Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ Un producte que augmenta la seguretat dels ciclistes guanya el premi d’emprenedoria Explorer del TecnoCampus ]]> Thu, 21 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un projecte que pretén millorar la seguretat dels ciclistes impulsat per Marc Millet i Nil Oleaga ha estat escollit com la millor idea del TecnoCampus Explorer Space. Els joves guanyadors podran optar a aconseguir 30.000 euros de finançament i viatjaran a Silicon Valley juntament amb els altres 52 millors joves emprenedors de la IX edició del programa Explorer que impulsa el Banc Santander. El projecte guanyador es va donar a conèixer ahir dimecres 20 de juny a la sessió de clausura celebrada al TecnoCampus, després que més de 25 emprenedors hagin rebut formació i assessorament durant en els últims cinc mesos.

Es van presentar un total de 14 projectes davant del jurat, format per Jordi Torné, de Banco Santander; Rosana Sasián, de CISE, Miquel Serra, de SECOT, i Emma Feriche i Antonia González, com a directora de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria i cap del Servei d’Emprenedoria del TecnoCampus, respectivament. Millet i Oleaga han guanyat l’edició del programa amb Evix.  Els dos joves han dissenyat un producte que augmenta la seguretat dels ciclistes. Borja Alonso, amb Global Player, i David Gassó, amb Rigoo, van quedar en segon i tercer lloc, respectivament, de la competició.

Per una banda, Moonbox, una caixa mensual amb productes per cuidar la dona embarassada i al bebè durant els mesos de gestació dissenyada per les estudiants del TecnoCampus Adriana Buch i Mariona Rams, han estat seleccionades com a finalistes del premi Woman Explorer Award que patrocina la Fundación EY i que optarà al novembre a 20.000 euros. Per l’altra, el projecte VoiceX impulsat per Thomas Holzheu que té per objectiu dissenyar les primeres skills per a Alexa, assitent virtual d'Amazon, ha quedat finalista en la categoria Disruptive Technology Explorer Award que impulsa INDRA i podrà optar a 3.000 euros per al desenvolupament del seu projecte i assessorament per part dels professionals de Indraventures.

El jove Marc Millet, com a representant de l'equip, visitarà durant el viatge d'una setmana a Silicon Valley empreses com Google, LinkedIn o Facebook, i assistirà a conferències a universitats amb Berkeley o Stanford. Després del viatge, els guanyadors dels diferents explorer spaces participaran a la final nacional dels premis Santander Explorer 2018, on se seleccionaran els tres millors projectes emprenedors, que rebran 30.000, 20.000 o 10.000 euros per accelerar els seus projectes.

]]>
<![CDATA[ La segona edició de la Tecnogames posa en valor treballs realitzats per estudiants de videojocs ]]> Wed, 20 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un centenar d’estudiants van assistir el passat dijous 14 de juny a la segona edició de la Tecnogames, la mostra de treballs realitzats per estudiants de videojocs. L’acte, que es va celebrar a l’Auditori, s’organitza des del Grau en Disseny i Producció de Videojocs amb l’objectiu de posar en valor la feina duta a terme a les classes durant el curs.

En aquesta edició s’han presentat onze projectes de segon curs, desenvolupats dins de l’assignatura de Projecte de Creació i Desenvolupament II, i vuit projectes de tercer curs, dissenyats dins l’assignatura Projecte de Creació i Desenvolupament. Durant l’acte es van projectar els videojocs creats per estudiants i un jurat, format per professors del Grau en Disseny i Producció de Videojocs, va avaluar cadascun dels projectes.

El premi al millor joc va ser per als estudiants Álex Montaño, Dan Roeniguer, Gerard Maynegre, Jordi Pascual, Sergio Mora, que van presentar Silver Steered, un videojoc futurista del gènere shoot’em all ambientat en un jardí botànic. Pel que fa a la resta de reconeixements, els premiats van ser:

Premi al Millor joc de segon curs:

 • Downbeat, d’Anna Maria Díaz, Alan Elwood, Adrià López, Adrián Núñez i Susana Grass

Premi al Millor joc de tercer curs al millor disseny:

 • Ruin & Run, de Pol Ayala, Guillem Cusachs, Jonathan Filgaira, Sergi Hidalgo, Pol Rodríguez

Premi al Millor joc de tercer curs al millor art:

 • Afterlife Arcade, de Patricia Castilla, Estanis Gardella, Edgar Payan, Ricard Perea, Oscar Sastre

Premi al Millor joc de tercer curs a l’excel·lència tècnica:

 • Afterlife Arcade, de Patricia Castilla, Estanis Gardella, Edgar Payan, Ricard Perea, Oscar Sastre

La Tecnogames s’emmarca dins de l’aposta que fa TecnoCampus per la personalització i professionalització dels estudis de grau. En aquest sentit, iniciatives com aquesta permeten donar visibilitat als projectes realitzats pels propis estudiants i acostar-los a la realitat del món professional.
 

]]>
<![CDATA[ Ajuts europeus ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament europeus per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

Instrumento PYME

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte.

L'SME Instrument ofereix subvencions a fons perdut a totes les pimes que teniu projectes ambiciosos i amb potencial de creixement.

Aquest ajut, es centrà en portar al mercat de manera efectiva, productes o serveis innovadors. El programa ofereix dues propostes de finançament, en funció de l'etapa del projecte que es vulgui desenvolupar:

Fase 1: Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000 €per validar la viabilitat del concepte, avaluar riscos, explorar la propietat intel·lectual i fer estudis de mercat o de disseny, entre d'altres. Aquesta fase està especialment recomanada per a pimes que necessiten definir i consolidar el seu model de negoci en el mercat europeu, no només en el mercat local.

FASE 2: R+D, demostració i aplicació comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M€ per finançar el desenvolupament, els prototips, les proves o el pilotatge, entre d'altres.
Aquesta fase permet desenvolupar el projecte i portar-lo al mercat amb l'ajuda d'un coach per maximitzar les opcions d'arribada.

Consulta més informació aquí.

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament estatal per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

Acció estratègica d’Economia i Societat Digital (AEESD)

Objecte: ajuts per projectes d’I+D en l’àmbit de les TIC

2 subprogrames:

 • Subprograma Impuls Tecnològic: adreçat al impuls de tecnologies amb baix nivell de maduresa i alt potencial de transformació del sector TIC mitjançant l’execució de projectes d’alt risc tecnològic. Adreçat a empreses constituïdes abans del 31/12/2013
 • Subprograma EUREKA:  projectes que hagin obtingut l’acreditació de la pertinença a algun clúster TIC de EUREKA, PENTA, EURIPIDES, ITEA3 I CELTIC-PLUS

Tipologia de projectes

Projectes d’investigació industrial i desenvolupament experimental que s’enquadrin en les següents prioritats temàtiques:

 • Indústries de futur
 • Internet de futur
 • Components i sistemes
 • Cloud Computing
 • Tractament massiu de dades
 • Supercomputació
 • Robots i sistemes autònomes
 • Ciutats intel·ligents
 • Internet de les coses
 • Fabricació aditiva (Impressió 3D)

B) Indústria connectada 4.0

c) Ciberseguretat i confiança digital

d) Salut i benestar

e) agroalimentària i gestió ambiental, eficiència energètica

f) transport i logística

g) Continguts digitals

Modalitat i quantitat

El pressupost mínim del projecte és de 200.000 euros. Les ajudes són una combinació de subvenció i préstec. La subvenció pot ser entre el 20 fins el 50% del projecte en funció del programa i la qualificació que se li doni al projecte. El préstec és a 5 anys, inclosos 2 de carència amb un interès del 0% i amb garanties exigides en funció de la qualificació en l’avaluació del projecte.

Ajuda Projectes PID – CDTI:

 1. Tipologia del projecte: Projectes d’investigació industrial o desenvolupament experimental per a la creació i millora significativa d’un procés productiu, producte o servei.
 2. Temàtica: Lliure. Enfocament bottom-up.
 3. Nº participants: 1 (projecte individual)
 4. Beneficiaris: Empreses (petites, mitjanes o grans).
 5. Duració del projecte: 1-3 anys
 6. Pressupost: Mínim 175K€
 7. Finançament:
 8. PRÉSTEC de fins al 85% del pressupost. (Interès: euríbor a 1 any, carència entre 2 i 3 anys, amortització: 10 anys).
 9. SUBVENCIÓ, entre el 20 i el 33%
 10. Termini presentació: Convocatòria oberta tot l’any.

Consulta aquí més informació.

 

CDTI – LIC (Línia Directa Innovació)

Objecte: Línia que finança projectes d’innovació i inversió tecnològica, que poden incloure l’adquisició d’actius fixes nous, despeses de personal, materials i col·laboracions externes.

Termini: tot l’any

Més informació

 

Enisa Joves emprendors:

Objecte:  préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

 

Enisa Emprenedors:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Termini: oberta tot l’any

Més informació

 

Enisa Competitivitat

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats...

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament catalans ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament autonòmiques per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

Convocatòria per a startups i pimes que treballin amb Big Data

L’European Data Incubator (EDI) és un projecte finançat per l’Horizon 2020 que fa d’incubadora de startups i pimes que treballin amb eines Big Data de codi obert. EDI permet l’experimentació i la incubació de negocis per a les iniciatives de Big Data a Europa, posant a disposició les eines (maquinària i programari), les dades i els recursos (finançament, orientació tècnica i de negoci).

Ara, l’EDI ha obert una convocatòria per a startups i pimes disposades a resoldre els reptes empresarials reals de diferents proveïdors de dades.

Per a ser seleccionat cal seguir els següents passos:

1) Triar un repte del. Els seus proveïdors de dades han proposat diferents qüestions que desitgen resoldre. Hi ha reptes relacionats amb smart cities, medi ambient i energia, indústria 4.0, etc. També proposen un repte entre sectors.

2) Comprovar el catàleg de dades. S’ofereixen mostres de sets de dades als que s’hauran d’accedir en cas de ser seleccionats. Es demana jugar amb les dades i analitzar les opcions.

3) Presentar la sol·licitud a la plataforma.

Poden participar:

 • Equips de 2 a 4 persones d’un país elegible per l’Horizon 2020
 • Pimes establertes en una país elegible de l’Horizon 2020.

Les empreses seleccionades poden rebre 100.000 € de finançament, a més de suport tècnic i empresarial.

El termini de presentació de sol·licituds és el 27 de juny de 2018.

Més informació sobre la convocatòria, aquí.

 

L’AJUNTAMENT DE MATARÓ SUBVENCIONA A EMPRESES QUE CONTRACTIN PERSONES EN ATUR

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ofereix una nova línia de subvencions a les empreses per afavorir la inserció laboral de persones en situació d’atur empadronades a la ciutat de Mataró.

L’import de la subvenció anirà en funció de la durada del contracte des de 1.500 € per 3 mesos fins a 4.246 € per 6 mesos (per contractes a jornada completa).

Es pot acollir qualsevol empresa que contracti una persona que es trobi en situació d’atur i compleixi els requisits marcats en les bases. La contractació ha de ser mínim de 3 ó 6 mesos (segons data inici de contracte) i amb una jornada mínima del 50%.

Els contractes poden formalitzar-se fins l’1 de juliol de 2018 o fins que s’esgoti el pressupost.

Més informació.

 

PROGRAMA “30PLUS 2017”: SUBVENCIÓ PER A LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES ATURADES

L’objectiu d’aquest programa és la inserció laboral de  persones en situació d’atur de 30 anys o  més, preferentment d’entre 30 i 45 anys i baix nivell formatiu, proporcionant-los, entre d’altres, recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

Aquest programa beneficia a ambdues parts, al treballador per una banda i a les empreses pel que fa a poder disposar de personal subvencionat durant 6 mesos.

