Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ Jornada sobre ajuts d'ACCIÓ. 3 d'octubre a les 9:30h ]]> Wed, 20 Sep 2017 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus convoca el proper 3 d'octubre una sessió informativa sobre els ajuts dels diferents programes de l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ). Són ajuts que es posen a disposició de les start-ups i pimes. El programa de la jornada inclou la presentació dels cupons a la internacionalització i a la innovació. La sessió començarà a les 9:30h i acabarà a les 12h.

Aquest és el programa de l'acte:

Benvinguda

Presentació del programa de Cupons a la Internacionalització. Ramon Camí, gerent d'entitats d'Internacionalització.

Presentació del programa de Cupons a la Innovació. M. Rosa Carol, gestoria de Projectes d'Innovació.

Presentació de l'ajut Start-up Capital. Jesus Murillo, gerent de l'Àrea de Desenvolupament de Negoci Tecnològic.

Presentació dels programes Nuclis Locals i internacionals. Joan Comas, gerent de l'Àrea de Projectes de R+D i innovació.

Presentació del programa d'atracció de talent TECNIOsprint PLUS. Mireia Fageda, gestora de Projectes de Cooperació Tecnològica - TECNIOSPRING.

Presentació de l'ajut INNOTEC. Maria Peidro, cap de Cooperació Tecnològica Local - TECNIO

Torn obert de preguntes

Informació i inscripcions

]]>
<![CDATA[ Epinium i Pocket Piano, empreses de la incubadora, participen a la Techcrunch Disrupt 2017 ]]> Wed, 20 Sep 2017 00:00:00 +0200

Les empreses Epinium i Pocket Piano, ubicades a la incubadora del parc tecnològic del TecnoCampus, participen des del 18 de setembre i fins avui a la Techcrunch Disrupt 2017, a San Francisco, als Estats Units. Es tracta d’una de les fires de start-ups més grans del món i aparador internacional per empreses amb tecnologies diferencials i innovadores.

Epinium i Pocket Piano són dues les deu start-ups catalanes que participen en aquesta missió empresarial, organitzada per ACCIÓ, que aplega tot l’ecosistema empresarial de Silicon Valley amb els principals fons de capital risc i corporacions tecnològiques. La start-up Pocket Piano, impulsada per Josep Berguedà, presenta un teclat de piano tàctil professional de mida real i fabricat amb teixit intel·ligent. Epinium, per la seva banda, presenta Epinium Analytics, una plataforma que utilitza la intel·ligència artificial i el big data perquè les marques detectin canvis en el mercat, la reputació en xarxes i les tendències del mercat.

La participació en aquesta fira significa per a ambdues empreses la possibilitat d’obrir-se a nous mercats. “Tenir la possibilitat de ser a la fira més gran de start-ups és una manera de fer els primers contactes per obrir-nos a l’immens mercat americà.”, afirma Carlos Martínez, fundador d’Epinium.

]]>
<![CDATA[ Jaume Teodoro, doctor en ciències econòmiques per la Universitat de Girona ]]> Tue, 19 Sep 2017 00:00:00 +0200

Jaume Teodoro, director general del TecnoCampus i professor a l’Escola Superior Politècnica, ha obtingut el títol de doctor en ciències econòmiques després de presentar la tesi a la Universitat de Girona el passat 8 de setembre. La tesi, que du per títol "Entrepreneurial skills, trust and jobs: Three essays on entrepreneurial skills of self-employed and employees", cerca explicar l’activitat emprenedora a partir d’un treball empíric. La tesi s’estructura en tres capítols on successivament es va construint un model matemàtic en què són observats els diferents determinants de l’activitat emprenedora i el pes que tenen en la decisió d’emprendre. En el primer capítol, es parteix dels factors institucionals i d’entorn, mentre que en el segon es fa èmfasi en la rellevància del capital humà. Finalment, al tercer capítol es treballa a fons la incidència de múltiples habilitats en el fet d’esdevenir emprenedor. La tesi, de caràcter empíric, es fonamenta en teories econòmiques i socials de forta discussió a la comunitat acadèmica en aquest moment i ajuda a aportar pautes concretes per al desenvolupament de polítiques públiques a nivell local i nacional. La comissió de doctorat ha atorgat la menció “Cum Laude” a aquesta investigació en forma de tres articles acadèmics, alguns ja publicats.

]]>
<![CDATA[ Participa en el sorteig universitari a Instagram i guanya un kit d’estudi del TecnoCampus! ]]> Mon, 18 Sep 2017 00:00:00 +0200

Comparteix el teu primer dia a la universitat a través d’Instagram i guanya un dels tres paquets de marxandatge amb material d'estudi que sorteja el TecnoCampus entre tots els estudiants que comencen els estudis de grau aquest curs a una de les tres escoles. El TecnoCampus organitza aquest sorteig amb motiu de les sessions de benvinguda que tenen lloc els dies 18,19 i 20 de setembre per als més de 800 nous estudiants. Com pots participar-hi?

1. Segueix el compte de TecnoCampus (@viueltecnocampus) a Instagram.
2. Posa “m’agrada” a la publicació del sorteig
3. Penjar una instastory al teu perfil d’Instagram amb el hashtag #elmeuprimerdia i etiqueta el compte d’Instagram del TecnoCampus.

Poden participar-hi tots els estudiants que comencen els estudis de grau el curs 2017-2018 al TecnoCampus. El concurs comença avui dilluns 18 i el termini per participar-hi acaba el proper divendres 22 de setembre, coincidint amb la sessió de benvinguda als estudiants internacionals. El dilluns 25 de setembre es realitzarà el sorteig per instastories des del compte d’Instagram del TecnoCampus i s'anunciaran els tres guanyadors!
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus dona la benvinguda als més de 800 estudiants de primer curs ]]> Mon, 18 Sep 2017 00:00:00 +0200

Els estudiants de nou accés participen aquesta setmana a les jornades de benvinguda. La primera sessió ha tingut lloc avui per als estudiants de l’Escola Superior Politècnica. Les jornades, que comencen a l’Auditori del TecnoCampus, continuen demà amb els estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut i acaben el dimecres amb els de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. Durant aquests tres dies el TecnoCampus acull aproximadament 832 universitaris que comencen els estudis de grau a una de les tres escoles.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, i els directors de les diferents escoles són els encarregats de donar la benvinguda als estudiants de nou accés a l’Auditori del TecnoCampus, on també s’expliquen els principals serveis de suport que tenen els estudiants al seu abast durant la seva etapa a la universitat. També es realitza una visita guiada, encapçalada per estudiants d’altres cursos, perquè els estudiants coneguin les instal·lacions i l’àrea d’empresa i emprenedoria abans de començar les classes el proper dilluns 25 de setembre. Àngela Marín, que ha que participat a la sessió d’avui, explica que comença amb moltes ganes aquesta nova etapa: “Espero durant aquests quatre anys fer molts amics, passar-m’ho bé i, sobretot, formar-me al màxim possible”.

Durant aquesta setmana, el TecnoCampus ha engegat un sorteig a Instagram perquè els estudiants comparteixin el seu primer dia a la universitat.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa a la conferència internacional d'educació superior EAIE 2017 ]]> Mon, 18 Sep 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va participar del 12 al 15 de setembre a Sevilla en la conferència internacional d'educació superior EAIE 2017. L’Oficina de Relacions internacionals ha tingut l’oportunitat de presentar TecnoCampus i els seus programes i estratègies d’internacionalització a més de 30 socis potencials, així com reprendre contactes amb socis rellevants, com els membres de la Xarxa d’universitats Emprenedores, impulsada per TecnoCampus i formada per nou universitats llatinoamericanes .

Aquesta fira és la principal trobada a Europa de professionals del sector de l’educació superior. Hi participen més de 250 empreses i institucions i 6.000 professionals procedents de 90 països de tots els continents. “Per al TecnoCampus, és una ocasió única per reforçar les polítiques d’internacionalització i la mobilitat d’estudiants, PDI i  PAS. Durant el congrés hem fet recerca de noves oportunitats de mobilitat per als graus de salut i videojocs, promoció de programes de curta durada en les àrees de màrqueting i emprenedoria i seguiment dels acords amb els socis de la Xarxa d'Universitats Emprenedores", apunta Luz Fernández, directora de l’Oficina de Relacions Internacionals.

