors del TecnoCampus, que els van guiar i assessorar durant el procés. “Venen amb molta passió per una idea i nosaltres els ajudem a ordenar-ho tot i a traçar un pla de negoci que converteixi aquesta idea genèrica en un projecte més aplicable a la realitat”, explica Isaac Mayolas, mentor i empresari del parc tecnològic del TecnoCampus. 

El Weekend Challenge és una activitat que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un ecosistema òptim on els estudiants poden desenvolupar els seus projectes emprenedors. Màrian Buil, mentora i professora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, apunta que és clau que des de l’àmbit acadèmic s’animi als estudiants a participar en aquest tipus d’activitats, que complementen la feina realitzada a l’aula: “El Weekend Challenge va néixer com una activitat perquè els estudiants puguin experimentar la vida dels emprenedors, testejar i validar en un període curt de temps la seva idea i, sobretot, fer-ho en equip”.

Àlbum de fotos del Weekend Challenge 2017
 

Weekend Challenge 2017

]]>
<![CDATA[ Professors del TecnoCampus col·laboren en un llibre sobre com iniciar-se en l’àmbit de la recerca ]]> Wed, 29 Nov 2017 00:00:00 +0100

Quatre professors de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus han participat en la redacció del llibre Cómo investigar, publicat per l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) el passat mes d’octubre. En concret, hi han col·laborat els professors Roberto Dopeso, Josep Maria Raya, Dolors Celma i Esther Martínez, que han contribuït, respectivament, en els capítols sobre “Qüestionaris”, “Anàlisi de dades quantitatives” i “Redacció de la recerca”.

El llibre, que ofereix aportacions de professors de diferents universitats del territori català, pretén oferir un manual per ajudar a iniciar-se en l’àmbit de la recerca. En aquest sentit, es tracta d’una publicació especialment pensada per als estudiants de grau i de màster a l’hora de fer el treball final. En aquest sentit, el llibre introdueix conceptes i tècniques que s’han d’emprar a l’hora d’investigar, entre els quals destaquen la recerca d’un marc teòric per a la pregunta, la definició clara dels objectius de recerca i l’orientació adequada cap als objectius que es volen assolir.

La investigació és l’activitat orientada a obtenir nous coneixements que ajudin a entendre millor el món que ens envolta i que permetin trobar solucions a problemes actuals. Es tracta, doncs, d’una matèria destacada tant en l’àmbit d'I+D com en l’acadèmic i que per tant, requereix l’ús d’una metodologia adequada.
 

]]>
<![CDATA[ Un debat planteja el model cooperatiu com a alternativa ]]> Tue, 28 Nov 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va acollir el divendres 24 de novembre una taula rodona d’experiències cooperatives amb Maravillas Rojo, presidenta d’Abacus; Ricardo Yébenes, cofundador de B-Swim; Joan Cavallé, director general de Caixa d’Enginyers; i Lis Brusa, responsable de Catalunya de Koiki. L’activitat s’emmarcava dins la col·laboració de la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus amb la 2a Setmana d’Economia Social i Solidària, que es va celebrar del 21 al 25 de novembre a Mataró.

Tots els ponents van coincidir a assenyalar el model cooperatiu com una alternativa d'èxit. En aquest sentit, Maravillas Rojo va destacar Abacus com un cas de cooperativa singular i com el “gran projecte col·lectiu de Catalunya”. Abacus, que actualment té més d’un milió de socis consumidors, no només aposta per la innovació tecnològica, sinó que posa en valor la innovació social. “El repte és contribuir a la innovació social en un mercat agressiu i en un moment on el sector del retail té nous reptes, com convertir els punts de venda en espais de trobada social”, va afegir. 