JORNADA LABORAL:

Temps complert o temps parcial (no inferior al 50% de la jornada ordinària)

CONTRACTACIÓ: Mínim 6 mesos

Les persones contractades rebran el salari corresponent al contracte realitzat, en base al que estableixi el conveni de sector o d'empresa d'aplicació o, en absència de conveni, la retribució salarial legalment establerta, en la part proporcional que correspongui. En el supòsit que el salari a percebre per la persona contractada sigui superior a la subvenció atorgada (SMI), l'entitat contractant li abonarà la diferència.

FORMACIÓ:Mínim 60 hrs - màxim 150 hrs (durant el contracte laboral)

Aquesta actuació preveu afavorir la inserció de la persona participant desocupada en el mercat de treball, facilitar l'aprenentatge i l'adquisició de competències professionals en un entorn real de treball. La persona haurà de ser contractada amb una durada mínima de 6 mesos mitjançant qualsevol modalitat contractual que, d'acord amb la normativa laboral vigent, s'ajusti a les condicions del programa. La jornada laboral podrà ser a temps complet o a temps parcial, no inferior al 50% de la jornada ordinària de l'entitat contractant.

LA SUBVENCIÓ: Correspondrà a la quantia equivalent al salari mínim interprofessional (SMI) vigent l’any pels mesos de durada del contracte fins a un màxim de 9 mesos. 

A la convocatòria per l’any 2017, el SMI serà de 707,70 €. Aquesta quantia correspondrà a una jornada completa i, en el cas de contractes a temps parcial, se subvencionarà la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista.

En el moment de subscriure el corresponent contracte s’haurà de preveure la seva durada total i no seran subvencionables les seves pròrrogues.

La FAGEM assessorarà a les empreses en tot moment durant el projecte i signarà un conveni  amb les empreses interessades, com a entitat promotora del programa, on es manifesta la voluntat de l’empresa de participar en el programa “30 PLUS”, mitjançant la contractació de persones participants.

 

INNOTEC: Cofinancem el teu projecte d’R+D+I

No deixis cap projecte innovador al calaix!

Aquell nou material adhesiu amb què volies fer el teu producte més sostenible...

El nou sistema d’envasat que tenies al cap per agilitzar la producció...

Les millores en la gestió de la teva base de dades que multiplicarien l’èxit de la teva empresa...

INNOTECés el nou servei d'ACCIÓ que t'ajudarà a fer-ho possible. Si tens un projecte d'R+D+i d’entre 25.000 i 150.000 euros, els ajuts INNOTEC et poden subvencionar fins a un 70% del seu cost.

La convocatòria estarà oberta del 9 de juny fins al 9 d'agost del 2018. Sol·licita el teu ajut INNOTEC!

Si encara tens dubtes, posa't en contacte amb nosaltresper conèixer-ne més detalls i no et perdis lasessió informativa del proper 14 de juny!

 

ICF Comerç

Préstecs o lísings per a emprenedors, autònoms, microempreses i pimes del sector comerç, artesania, moda i serveis relacionats.

L’ICF aporta els fons. Banc Sabadell i Caixa Bank comercialitzen els préstecs (i avaluen la viabilitat financera del projecte). L’ICF coordina l’oferta de finançament entre les entitats financeres, el Departament d’Empresa i Coneixement i els beneficiaris.

Per facilitar l’obtenció del finançament, les operacions aprovades comptaran amb l’assumpció del 70% del capital pendent per part del Departament d’Empresa i Coneixement.

Condicions financeres

Import:per autònoms mínim de 15.000€ i per pimes mínim de 25.000€. Import màxim de 100.000€ per sol·licitant.

Termini:5 anys, amb 1 de carència inclòs.

Interès:Euríbor a 6 mesos més un diferencial de fins al 3,70%.

Comissió:per amortització anticipada de fins a l’1%.

Garanties:a determinar per l’entitat financera col·laboradora (CaixaBank i Banc Sabadell), en funció del projecte.

Sol·licitud

 1. Demana el teu préstec “ICF Comerç”.
 2. Un cop complimentada i enviada la sol·licitud, rebràs un correu amb les indicacions a seguir.

La data límit per formalitzar operacions amb les entitats financeres és el 20/12/2018 (o fins exhaurir els fons)

 

ICF Eurocrèdit

Préstecs per a petites i mitjanes empreses que vulguin finançar inversions o necessitats de circulant per créixer, obrir nous mercats, fer nous desenvolupaments o enfortir les activitats de l’empresa.

Les operacions aprovades a través d’aquesta línia compten amb unes condicions preferents gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu 2014-2020, que té l’objectiu d’invertir en creixement i ocupació.

Condicions financeres

Préstecs a curt termini

Import: de 100.000€ a 2.000.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 5 anys, amb fins 1 any de carència inclòs.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

 

Préstecs a llarg termini

Import: de 150.000€ a 2.500.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 15 anys, amb fins 2 anys de carència inclosos.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

 

Línia de préstecs participatius de co-inversió entre start-ups i empreses.

Tan si ets una start-up innovadora com una empresa que treballa en dinàmiques d’innovació oberta amb voluntat i capacitat d’invertir, aquesta línia de finançament és per a tu.

Amb aquesta eina, les start-ups obtenen recursos per desenvolupar el seu model de negoci i, al mateix temps, la companyia inversora pot innovar de manera disruptiva a través de l’empresa emergent.

La línia de finançament és mitjançant préstecs participatius atorgats per l'IFEM (ICF), i compten amb un ajut en forma de garantia per part del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. L’import del préstec pot ser d’entre 50.000 euros i 200.000 euros, i va destinat a les start-ups que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada.

Inscripcions fins el 27 de desembre del 2019.

Més informació.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus renova el patrocini del Calella Film Festival ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

El Tecnocampus i l’Associació Rosebud, organitzadora del CalellaFilmFestival, han renovat l’acord de col·laboració firmat l’any passat pel qual el TecnoCampus es convertia en un dels patrocinadors d’aquest festival audiovisual que se celebra a Calella a partir d'aquest divendres i que s'alllarga fins a l'1 de juliol.

El patrocini del TecnoCampus en el festival consisteix en la dotació amb la matrícula gratuïta en la tercera edició del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, impulsat conjuntament amb la productora Clack i que s’imparteix a l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus. La matrícula gratuïta s’atorgarà al guanyador en la categoria Límit48h, un concurs de curtmetratges on els participants han de plasmar una història en un màxim de 48 hores, incloent totes les tasques de gravació i edició de la peça audiovisual.

L’acord també contempla, entre d’altres aspectes, la realització del taller “Eines bàsiques per a l’escriptura d’un guió” per promocionar del postgrau. Per als estudiants, exestudiants i treballadors del TecnoCampus, l'entrada és gratuïta per a totes les pel·lícules en seccions oficials a competició.

L’objectiu del Calella Film Festival és consolidar-se com un festival de cinema de qualitat capdavanter a la comarca del Maresme, però també amb projecció internacional.

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez presideix un tribunal de tesi a la UVic ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

El professor de l'Escola Superior Politècnica Marcos Faúndez ha presidit el tribunal de tesi doctoral de l'estudiant Alejandro Blanco a la Universitat de Vic.

La tesi es titula Study and design of classification algorithms for diagnosis and prognosis of failures in wind turbines from SCADA data.

La defensa ha tingut lloc el 18 de juny i es tracta d'un doctorat industrial fet a l'empresa Smartive i ha estat codirigida pels professors Jordi Sole i Pere Martí, i tutoritzada a l'empresa pel professor Jordi Cusido.

]]>
<![CDATA[ Uttopy i ELISAVA creen una col·lecció solidària de samarretes per involucrar nenes i joves en la lluita contra l’Alzheimer ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

Uttopyés una marca de moda que realitza col·leccions inspirades en causes socials. Per crear cada col·lecció la marca col·labora amb un dissenyador i una ONG, conscienciant sobre una causa i donant a l'entitat col·laboradora. Les peces es produeixen de manera sostenible i ètica respectant el planeta i les persones.

Durant el seu primer any de vida, ha rebut el reconeixement del sector per la seva proposta innovadora, sent guardonada com "Best 080 ID Raising Brand" en l'última edició de la 080 Barcelona Fashion Week, i "Segona millor Start Up pels premis Reimagine Textile" , que conviden a reinventar el sector des de la innovació i la tecnologia.

Aquest any, Uttopy i ELISAVA, Escola universitària de dissenys i enginyeria de Barcelona, han col·laborat amb la fundació Pasqual Maragall per la investigació del Alzheimer.

La col·lecció, dissenyada per l'alumna d'ELISAVA (CIC Cicles Formatius) Cristina Fernández Cortés, està formada per samarretes i complements per a nens, dona i home que reprodueixen el missatge 'Remember Me'. Per l'alumna: "Remember Me és un missatge recordatori cap a les persones afectades, per fer-los saber que sempre estarem al seu costat".

L'objectiu de la col·lecció és apropar la causa a les noves generacions i sensibilitzar sobre la importància de la seva prevenció, que és fonamental per frenar la incidència de la malaltia. Cada peça de la col·lecció anirà acompanyada d'una llista de bons hàbits per prevenir la malaltia, convidant el públic a portar una vida activa i seguir una dieta saludable.

Fins al proper 16 de juny la col·lecció està disponible a Verkami, plataforma de Crowdfunding de Recompensa líder a Espanya. Els recursos que s'obtinguin es destinaran a la Fundació Pasqual Maragall per seguir impulsant investigació en prevenció de l'Alzheimer.

]]>
<![CDATA[ Professors de videojocs imparteixen una conferència sobre direcció d’art al congrés Unite Berlín 2018 ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

El professors Daniel Candil i Elena Candil, del Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l’Escola Superior Politècnica, impartiran demà una conferència sobre direcció d’art al congrés Unity Developer Conference (UNITE) Berlín 2018. En aquestes jornades, que acull la capital alemanya fins al dijous 21 de juny, s’exposen les últimes novetats pel que fa a creació de contingut i es reuneixen professionals de diversos àmbits, com artistes, desenvolupadors o cineastes, entre d’altres. 

Sota el títol “Embrace a Visual Vertical Slice and not die trying: The Nautilus Odyssey”, els professors del TecnoCampus se centraran en el “visual vertical slice”, un concepte per vendre videojocs que serveix per definir l’estat d’ànim, la sensació visual, l’atmosfera i el to del joc. En aquest sentit, es tracta d’un aspecte que si es treballa de manera planejada, un petit equip d’artistes pot aconseguir resultats espectaculars en molt poc temps. De fet, la ponència parteix d’una experiència dels propis professors de videojocs, que han dissenyat Nautilus Odyssey, un hipotètic joc en Unity creat en només un mes i mig per un equip de dos artistes en 3D, un animador i un dissenyador des del principi, que pretén posar en pràctica la metodologia esmentada.

La ponència, dirigida sobretot a desenvolupadors, començarà a les 12.15 hores i es podrà seguir per streaming a través de la pàgina web del congrés.  

]]>
<![CDATA[ L'acceleradora d’start-ups del sector salut obre la segona convocatòria, destinada a start-ups de dispositius mèdics ]]> Mon, 18 Jun 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i Foundingers Group posen en marxa la segona convocatòria de Kenko Health Accelerator, un programa d'acceleració destinat a projectes d'alt potencial de creixement en el sector salut, que compta amb el suport de la plataforma Telefónica Open Future, el Consorci Sanitari del Maresme i Tic Salut.