La delegació ha estat encapçalada pel director general de TecnoCampus Jaume Teodoro i ha comptat també amb la participació del coordinador de mobilitat de l'Escola Superior Politècnica i director d'aquest centre, Marcos Faúndez; la coordinadora de mobilitat internacional de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, Noemí Serra; i la tècnica de relacions internacionals, Yaiza Bueno.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acollirà per primer cop la fira Mataró Tren ]]> Thu, 14 Sep 2017 00:00:00 +0200

La fira Mataró Tren farà un canvi de rumb coincidint amb la celebració de la 13a edició, que tindrà lloc els propers 28 i 29 d’octubre. La voluntat és posicionar el certamen com a referent de les fires d’aquest àmbit i consolidar la ciutat com un centre d’intercanvi de coneixements i experiències per a les entitats i grups ferroviaris.

Una de les novetats més destacades d’enguany serà el canvi d’emplaçament de la fira, que es traslladarà de la plaça de Santa Anna al TecnoCampus. Aquest canvi d’ubicació permetrà ampliar les dimensions de l’esdeveniment, unificar en un únic espai les diferents propostes i donar cabuda a noves activitats.

Per aconseguir convertir la fira en un referent s’ha promogut la creació d’un Consell Assessor format per diversos professionals coneixedors del sector, membres de les entitats més representatives de l’àmbit de l’oci ferroviari català: Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, Cercle Històric Miquel Biada, Grup Ferroviari Mataró, Expotren Lleida, Marklin, Tecnocampus i Ajuntament de Mataró.

L’Ajuntament també compta amb el suport del director de la fira Expotren Lleida, Raül Valls, que està duent a terme tasques d’assessorament en aspectes globals d’organització i de comercialització per a la captació de participants a l’esdeveniment. Valls dirigeix la fira Expotren Lleida des de la seva creació, el 2010, i també és el director de la revista Mastren, una publicació especialitzada en modelisme i turisme ferroviari. 

]]>
<![CDATA[ Ajuts europeus ]]> Wed, 13 Sep 2017 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament europeus per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      Instrumento PYME

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte.

L'SME Instrument ofereix subvencions a fons perdut a totes les pimes que teniu projectes ambiciosos i amb potencial de creixement.

Aquest ajut, es centrà en portar al mercat de manera efectiva, productes o serveis innovadors. El programa ofereix dues propostes de finançament, en funció de l'etapa del projecte que es vulgui desenvolupar:

Fase 1:Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000 €per validar la viabilitat del concepte, avaluar riscos, explorar la propietat intel·lectual i fer estudis de mercat o de disseny, entre d'altres. Aquesta fase està especialment recomanada per a pimes que necessiten definir i consolidar el seu model de negoci en el mercat europeu, no només en el mercat local.

FASE 2: R+D, demostració i aplicació comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M€ per finançar el desenvolupament, els prototips, les proves o el pilotatge, entre d'altres.
Aquesta fase permet desenvolupar el projecte i portar-lo al mercat amb l'ajuda d'un coach per maximitzar les opcions d'arribada.

Consulta més informació aquí.

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Wed, 13 Sep 2017 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament estatal per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      Ajuda NEOTEC (CDTI)

Objectiu del finançament

La iniciativa NEOTEC té com a objectiu la posada en marxa de nous projectes empresarials en qualsevol àmbit tecnològic i/o sectorial, que requereixin l'ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de l'activitat investigadora i en els quals l'estratègia de negoci es base en el desenvolupament de tecnologia. 

La tecnologia i la innovació seran factors competitius que contribueixin a la diferenciació de l'empresa i que serveixin de base a l'estratègia i al pla de negoci a llarg termini, amb el manteniment de línies de I+D pròpies.

Beneficiaris i requisits d’elecció
Petites Empreses Espanyoles Innovadores de recent creació que compleixin les següents característiques:

·         Antiguitat inferior a 3 anys i superior a 6 mesos al moment de la sol·licitud.
No cotitzades.

·         Capital social mínim de 20.000 euros,

Empresa Innovadora:

·         Que pugui demostrar, mitjançant una avaluació realitzada per un expert extern, que desenvoluparà, en un futur previsible, productes, serveis o processos nous o millorats substancialment en comparació de l'estat de la tècnica en el seu sector i que portin implícit un risc de fracàs tecnològic o industrial.

·         Que tingui unes despeses de recerca i desenvolupament que representin un mínim del 10 % del total dels seus costos d'explotació durant almenys un dels tres anys previs a la concessió de l'ajuda. Si es tracta d'una empresa nova sense historial financer, aquesta condició ha de complir-se en l'exercici fiscal en curs. Aquest fet ha de ser certificat per un auditor extern.

Duració del projecte

Les actualitzacions subvencionals hauran d’iniciar-se a partir de l’1 de gener de 2018 i finalitzar el 31 de desembre de 2018 o el 31 de desembre de 2019.

Pressupost mínim

175.000€

Modalitat i quantia de les ajudes

SUBVENCIÓ

Fins el 70% del pressupost, amb un màxim de 250.000 euros.

Termini de presentació

20 de setembre de 2017, a les 12:00 hores, mitjançant signatura electrònica.

En cas d’estar interessat en aquesta línia de finançament sol·licita més informació

 

2)      Acció estratègica d’Economia i Societat Digital (AEESD)

Objecte: ajuts per projectes d’I+D en l’àmbit de les TIC

2 subprogrames:

-          Subprograma Impuls Tecnològic: adreçat al impuls de tecnologies amb baix nivell de maduresa i alt potencial de transformació del sector TIC mitjançant l’execució de projectes d’alt risc tecnològic. Adreçat a empreses constituïdes abans del 31/12/2013

 

-          Subprograma EUREKA:  projectes que hagin obtingut l’acreditació de la pertinença a algun clúster TIC de EUREKA, PENTA, EURIPIDES, ITEA3 I CELTIC-PLUS

Tipologia de projectes

Projectes d’investigació industrial i desenvolupament experimental que s’enquadrin en les següents prioritats temàtiques:

a)      Indústries de futur

-          Internet de futur

-          Components i sistemes

-          Cloud Computing

-          Tractament massiu de dades

-          Supercomputació

-          Robots i sistemes autònomes

-          Ciutats intel·ligents

-          Internet de les coses

-          Fabricació aditiva (Impressió 3D)

B) Indústria connectada 4.0

c) Ciberseguretat i confiança digital

d) Salut i benestar

e) agroalimentària i gestió ambiental, eficiència energètica

f) transport i logística

g) Continguts digitals

Modalitat i quantitat

El pressupost mínim del projecte és de 200.000 euros. Les ajudes són una combinació de subvenció i préstec. La subvenció pot ser entre el 20 fins el 50% del projecte en funció del programa i la qualificació que se li doni al projecte. El préstec és a 5 anys, inclosos 2 de carència amb un interès del 0% i amb garanties exigides en funció de la qualificació en l’avaluació del projecte

-          Ajuda Projectes PID – CDTI:

-          Tipologia del projecte: Projectes d’investigació industrial o desenvolupament experimental per a la creació i millora significativa d’un procés productiu, producte o servei.

-          Temàtica: Lliure. Enfocament bottom-up.

-          Nº participants: 1 (projecte individual)

-          Beneficiaris: Empreses (petites, mitjanes o grans).

-          Duració del projecte: 1-3 anys

-          Pressupost: Mínim 175K€

-          Finançament:

-          PRÉSTEC de fins al 75% del pressupost. (Interès: euríbor a 1 any, carència aprox: 3 anys, amortització: 10 anys).

-          SUBVENCIÓ (TNR): 15% (PYMEs), 10% (grans).

-          Termini presentació: Convocatòria oberta tot l’any.

Consulta aquí més informació.

 

-          CDTI – LIC (Línia Directa Innovació)

Objecte: Línia que finança projectes d’innovació i inversió tecnològica, que poden incloure l’adquisició d’actius fixes nous, despeses de personal, materials i col·laboracions externes.

Termini: tot l’any

Més informació

-          Enisa Jóvenes emprendedores:

Objecte:  préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any.