Ricardo Yébenes, per la seva banda, va explicar com ha estat el procés de creació de la cooperativa B-Swim, que potencia la natació com a via de millora de la condició, física, psíquica i social de persones amb discapacitat. L’empresa va rebre un reconeixement a la innovació empresarial en l’última edició dels premis Creatic, celebrats el passat dijous 23 de novembre. “Aprofitem el boom de l’economia social i solidària per fer canvis sòlids i perdurables en el temps”, va concloure. En aquesta línia, el president de Caixa d’Enginyers, Joan Cavallé, també va mencionar la confiança com a element fonamental perquè el cooperativisme tingui èxit: “Un dels trets diferencials d'una cooperativa és que no hi ha conflicte entre propietaris i usuaris, perquè aquests són els mateixos".

Quina és la penetració de les TIC a l’economia social?
El divendres 24 de novembre també es van presentar els resultats de la investigació “Penetració de les TIC a l’economia social”, un estudi finançat per la Fundació Caixa d’Enginyers i elaborat per la Càtedra d’Economia Social de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus.
L’estudi, que analitza la presència a internet de les cooperatives de Catalunya l’any 2017, conclou que el percentatge de la presència de les cooperatives a web i xarxes socials és lleugerament més baix que les pimes però superior al de les microempreses. En aquest sentit, s’apunten els recursos i la formació com els dos aspectes principals per ajudar a millorar la presència online.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus, present a la trobada de la Conferència Internacional d’Entitats Alumni ]]> Tue, 28 Nov 2017 00:00:00 +0100

Sandra Sánchez, cap del Servei de Carreres Professionals i del programa Alumni del TecnoCampus, va participar els dies 15 i 16 de novembre a la VIII Assemblea General de la Conferència Internacional d’Entitats Alumni (CIEA), dins de la qual també es va realitzar una formació sobre comunicació creativa. La trobada es va celebrar a la Universitat Politècnica de València i va reunir un total de 26 universitats d’arreu d’Espanya.

És la segona vegada que el TecnoCampus participa en aquesta assemblea després que el curs 2016-2017 s’incorporés com a soci de la Conferència Internacional d’Entitats Alumni, una associació que engloba diferents xarxes alumni d’universitats del territori espanyol. L’objectiu de l’entitat és posar en valor el programa Alumni i oferir a les universitats eines per millorar els serveis que s’ofereixen als graduats. La propera cita de la CIEA tindrà lloc a la Universitat de Salamanca el mes de març del 2018 coincidint amb el 800è aniversari de la universitat.


 

]]>
<![CDATA[ Els reptes dels processos de transformació digital a les empreses, en clau de dona ]]> Mon, 27 Nov 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va acollir el passat divendres 24 de novembre la "III Jornada Alimenta el teu negoci”, que va comptar amb una vuitantena d’assistents. Sota el títol “Dones i TIC”, la jornada d’enguany tenia per objectiu reflexionar sobre els processos de transformació digital a les empreses de la mà d’emprenedores i empresàries del territori. Es tracta de la tercera edició d’aquest acte que organitza l’associació Dona’t un impuls, que ofereix suport per enfortir i impulsar negocis liderats per dones de la província de Barcelona.

Van presidir l’acte l’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, i la presidenta de Dona’t un Impuls, Anna de Quirós. La ponènica inaugural va anar a càrrec d’Olga Blasco, consultora d’estratègia de negocis i serveis, que va centrar-se en el futur de la revolució digital i en els efectes de la quarta revolució industrial. En aquest sentit, Blasco va assenyalar que la intel·ligència artificial és una realitat que encara agafarà més força en els propers anys degut, sobretot, a l’augment d’informació, d’algoritmes i de la capacitat computacional: “Mai no havíem tingut tanta informació perquè una màquina aprengui, i que ho faci a través de l’aprenentatge automàtic i les xarxes neuronals”. “Estem avançant a una velocitat i una escala sense precedents, i això està produint disrupcions a tots els sectors”, va afegir.

Durant la sessió també es van donar a conèixer diferents experiències tecnològiques i empreses liderades per dones que han reinventat el negoci a través de la tecnologia. Aquest és el cas d'Angie Toro i Micaela Dip, fundadores de Mundiology, start-up ubicada a la incubadora del parc tecnològic del TecnoCampus que ha sabut innovar el sector tradicional del viatge per adaptar-se a les noves demandes del mercat.
 