El programa compta amb edicions diferenciades, adaptades a D-Health, Medical Devices i Biotech. En aquesta segona edició, la convocatòria està dirigida a start-ups de dispositius mèdics i productes sanitaris (Kenko Medical Devices). Es busquen start-ups relacionades amb el desenvolupament de dispositius mèdics, electrònics, biomaterials, dispositius de diagnòstic, lliurament de medicaments, monitorització, rehabilitació o altres articles amb finalitats de diagnòstic o teràpia.

Kenko Health Accelerator té com a objectiu detectar start-ups innovadores en el sector salut, que tinguin un projecte innovador amb gran potencial i que pugui ser escalable i invertible. El programa estarà enfocat a start-ups amb un “mínim producte viable” i que comptin amb un equip complementari i compromès amb el projecte.

Els projectes que formin part de Kenko Health Accelerator rebran un conjunt de serveis orientats a afavorir el seu creixement, maduració i desenvolupament del model de negoci. A més comptaran amb el suport continu per part de l'equip promotor, mentoria individualitzada, formació proporcionada per experts externs, accés directe a inversió i espai de treball gratuït en el Hub Salut de l'edifici TCM6 del parc empresarial de Tecnocampus
Tota la informació relativa al programa d'acceleració es troba disponible a www.kenkohealth.org. Les start-ups interessades poden presentar les seves sol·licituds a través del lloc de Telefónica Open Future.
 

]]>
<![CDATA[ Estudiants de videojocs proposen solucions innovadores per a Port Aventura ]]> Fri, 15 Jun 2018 00:00:00 +0200

Estudiants de quart curs del Grau en Disseny i Producció de Videojocs van abordar el passat dimecres 13 de juny tres reptes proposats per Port Aventura, un dels parcs temàtics més visitats a Espanya. Els reptes estaven vinculats a l’acollida de nous treballadors, el llançament d’una aplicació mòbil i el desenvolupament d’un programa de qualitat que estan desenvolupant a partir de la missió i visió de Port Aventura. L’activitat s’emmarcava dins de l’examen final de l’assignatura optativa Jocs Seriosos i Gamificació, impartida pel professor Carlos G. Tardón.

El director de Recursos Humans de Port Aventura, Albert Sanantón, i la responsable de formació del parc d'atraccions, Pilar Capdevila, van visitar el TecnoCampus per plantejar el repta a l’aula. Tardón afirma que l’objectiu d’aquest tipus d’avaluació és potenciar la resolució de projectes per a clients reals: “És important que els estudiants tinguin una experiència amb clients de veritat, sobretot perquè és el seu últim any de carrera i han d’integrar-se al mercat laboral com a dissenyadors”. A més, es tracta d’una oportunitat per al centre universitari a l'hora de crear aliances i engegar projectes conjunts amb empreses del sector. “Per a les empreses també és un apropament cap a la generació actual, una manera de conèixer nous talents i obtenir altres perspectives”, afegeix Tardón.

]]>
<![CDATA[ Estudiants del TecnoCampus assisteixen al BizBarcelona, el saló dels emprenedors ]]> Fri, 15 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un grup d’estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa van assistir el 30 i 31 de maig al BizBarcelona, un dels grans esdeveniments adreçat a emprenedors, petites i mitjanes empreses i economia social celebrat al recinte de Montjuïc de Fira Barcelona.

Sota el lema “Suma’t a la transformació dels negocis”, aquesta edició del BizBarcelona es proposava donar un impuls a la transformació tecnològics i social dels negocis. Estudiants del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social, un programa liderat per la Càtedra d’Economia del TecnoCampus amb el suport de la Generalitat, van visitar l’espai del saló destinat a l’emprenedoria social dins del mòdul d’emprenedoria, impartit per la professora Màrian Buil.

També van assistir-hi estudiants de primer curs dels Grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i el Grau en Business and Innovation Management, que van anar a algunes de les 150 conferències organitzades dins del BizBarcelona amb les professores Estel Paloma i Màrian Buil. A més, el projecte Fly me to the moon, impulsat per estudiants del TecnoCampus, va rebre un accèssit, atorgat per la Xarxa d'Emprenedoria Universitària, d'entre projectes emprenedors nascuts a universitats catalanes.

Estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus han assistit al BizBarcelona des del curs 2010-2011 en el marc de les assignatures d’emprenedoria i creació d’empreses, amb l'objectiu de complementar la seva formació acadèmica amb esdeveniments referents del sector.
 

]]>
<![CDATA[ Vint estudiants reben les beques On The Move per fer estades fora de la UE ]]> Fri, 15 Jun 2018 00:00:00 +0200

Vint estudiants han rebut avui de mans de l'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, i del conseller delegat de Sabadell Consumer Finance, Miquel Costa, les beques On The Move. Les beques són una iniciativa del TecnoCampus i enguany arriben a la 4a edició. Formen part de l’estratègia d’internacionalització i foment de la mobilitat dels estudiants, ja que els permeten sufragar parcialment les despeses de l'estada en universitats de països tan llunyans com Estats Units, Mèxic o Taiwan, i amb les quals el TecnoCampus té signats convenis bilaterals. Totes elles queden fora de l’abast del programa Erasmus+ (Europa). 

Les beques On The Move consten de vint beques -el doble que el curs passat- de 1.000 euros cadascuna, i enguany han estat aportades a parts iguals per Sabadell Consumer Finance, de Banc Sabadell (entitat patrocinadora), i la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme. S’atorguen als vint estudiants amb les millors notes mitjanes.

En l'acte d'entrega, l'alcalde ha recordat l'esforç que ha fet la ciutat en la construcció del TecnoCampus, ha instat els estudiants a aprofitar l'experiència a l'estranger i ha agraït a Banc Sabadell l'aposta per les beques.

Durant l'acte també s'ha projectat un vídeo sobre l'experiència dels estudiants becats l'any passat:

  

]]>
<![CDATA[ Prop de 400 estudiants s’examinen de les proves d’accés a la universitat al TecnoCampus ]]> Wed, 13 Jun 2018 00:00:00 +0200

Uns 34.000 estudiants s’examinen fins demàde la selectivitat i un any més el TecnoCampus és una de les seus que acull les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), des d’on uns 400 estudiants realitzen els exàmens.

Els estudiants provenen de set centres educatius: l’Institut Alexandre Satorras, l’Institut Damià Campeny, l’Institut Josep Puig i Cadafalch, l’Institut Thos i Codina, l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, l’Escola GEM i l’Institut Premià de Mar. Com en cursos anteriors, les proves consten de la fase general obligatòria per a tots els alumnes i d’una fase específica, que es voluntària i que serveix sobretot per pujar la nota. La fase general consta de cinc exàmens (català, castellà, una llengua estrangera, història i una matèria a escollir entre matemàtiques, llatí, fonament de les arts o matemàtiques aplicades a les ciències socials), i una específica, que és voluntària i sobretot serveis per pujar la nota. La proves de selectivitat d’aquest any compten amb tres novetats. La primera és que l’assignatura d’història de la filosofia deixa de ser obligatòria, i per tant ara és una optativa a la fase específica; la segona és que per accedir als graus d’arquitectura es tenen en compte matèries com història de l’art o dibuix artístic, i biologia o química deixen de ponderar; i la tercera és que en tots els graus universitaris es reservarà una plaça per a estudiants del col·lectiu gitano, per afavorir la seva incorporació als estudis.

Els estudiants s’examinen avui, de 9 a 17.30 hores, d’Història, Llengua estrangera i d’una tercera assignatura vinculada a la seva especialitat en el batxillerat.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Cristòfol Casanovas publica “Relatos ocultos”, un llibre de fotografia amb Barcelona com a escenari ]]> Wed, 13 Jun 2018 00:00:00 +0200

La llibreria Calders de Barcelona acollirà el proper divendres 15 de juny a les set de la tarda la presentació del llibre Relatos Ocultos, un llibre de fotografia de Cristòfol Casanovas, professor del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior Politècnica, i José Luis Secorún, amb la ciutat de Barcelona com a marc de treball.

Relatos Ocultos és un llibre autoeditat que consta de 130 fotografies, fetes al llarg del 2016, que plasmen el transcórrer vital pels carrers de Barcelona. Es tracta d’una edició única i limitada a cent exemplars signats pels dos autors. Cristòfol Casanovas, llicenciat en estudis cinematogràfics i audiovisuals per la Universitat de París 8 i un màster en Recerca en Gestió Cultural per la UOC, és realitzador audiovisual i professor d’il·luminació i fotografia al TecnoCampus des del 2010. José Luis Secorún, per la seva banda, ha treballat en els últims 25 anys com a guionista, redactor, i realitzador de reportatges i documentals per a televisió, especialment per al programa Thalassa, on ha obtingut diversos guardons internacionals.

Les imatges del llibre proposen un recorregut amable i quotidià per la ciutat de Barcelona i volen ser una invitació perquè cada lector hi trobi el seu propi relat. En aquest sentit, el llibre inclou dos escrits, una reflexió del filòsof Angel Secorún, titulada Instants de llum, i un poema de José Marín, que porta per títol Tal cual, qui serà l’encarregat de conduir l’acte de presentació de Relatos Ocultos, amb la presència del guitarrista Guillermo Sánchez i els dos autors del llibre.
 

]]>
<![CDATA[ Oberta la convocatòria per demanar les beques ACA ]]> Wed, 13 Jun 2018 00:00:00 +0200

Si ets estudiant matriculats en el curs acadèmic 2017-2018, et comuniquem que el 6 de juny de 2018 es va publicar al DOGC número 7636, la RESOLUCIÓ EMC/1069/2018 de 14 de maig, per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió d’ajuts a estudiants universitaris a centres adscrits (ACA 2017/2018).

El termini de presentació de sol·licituds de les beques ACA és del 7 de juny al 6 de juliol del 2018, trobaràs tota la informació aquí. Les sol·licituds s’han d’emplenar per via electrònica a través de la pàgina de Tràmits de la seu corporativa de la Generalitat de Catalunya.

Com a novetat, aquest any el formulari només es pot signar digitalment, de manera que si no disposes de signatura digital, el certificat IdCAT pot ser l’opció més fàcil i ràpida per aconseguir-la. Tot i així, has de tenir en compte que si ets estranger, hauràs d’anar físicament a sol·licitar aquest certificat, ja que no el podràs obtenir per a la pàgina web ja que un dels requisits per tramitar-lo és tenir la targeta sanitària.
 

]]>
<![CDATA[ Es presenten uns cent projectes a la tercera edició del festival audiovisual ARQFest ]]> Tue, 12 Jun 2018 00:00:00 +0200

La tercera edició del festival audiovisual ARQFest ha reunit al voltant de cent projectes audiovisuals universitaris en una activitat pensada per reconèixer les millors peces audiovisuals i multimèdia realitzats per estudiants i de graduats del Grau en Mitjans Audiovisuals i del Grau en Videojocs.