Més informació

-          Enisa Emprendedores:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any

Més informació

-          Enisa Competitividad:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats...

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament catalans ]]> Wed, 13 Sep 2017 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament autonòmiques per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      Startup Capital

Un ajut directe de fins a 75.000 € per a start-ups tecnològiques que comencen.

S’hi poden presentar start-ups des de 3 mesos fins a 3 anys de vida.

Han de ser empreses emergents que tinguin la tecnologia com a factor diferencial.

L’ajut va especialment dirigit a start-ups en fase inicial que necessiten impuls a l’hora d’accedir a les primeres rondes de finançament privat.

S’atorga una quantitat mínima de 45.000 € i una màxima de 75.000 € per empresa.

L’import subvencionable és del 75%.

Es poden finançar totes les actuacions derivades de l’execució del pla d’empresa, des de l’administració i gestió de les operacions de l’empresa fins al desenvolupament i comercialització de productes i serveis.

Els beneficiaris de l’ajut podran destinar els diners a les despeses de personal, la inversió en materials i equipaments, el lloguer d’espais, la contractació de serveis legals, l’elaboració d’estratègies de comunicació o les llicències d’ús de software, entre d’altres.

2)      Cupons a la internacionalització

Els Cupons a la Internacionalització són ajuts a l’empresa que vol posar en marxa projectes d’iniciació a l’exportació.

Aquest programa d’ajuts està dirigit a empreses que encara no exportin o que exportin fins a un màxim del 15% de la seva facturació, és a dir, empreses amb poca experiència exportadora o que encara no han exportat mai.

Les entitats empresarials, Agents de Suport a la Internacionalització, a qui l’empresa pot contractar els serveis són proveïdors acreditats per ACCIÓ, amb experiència i professionalitat contrastades en la categoria d’"Entitats d’assessorament especialitzades en processos d’internacionalització" i "Entitats de formació".

Accedeix a la llista d’entitats.

El cost subvencionable màxim per empresa/any és de 5.000 euros i l'ajut d’ACCIÓ és del 80% de l'import. Les empreses poden demanar més d’un cupó.

Període de sol·licituds: fins al 30 de novembre de 2017, o fins a exhaurir la dotació pressupostària del programa.

3)      Cupons a la innovació

Un cupó a la innovació és un descompte econòmic directe, que podràs bescanviar amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ. Els cupons t'ajuden a innovar en els teus productes i/o processos alhora que estableixes col·laboracions estratègiques.

Què n’obtens?

Accés ràpid, àgil i flexible a serveis d’innovació, mitjançant un descompte directe en la factura del teu proveïdor.

Tipologies de cupons

Tria el cupó que millor s’adapti a les teves necessitats:

·         Cupons d’innovació. Destinats a empreses d’entre 5 i 100 treballadors per a dissenyar nous productes o a millorar la gestió de la innovació.

·         Cupons de tecnologia. Destinats a empreses d’entre 5 i 100 treballadors per a contractar serveis tecnològics.

·         Cupons d’ecoinnovació. Destinats a empreses d’entre 5 i 100 treballadors per a contractar desenvolupaments d’ecoinnovació, entenent-la com aquella innovació que contribueixi al desenvolupament sostenible, reduint l’impacte medi ambiental i optimitzant l’ús dels recursos i que permeti generar nous productes, processos i/o models de negoci que evitin el deteriorament del medi ambient.

Termini: fins al 16 de novembre del 2017, o fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària del Programa.

Més informació i inscripcions

4)      Nuclis, ajuts R+D empresarial

Els Nuclis d’R+D empresarial, són ajuts que ofereix ACCIÓ dirigits a les empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc i que responguin a les necessitats del mercat.

La convocatòria presenta dues modalitats, en funció del tipus de projecte que la teva empresa estigui portant a terme: Nuclis d’R+D empresarial localso Nuclis d’R+D empresarial internacionals.

Els nuclis internacionals són ajuts per desenvolupar projectes d’R+D d’alt impacte al territori i amb abast internacional, en col·laboració entre empreses de Catalunya i entitats internacionals.

Els nuclis locals són ajuts per a projectes de recerca i desenvolupament d’empreses catalanes amb socis de Catalunya. Depenent del grau d’implicació d’aquests socis, existeixen dues tipologies de Nuclis Locals:

·         Individuals: una empresa beneficiària amb un projecte d’R+D amb alt impacte.

·         Col·laboratius: un consorci amb un de mínim dues empreses catalanes, sempre i quan la participació d’una d’elles no superi el 70% del pes total del projecte.

 

Característiques dels projectes

·         Pressupost des de 150.000 € fins a 500.000 €

·         Import de subvenció, a fons perdut, d’entre 125.000 € i 300.000 €

·         2 anys de termini màxim per desenvolupar el projecte

·         30 milions d’euros de pressupost del Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020

 

Requisits generals per sol·licitar l’ajut

·         Ha de tractar-se d’una actuació d’R+D innovadora.

·         El projecte s'ha de dur a terme a Catalunya.

·         Els projectes poden realitzar-se de forma individual o col·laborativa, mitjançant un conjunt d’empreses regulades per un acord d’agrupació.

 

5)      ICF Eurocrèdit

Préstecs per a petites i mitjanes empreses que vulguin finançar inversions o necessitats de circulant per créixer, obrir nous mercats, fer nous desenvolupaments o enfortir les activitats de l’empresa.

Les operacions aprovades a través d’aquesta línia compten amb unes condicions preferents gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu 2014-2020, que té l’objectiu d’invertir en creixement i ocupació.

Condicions financeres:

Préstecs a curt termini

Import: de 100.000€ a 2.000.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 5 anys, amb fins 1 any de carència inclòs.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

 

Préstecs a llarg termini

Import: de 150.000€ a 2.500.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 15 anys, amb fins 2 anys de carència inclosos.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

 

6)      Línia de préstecs participatius de co-inversió entre start-ups i empreses.

Tan si ets una start-up innovadora com una empresa que treballa en dinàmiques d’innovació oberta amb voluntat i capacitat d’invertir, aquesta línia de finançament és per a tu.

Amb aquesta eina, les start-ups obtenen recursos per desenvolupar el seu model de negoci i, al mateix temps, la companyia inversora pot innovar de manera disruptiva a través de l’empresa emergent.

La línia de finançament és mitjançant préstecs participatius atorgats per l'IFEM (ICF), i compten amb un ajut en forma de garantia per part del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. L’import del préstec pot ser d’entre 50.000 euros i 200.000 euros, i va destinat a les start-ups que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada.

Inscripcions fins el 27 de desembre del 2019.

Més informació

 

7)      Innova Global: finançament per al creixement de la teva empresa

Nova línia d’inversió INNOVA GLOBAL d’AVANÇSA i ACCIÓ, per fomentar iniciatives d’innovació empresarial amb un alt potencial de creixement per a Catalunya i vocació internacional. La línia Innova Global presenta dues modalitats: Small Capital i Growth Capital.

 

a)      Small Capital

La línia Innova Global: Small Capital ofereix suport financer d’entre 300.000 € i 2.000.000 € a empreses joves amb més de 3 anys de vida, per desenvolupar el seu pla estratègic. L’objectiu és impulsar projectes amb productes o serveis diferenciats dels que ja estan disponibles al mercat, que abordin nous nínxols de mercat i generin ocupació qualificada per a Catalunya.

Aquestes són les característiques de la línia Innova Global: Small Capital:

-          Import d’Inversió: entre 300.000 € i 2.000.000 €.

-          Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 5 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 3 - 5 anys.

-          Desinversió prevista en el pacte de socis.

-          Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

b)      Innova Global: Growth Capital

La línia Innova Global: Growth Capital ofereix suport financer d’entre 2.000.000 € i 8.000.000 € a empreses en fase de creixement (orgànic i inorgànic), i d’internacionalització.

El suport financer ha de permetre que les empreses duguin a terme actuacions com accelerar el desenvolupament de productes, aconseguir un creixement orgànic i inorgànic, integrar-se amb altres empreses o negocis, portar a terme un relleu accionarial, implantar companyies estrangeres amb necessitat de socis locals o l’adquisició per part de l’equip directiu de les empreses (MBO o MBI).