]]>
<![CDATA[ L’Oficina de Relacions Internacionals participa a Varsòvia a una sessió formativa a nivell europeu ]]> Mon, 27 Nov 2017 00:00:00 +0100

Yaiza Bueno, responsable de l’Oficina de Relacions Internacionals del TecnoCampus, va viatjar els dies 15, 16 i 17  de novembre a Varsòvia (Polònia) per assistir a una formació organitzada per l’Associació Europea per a l’Educació Internacional (EAIE, European Association for International Education), entitat de referència per als professionals de l’ensenyament superior a Europa.

Sota el títol “How to manage an International office”, la sessió se centrava en quines són les tasques de les oficines internacionals de les universitats i en com aquestes poden millorar els serveis que ofereixen. Les habilitats de lideratge, les estratègies d’internacionalització i la comunicació del servei són alguns dels aspectes que es van treballar durant la jornada, sobretot a través de dinàmiques grupals i de casos pràctics.

Aquest tipus de formacions serveixen, alhora, per fer networking i establir noves col·laboracions pel que fa als programes de mobilitat. En aquest sentit, la presència en aquesta activitat s’emmarca dins del compromís del TecnoCampus cap a la internacionalització i la implicació en debats que es duen a terme en l’àmbit europeu d’ensenyament superior.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Àlex Araujo participa en unes jornades sobre comunicació i espai universitari ]]> Mon, 27 Nov 2017 00:00:00 +0100

La Asociación de Universidades con Titulaciones de Información y Comunicación va celebrar fa uns dies la “II Jornada de Formación y Empleo: el nuevo espacio universitario en comunicación. Los y las “tics” en los estudios de comunicación”. Les jornades van tenir lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona, i van comptar amb una ponència del professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus Àlex Araujo, elaborada conjuntament amb Josep Lluís Micó, professor de FCRI Blanquerna.

 

]]>
<![CDATA[ Uttopy engega una campanya per ajudar nens prematurs ]]> Mon, 27 Nov 2017 00:00:00 +0100

L’empresa Uttopy, segona classificada en els premis Reimagine Textile TecnoCampus, ha creat la col·lecció Born to be extraordinary per donar suport a la salut i la investigació mèdica en neonatologia. La col·lecció “està inspirada en l’esperit de superació de les persones que passen per aquestes situacions”, explica Inés Echevarría, fundadora d’Uttopy. L’empresa donarà a la causa un 15% de les ventes de la gamma de nens, adults i complements, i un 25% de la gamma de recent nascuts. "A través de les nostres peces de roba fem visible causes socials i impulsem l’activisme quotidià al treure-les al carrer i difondre els seus missatges. A més, estan fabricades de forma sostenible i respectuosa i donen a onegés que treballen per resoldre diferents causes, ajudant d’aquesta manera la solució d’aquestes”, explica la fundadora. “La moda es un fet molt present en les nostres vides i un referent en quant a transmetre imatge i valors”, afegeix.

Pots llegir la notícia sencera aquí

]]>
<![CDATA[ La Nit de la Cultura de Mataró premia Verkami ]]> Mon, 27 Nov 2017 00:00:00 +0100

La plataforma de micromecenatge pionera a l’estat Verkami ha estat premiada, amb el guardó a la innovació i l’emprenedoria, a la primera edició de la Nit de la Cultura de Mataró, convocada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Mataró. Verkami va néixer el 2010 a la Incubadora TecnoCampus, de la iniciativa d’un pare i dos fills: Joan, Adrià i Jonàs Sala. Mitjançant aquesta plataforma, s'han finançat més de 4.000 projectes culturals.

Més informació, aquí.