El lliurament dels premis va tenir lloc el passat dijous 6 de juny a l’Auditori del TecnoCampus, on l’estudiant Júlia Garcia va guanyar el Premi ARQ al millor treball i el Premi al millor TFG amb Control, un projecte que posa en el punt de mira la violència de gènere. Durant l'acte es van entregar un total de deu premis i fins a dotze mencions, que posaven en relleu la qualitat dels projectes en diverses facetes de l’audiovisual:

 • Premi ARQ al millor treball: Control, de Júlia Garcia Edo
 • Premi al Millor TFG: Control, Júlia Garcia Edo
 • Premi àmbit a la Millor animació i arts digitals: Cold Blood, d'Anna Magallón i Mar Moreno
 • Premi àmbit al Millor so i/o música: La Danseuse, de Cristina Borràs, Malena de Juan i Laia Sanz
 • Premi àmbit a la Millor imatge: Femme, de Sara Distefano, Andrea Moreno i Mireia Pellicer
 • Premi al Millor disseny i multimèdia: Dark Van, d’Eric Pomar, Clara Prieto, Roger Prunera, Guillem Nicodemus, Elena Nieto, Noelia Perez
 • Premi 1:4: al Millor projecte de primer curs: Dark Van, d’Eric Pomar, Clara Prieto, Roger Prunera, Guillem Nicodemus, Elena Nieto, Noelia Perez
 • Premi 1:4: al Millor projecte de segon curs: Clonatrón, de Marc Ruiz i Jaume Soler
 • Premi 1:4: al Millor projecte de tercer curs: Determinants, de Glòria Martínez, Paloma Martínez, Queralt Muns, Pau Minella, Olga Ridaura, Christian Medrano, Marc Peabody, Jesús Mirón i Roger Monleón
 • Premi 1:4: al Millor projecte de quart curs: Femme, de Sara Distefano, Andrea Moreno i Mireia Pellicer
 • Menció Millor projecte ficció: Control, de Júlia Garcia Edo
 • Menció Millor projecte no-ficció: Determinants, de Glòria Martínez, Paloma Martínez, Queralt Muns, Pau Minella, Olga Ridaura, Christian Medrano, Marc Peabody, Jesús Mirón i Roger Monleón
 • Menció Millor guió: Cuando nadie mira, d'Ariadna Pons i Gaspar de la Ossa
 • Menció Millor direcció: Control, de Júlia Garcia Edo
 • Menció Millor producció: Determinants, de Glòria Martínez, Paloma Martínez, Queralt Muns, Pau Minella, Olga Ridaura, Christian Medrano, Marc Peabody, Jesús Mirón i Roger Monleón
 • Menció millor fotografia: A través de los ojos, de Gabriela de Sandra Gómez
 • Menció millor muntatge: LoneLiness, d'Èric Barberà, Xavier Coll, Victor Comino, Eulàlia Maluquer i Jana Moya
 • Menció Millor banda sonora: Dhamma, de Pau Escutia
 • Menció Millor disseny sonor: Django Unchained, de Ángel J. Jiménez, Jaume Masnou, Eric Meseguer
 • Menció Millors efectes especials i grafisme: Dark Van, d’Eric Pomar, Clara Prieto, Roger Prunera, Guillem Nicodemus, Elena Nieto, Noelia Perez
 • Menció Millor direcció artística, vestuari i maquillatge: Femme, de Sara Distefano, Andrea Moreno i Mireia Pellicer
 • Menció Millor videojoc: Valhalla is not for me, de Pol Ayala, Sergi Hidalgo, Patricia Castilla, Edgar Payan i Roger Llovera

Durant tot el dia es van organitzar xerrades i tallers gratuïts, oberts a tots els estudiants, sobre temes com narració cinematogràfica de la música o animació 3D, entre d’altres. Com a novetat, aquest any un equip d’estudiants format per Cristian Beteta, Sara Distefano i Jaime Foncillas han coliderat l’organització del festival juntament amb professors del Grau en Mitjans Audiovisuals amb la voluntat de crear una activitat dels i per als estudiants. Les fotografies de la jornada, realitzades per l’estudiant Irene Iñáñez, estaran disponibles properament al compte de Flickr de l’ARQFest.
 

]]>
<![CDATA[ Trobada Alumni de l'àmbit d'empresarials i turisme ]]> Tue, 12 Jun 2018 00:00:00 +0200

El divendres 8 de juny es va organitzar la primera trobada antics alumnes del’Escola Universitària del Maresme (EUM) i de l’Escola de Ciències Socials i de l'Empresa (ESCSET) de l'àmbit d'empresarials, ADE i Turisme. Van assistir-hi més de 70 graduats i professors de Tecnocampus. L’acte va tenir lloc, en una primera part, al Tecnocampus, on es va fer una presentació a càrrec de la directora de l’ESCSET, Montserrat Vilalta, i de Luz Fernández, directora de Serveis Campus. Posteriorment, es va fer un sopar al Port de Mataró. 

L’acte es va organitzar en el marc del programa Alumni, que té com a objectiu potenciar la vinculació d’antics alumnes amb el Tecnocampus, oferint un programa de serveis i avantatges vinculat al desenvolupament professional dels seus graduats. Ofereix serveis com l’orientació professional, l’accés a la borsa de treball, als seminaris Skills i fins a un 15% de descompte en màsters o postgraus. A més, el programa Alumni potencia trobades d’antics alumnes com la del passat 8 de juny per tal de fomentar també el networking professional entre la comunitat Alumni.

Consulta l'àlbum de fotos

]]>
<![CDATA[ El professor Daniel Torras participa en el ‘Simposium Internacional La Creación Musical en la Banda Sonora’ ]]> Tue, 12 Jun 2018 00:00:00 +0200

Enguany, del 13 al 16 de juny, Salamanca acull l’onzena edició del fòrum de debat sobre música i cinema a l’estat més veterà i consolidat, el Simposium Internacional La Creación  Musical en la Banda Sonora. El TecnoCampus hi estarà representat a través del professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Torras, que forma part del seu comitè científic i moderarà una de les taules de ponències.

Concretament, el professor Torras es farà càrrec de la sessió sobre “Anàlisis de la música en el mitjà cinematogràfic 1”, que inclou ponències sobre l’origen i la relació creativa de la banda sonora, en referència al compositor Pascal Gaigne; l’ús per part de Godard de la música incidental i el so diegètic, analitzat amb la metodologia de Michel Chion; o la relació musical entre Nino Rota i Fellini.

El simpòsium internacional es celebra enguany a la Universitat de Salamanca coincidint amb la celebració del 800 aniversari de la institució.

]]>
<![CDATA[ Un total de 23 estudiants del TecnoCampus participen en campionats esportius universitaris ]]> Mon, 11 Jun 2018 00:00:00 +0200

Dos estudiants de l’Escola Superior Politècnica, quatre de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i disset de l’Escola Superior de Ciències de la Salut han participat aquest 2018 en campionats esportius universitaris, aproximadament el doble d'estudiants que el curs anterior.

En esports d’equip, han participat en Campionats Universitaris a Catalunya els estudiants Sònia Blanco, Georgina Casals, Aina Moya i Mònica Utrilla (futbol sala femení); Ferran Marín, Ignacio Rosillo (futbol masculí); Celia García, Carmen Prelchi i Elene Vázquez (handbol femení); Oriol Blanco, Aniol Bordes, Joan Costa, Josep Morales i Nil Sabadell (handbol masculí).

Pel que fa a esports individuals, els esportistes són Júlia Erra, Júlia Cortes, Arnau Pérez, Daniel Bermúdez (natació), Andrea Serrano i, Ivan Suárez (judo), Nicole Márquez (taekwondo), Naiara Moreno (karate). Aquestes dos últimes estudiants també han competit en competit en Campionats d’Espanya Universitaris, on ambdues ha guanyat la medalla d’argent com a segones classificades. Com a novetat, l’estudiant Néstor Sánchez ha competit en els Campionats de Catalunya Universitaris en la modalitat eSports.

A la fotografia, alguns dels estudiants que han participat en campionats esportius universitaris aquest 2018.
 

]]>
<![CDATA[ S'obre la segona convocatòria per a empreses del programa Go Global ]]> Mon, 11 Jun 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus obre la segona convocatòria del programa d'internacionalització Go Global, adreçat fonamentalment a empreses instal·lades al parc, però oberta també a altres companyies del territori que vulguin participar-hi. Es tracta d’un programa d’acompanyament en el procés d’internacionalització, orientat al creixement de les empreses a nivell internacional. L'objectiu és acompanyar i donar suport en l’elaboració i execució de la planificació estratègica, promoció i sortida als mercats internacionals.

El programa té una metodologia pròpia que combina l'assessorament d’experts amb una àmplia trajectòria internacional i coneixement pràctic i operatiu dels mercats exteriors, amb el servei softlandings premium en una xarxa exclusiva de parcs tecnològics i acceleradores internacionals. L'objectiu és abordar les quatre "keys" que necessita conèixer qualsevol empresa que aborda un nou mercat: Key companies, Key people, Key institutions i Key investors

Els partners internacionals del TecnoCampus en aquest projecte són parcs tecnològics de França, Portugal, Itàlia i Estats Units (Florida) i Amèrica del Sud (Xile, Colòmbia, Perú i Argentina).

Enguany, com a novetat, les empreses també disposaran d’assessorament específic de màrqueting digital internacional amb l’objectiu de reforçar aquest canal i integrar-lo a l’estratègia internacional. A més, tindran la possibilitat de disposar, amb bonificació, d’un estudiant en pràctiques de màrqueting i negocis internacionals com a suport operatiu a l’empresa.

La convocatòria per a la segona edició del Programa Go Global està oberta fins al 29 de juny. El TecnoCampus seleccionarà  les vuit empreses participants, que iniciaran el programa el pròxim mes de juliol.

]]>
<![CDATA[ El RCDE Stadium acollirà el FootballAim Barcelona Congress ]]> Mon, 11 Jun 2018 00:00:00 +0200

Amb la temporada finalitzada i els futbolistes amb un merescut respir, els tècnics assumeixen el protagonisme durant el període estival en el RCDE Stadium. Després d'una primera presa de contacte per Nadal, en una trobada que va reunir 250 entrenadors i coordinadors, l'estadi blanquiblau tornarà a acollir un congrés organitzat per FootballAim, amb seu al TecnoCampus.

La plataforma de programari que utilitza el RCD Espanyol -entre altres clubs i entrenadors professionals- per gestionar la tasca diària, tant en el primer equip com en el futbol base, organitzarà, el 30 de juny i l'1 de juliol, un congrés sobre la gestió de la pedrera amb prestigiosos ponents que donaran a conèixer les seves diferents formes de treballar i la metodologia emprada.

Joan Vilà (FC Barcelona), Pol García (RCD Espanyol), Eduardo Covelo (Celta), Dani Poyatos (Maccabi Tel-Aviv) o Ismael García (Arsenal) seran alguns dels ponents en unes jornades úniques per aprendre dels millors professionals del sector. El FootballAim Barcelona Congress té una entrada general de 145 euros i una premium de 175 euros, disponibles en la pàgina web de la plataforma

]]>
<![CDATA[ El Tecnocampus incorpora tecnologia de so ATMOS al Centre de Congressos ]]> Mon, 11 Jun 2018 00:00:00 +0200

El sistema de so ATMOS és el nou format de projecció de so amb que compten els cinemes més avançats, ja que permet una experiència inmersiva amb un nombre casi ilimitat d’altaveus, millorant els sistemes tradicionals anteriors com 5.1 o 7.1.

El Tecnocampus compta amb la primera instal·lació al Maresme en aquest format, a la seva sala Burriac, al Centre de Congressos. Amb aquest equipament tècnic es poden fer audicions i projeccions en format Atmos 13.2 i barreges amb sistema Protools en format 9.4.2, compatibles amb qualsevol sala professional.

El Grau en Mitjans Audiovisuals ja ha realitzat les seves primeres classes d’iniciació al so en cinema, i aviat ho veurà incorporat en diverses assignatures. Altres graus, com el de Disseny i Producció de Videojocs, podran també gaudir d’aquesta instal.lació per a proves dels estudiants sobre els seus propis treballs i sobre Playstation 4.

Aquesta instal.lació ha estat possible gràcies a la tasca del departament d’audio del Grau en Mitjans Audiovisuals, la col.laboració de Jaume Puig, consultor de Dolby Labs, l’empresa Magnetron, i també els serveis d’Infrastructures i SERMAT del Tecnocampus.