Les característiques de la línia Innova Global: Growth Capital són:

·         Import d’Inversió: entre 2.000.000 € i 8.000.000 €.

·         Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 8 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 5 - 8 anys.

·         Desinversió prevista en el pacte de soci.

·         Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

 

 

8)      Ajuts d'R+D per a la cooperació tecnològica i l'atracció de talent

 

ACCIÓ obre dues noves línies d'ajuts,Nuclis d'R+Di TECNIOSpring Plus, per a les empreses i entitats TECNIO amb seu a Catalunya per a desenvolupar projectes d'R+D i per a incorporar talent experimentat.

 

Nuclis d'R+D empresarial internacionals

Suport financer per a empreses catalanes que vulguin portar a terme projectes col·laboratius d'R+D d'abast internacional. Desenvolupats entre empreses de Catalunya i entitats internacionals, i duts a terme a Catalunya.

·         Programes Unilaterals i Bilaterals:
Ajuts per a projectes col·laboratius, en tots els àmbits tecnològics, entre una empresa catalana i una empresa o entitat d'Alemanya, Israel o Xile.

Data límit per sol·licitar l'ajut:

Unilateral: 23 de novembre del 2017

Bilateral: 23 d'octubre del 2017

Consulta aquí les condicions i el pressupost de la convocatòria

·         Programes ERANETs:
Ajuts per a projectes col·laboratius sectorials, entre empreses catalanes i entitats internacionals.

Data límit per sol·licitar l'ajut: 25 de juliol del 2017

Consulta aquí les condicions i el pressupost de la convocatòria

 

Sol·licita una reunió d’assessorament

Per saber més informació, aquí.

 

9) Programa d'incorporació de personal d'R+D experimentat a empreses amb seu a Catalunya i entitats TECNIO

Aquest programa ofereix ajuts econòmics del 100% per a la contractació de personal d'R+D especialitzat, de qualsevol nacionalitat, a empreses amb seu operativa a Catalunya i a entitats acreditades TECNIO. Els contractes tindran una durada de dos anys per a desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica.


El programa inclou dues modalitats:

·         Modalitat d'entrada: incorporació de personal d'R+D a una empresa amb seu operativa a Catalunya o a una entitat TECNIO, durant dos anys.

·         Modalitat de sortida + retorn: incorporació de personal d'R+D a centres tecnològics, universitats o departaments d'R+D d'empreses d'arreu del món durant el primer any, seguit d'una fase de retorn a una empresa amb seu operativa a Catalunya o a una entitat TECNIO durant el segon any.

Data límit per sol·licitar l'ajut: 14 de setembre del 2017

Consulta aquí les condicions de la convocatòria

]]>
<![CDATA[ Anul·lada! Sessió "Com evitar que les crisis familiars afectin l’empresa?" ]]> Wed, 13 Sep 2017 00:00:00 +0200

Per motius organitzatius, se suspèn la xerrada prevista per al proper 19 de de desembre de la mà dels advocats Santiago Tarinas i Margarita Giralt, de l'empresa Tarinas Grup, sobre les claus per determinar els passos a seguir per evitar els problemes fiscals que afecten l'empresa familiar en relació als temes successoris.

]]>
<![CDATA[ Benvinguda a les noves empreses del parc ]]> Wed, 13 Sep 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus dona la benvinguda a les noves incorporacions al parc:

Ambisort és una empresa que ofereix solucions integrals per al tractament d’una gran varietat de residus per al sector del reciclatge.

Mundiology és una empresa creada per oferir un turisme alternatiu, formada per un equip que integra en la seva filosofia de treball els conceptes d’"eco-sostenibilitat", innovació i comunicació. Ofereix experiències que permeten connectar amb els llocs i destinacions autòctones. Especialitzant-se en cada client, proposen una veritable, única i autèntica experiència de viatge: aventura, relax i immersió cultural.

Kina Connecting és una app d’ús terapèutic amb un conjunt de jocs pensats i creats per treballar i desenvolupar habilitats cognitives de l’usuari, amb una evolució personalitzada i feedback motivador utilitzant una sola eina, una tablet.

]]>
<![CDATA[ Arrenca la primera edició de Go Global, el programa d'internacionalització per a empreses ]]> Wed, 13 Sep 2017 00:00:00 +0200

La primera edició del programa Go Global d’acompanyament en el procés d’internacionalització va arrencar ahir amb una sessió de benvinguda a càrrec de la directora del servei d'Empresa i Emprenedoria del TecnoCampus, Emma Feriche, que acompanyada dels mentors del programa va explicar als participants les diverses fases previstes. El Go Global té una durada de deu mesos, durant els quals tindran lloc cinquanta hores de consultoria per part de la xarxa de consultors experts en internacionalització de TecnoCampus. Es tracta d'un programa a mida, adaptat a les necessitats de les empreses, en funció de la seva situació actual i dels mercats o països que vol abordar.

Aquestes són les nou empreses participants en aquesta primera edició, de les quals sis estan ubicades al parc tecnològic TecnoCampus:

Netwater Technology: dissenya, fabrica i comercialitza maquinària per al tractament d’aigües residuals urbanes i industrials.

PG Conocimiento: empresa especialitzada en el desenvolupament i la implantació de sistemes propis d'intel·ligència empresarial (Business Intelligence) amb la plataforma Atlas SBI.

Orygen: es dedica a la creació de joies personalitzades amb l'ADN. 

Innovem (Innovació, Electrònica i Mobilitat): fabrica i distribuix solucions tecnològiques en les àrees de bioenginyeria i enginyeria mecatrònica.

Bimyou: consultora tecnològica experta en desenvolupament de solucions que integren tots els canals de comunicació de departaments d’atenció al client d’empreses.

Aghada: disseny i fabricació de prendes de roba de qualitat per a dona.

Imaxel: desenvolupa tecnologia i serveis per a impressió fotogràfica.

Eigna Pharma: Especialitzada des del 2010 en la prestació de serveis i consultoria a companyies farmacèutiques.

Vecmedical: fabricació i distribució d’instruments i productes mèdics i odontològics.

]]>
<![CDATA[ El professor Jesús Molina obté el títol de doctor en turisme ]]> Wed, 13 Sep 2017 00:00:00 +0200

Jesús Molina, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, ha obtingut el títol de doctor en turisme per la Universitat de Girona. Ho ha fet després que el mes de juliol passat presentés la seva tesi doctoral, dirigida per Josep Maria Raya, també professor del TecnoCampus. Amb el títol “El trabajo emocional en el sector turístico. Obstáctulos y facilitadores empresarials y sus consecuencias para los trabajadores”, la tesi se centra a analitzar si existeix treball emocional en el sector turístic i a determinar les seves possibles causes i conseqüències

En aquest sentit, l’estudi conclou que existeix una relació positiva entre el treball emocional i els professionals del sector turístic si aquests es relacionen “cara a cara” amb el client, tenint aquests més tendència a l’engagement, és a dir, al compromís i a la implicació, que al burnout, concepte relacionat amb el síndrome d'esgotament professional. Per altra banda, els resultats de la tesi també mostren que els professionals que utilitzen regulació emocional espontània o actuació profunda i els que reben formació específica estan menys exposats a patir burnout. Finalment, la tesi també conclou que els professionals del sector de l’auditoria en general tenen més tendència al burnout que els qui treballen en el sector del turisme.

Les conclusions de la tesi poden ser rellevants per als responsables de recursos humans pel que fa a tasques de selecció, formació i planificació de personal, ja que no només permet ajustar més els perfils, sinó també millorar la formació tècnica i emocional.

]]>
<![CDATA[ El nou mitjà públic Mataró Audiovisual s’inaugura amb un matí de portes obertes ]]> Tue, 12 Sep 2017 00:00:00 +0200

Mataró Audiovisual, el mitjà nascut fruit de la integració de Mataró Ràdio i m1tv, es va inaugurar dissabte passat. La inauguració la va presidira l'alcalde, David Bote, acompanyat del president de Mataró Audiovisual, Joaquim Fernàndez. Al llarg del matí hi va haver portes obertes per poder visitar les noves instal·lacions, que estan ubicades a l’edifici universitari del TecnoCampus (accés pel carrer de Tordera, 37). El nou mitjà va començar la nova programació l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

La fusió dels dos mitjans públics té com a objectiu guanyar en eficiència i eficàcia; mantenir i reforçar el model de comunicació de proximitat; incrementar la col·laboració amb el TecnoCampus per desenvolupar una cooperació acadèmica intensa; i crear un nou model que ha d’esdevenir un element de participació ciutadana que doni veu als col·lectius i entitats diverses en el marc del Reglament de Participació Ciutadana.