]]>
<![CDATA[ Epinium guanya el premi Creatic 2017 a la millor start-up per una innovadora eina d’anàlisi de l’e-commerce ]]> Fri, 24 Nov 2017 00:00:00 +0100

El projecte Epinium, que impulsen els emprenedors Carlos Martínez i Miquel Ferrando, és la guanyadora de la dissetena edició dels 17ens premis Creatic, que atorguen el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró. En la categoria a la milor idea empresarial, el reconeixement se’l va endur  el projecte Thumblock, presentat per Miquel Giménez,  que unes hores abans rebia a la Universitat Pompeu Fabra el premi UPF Emprèn.

Els guanyadors del primer premi Creatic, en la modalitat idea i start-up, s’enduen 5.000 euros respectivament, a més de l’estada bonificada durant un any al parc tecnològic TecnoCampus, on s’allotgen més de 120 empreses. L’entrega dels premis es va fer ahir en la Nit de l'Emprenedoria i la Innovació, que va reunir més de 200 persones al foyer del centre de congressos del TecnoCampus, i en què l’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, va destacar el lideratge del TecnoCampus en l’àmbit de l’emprenedoria.

Epinium és una plataforma d’anàlisi de l’e-commerce que facilita la presa de decisió a les marques mitjançant la intel·ligència artificial i el Big Data, ja que permet, a temps real, conèixer els gustos dels consumidors, adaptar-se a les seves necessitats, conèixer les tendències del mercat, analitzar el posicionament de la competència i monitoritzar les variacions de preu en els productes. La iniciativa ha rebut els darrers anys diversos reconeixements, com el premi UPF Emprèn 2016. Martínez es va graduar en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació a l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus i ha rebut l'assessorament dels serveis d'emprenedoria del TecnoCampus per posar en marxa el seu projecte. 

La resta de guanyadors dels premis Creatic són els següents:

·         Thumblock (Categoria idea, 1r premi). Cadenat intel·ligent per a motocicletes i ciclomotors, que incorpora un sistema de desbloqueig amb tecnologia biomètrica, per empremta dactilar, connexió al mòbil amb alerta instantània en cas de desbloqueig no desitjat, geolocalització i gestió d’empremtes.

·         Diari infantil Bitxos (Categoria idea, 2n premi). Diari digital en català amb una capçalera innovadora que acosta als més petits a la lectura informativa dels diaris mitjançant una família de reporters interactius mitjançant gifts animats. Una eina digital, responsive i interactiva d'ajut a la lectura i de creació d'opinions entre els més petits.

·         Global Player (Categoria idea, menció especial).  Plataforma digital que posa en contacte a jugadors de futbol amb clubs d'arreu a través dels seus entrenadors o scouts.

·         Supervision (Categoria start-up, 2n premi). Aplicació adreçada al públic infantil per controlar la distància a la qual s'utilitza un dispositiu mòbil i el temps d'exposició, aspectes molt importants per evitar malalties visuals com la miopia.

·        (Categoria start-up, 2n premi). Aplicació adreçada al públic infantil per controlar la distància a la qual s'utilitza un dispositiu mòbil i el temps d'exposició, aspectes molt importants per evitar malalties visuals com la miopia.Els Premis Creatic els organitzen la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini del Programa Bstartup del Banc Sabadell i l’empresa Servicios Industriales Reunidos (Sirsa), a més de la col·laboració de diverses empreses i institucions. 

·         C.O.R.E (Categoria emprenedoria universitària). Presentat per John Enrique Correa. Ha desenvolupat una eina tecnològica per desminat humanitari i descontaminació del territoris afectats per conflictes bèl·lics.  

Reconeixements a l’RSO i a la innovació 

En el transcurs de la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació celebrada ahir, l’Ajuntament de Mataró va fer un reconeixement a diverses empreses i entitats que han col·laborat de forma totalment desinteressada durant l’any 2017 amb el treball que el consistori realitza per facilitar que les persones que es troben en situació d’atur puguin apropar-se al món de l’empresa, contribuint així a una millor preparació d’aquestes persones per a la recerca de feina. 