]]>
<![CDATA[ La Biblioteca s’integra dins del Sistema Compartit del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya ]]> Thu, 07 Jun 2018 00:00:00 +0200

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus forma part del Sistema Compartit del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), que funciona amb el programa Sierra de l’empresa Innovative Interfaces, que reuneix serveis acadèmics, científics, de transferència i bibliotecaris de les universitats catalanes. El TecnoCampus es converteix en el primer centre universitari que forma part d’aquest nou sistema de gestió de les biblioteques després d’haver participat en una prova pilot per a la posada en marxa del nou funcionament.

El principal avantatge d’aquest nou tipus de gestió és disposar d’un catàleg propi dins el CCUC. En aquest sentit, es pot consultar la disponibilitat dels recursos existents a través de la pàgina web del Tecnocampus i a través de l’eCampus. També es pot consultar aquí. Actualment s’està treballant en una segona fase que permetria gestionar les peticions d’articles i documents d’universitats de fora de Catalunya amb el programa GTBib, que s’utilitza a la majoria de biblioteques universitàries de l’Estat.

De cara als estudiants del TecnoCampus, la integració en aquest nou sistema els permetrà tramitar amb més rapidesa les peticions de préstec de documents a altres biblioteques, a més d'haver-se augmentat la freqüència del servei de missatgeria. A més, la incorporació del TecnoCampus al sistema compartit permet millorar la visibilitat del centre universitari dins de l’engranatge de biblioteques universitàries catalanes.

La consulta del catàleg del Tecnocampus és el primer pas per a la recerca bibliogràfica. Si un document no està disponible, cal buscar-lo en el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC), aleshores es pot demanar per préstec consorciat, l’anomenat PUC, a través de la pestanya “Demanar-lo per préstec consorciat”. A través de l'apartat “El meu compte”, cada usuari pot gestionar les reserves i les renovacions de documents.

  

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa en la conferència mundial universitària NAFSA 2018 ]]> Thu, 07 Jun 2018 00:00:00 +0200

La directora de Serveis Campus, Luz Fernández, va participar entre el 27 de maig i l'1 de juny la NAFSA 2018 Annual Conference & Expo. L'Associació d'Educadors Internacionals (NAFSA) és l'associació internacional sense ànim de lucre més gran del món dedicada a l'educació universitària i la seva conferència anual es va celebrar a Filadèlfia.

La conferència va reunir més 10.000 participants de 103 països entre estudiants, educadors i líders d'institucions acadèmiques sota el lema "Diverses veus, compromís compartit". La directora de Serveis Campus es va reunir amb socis estratègics de la universitat i amb noves institucions amb l’objectiu d'establir possibles futures aliances. Durant la convenció va tenir lloc la primera reunió de treball de la xarxa iberoamericana d’universitats emprenedores de la qual el Tecnocampus és impulsor i que té per objectiu apostar per una universitat emprenedora i crear una cultura de la innovació en les institucions universitàries i els seus territoris. La xarxa està formada per vuit universitats de cinc països UNNOBA / Universidad Nacional del Sur ( Argentina) Universidad Mayor i Universidad Católica de Valparaíso (Xile) Universidad del Pacífico / Universidad de Piura ( Perú) i Universidad del Norte / Universidad ICESI (Colombia). 

Tecnocampus formava part de la delegació catalana, formada per 35 representants de les universitats catalanes, que va disposar d'un estand propi per exposar l’oferta formativa del nostre territori, sota el lema “Study in Catalonia”.

Amb la participació a NAFSA, que s'ha convertit en el punt de trobada per establir nous contactes amb l'oferta universitària mundial, el Tecnocampus reforça el compromís amb la internacionalització del seus estudis universitaris, gràcies als convenis acadèmics.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus s’adhereix a la xarxa de mobilitat segura Eduroam ]]> Tue, 05 Jun 2018 00:00:00 +0200

Els centres universitaris del TecnoCampus s’han afegit recentment a la xarxa Eduroam, el servei mundial de mobilitat segura desenvolupat per a la comunitat acadèmica i d’investigació. Amb la incorporació del TecnoCampus, ja són 31 els membres connectats a Catalunya, la xifra més alta en tot l’Estat.

Eduroam facilita la mobilitat dels investigadors i els estudiants, ja que els ofereix connectivitat en els seus desplaçaments a la resta d’institucions integrades al servei. En aquest sentit, l’usuari pot connectar-se en qualsevol centre “eduroam” sense la necessitat de reconfigurar contínuament els seus dispositius. En l’actualitat, s’estan ultimant els detalls per fer efectiva la integració del TecnoCampus a la xarxa Eduroam i s’espera publicar el manual d’ús del servei per a la comunitat TecnoCampus en els propers mesos . Pots consultar més informació aquí.

Eduroam és una iniciativa internacional de Géant en què hi participen diferents xarxes acadèmiques, com ara RedIRIS. També formen part d’Eduroam institucions del Canadà, els Estats Units i el sud-est asiàtic.
 

]]>
<![CDATA[ L’estudiant Miquel Giménez guanya el premi al Millor Projecte Empresarial del VI Fòrum d’Emprenedoria a Sabadell ]]> Mon, 04 Jun 2018 00:00:00 +0200

L’estudiant de la Simultaneïtat d’Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtica del TecnoCampus Miquel Giménez, ha guanyat el primer premi al Millor Projecte Empresarial al “Cafè d’Aventura: VI Fòrum d’Emprenedoria a Sabadell”. Ha rebut aquest reconeixement per “Thumblock”, un cadenat biomètric intel·ligent per a motocicletes, que funciona amb l’empremta dactilar. L’acte d’entrega dels premis, impulsats per l’Ajuntament de Sabadell, va tenir lloc el passat 24 de maig al Centre d’Empreses Industrials Can Roquet.

El premi consta de 1.500 euros, la possibilitat d’accedir a un espai d’incubació al Centre de Negocis Nodus Barberà i a assessorament personalitzat. “Els diners els destinaré al segon prototip, sobretot pel que fa al procés productiu i al desenvolupament de l’aplicació mòbil”, explica Giménez. "Thumblock" va néixer just fa un any des del TecnoCampus en el marc del programa Yuzz, ara anomenat Explorer, que va guanyar Giménez. En aquest sentit, l'estudiant va tenir la oportunitat de viatjar a Silicon Valley i aprendre del millor ecosistema en emprenedoria, innovació i tecnologia: “Al tornar dels Estats Units ja tenia el procés de validació dels clients, el model de negoci, el pla de màrqueting, l’estudi economicofinancer i el primer prototip”. Durant els últims mesos, el projecte de Giménez ha rebut altres reconeixements, com els premis Creatic del TecnoCampus en categoria a la Millor Idea Empresarial o els Premis UPF Emprèn de la Universitat Pompeu Fabra en la modalitat idea.

Per a Giménez, la propera fita és acabar el segon prototip que està en fase de desenvolupament: “Com treballo en un escenari d’incertesa força elevada, prefereixo marcar-me accions més a curt termini fins a arribar a l’objectiu final, que és llançar el producte al mercat amb les màximes garanties d’èxit”.
 

]]>
<![CDATA[ La 1a Jornada d'Emprenedoria Universitària del TecnoCampus, punt de trobada d’universitats catalanes ]]> Mon, 04 Jun 2018 00:00:00 +0200

La primera Jornada d'Emprenedoria Universitària, que organitza el TecnoCampus amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha reunit avui diverses universitats catalanes i projectes dels seus estudiants, que han participat en tallers, han compartit experiències i han participat en un concurs de curta durada del seu projecte emprenedor. Aquests projectes han estat Fly me to the Moon, Thumblock i WecoApp (TecnoCampus), ChupaChip (UdG), BeDebate (UOC), Halwor (UB). 'Fly me to the moon', del estudiants Marc Gaixas i Sergi Jiménez, de la Doble titulació en AdE i Màrqueting i Comunitats, ha estat el guanyador de les sessions de mentoratge per accelerar el seu projecte.

Durant tot el matí, els estudiants que han assistit a la jornada han rebut consells sobre com fer una bona presentació d'un projecte a possibles inversions, o sobre els elements clau en un nou negoci. Xavier Verdaguer, d'Imagine (a la imatge), ha destacat la cohesió de l'equip i les ganes com a motors d'èxit. I ha coincidit amb el director general de Catalunya Emprèn, Pere Condom, que Barcelona i tota la seva àrea d'influència figuren entre les principals regions del món per emprendre. Verdaguer ha afegit que "hi ha molts inversors, el que falten són projectes".

Durant la jornada, s'ha insistit en el fet que emprendre és una experiències excel·lent d'aprenentatge, molt útil en l'etapa universitària. En aquest sentit, Màrian Buil, professora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa i responsable de l’àrea acadèmica d’emprenedoria universitària, organitzador de la Jornada, ha destacat que "al TecnoCampus es tracta l'emprenedoria com una competència transversal en tots els estudis de grau vehiculat a través de l’assignatura Itinerari emprenedor i els propers anys hi continuarem apostant innovant en les activitats que el componen".

]]>
<![CDATA[ Arrenca amb setze projectes el programa Reimagine Textile ]]> Fri, 01 Jun 2018 00:00:00 +0200

Aquest divendres s'ha inaugurat el programa d’emprenedoria Reimagine Textile d’alt rendiment adreçat a emprenedors amb una idea de negoci en el sector tèxtil i moda oberts a incorporar innovació tecnològica en la seva proposta de valor com a avantatge competitiu. A la campanya de captació s´han rebut 29 candidatures, dels quals  se n'han seleccionat 16.

Quant a la tipologia de projectes, innoven en l’ús de teixits tècnics, en el procés de producció o en la moda sostenible. En definitiva, són projectes que “reimaginen” el tèxtil: peces de roba fetes amb impressió de teixits 3D; peces de roba que fan més fàcil la vida a persones amb discapacitat física, sabates de saló que es personalitzen amb teixits per donar-li un segon ús, moda feta amb teixits de rebuig o teixits ecològics o roba esportiva tècnica que vol utilitzar teixits de darrera generació.

Aquests 16 projectes participen en una primera fase intensiva (juny i juliol) on se'ls ajuda a idea el seu model de negoci amb experts del sector, participen en workshops, masterclasses de teixits i processos innovadors. Els candidats estaran tutoritzats per tècnics del Servei d’Empresa i Emprenedoria i podran fer ús de l’open space de la Incubadora Reimagine Textile, situada al Tecnocampus, mentre duri el programa.

Aquesta primera fase finalitzarà amb un Demo Day en el qual els emprenedors presentaran el seu projecte. Posteriorment, un comitè d’avaluació seleccionarà els 5 projectes finalistes, que accediran a la segona fase, en què optaran a finançament, assessorament personalitzat i especialitzat i networking pel llançament del seus productes al mercat.

Reimagine Textile és l’aposta estratègica pel sector tèxtil que fa l’Ajuntament de Mataró, de la mà del TecnoCampus i el centre tecnològic EURECAT I ASEGEMA L’objectiu de Reimagine Textile és reinventar la indústria tèxtil pivotant en la innovació i la tecnologia i esdevenir el hub de la innovació tèxtil

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, premiats per la Diputació de Barcelona pel programa Reempresa ]]> Thu, 31 May 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró van rebre ahir al saló dedicat a l’emprenedoria Biz Barcelona un premi per la Diputació de Barcelona a la seva trajectòria en el programa Reempresa, una iniciativa de la patronal Cecot amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, va ser l’encarregat de rebre el reconeixement.

Des de la seva posada en marxa el 2012, el centre de Reempresa al TecnoCampus ha assolit 43 casos de “reempreses d’èxit” (cessions o traspassos de negocis), 12 el 2017. Aquest punt d’atenció ha assessorat fins a dia d’avui a 148 negocis els propietaris dels quals volien cedir-lo a un emprenedor i I s´han generat 220 processos de negociació

L’objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, i evitar així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació als municipis de la comarca.