La nova programació de Mataró Audiovisual s’ha treballat a partir de les conclusions d’una comissió d’assessorament formada per professionals de la comunicació. S’han tingut també en compte els hàbits de consum de l’audiència, que prioritzen la ràdio en la franja matinal i la televisió en la franja de vespre.

L’aposta matinal pivotarà sobre el nou magazín “El Mirador”, que s’emetrà de dilluns a divendres de 10 a 12 h. El magazín, que inclou tertúlies amb regidors i representants de la societat civil, entrevistes i seccions especialitzades, es farà des de l’estudi/plató, un nou estudi de ràdio equipat amb càmeres i realització televisiva que permet seguir el programa tant per Mataró Ràdio com per Mataró Televisió. La cobertura informativa de Mataró Ràdio inclou diverses edicions de l’Informatiu (8.30 h, 13.30 h i 19 h). També, de dilluns a divendres, de 9 a 10 h, s’emetrà el magazín radiofònic “Bon dia”, que comptarà amb la participació dels oients a través del telèfon.

La programació del vespre aposta per l’oferta televisiva i estrena el magazín informatiu “Mataró al Dia”,un programa d’una hora que inclou les diverses notícies que ha generat la jornada, però també l’anàlisi del tema més destacat del dia amb presència al plató del protagonista i/o el periodista que ha seguit la notícia. Entrevistes, connexions en directe amb l’actualitat de la ciutat i seccions com L’Enquesta i Arxiu TV, que recuperarà imatges dels últims 30 anys de la història mataronina, completen aquesta aposta per un nou format d’informatiu televisiu.

Una altra novetat són els programes que actuaran de complement en aquesta franja de vespre, que s’emetran primer per Mataró Televisió, però que també formaran part de la graella de Mataró Ràdio en altres franges horàries. Dilluns i divendres serà el torn dels esports amb “Carnet Esportiu”; dimarts s’emetrà l’espai de tertúlia “Calidoscopi”; dimecres serà el torn de les entrevistes en profunditat amb el programa “La Conversa”; i els dijous estaran reservats al magazín cultural “Traç de Cultura”.

Els esports seran els protagonistes del cap de setmana. Cada diumenge, a les 22 h, s’emetrà el programa “Diumenge Esports”, que es realitzarà des de l’estudi/plató i es podrà seguir simultàniament per ràdio i televisió. El programa repassarà l’actualitat esportiva del cap de setmana, amb resultats, classificacions, entrevistes als protagonistes, anàlisi... També durant el cap de setmana s’emetran partits dels principals equips de la ciutat. Es podran seguir en directe per Mataró Ràdio i també per streaming a través del web de Mataró Audiovisual.

Un altre aspecte important de la programació serà la col·laboració entre Mataró Audiovisual i el TecnoCampus. Així, estudiants i professors del Grau de Mitjans Audiovisuals i d'altres graus universitaris aportaran continguts per ser emesos a través de l’espai “Laboratori Audiovisual”. Aquesta col·laboració vol divulgar la feina que es fa des dels diversos graus universitaris i l’activitat del Tecnocampus.

 

]]>
<![CDATA[ Camara2, Isalus i Ambisort han estat notícia aquest estiu a La Vanguardia Digital ]]> Tue, 12 Sep 2017 00:00:00 +0200

Reinventar-se en funció de les necessitats del mercat és el que ha fet l'empresa Camara2des que va començar fa gairebé tres dècades. Actualment, Camara2 està innovant en els seus projectes audiovisuals utilitzant la tecnologia de la realitat augmentada i amb la gravació amb drons per l’enregistrament a 360 graus

Llegueix la noticia sencera

La consultora iSalusincorpora tecnologia al sector sanitari integrant als sistemes informàtics dels hospitals sistemes per a la gestió de processos però també robots i dispositius mèdics que permeten cirurgies menys invasives i una major precisió.

Isalus té presència a centres mèdics de Filipines, Indonèsia, Vietnam i Sud Amèrica, a més d’Espanya. Recentment, l'empresa ha estat escollida com a soci tecnològic per l'organització Sanitas Internacional, per al seu pla d'expansió a Àsia durant els propers anys.

Llegueix la noticia sencera

I per últim, Ambisort, empresa especialitzada en tractament de residus, ha destacat a La Vanguardia pel desenvolupament d’un nou sistema pel reciclatge de les neveres que transforma el clorofluorocarbons (CFO), gas molt contaminant que ha de ser eliminat, en sals, que es poden tractar com a residus no perillosos. Ja tenen implantat aquest sistema a Canàries.

Llegueix la noticia sencera

]]>
<![CDATA[ Els mataronins Enrique Luque i Clara Hernàndez, guanyadors de la cursa de la Diada ]]> Tue, 12 Sep 2017 00:00:00 +0200

Uns 300 esportistes van participar aquest diumenge 10 de setembre a la XXIII Cursa Popular de la Diada a Mataró, que tenia com a punt de sortida i d’arribada el TecnoCampus. Enrique Luque va aconseguir la tercera victòria consecutiva en categoria masculina, amb un temps de 32:47, mentre que Clara Hernàndez va guanyar en categoria femenina, amb un temps de 44:22. Consulta els resultats de les classificacions.

A banda dels podis absoluts, l’organització també va atorgar tres guardons especials a Maimakansu, com a entitat amb més participants; Marçal Roig, com a esportista més jove; i Lluís Luesma, com a esportista més gran. Per altra banda, Mireia Durán, Gerard Mercader i David Bonaventura són els tres participants que van guanyar el sorteig realitzat entre els primers trenta inscrits de la comunitat TecnoCampus.

Aquesta cursa de 10 quilòmetres ha estat organitzada per el Centra Atlètic Laietània amb la col·laboració del TecnoCampus, Gesport i l’Ajuntament de Mataró. Si vols veure més imatges de la cursa, fes un cop d’ull als àlbums de fotos.

Fotografia de Salvador Carbonell.

]]>
<![CDATA[ Ajuts per acreditar cursos de formació i superació de nivells de coneixement de terceres llengües ]]> Sat, 09 Sep 2017 00:00:00 +0200

El proper 30 de setembre acaba el termini per presentar la sol·licitud als ajuts per haver fet cursos de terceres llengües del sistema educatiu català i haver assolit els nivells A2, B1 o els subnivells B2.1 o B2.2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR). Els cursos de formació i superació de nivells s'hauran d'haver dut a terme entre l’1 de setembre del 2016 i el 31 d’agost del 2017. L’import màxim de l’ajut serà d’uns 350 euros màxim per nivell o subnivell.

Quins són els requisits acadèmics per sol·licitar l’ajut?
1. Estar matriculat en una universitat catalana el curs 2016-2017
2. Haver començat per primera vegada estudis de grau en una universitat catalana o haver començat estudis de grau en una universitat de fora de Catalunya i, posteriorment, haver obtingut un trasllat de l’expedient a una universitat catalana i haver prosseguit els estudis de grau en aquesta universitat, a partir del curs 2014-2015.
3. Haver realitzat i superat un curs d’una de les terceres llengües del sistema educatiu català de nivells A2 o B1 o subnivells B2.1 o B.2.2, en una universitat catalana, en una EOI o a l’IOC.
4. No tenir acreditat el nivell B2.2 del MECR en cap de les terceres llengües del sistema educatiu català (anglès, francès, alemany o italià).

Si hi estàs interessat, pots presentar la sol·licitud aquí.
 