També es van entregar, per primer cop, els reconeixements a la innovació empresarial, que van recaure en B-Swim, Som Mobilitat i Calce&Socks. Van ser escollides entre les candidates proposades per les associacions empresarials FAGEM, PIMEC, Cambra de Comerç, GENTIC, ASEGEMA i Barcelona Maresme Business Club.

]]>
<![CDATA[ Un estudiant del TecnoCampus guanya el premi UPF Emprèn amb un projecte sobre tecnologia biomètrica ]]> Fri, 24 Nov 2017 00:00:00 +0100

Thumblock”, el primer cadenat per a motocicletes que funciona amb l’empremta dactilar, ha guanyat en la modalitat Idea la desena edició dels premis UPF Emprèn a la Iniciativa i a la Capacitat Empresarial, convocats pel Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra. L’autor del projecte és Miquel Giménez, estudiant de la Simultaneïtat d’Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtica, que va desenvolupar el projecte en un programa d’emprenedoria impulsat des del TecnoCampus.

Giménez va recollir el premi, un xec de 10.000 euros per finançar el projecte, en un acte celebrat ahir al campus de la Ciutadella de la UPF. L’acte el van presidir Jaume Casals, rector de la UPF; Núria Basi, presidenta del Consell Social de la Universitat, i Sònia Mulero, directora adjunta de la Fundació Banc Sabadell, entitat que col·labora amb la modalitat Idea.

El projecte “Thumblock”, del qual s’ha creat un primer prototip, consisteix en un cadenat biomètric intel·ligent per a motocicletes, que funciona amb l’empremta dactilar perquè sigui més còmode i segur per a l’usuari. L’altre projecte finalista de la modalitat Idea ha estat C.O.R.E, liderat per John Enrique Correa, estudiant del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació del TecnoCampus. Correa ha dissenyat una eina mecànico-robòtica que ofereix més seguretat en les tasques de neutralització de mines antipersones i de descontaminació d’explosius en àrees afectades per conflictes bèl·lics.

A partir d’ara, l’objectiu d’ambdós estudiants és seguir treballant en la viabilitat dels seus respectius projectes per treure’ls al mercat. “Emprendre és un procés que s’ha de fer sense pressa i amb astúcia”, assenyala Correa. En el cas de Giménez, la seva idea és acabar de perfilar el tema de les telecomunicacions mitjançant l’ús de l’Internet of Things. “Al ser un producte de seguretat per a motos, he de llançar-lo al mercat quan tingui les màximes garanties que el cadenat funciona al cent per cent”, conclou.

Aquest és el tercer any consecutiu que un estudiant del TecnoCampus guanya el premi UPF Emprèn. En l’edició 2017 d’UPF Emprèn han participat un total de 29 propostes (sis més que en l’edició anterior), sumant les dues modalitats, cadascuna de les quals ha comptat amb un jurat diferent, format per persones de reconegut prestigi acadèmic, social, empresarial. Des del 2008, aquests guardons busquen incentivar la cultura emprenedora entre els joves estudiants, graduats i postgraduats de la UPF i de centres del Grup UPF, així com reforçar la relació entre la innovació universitària i el teixit productiu.

]]>
<![CDATA[ La professora Esther Mur assisteix a una jornada sobre teràpia aquàtica a la Universitat Rey Juan Carlos ]]> Thu, 23 Nov 2017 00:00:00 +0100

Esther Mur, professora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut i actual coordinadora de la Doble titulació en Fisioteràpia i CAFE, va desplaçar-se fins a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid per participar a la I Jornada Nacional d’actualització en Teràpia Aquàtica. L’acte, que es va celebrar el 28 d’octubre, l’organitzava la Red Española de Terapia Acuática per mostrar els últims avanços que s’estan fent en aquest àmbit de coneixement i per posar en comú la feina que es duu a terme en diferents punts de l’estat.