El programa ofereix a persones que volen vendre els seu negoci, gratuïtament, assessorament individual per a l’elaboració del Pla de Cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa: des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord.

Les persones que tenen el projecte de “reemprendre” una empresa o negoci que ja està en funcionament, se’ls ofereix una cartera de negocis en transmissió i se les ajuda a fer el pla de viabilitat o Reempresa d’un negoci que els interessa.

]]>
<![CDATA[ Presentació del servei de vehicle elèctric de Som Mobilitat per a les empreses del parc ]]> Thu, 31 May 2018 00:00:00 +0200

Vine els dies 4 de juny a les 17h o 8 de juny a les 9.30 h i t’explicarem com pots fer servir els dos cotxes elèctrics Renault Zoe que tenim aparcats al TecnoCampus. Estalviaràs i contribuiràs a preservar el medi ambient!

Lloc: Sala Burriac (TCM2, TecnoCampus).

Inscripció sessió 4 de juny

Inscripció sessió 8 de juny

]]>
<![CDATA[ Jornada de finançament ENISA i ICF ]]> Thu, 31 May 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus et dóna l'oportunitat de conèixer de primera mà les principals línies de finançament d'ENISA i ICF per a projectes tecnològics i/o innovadors.

Enisa va finançar al 2017 més de 600 operacions amb una inversió de 69 milions d’euros i té com a objectiu per a 2018 mantenir el pressupost amb la finalitat de donar suport a la creació, creixement i consolidació de pimes. Ofereix préstecs participatius per imports d’entre 25.000€ i 1.500.000€, sense més avals ni garantia que un pla de negoci viable i la solvència professional de l'equip emprenedor.


L’Institut Català de Finances (ICF) també dona suport a la creació i desenvolupament d’start-ups mitjançant capital risc i la coinversió amb inversors privats a través dels préstecs participatius.


Vine el 6 de juny i Javier Sánchez, responsable d'operacions d'ENISA, i Emili Gómez, director de Capital MAB d’ICF Capital, t'explicaran les característiques dels seus instruments financers.

Inscriu-t’hi!

]]>
<![CDATA[ Vine a conèixer els nous serveis de suport a la internacionalització que t’ofereix ACCIÓ ]]> Thu, 31 May 2018 00:00:00 +0200

T'has quedat bloquejat en un procés de certificació per portar el teu producte a algun país? Tens mercaderies aturades a una frontera o algun problema duaner? Tens dubtes sobre la legislació o les normatives vigents que afecten els teus productes?

La informació és clau per operar en els mercats exteriors. Per això et presentarem l'Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització, un servei gratuït d’atenció personalitzada que dóna resposta ràpida a consultes sobre les problemàtiques i tràmits d'exportació i importació, tant en origen com en destí.

Encara més, durant la sessió veuràs de primera mà la gran utilitat del Catalonia Trade Portal, una completa plataforma digital gratuïta per a les empreses catalanes que rastreja més de 800 fonts documentals d’arreu del món per posar a la teva disposició, de forma immediata, més de 30 eines que et facilitin l’accés a mercats internacionals.

Vine i descobreix les oportunitats de negoci que aquestes plataformes t’ofereixen!

Inscriu-t’hi!

]]>
<![CDATA[ El professor Àngel Valverde és el director musical de “Els Miserables”, la nova obra del teatre Sala Cabanyes ]]> Thu, 31 May 2018 00:00:00 +0200

El teatre Sala Cabanyes de Mataró va estrenar el passat dissabte 19 de maig el musical Els Miserables, que compta amb una orquestra en directe dirigida per Àngel Valverde, professor del Grau en Mitjans Audiovisuals de l'Escola Superior Politècnica.

Sota la direcció escènica de Joan Peran i la direcció musical d’Àngel Valverde, en el muntatge hi participen més de 200 persones, catorze músics i uns seixanta intèrprets. Basada en la novel·la de Victor Hugo, Els Miserables explica la història d’un home que intenta iniciar una nova vida després de passar 19 anys a la pressió per haver robat un rosegó de pa.

Àngel Valverde (en tercera posició a la fotografia començat per l’esquerra) explica en aquesta entrevista la implicació en aquesta obra, un dels musicals més coneguts arreu del món:

El passat dissabte 19 de maig es va estrenar Els Miserables. Com va anar la primera funció?
Portem ja unes quantes funcions, i no podem estar més satisfets! Crec que hem aconseguit un espectacle d’una qualitat molt propera al món professional, i la resposta del públic al final de cada funció és una gran recompensa. 

El musical compta amb la implicació de més de 200 persones. Quines són les claus per què un equip funcioni?
Hi ha molts elements a tenir en compte, però jo destacaria un equip de direcció molt curós amb els detalls, una planificació prèvia molt treballada i comptar amb gent que estigui il·lusionada. Crec que en el món del teatre no professional compta moltíssim mantenir la motivació de l’equip i veure com el projecte creix una mica cada dia. En aquest sentit, per a nosaltres arribar a la primera funció és com acabar una cursa després d’haver entrenat molt.

L’orquestra en directe la formen catorze músics. Què en destacaries?
És un gran privilegi comptar amb els músics excepcionals que hi tenim a l’orquestra, molts d’ells son col·laboradors habituals de Dagoll Dagom, a qui admiro moltíssim per la seva aportació al musical a Catalunya. Quan Joan Peran i l Genís Mayola em van proposar portar la direcció musical de Els Miserables, somniava amb comptar amb una orquestra així. És molt d’agrair que la Sala Cabanyes i els patrocinadors hagin fet aquest esforç per aconseguir tirar-lo endavant: un musical amb música en directe és més “musical” encara!

Com a director musical, quins consideres que són els punts forts de l’obra?
Crec que partim d’una història amb els elements fonamentals presents en qualsevol drama èpic: amor, somnis, lluita, pèrdua, comèdia…Els Miserables és una història molt completa on tothom pot trobar un personatge amb el qual s’identifiqui. Per altra banda, les cançons són d’una bellesa extraordinària, i l’arranjament musical fa que llueixin encara més. També mencionar, per descomptat, el gran treball tècnic que tenim al darrere, amb llum, so, escenografia, vestuari… tots els elements han d’estar a nivell alt. I què dir dels actors i actrius! junts hem fet un viatge de més d’un any en que ens hem conegut, hem rigut, ens hem ofuscat i molts han descobert un talent que potser ignoraven.

Has treballat tant al cinema com al teatre, és diferent compondre música per un àmbit o l'altre?
Per mi la música de cinema i la de teatre no són gaire diferents, ambdues comparteixen una contribució narrativa, han d’ajudar a fer avançar la història. Un musical conté cançons amb lletra, ja que d’altra manera hauríem d’intercalar música i text, mentre que la música en el cinema també ajuda a entendre la història, ja que associa melodies a personatges o situacions. No obstant, però, en el món del cinema pots fer moltes proves fins que trobes la opció més adequada, mentre que en el teatre estàs més subjecte al contingut de la lletra de la cançó. A mi m’agraden tots dos!

  

]]>
<![CDATA[ L’estudiant Georgina Lardiés guanya el concurs de disseny de la carpeta per al proper curs ]]> Thu, 31 May 2018 00:00:00 +0200

L’estudiant de tercer curs del Grau en Mitjans Audiovisuals Georgina Lardiés és la guanyadora del tercer concurs organitzat pel TecnoCampus per escollir de manera participativa el disseny de la carpeta que s'entregarà als estudiants matriculats el curs 2018-2019.

Un jurat format per representants dels estudiants i responsables del TecnoCampus van seleccionar els finalistes d’entre les 26 propostes presentades, gairebé el doble que l’any passat. De les votacions fetes pels mateixos estudiantes entre els cinc dissenys finalistes n’ha resultat guanyadora la proposta de Georgina Lardiés, amb 188 vots. Lardiés ha rebut aquest matí el premi, un xec regal d’Amazon per valor de 300 euros. El seu disseny serà el que s’utilitzarà per a les carpetes del proper curs, on s’afegirà la signatura de l’estudiant a la solapa de la carpeta. Aquest és el disseny guanyador:


 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus programa la 5a edició del campus d’estiu d’Xnergic de robòtica, videojocs, animació 3D ]]> Wed, 30 May 2018 00:00:00 +0200

Xnergic, la comunitat per a joves basada en la passió per la tecnologia que impulsa el TecnoCampus, organitza un any més el Campus d'Estiu.

Es tracta de la cinquena edició del campus i incorpora  alguna novetat com el taller d’animació amb captura de moviments reals!

Els cursos es distribueixen en dues quinzenes (del 25 de juny al 6 de juliol i del 9 de juliol al 20 de juliol), es fan en horari de matí i s’adrecen a nois i noies de 12 a 18 anys (nascuts entre 2006 i 2000). La inscripció ja està oberta a través de la pàgina www.xnergic.org, amb un 10% de descompte en els casos de famílies nombroses.

Aquests són els cursos programats:

 • Taller de Motion Capture. Grava els teus moviments i fes-los servir per animar al teu personatge amb l’estudi de captura de moviment al taller de MOCAP. Preu: 220 €.
 • Animació 3D amb Maya. Aprèn els principis d’animació i a com utilitzar-los. En aquest campus no ens limitem només a les animacions pensades per a videojocs: anem més enllà, sense limitacions, al món de les cinemàtiques i els curts.  Preu: 220 €.
 • Programació de Videojocs amb blueprint d'Unreal 4. Durant el campus d’estiu aconseguiràs programar diferents jocs de forma senzilla (com ara un FPS), aprofitant les possibilitats gràfiques d’aquest motor. Preu: 220 €.
 • Programació de Videojocs amb Unity 3D. Aprendràs les competències de programació necessàries per crear videojocs utilitzant aquest motor i treballaràs conceptes de disseny de jocs, de programació i de mecàniques. Preu: 220 €.
 • Robòtica. El campus es divideix en dues parts principals. La primera és per introduir la construcció i programació de forma guiada d’un robot funcional per ser conduït a distància, o sigui, automàtic. I la segona part consistirà en la construcció i programació d’un robot totalment des de zero, per posar-lo a prova en combats contra els robots dels altres equips. Preu: 220 €.
]]>
<![CDATA[ La professora Raquel Sebio participa com a ponent a unes jornades d’innovació en fisioteràpia a Zaragoza ]]> Tue, 29 May 2018 00:00:00 +0200

Raquel Sebio, professora del Grau en Fisioteràpia i de la doble titulació amb Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, va participar a les VI Jornades d'Innovació en Fisioteràpia que es van celebrar el passat divendres 18 de maig a la Universitat de San Jorge de Zaragoza. Hi va assistir com a ponent d'una de les tres taules rodones on es va debatre sobre exercici terapèutic.

Sebio va presentar els beneficis de l’activitat física en pacients amb càncer: “Em vaig centrar en l’àmplia evidència científica dels efectes positius que té l’exercici en aquest tipus de pacients al llarg de les diferents etapes del procés clínic”. En aquest sentit, va destacar les últimes guies de pràctica clínica recollides per les principals organitzacions mèdiques mundials, que assenyalen que l’exercici físic hauria de formar part del dia a dia d’aquest tipus de pacients i que haurien de ser els fisioterapeutes els responsables de definir i monitoritzar aquest tipus l'activitat física.
 