]]>
<![CDATA[ Sessions de benvinguda als nous estudiants de grau el 18,19 i 20 de setembre ]]> Thu, 07 Sep 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus donarà la benvinguda als més de 800 estudiants que comencen aquest curs 2017-2018 estudis de grau al TecnoCampus els dies 18,19 i 20 de setembre. Ho farà en sessions de benvinguda organitzades per les tres escoles universitàries on s'imparteixen els estudis de grau. Per assistir-hi no cal fer inscripció prèvia. Se celebraran totes a l’Auditori, situat a l’edifici TCM2.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, i els directors de cadascun dels tres centres universitaris seran els encarregats de donar  la benvinguda als estudiants en la seva nova etapa com a universitaris. Al llarg de la sessió es presentaran els diferents serveis als estudiants, tant els relacionats amb la vida acadèmica i com els de "vida universitària".

Després de la sessió a l’Auditori, es durà a terme una visita a les instal·lacions de la mà d’estudiants de cursos superiors. Durant les sessions de benvinguda els nous estudiants també tindran l’oportunitat de conèixer els coordinadors de la seva titulació, que els explicaran els continguts i l’estructura del grau, a més de resoldre dubtes.

Consulta l’horari de la sessió de benvinguda dels teus estudis:

Dilluns 18 de setembre: Escola Superior Politècnica

De 9.30h a 13.00h
Grau en Mitjans Audiovisuals, torn de matí
Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació
Descarrega’t el programa.

De 16.00h a 19.30h
Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica
Grau en Enginyeria Mecànica
Grau en Mitjans Audioviosuals, torn de tarda
Grau en Disseny i Producció de Videojocs
Doble titulació en Enginyeria Informàtica i Disseny i Producció de Videojocs
Descarrega’t el programa.

Dimarts 19 de setembre: Escola Superior de Ciències de la Salut

De 9.30h a 13.00h
Grau en Infermeria
Descarrega’t el programa.

Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport
Descarrega’t el programa.

Grau en Fisioteràpia
Descarrega’t el programa.

Doble titulació en Fisioteràpia i CAFE
Descarrega’t el programa.

Dimecres 20 i dijous 21 de setembre: Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa (Nota: Aquesta escola organitza la benvinguda en dues sessions per a cada grau en dies diferents.)
Dimecres 20 de 9.30h a 12.00h, i dijous 21 de setembre de 10.00h a 12.00h
Grau d’Administració d’empreses i Gestió de la Innovació
Degree in Business and Innovation Management
Doble Grau en Administració d’empreses i Gestió de la Innovació i en Turisme i Gestió de l’Oci
Descarrega’t el programa.

Dimecres 20 de 16.00h a 18.30h, i dijous 21 de 16.00h a 18.00h
Grau de Màrqueting i Comunitats Digitals
Grau en Logística i Negocis Marítims
Doble Grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i en Màrqueting i Comunitats Digitals
Descarrega’t el programa.

]]>
<![CDATA[ Conveni de col·laboració amb el Barcelona Maresme Business Club ]]> Wed, 06 Sep 2017 00:00:00 +0200

La presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, i el president de l'associació Barcelona Maresme Business Club, Víctor Recorder, han firmat un conveni de col·laboració entre les dues entitats per fomentar les relacions entre l'àmbit universitari i l'empresarial.

A l'acte de signatura de l'acord també hi van assistir el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, i la directora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Montserrat Vilalta. És amb aquest centre que el conveni contempla un lligam més estret, que es pot traduir en pràctiques dels estudiants a les empreses que formen part del Barcelona Maresme Business Club o en la posada en marxa d'accions conjuntes en àmbits com l'emprenedoria o els treballs de final de grau dels estudiants.

]]>
<![CDATA[ La propera jornada sobre Indústria 4.0 debat sobre els nous perfils professionals ]]> Wed, 06 Sep 2017 00:00:00 +0200

L’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus organitza juntament amb la Universitat Oberta de Catalunya la sessió “Indústria 4.0: tecnologies habilitadores i perfils professionals”. La jornada tindrà lloc el proper dimecres 13 de setembre al Mobile World Centre de 17.30h a 19.00h. La sessió s’emmarca dins del Màster en Indústria 4.0 que han engegat ambdós centres universitaris de manera conjunta i que comença el proper 18 d’octubre.

En aquesta jornada es presentarà el concepte d’Indústria 4.0 i les tecnologies habilitadores, com els sistemes ciber-físics, la robòtica col·laborativa i la impressió additiva, per exemple, a través de projectes capdavanters desenvolupats al nostre territori. La presentació de la jornada anirà a càrrec de Pere Tuset, director acadèmic del màster, i al llarg de la tarda també es debatrà, entre d'altres temes, sobre els nous reptes de la tecnologia 5G i el rol de les dades i l’aprenentatge automàtic dins l’àmbit de la Indústria 4.0..

El Màster en Indústria 4.0, amb la matrícula encara oberta, es una formació online de dos cursos acadèmics, dividit en dos postgraus i quatre especialitzacions. El màster va dirigit sobretot a enginyers que vulguin treballar en l’entorn industrial i que vulguin complementar la seva formació per aconseguir un perfil d’integrador de sistemes de l’Indústria 4.0, coneguda com la quarta revolució industrial.

Si estàs interessat a assistir-hi, pots fer la inscripció aquí.

]]>
<![CDATA[ Esmorzar d'empreses TecnoCampus: Hidrolem ]]> Wed, 06 Sep 2017 00:00:00 +0200

Esmorzar el proper 27 de setembre, a càrrec d’Hidrolem Water Resources Management. Xerrada: “La correcta gestió empresarial de l’aigua com a benefici ambiental i econòmic ". De les 9:30 h a 10: 30 h a les sales Burriac i Laia l’Arquera. Cal inscripció prèvia a agenda.tecnocampus.cat.

Durant la sessió, Daniel Meroño, CEO i Consultor Senior d’Hidrolem, compartirà la seva experiencia profesional, com a assessor de gran empreses, de l’administració o del sector residencial. Explicarà la seva experiència treballant a Infraestructures de la Generalitat i a enginyeries multinacionals. Exposarà alguns exemples de bona i mala gestió de l’aigua, a diferents escales perquè la  xerrada sigui entretinguda.

Els esmorzars TecnoCampus són esdeveniments bimensuals que es celebren al Parc TecnoCampus on una de les empreses allotjades pren el paper d’amfitriona i comparteix les seves experiències empresarials amb la comunitat

]]>
<![CDATA[ S’amplia el termini per fer l’automatrícula al Curs d’Introducció a les Matemàtiques ]]> Tue, 05 Sep 2017 00:00:00 +0200

S’ha ampliat el termini perquè els estudiants de nou accés puguin matricular-se al Curs d’Introducció a les Matemàtiques. Tenen temps per fer-ho fins al 8 de setembre. La inscripció al programa es pot fer de manera online aquí

]]>
<![CDATA[ Presenta't a la 17a edició dels Premis Creatic fins al 9 d'octubre ]]> Mon, 04 Sep 2017 00:00:00 +0200

Les candidatures als Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors i empreses de recent creació relacionats amb la tecnologia i la innovació, es poden presentar fins al 9 d'octubre de 2017. Es tracta d'uns premis que convoquen el TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró i que enguany celebren la 17a edició.Amb una llarga trajectòria, aquests guardons contribueixen al desenvolupament socioeconòmic de Mataró i el Maresme, promovent la iniciativa empresarial oferint suport econòmic i logístic. Les empreses Sirsa i Banc Sabadell són les patrocinadores dels premis, dotats amb un total de 16.000 euros en les diverses categories.

Els Premis Creatic reconeixen als guardonats en dues categories: Millor Idea Empresarial i Millor Start-up. En ambdós casos, el primer i segon classificat rebran un premi en metàl·lic de 5.000 i 3.000 euros respectivament. Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses; i en la categoria de Millor Idea Empresarial, també tindran accés a l'Openspace, en fase de pre-incubació, per desenvolupar el seu projecte durant sis mesos i posteriorment allotjar-se a la Incubadora. A més, tots els premiats podran participar en el Programa Innoemprèn 2017.