En aquest sentit, es tractava de la primera jornada en base científica que reunia professionals sanitaris de diferents sectors que fan ús d’aquesta teràpia en el seu dia a dia, com fisioterapeutes, logopedes o terapeutes ocupacionals, entre d’altres perfils. La trobada també va comptar amb vuit conferències sobre temàtiques relacionades amb la teràpia aquàtica, com per exemple sobre la normativa vigent que regula les unitats aquàtiques, les bases científiques de la neurofisiologia de la immersió, el treball al medi aquàtic amb pacients pediàtrics greument afectats o el tractament i prevenció de lesions d’esportistes d’alt rendiment.
 

]]>
<![CDATA[ La professora Esther Cabrera obté la plaça de catedràtica de l'Escola Superior de Ciències de la Salut ]]> Wed, 22 Nov 2017 00:00:00 +0100

La professora i directora de l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, Esther Cabrera, ha guanyat la plaça de catedràtica d'aquest centre, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra. El tribunal format pels  catedràtics Josep Eladi Baños, Fernando Garcia-Benavides i Marcos Faúndez va atorgar a la candidata la màxima puntuació. L’àmbit de coneixement de la ja catedràtica Esther Cabrera s'emmarca dins de l’envelliment, la cronicitat i les cures en salut, àmbits en què té uns dilatada experiència docent i de recerca.

Per la seva banda, Vicente Garnacho i Manuel Gomis han obtingut places de professor titular al mateix centre, en aquest cas en l’àrea del rendiment esportiu i l'activitat física.

]]>
<![CDATA[ L’alcalde visita les obres d’ampliació de l’edifici del TecnoCampus dedicat a salut ]]> Wed, 22 Nov 2017 00:00:00 +0100

L’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, acompanyat de la vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, i l'equip directiu del parc, ha visitat avui les obres d’ampliació de l’edifici TCM6, batejat com a TecnoCampus Salut, pel fet que s’hi concentra l’activitat del parc relacionat amb aquest àmbit d’activitat. L’edifici es va inaugurar l’octubre de l’any passat, amb una planta baixa on hi ha aules i laboratoris. L’ampliació, que va començar aquest estiu, ocupa ara la planta superior de l’edifici amb dos objectius. D’una banda, habilitar espais per a despatxos del professorat, sales de reunions i seminaris de l’Escola Superior de Ciències de la Salut. De l’altra, guanyar espai per a ubicar-hi empreses.

La primera part de l’ampliació ja està acabada, i el personal docent i investigador de l’Escola Superior de Ciències de la Salut ja ha ocupat aquesta setmana aquests nous espais. Són 600 metres quadrats en què treballaran els 18 professors permanents i els 40 associats d’aquesta escola, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra i una de les tres que conformen l’àrea universitària del parc.

La segona part de l’obra està encara en marxa, i permetrà que el parc tecnològic, és a dir, l’àrea d’empresa del TecnoCampus, guanyi espai per a l’allotjament empresarial. Cal tenir en compte que actualment hi ha llista d’espera d’empreses que es volen instal·lar al parc, i els 1.200 metres quadrats nous de l’edifici TecnoCampus Salut permetran satisfer aquesta demanda. La quantitat d’empreses que s’hi instal·laran a partir de febrer dependrà del l’espai que necessitin, però per ara ja hi ha confirmades set empreses i institucions vinculades a la salut que estan interessades a traslladar-s’hi. En aquest nou espai empresarial també s’ha previst que hi hagi una incubadora d’empreses de nova creació de l’àmbit de la salut, replicant el model que ha funcionat en el parc aquests darrers anys: espai per empreses de nova creació que, quan es consoliden, poden passar a ocupar locals d’allotjament on el preu del metre quadrat és superior.

La inversió en aquesta segona fase de l’edifici TecnoCampus Salut és de 640.000 euros, que se sumen als 1,4 milions invertits en la primera fase, inaugurada l’octubre del 2016.

 

]]>