]]>
<![CDATA[ Un curt sobre el drama de la immigració al Mediterrani guanya el concurs del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors ]]> Tue, 29 May 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va acollir el passat divendres 25 de maig l’acte de cloenda de la segona edició Postgrau en Guió i Direcció d’Actors de l'Escola Superior Politècnica, engegat juntament amb la productora Clack, on es va lliurar el premi a l’estudiant amb el millor guió de curtmetratge de ficció. L’estudiant Rafel Duran, llicenciat en Comunicació Audiovisual i en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra, va guanyar el concurs de projectes amb El Intruso, una peça que exposa la indiferència d’Occident respecte a la tragèdia dels immigrants que moren al Mediterrani.

La història, que comença quan una parella jove descobreix el cos d’un immigrant mort a la platja, reflexiona sobre com la història individual es connecta amb la del món i en la necessitat que sovint tenen les persones de desconnectar emocionalment de la realitat per poder sobreviure. Ariadna Vázquez, coordinadora del postgrau, va remarcar l’originalitat i l’atreviment de la proposta: “Aborda una qüestió socialment rellevant, la tragèdia dels immigrants que moren al Mediterrani, des d’una posició inusual, la d’una parella jove en crisi”.

A l’edició d’enguany s’han presentat un total de vuit guions de curtmetratges de ficció, i és que cada estudiant havia de presentar davant d’un jurant, format per professionals del sector audiovisual, el curtmetratge que havien escrit durant el curs. Els membres del jurat eren Pablo Menéndez, representat de Marvin&Wayne, una de les principals agències de distribució de curtmetratges a Espanya; i Valérie Delpierre, productora executiva d’Inicia Films, que recentment ha produït pel·lícules com Estiu 1993 o curtmetratges com Los Desheredados. Durant els propers sis mesos Rafel Duran seguirà desenvolupant el guió amb l’assessorament d’Inicia Films, amb l’objectiu d’arribar a la fase de rodatge. En aquest sentit, treballarà de la mà de Valérie Delpierre temes com la versió definitiva del guió, l’elaboració del pressupost, el pla de finançament o el dossier de venda del projecte.

El lliurament del premi marcava el punt i final a la segona edició del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, en el qual hi ha participat directors, guionistes i productors de renom:Juan Carlos Sánchez-Marín, Carlos Marqués-Marcet, Marcel Barrena, Celia Rico, Alberto Marini, Enric Bach, Eduard Sola, Sergi Moren, Laura Rubirola i Joan González. El període de preinscripció de la propera edició del postgrau, que començarà el curs vinent, ja està obert i els interessants poden aconseguir un 5% en reserva de plaça fins a l’11 de juliol.
 

]]>
<![CDATA[ Col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer a través del professor Josep Patau ]]> Mon, 28 May 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus torna a estar present a l'Índia de la mà d’un dels professors, Josep Patau. La fundació va donar dos-centes samarretes de color vermell amb el logo TecnoCampus per a equipar als nens i nenes que participaven en un Campus de Futbol Solidari organitzat pel CF Santvicentí conjuntament amb la Fundació Vicente Ferrer a la població d’Anantapur (La Índia), entitats on el doctor Josep Patau i té una estreta vinculació,

L’objectiu del Campus, a part d’introduir el món del futbol a una població molt desfavorida socialment, és la d’inculcar alguns dels valors i principis del món del futbol; com per exemple: treball en equip, disciplina, esforç col·lectiu, sacrifici pel company i un llarg etcètera per tal de potenciar la interrelació entre nens i nenes de diferents castes socials. El propi Vicenç Ferrer havia comentat en més d’una ocasió que “el futbol era l’única activitat que feia que nens i nenes de diferents castes s’abracessin”.

]]>
<![CDATA[ Professors del TecnoCampus participen en un programa d’emprenedoria i tecnologia liderat per noies ]]> Fri, 25 May 2018 00:00:00 +0200

Professors del TecnoCampus van participar com a membres del jurat, en modalitat online, del programa internacional Girls4Change, un concurs d’emprenedoria digital que pretén fomentar les vocacions tecnològiques i la innovació entre el col·lectiu femení. Carme Rovira, professora i responsable d’innovació docent al Servei de Qualitat, Aprenentatge i Innovació del TecnoCampus, va assistir com a membre del jurat a la final del programa a Catalunya, que es va celebrar el passat 19 de maig al Campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. La final l'organitzava l'Associació Espiral Educació i Tecnologia, ambaixadora del programa Technovation Challenge a Catalunya, i Esther Súbias va ser l'encarregada d'inaugurar l'acte com a representant del programa al territori català.

En aquest esdeveniment, un total de 40 equips formats per noies d’entre 10 i 18 anys van presentar aplicacions mòbils dissenyades per solucionar problemes socials detectats en el seu entorn. El jurat va seleccionar a l'acte els quatre equips que participaran a la semifinal internacional, que es celebrarà de manera virtual. D’entre els projectes presentats, hi havia apps destinades a millorar la comunicació entre avis i nets, a posar en contacte supermercats i bancs d’aliments o a fomentar els hàbits saludables entre els adolescents, per exemple.

Rovira destaca la implicació dels equips i de les seves mentores: “Cada equip era una història diferent, des d'una una mare emprenedora que havia ajudat l'equip en tot el procés a un grup que no tenia Internet a casa i l’escola li obria la porta els dissabtes per treballar”. Segons Rovira, organitzar aquest tipus d’activitats és clau per promocionar les vocacions tecnològiques entre el col·lectiu femení, sobretot el més jove, el compromís amb el territori i la formació en competències transversals: creativitat, sentit crític, comunicació i cooperació.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i l’empresa Medicare System signen un acord per col·laborar en els graus de l’àmbit de la salut ]]> Thu, 24 May 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i Medicare System, empresa fabricant de productes per a la salut amb seu a Mataró, han signat un acord de col·laboració per a l’ús puntal dels laboratoris del Centre de Simulació i Innovació en Salut de l’Escola Superior de Ciències de la Salut per a un projecte audiovisual. El rodatge de la peça va tenir lloc el passat dimecres 15 de maig a l’edifici TCM6, on es concentra pràcticament tota l’activitat dels graus en l’àmbit de la salut.

L’acord contempla, per part de Medicare System, incloure el TecnoCampus en totes les accions comunicatives on apareguin les instal·lacions del Centre de Simulació i Innovació en Salut i la donació de material sanitari per a pràctiques que es realitzen en el Grau en Fisioteràpia. Aquest conveni s’emmarca dins dels acords que manté el TecnoCampus amb diverses empreses del territori presents en els sectors on el TecnoCampus imparteix titulacions.

]]>
<![CDATA[ Estudiants de videojocs guanyen la “hackathon” sobre inclusió social impulsada per l’empresa King ]]> Thu, 24 May 2018 00:00:00 +0200

Edgar Payán, Roger Llovera, Maró Valls, Pol Ayala i Yaiza Castillo són els estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs que han guanyat la primera edició de la [Not Only Games] Jam, que es va celebrar de l’11 al 13 de maig al Canòdrom de Barcelona. L’activitat, en format hackathon, l’organitzava l’empresa King, que desafiava a universitaris a crear solucions innovadores per millorar la inclusió social a través de videojocs o altres productes digitals.

L’equip del TecnoCampus van guanyar la hackathon amb Trust into the light, un joc cooperatiu per ordinador en 3D que pretén que el videojugador simuli l'experiència de tenir una diversitat funcional, en aquest cas visual. Ayala afirma que un dels punts diferencials del joc és que va ser l’únic en 3D i que se centrava a crear una experiència, més que en la pròpia jugabilitat: "El repte era crear un sistema on el primer jugador pogués seguir eficaçment les indicacions del segon i, a la vegada, visqués una experiència similar a la que viuen les persones cegues". “El desafiament principal de la hackathon era desenvolupar un joc des de zero, dins de la temàtica proposada i amb un temps molt ajustat”, afegeix Roger Llovera, també membre de l’equip. “Podem aprendre com és el cicle real de desenvolupament d’un joc, a treballar en equip i a fer contactes amb professionals de la indústria”, explica Llovera sobre l'experiència.

Els professors Carlos González i David Garcia també van participar a la [Not Only Games] Jam com a mentors, encarregats de guiar els equips i assegurar-se que estaven creant l’experiència que buscaven. González considera que aquest tipus d'experiències són molt enriquidores per als estudiants: "Els permet interactuar amb una gran empresa del sector com és King, posar en pràctica els coneixements adquirits a l’aula i enriquir el currículum”.

Un joc per lluitar contra el bullying
Pol Vega, Natàlia Puig, Joan Cuch, Ricard Cabezas i Alan Elwood són els integrants del segon grup d’estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs que van participar a la [Not Only Games] Jam. Sota el nom Instant, van presentar un joc per treballar el bullying entre els més joves. “Vam dissenyar un joc de caràcter seriós que pretenia transmetre un missatge més que divertir”, explica Cuch.

És per això que en el joc es treballa com una foto feta inicialment de manera innocent pot convertir-se en motiu de burla a les xarxes socials a causa de la interacció dels mateixos usuaris. “Volíem transmetre el sentiment d’incomoditat a l’usuari, no com a víctima o atacant, sinó com a observador que contribueix de manera passiva a que es produeixin situacions d’assetjament”, afegeix Cuch. Segons Vega, participar en activitats fora de l’aula els serveix per millorar les competències professionals: "Ens obliga a desenvolupar noves idees, a enfrontar-nos a situacions noves i a buscar solucionar problemes de manera més eficient".
 

]]>
<![CDATA[ Formació i captació de nou talent, claus per abordar amb èxit els reptes tecnològics en el sector logístic ]]> Wed, 23 May 2018 00:00:00 +0200

La VI Jornada de Logística i de Negocis Marítims ha debatut avui al TecnoCampus sobre innovació i reptes de la logística empresarial. En format taula rodona, empreses del sector han coincidit a assenyalar la formació contínua i la captació de nou talent com a eixos transversals per gestionar amb èxit la Logística 4.0, un nou context marcat pel big data, l’Internet de les Coses, la intel·ligència artificial o les plataformes multicanals.

En aquesta ocasió, han participat en el debat Joan Carbonell, del Port de Barcelona; Javier Álvarez, de Bytemaster; Diego Pérez, de DHL; Beatriz Olmo i Carlos Díaz, de P&G; i Marc Casabayó, de Magnetti Marelli, que han assenyalat les persones com a peça essencial per abordar amb èxit els reptes que planteja el sector logístic pel que fa a connectivitat. “Tots els nous sistemes tecnològics els fan bons o dolents les persones, la clau és tenir una actitud proactiva en lloc de reactiva”, ha afirmat Diego Pérez, de DHL.

Marc Casabayó, de Magnettti Marelli, ha afegit que cal reforçar la connexió entre les persones amb experiència dins del sector i les noves generacions de graduats en Logística, que poden aportar coneixements especialitzats i noves metodologies. “L’experiència i el tecnicisme es complementen, l’èxit d’una companyia es basa en tenir gent amb diferents punts de vista”, ha afegit Carlos Díaz de P&G. Durant la jornada també s’han mencionat les oportunitats que pot oferir en un futur el blockchain, una tecnologia que planteja models disruptius al sector i que, per exemple, permetrà millorar la traçabilitat i la transparència de les empreses. “Les empreses els interessa el blockchain per reduir costos i com a operador logístic, has de ser capaç d’oferir als teus clients els nous serveis que busquen”, ha afirmat Javier Álvarez, de Bytemaster.

En aquest sentit, el responsable de Cadenes Logístiques del Port de Barcelona, Joan Carbonell, ha remarcat en la ponència inaugural que el Port de Barcelona va ser pioner a l’hora de centrar-se en les necessitats del client final, el propietari de la mercaderia. Tot i que el client final no tindrà mai una relació directa amb el Port de Barcelona, sí que és essencial que el port “conegui de primera mà les seves necessitat per tal d’oferir serveis que cobreixin noves necessitats”. Per altra banda, ha assenyalat la marca de qualitat, la digitalització, i el control d’emissions com alguns dels principals punts on el Port de Barcelona està incidint per convertir-se en un port de referència en innovació.