En una primera fase de selecció, un comitè intern format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores d'aquests premis seleccionarà 6 projectes finalistes en cadascuna de les categories entre tots els candidats. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Un any més, en el marc dels Premis Creatic també es lliurarà el guardó a l'Emprenedoria Universitària, que reconeix el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. En aquesta edició, el premi presenta una novetat important: el guanyador podrà participar al Imagine Express 2018, programa destinat a generar negocis en el sector mòbil, que té lloc durant un viatge de 4 dies en tren des de Barcelona a París i Londres al marc del Mobile World Congress. I com en anys anteriors, també veurà recompensat el seu treball a les aules amb una assignació preferent d'allotjament a la Pre-incubadora del Tecnocampus.

Els premis Creatic, que es lliuraran el 16 de novembre de 2017 en un acte al TecnoCampus, han ajudat al llarg de més de tres lustres a emprenedors i emprenedores a posar en marxa projectes empresarials d'èxit. La llista de guanyadors de les edicions anteriors mostra la diversitat dels projectes als quals els Creatic han donat suport, i entre els quals hi ha empreses com FootballAim guardonada l'any passat en la categoria Start-up.

Segons explica Sergi Broto, CTO i cofundador de FootballAim, "guanyar el premi Creatic de l'any passat ens ha permès entrar a formar part de l'ecosistema emprenedor que ha creat Tecnocampus. Així, ara tenim accés a recursos, programes i experts que abans no coneixíem, i que ens permeten solucionar els dubtes que ens sorgeixen a mesura que FootballAim creix. Per a nosaltres, això és molt important, ja que som una empresa jove i hem notat molt l'ajuda rebuda des de l'entrada al parc tecnològic. A banda, TecnoCampus ens ha proporcionat una oficina on desenvolupar les activitats de l'empresa, així com un conjunt d'espais comuns en què conèixer a gent emprenedora que comparteix els mateixos objectius i inquietuds ".

Els Premis Creatic els organitzen la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i l'Ajuntament de Mataró amb el patrocini del programa BStartup de Banc Sabadell i l'empresa Serveis Industrials Reunits (Sirsa). A més, col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ACCIÓ, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), la delegació al Maresme de la Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, PIMEC, la xarxa d'inversors BANC, Club d'Inversió Tecnocampus i Bytemaster.

Si hi estàs interessat, consulta les bases de la convocatòria.

]]>
<![CDATA[ Comença el període d’automatrícula per als estudiants del TecnoCampus ]]> Mon, 04 Sep 2017 00:00:00 +0200

Els estudiants a partir del segon curs del TecnoCampus poden començar a matricular-se a partir d’aquest dilluns 4 de setembre. La matrícula es realitza únicament de manera online, exceptuant els estudiants de tercer, quart i cinquè de la Doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Turisme i Gestió del Lleure i la Doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals, que hauran de seguir les indicacions de la seva guia d’automatrícula.

L’automatrícula es podrà realitzar fins al 12 de setembre a les 23:59 hores. Consulta les recomanacions abans de començar el període d’automatrícula i la guia d’automatrícula del teu grau:

Escola Superior Politècnica

Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa

Escola Superior de Ciències de la Salut

En cas de tenir alguna incidència que no et permeti seguir endavant amb la matrícula, contacta amb nosaltres.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez participa en el tribunal d’una tesi a la Universitat del País Basc ]]> Wed, 30 Aug 2017 00:00:00 +0200

El professor Marcos Faúndez, director de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, va assistir com a convidat en el tribunal d’una tesis presentada el 27 de juliol al Campus de Guipúscoa de la Universitat del País Basc.

La tesi, realitzada per Unai Martínez de Lizarduy, porta per títol “Aportaciones a la detección del deterioro cognitivo leve basadas en el análisis automático del habla” i el seu principal objectiu és col·laborar en el desenvolupament de tecnologies automàtiques no invasives que afavoreixin la detecció precoç del deteriorament neurocognitiu en la fase inicial de l’Alzheimer. En aquest sentit, l’ús d’aquestes tecnologies no invasives per a un diagnòstic precoç podria suposar la possibilitat que l’entorn familiar i els metges pugessin detectar senyals fiables de la malaltia en curs.
 

]]>
<![CDATA[ La cursa amb motiu de la Diada tindrà sortida i arribada al TecnoCampus ]]> Wed, 30 Aug 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus col·labora un any més en la cursa que amb motiu de la Diada se celebra a Mataró el proper diumenge 10 de setembre. Aquesta cursa, de 10 quilòmetres, l'organitza el Centre Atlètic Laietània, amb la col·laboració, a més del TecnoCampus, de Gesport i l'Ajuntament de Mataró.

Els participants tindran aparcament gratuït, entre altres serveis, i podran recollir els dorsals a partir de les 7:30 h a la plaça del TecnoCampus. La inscripció cal fer-la via internet en aquesta aquesta pàgina.

Els 30 primers inscrits de la comunitat Tecnocampus (estudiants, empresaris o treballadors de la Fundació) participaran en un sorteig de:

- 6 invitacions per gaudir del complex esportiu del Centre Atlètic Laietània.

- 1 mes d'entrenament online o en els grups de la pista d'atletisme que gestiona #elartedecorrer entre els nois.

- 1 mes d'entrenament virtual amb el Club Espacio De Corredoras o en els grups de la pista d'atletisme.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus col·labora en el nou Sistema d'Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya ]]> Tue, 29 Aug 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus és un dels centres universitaris que participarà en la posada en marxa del Sistema d’Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya (SIITC), l’objectiu del qual és obtenir un model de coneixement adaptat a les necessitats del sector turístic català. Per primera vegada, Catalunya disposarà d’un sistema de coneixement turístic propi que posarà el coneixement generat a l’abast de tothom. En l'acte de signatura de l'acord, celebrat el juliol, hi van assistir els professors de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus Lluís Codinas i Benet Maimí, tots dos docents de la doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació.

El nou Sistema d’Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya és únic a l’Estat i reforçarà encara més la posició de lideratge de la destinació turística catalana. Les dades que s’obtinguin a partir del SIITC permetran definir millor el model turístic de Catalunya, disposar de manera concentrada de la major part de resultats de la recerca que sobre turisme es fa al país, i conèixer millor els turistes que ens visiten per poder facilitar aquesta informació a les empreses turístiques de Catalunya i millorar així la seva competitivitat.

Així mateix, el fet que a més hi estiguin implicats els grups de recerca de les universitats permetrà que diferents professionals de diversos àmbits treballin de forma coordinada, per tal d’establir sinergies i crear un hub de coneixement que potenciï noves recerques i col·laboracions entre universitats.

Els co-signants d’aquest acord són la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra -a través del Tecnocampus-, la Universitat Ramon Llull, el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, l’Escola Superior d’Hosteleria de Barcelona (ESHOB), la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (Confecat), l’Ajuntament de Barcelona, Turisme de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Un sistema d’informació complet i complex

La idea de crear un sistema de coneixement turístic propi neix a partir de la detecció de certes mancances en aquest àmbit:

- La necessitat d’impulsar la generació i transferència de coneixement per tal de millorar la competitivitat i la sostenibilitat de Catalunya com a destinació turística.
- L’existència de buits d’informació sobre la dinàmica i el funcionament del sistema turístic català.
- L’existència de diferències substancials entre las necessitats de coneixement dels diversos agents productius, les institucions i la pròpia societat segons quina sigui la seva naturalesa, dimensió o àmbit d’interès.
- El fet que bona part del coneixement existent és tàcit i, conseqüentment, difícilment transferible.

Per tal de suplir aquestes mancances, s’ha ideat un sistema de generació de coneixement basat en tres eixos:

- La creació d’una plataforma de dades que incorpori les dades existents i generi nous indicadors a partir de la informació disponible.

- La creació d’unes eines de transferència que canalitzin els fluxos d’informació entre els diferents agents implicats.
- La constitució de xarxes de coneixement o grups de treball per processar la informació existent i crear nous coneixements.

La plataforma de dades consistirà en un repositori integrat de bases de dades rellevants per al coneixement turístic de Catalunya. Podran ser bases d’interès turístic ja existents (com les dades de l’IDESCAT, l’INE, etc.), bases de dades no turístiques però d’interès turístic (registres empresarials, registres de consum, indicadors territorials, ambientals o urbanístics, etc.), indicadors derivats de fonts d’informació on line (anàlisi del comportament del consumidor, anàlisi de les dinàmiques de l’oferta de serveis, anàlisi de la imatge, reputació i posicionament de les destinacions, etc.), o sistemes de coneixement ad hoc orientats al coneixement de dinàmiques específiques.