Aquesta és la sisena edició que l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa organitza aquesta jornada pensada per connectar els estudiants amb la realitat professional. La directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta, i el coordinador del Grau en Logística i Negocis Marítims, Jesús E. Martínez, han remarcat la consolidació del grau, únic al sistema universitari català, que enguany es gradua la primera promoció. La Jornada de Logística ha donat pas al Fòrum del Talent, un espai on els estudiants s’han pogut entrevistar amb cada una de les empreses i conèixer els perfils professionals que estan buscant.
 

]]>
<![CDATA[ La professora Màrian Buil viatja a Argentina per impartir classes d’innovació i creació d’empreses ]]> Fri, 18 May 2018 00:00:00 +0200

Màrian Buil, professora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa va desplaçar-se del 15 al 28 de febrer a Argentina per impartir classes a l’Escola Internacional de Postgrau de la Universidad Nacional del Noroeste de la Provincia de Buenos Aires (UNNOBA). En concret, Buil va ser la docent responsable del mòdul d’Innovació i Creació d’Empreses en el qual hi participaven un grup de trenta estudiants, emprenedors i empresaris interessats a idear solucions innovadores per abordar reptes del territori.

La col·laboració amb aquesta universitat d’Argentina s’emmarca dins de la Xarxa d’Emprenedoria Iberoamericana, una iniciativa impulsada per l’Oficina de Relacions Internacionals del TecnoCampus aquest curs acadèmic per fomentar la internacionalització i acostar-se a universitats d’Amèrica Llatina que estan desenvolupant projectes competitius en emprenedoria. Actualment la xarxa la constitueixen universitats d’Argentina, Xile, Perú i Colòmbia i els objectius són, entre d’altres, crear una cultura d’innovació a les universitats, ajudar a crear un ecosistema emprenedor a les àrees d’influència de la xarxa i augmentar el teixit empresarial basat en el coneixement i el desenvolupament científic i tecnològic.

Durant l’estada a Argentina, UNNOBA es va interessar pel model singular universitat-empresa del TecnoCampus i es van organitzar reunions, per exemple, amb l’Agència de Desenvolupament Territorial, el parc tecnològic de Junín, i representants del teixit d’empresarial i associacions del territori. En aquest sentit, Buil va aprofitar per explicar el programa Go Global de suport a la internacionalització d'start-ups i petites i mitjanes empreses.

]]>
<![CDATA[ Obrim quatre noves beques de col·laboració per a juliol i setembre 2018 ]]> Thu, 17 May 2018 00:00:00 +0200

Si ets estudiant del TecnoCampus, pots optar a una de les quatre beques de col·laboració extraordinàries per donar suport en el procés de matrícula dels estudiants de nou accés. S’ofereixen dues beques per al mes de juliol i dues per al mes de setembre, una en horari de matí i l’altra en horari de tarda en ambdós casos. El període d’inscripció acaba el diumenge 27 de maig de 2018.

Poden presentar-s’hi tots els estudiants de graus i dobles titulacions del TecnoCampus que estiguin matriculats aquest curs 2017-2018. Els interessats podeu fer la sol·licitud a través del formulari que trobareu a l’eCampus, dins del punt de menú “Serveis”. És important que abans de fer la sol·licitud t’informis del tipus de beca i dels requeriments de cada plaça al document de convocatòria. Recorda que en tots els casos caldrà adjuntar el CV en el que especifiqueu clarament els mèrits, la formació i l’experiència en relació als aspectes que es valoren en cada beca i que apareixen recollits a la fitxa que trobareu al document de convocatòria.

Per a més informació, o si tens algun dubte, pots consultar l’apartat de beques de col·laboració de la pàgina web del TecnoCampus o enviar un correu a bequescol@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ La jornada 'Ocitur2018' reivindica un turisme sostenible i respectuós amb els destins ]]> Wed, 16 May 2018 00:00:00 +0200

La jornada Ocitur2018 ha debatut avui al TecnoCampus el complex fenomen de l’allotjament no reglat, és a dir, aquella oferta turística sense llicència. El subdirector de Turisme de Barcelona, Albert de Gregorio, ha apuntat que “el model turístic d’un destí no es pot definir sense preguntar l’opinió als que hi viuen”. En aquest sentit, ha ressaltat que no és el mateix un turista del Mobile World Congress que “es tanca a la fira per treballar” que un turista que arriba via Airbnb que “s’instal.la sí o sí al centre de la ciutat perquè el que és viure l’experiència de la ciutat.

Per part del Gremi Hoteler de Barcelona, Roger Calleja, ha afegit que cal normalitzar el que ha definit com a “guerra de guerrilles” en un sector on “les grans plataformes no tenen principalment clients o amfitrions individuals, sinó grans operadors que hi treballen de forma encoberta”. “D’economia col·laborativa, això no en té res”, ha apuntat. Eva Mur, directora d’Inspecció de l’Ajuntament de Barcelona, ha insistit en aquesta tesi en denunciar l’existència d’ “infractors múltiples, persones, molts cops estrangeres,  que lloguen 10 o 12 pisos i els posen a Airbnb”.

El professor del TecnoCampus Josep Maria Raya, ha indicat, no obstant, que “els nous models de Home Away o Airbnb són imparables” i ha remarcat que  exploren la recerca d’una experiència turística propera als residents dels destins. Enrique Alcántara, president de l’associació d’apartaments turístics de Barcelona, ha demanat que no es confongui l’oferta reglada, amb llicència, amb fenòmens com els pisos turístics il·legals.

Els organitzadors de la jornada, els professor Benet Maimí i Lluís Codinas, han ressaltat que es van posar en contacte amb la principal plataforma del sector, Airbnb, que va declinar la invitació a participar en el debat.

 

Mataró: aposta per la sostenibilitat

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha estat l’encarregat d’inaugurar la jornada, i ha apuntat que Mataró no és una ciutat especialment afectada pel fenomen de l’oferta no reglada. ”L’any passat vam rebre 100.000 persones, 12.000 més que el 2016, i per tant mirem amb atenció el sector turístic, amb una oferta de qualitat i equilibrada per no perdre cap de les etiquetes que tenim com a ciutat mediterrània, inclusiva, socialment cohesionada i sostenible”, ha afegit.

En la ponència inaugural, la professora de la Universitat de Girona Sílvia Aulet ha posat l’èmfasi en la potencialitat del turisme cultural en els destins turístics catalans. I l’exestudiant del TecnoCampus Angie del Toro, fundadora de l’empresa Mundiology, ha destacat que el projecte s’esforça a promoure un turisme respectuós amb el destí, amb persones del territori que actuen com a amfitrions del visitant i l’introdueixen al lloc que visiten.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i Som Mobilitat arriben a un acord per fer arribar el vehicle elèctric a empreses i treballadors del parc ]]> Tue, 15 May 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i la cooperativa nascuda a Mataró Som Mobilitat han arribat a un acord per fer arribar la mobilitat elèctrica a la comunitat d’empreses i treballadors del parc. L’acord s’ha plasmat en la ubicació de dos cotxes elèctrics model Renault Zoe a l’aparcament del TecnoCampus, on disposen de dos punts de recàrrega. Aquests dos vehicles s’afegeixen a la flota que la cooperativa té repartida per la ciutat de Mataró.

L’acord contempla que els treballadors de la Fundació TecnoCampus usin aquests vehicles, en lloc dels vehicles particulars, per a desplaçaments de feina. En aquest sentit, per ara s'ha posar en marxa una prova pilot. Pel que fa a les 120 empreses del parc, els propers dies s’iniciarà una campanya perquè es facin socis del servei i facilitin als seus treballadors, a un preu molt competitiu, la mobilitat eléctrica.

Fer-se soci de Som Mobilitat té un pagament únic de 10 euros, i a partir d’aquest moment l’usuari pot usar una flota de vehicles formada per 5 vehicles i pagar per ús segons la modalitat de pagament que millor s’adapti a les necessitats de l’empresa. Els cotxes es reserven des del telèfon mòbil, mitjançant una app. Quan arriba el moment d’usar-lo, el cotxe s’obra des del mòbil, i el mateix procediment s’usa quan es torna el vehicle a lloc. En el cas del TecnoCampus, els dos cotxes elèctrics estaran ubicats en les dues places amb punt de recàrrega exclusiu per a Som Mobilitat situats a la primera planta de l’aparcament, a tocar de l’entrada per l’Avinguda d’Ernest Lluch.

Per al TecnoCampus, l’acord representa una aposta per la mobilitat no contaminant i una acció de suport a una nova empresa basada en el coneixement i la innovació com és Som Mobilitat, que a més té un model cooperatiu. El TecnoCampus té una de les primers càtedres d’economia social de tot l’Estat, i té en marxa un postgrau sobre gestió de cooperatives on s’estudien casos com el de Som Mobilitat, inspirades en els principis de l’economia del bé comú.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus impulsa una jornada per millorar els serveis als estudiants de manera col·laborativa ]]> Tue, 15 May 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus organitza el dimarts 5 de juny, de 13 a 16 hores, la primera edició del Campus Innovation Day, una activitat oberta a tots els estudiants de l'Escola Superior Politècnica, l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa i l'Escola Superior de Ciències de la Salut que vulguin implicar-se en la millora dels serveis als estudiants.

Es tracta d'una iniciativa impulsada des del Departament de Serveis Campus que pretén reunir estudiants de diferents cursos i titulacions per compartir experiències, escoltar la opinió dels serveis que ofereix el centre universitari i per aportar propostes de millora de cara al curs vinent. Per aquest motiu, es vol aconseguir la participació d'uns cent estudiants, amb ganes de transformar la universitat, que debatran sobre temes relacionats amb vida universitària, serveis d'emprenedoria, carreres professionals, programes d'internacionalització, i equipaments i altres serveis, com per exemple aparcament i allotjament.

Els estudiants interessats poden inscriure's al Campus Innovation Day aquí. Durant la jornada es recolliran les principals propostes, que es treballaran en sessions de seguiment per tal de posar en marxa algunes millores el curs 2018-2019.

]]>
<![CDATA[ S'incorporen jocs de taula a la biblioteca del TecnoCampus, un nou recurs per a estudiants ]]> Mon, 14 May 2018 00:00:00 +0200

El Grau en Disseny i Producció de Videojocs ha adquirit recentment una sèrie de jocs de taula, que s’han incorporat als recursos que ofereix la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus als estudiants de totes les titulacions.

Es tracta d’un material docent dins de l’assignatura Introducció al Disseny de Jocs que servirà perquè a partir d'ara els estudiants puguin demanar jocs de taula a la biblioteca, utilitzar-los en els espais d’estudi i tornar-los un cop acabi la partida.

Aquesta és la llista de tipus de jocs de taula disponibles actualment la Biblioteca del TecnoCampus, pots consultar els detalls de cada joc al catàleg:

JOC EDITORIAL
Aventureros al tren Europa Days of Wonder
Bang EDGE
Carcassone Devir
Código secreto Devir
Colt Express Ludonaute
Cthulhu's Realms EDGE
Dead of Winter Devir
Mysterium Libellud
Pandemic Devir
Puerto Rico Devir
]]>
<![CDATA[ Racetick: nou portal de descomptes per a proves esportives ]]> Mon, 14 May 2018 00:00:00 +0200

Racetick és una start-up que s'acaba d'instal·lar a la Incubadora d'empreses de nova creació del TecnoCampus i que acaba d'iniciar un projecte per capitalitzar el boom de les proves esportives: un portal de descomptes. Ho expliquen en aquesta nota de premsa.

]]>