Les eines de transferència inclouran un servei de generació de coneixement que permetrà l’emmagatzematge, anàlisi i visualització de les dades, un centre de transferència que permetrà la interacció dels diferents agents que participen en l’anàlisi i tractament d’aquestes dades, i un portal de projectes que permetrà posar la informació generada a l’abast de tothom.

Les xarxes de coneixement o grups de treball estaran formats per professionals de diverses institucions i diferents àmbits que utilitzaran les dades del SIITC per generar coneixement sobre temàtiques d’interès per al turisme (mobilitat i fluxos a la destinació; comercialització, reserves i pricing; comportament i hàbits del turista; Governança; Emprenedoria; etc.).

L'acord per posar en marxa aquest Sistema d'Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya es va firmar a finals de juliol a Barcelona (imatge).
 

]]>
<![CDATA[ Mataró Audiovisual fusiona la ràdio i la tele municipals en un nou espai al TecnoCampus ]]> Mon, 28 Aug 2017 00:00:00 +0200

L’alcalde, David Bote, i el president de Mataró Audiovisual, Joaquim Fernàndez, van visitar la setmana pasada les obres d’adequació de les instal·lacions que acolliran el nou mitjà públic Mataró Audiovisual, resultant de la integració d’m1tv i Mataró Ràdio. La seu del nou mitjà està situada a l’edifici universitari del TecnoCampus (TCM1) i s'hi accedirà des del carrer Tordera, on fins ara hi havia les instal·lacions de la televisió pública.

El projecte d’adequació dels espais inclou la incorporació d’un estudi plató apte per fer programes híbrids per a ràdio i televisió; d'un estudi de ràdio i d'una cabina “self” de ràdio des d’on poder realitzar butlletins, entrevistes etc. També s’habiliten nous espais per a la redacció, administració, recepció, sala de racks emmagatzematge.

L’adequació dels espais ha contemplat la recuperació d'elements constructius dels estudis que tenia Mataró Ràdio al Centre Cívic del Pla d’en Boet, com les portes acústiques amb visors i els visors acústics.

El projecte d’adequació de les instal·lacions ha estat redactat per l’estudi Xavier Sales, Arquitectes Associats, SLP. Les obres s’han adjudicat a Construccions DECO SA per un import de 206.272,72 € (IVA inclòs).


Distribució de les instal·lacions

L’espai, de 208.90 m², està distribuït en planta baixa i primer pis. A la planta baixa hi ha la recepció, la redacció, la sala de racks refrigerada, la sala de control d’emissió de la televisió, una nova zona d’emmagatzematge i una nova escala d’accés a la primera planta. També a la planta baixa, com fins ara, hi ha els platós de televisió i els estudis de ràdio, que s'usaran conjuntament amb els estudiants del Grau en Mintjans Audiovisuals, amb el qual es volen potenciar les sinergies.

Al primer pis hi ha l’àrea d’administració, la sala de reunions i de direcció, i la zona d’estudis, que compta amb un aïllament acústic especial. En aquesta zona, compartida amb la Universitat, ja que s’hi han mantingut sales de postproducció i el control del plató, s’hi ha construït: un nou estudi plató i el seu control tècnic; un estudi de ràdio amb el seu control; una cabina de ràdio per a informatius i l’accés al control de realització de la televisió.

L'11 de setembre, inici de les emissions

El nou mitjà de comunicació resultant de la integració d’m1tv i Mataró Ràdio, gestionat per l’EPE Mataró Audiovisual, iniciarà les emissions regulars el proper 11 de setembre, data en què posarà en funcionament la nova programació, que ha estat treballada per una comissió formada per un grup de professionals, tots ells lligats als actuals mitjans públics Mataró Ràdio i m1tv.

Els objectius del procés d’integració, que s’ha treballat a través d’una comissió liderada per l’Àrea de Serveis Personals, són guanyar en eficiència i eficàcia; mantenir i reforçar el model de comunicació de proximitat; i incrementar la col·laboració amb el TecnoCampus per desenvolupar una cooperació acadèmica intensa.

]]>
<![CDATA[ Comunicat de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils ]]> Fri, 18 Aug 2017 00:00:00 +0200

La comunitat del TecnoCampus, formada per estudiants, professors i personal d’administració i serveis dels centres universitaris, i per empreses i treballadors del parc, condemna els atemptats terroristes que han tingut lloc aquest dijous 17 d’agost a Barcelona i Cambrils. Manifestem el nostre compromís amb els valors de la democràcia, la pau i la convivència entre diverses cultures i religions, així com la solidaritat amb les víctimes d’aquests actes execrables.

Juntament amb les autoritats de la ciutat i el país, convidem tota la comunitat del TecnoCampus a sumar-se als actes públics de rebuig que es convoquin.

Mataró, 18 d’agost de 2017.
 

]]>
<![CDATA[ Sirsa patrocina un any més els premis Creatic de foment de l'emprenedoria ]]> Wed, 26 Jul 2017 00:00:00 +0200

L'empresa SIRSA ha renovat per quart any consecutiu el seu compromís amb els premis Creatic, dels quals és patrocinador juntament amb BStartUp de Banc de Sabadell. L'acord de renovació l'han signat aquest matí el director general de SIRSA, Víctor Recoder, i la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén.

Els premis Creatic són una iniciaitva del TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, i enguany arriben a la dissetena convocatòria. S'adrecen a emprenedors amb idees de negoci relacionades amb la tecnologia i la innovació i a empreses de recent creació. Es tracta d’uns guardons amb una llarga trajectòria que, a banda de la dotació econòmica de cada premi, possibiliten l'allotjament a la incubadora del TecnoCampus.

El termini per presentar candidatura és obert i acaba el 10 d'octubre.

]]>
<![CDATA[ Es lliura la beca per estudiar el Postgrau en Guió i Direcció d’Actors ]]> Wed, 26 Jul 2017 00:00:00 +0200

El patrocini per part del TecnoCampus del Calella Film Festival, firmat fa unes setmanes, consisteix en una matrícula gratuïta del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, que s’imparteix a l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus. Avui se n'ha fet el lliurament a l'estudiant, Sergi Puig, per part del director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, a qui han acompanyat el director del festival, Albert Guinart, i la coordinadora del postgrau, Ariadna Vázquez. Sergi Puig ha obtingut la beca perquè és el guanyador d’un concurs de curtmetratges on els participants han plasmat una història en un màxim de 48 hores, incloent-hi totes les tasques de gravació i edició de la peça audiovisual.

L’objectiu del Calella Film Festival és consolidar-se com un festival de cinema de qualitat capdavanter a la comarca del Maresme, però també amb projecció internacional. 

]]>
<![CDATA[ El professor Josep Maria Raya publica un article a “El Periódico” sobre el preus dels habitatges a Barcelona ]]> Tue, 25 Jul 2017 00:00:00 +0200

El professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa Josep Maria Raya va publicar el passat diumenge 16 de juliol un article a la secció d’opinió de El Periódico. Amb el títol “La huida de Barcelona ya no es una canción de verano”, a l'article s'analitza l’increment dels preus dels habitatges a Barcelona.

En aquest sentit, Raya apunta que aquest augment en els preus no es pot considerar una nova bombolla immobiliària ja que una bombolla succeeix quan "no hi ha un motiu econòmic que avali aquesta demanda”. I en aquest cas, sí que existeix perquè, per exemple, actualment es poden obtenir rendibilitats al voltant del 7% a través del lloguer de pisos, arribant fins i tot a xifres de dos dígits a les zones amb més demanda. Per altra banda, Raya considera que s'han de tenir en compte les conseqüències urbanes de l'increment dels preus: “Cada vegada una part més àmplia de la població es veu obligada a deixar la ciutat, accelerant així els processos de gentrificació”.

Si vols saber-ne més, llegeix l’article complet.
 

]]>
<![CDATA[ Conclou la primera edició del Postgrau en Entrenament Personal i Readaptació Físico Esportiva ]]> Tue, 25 Jul 2017 00:00:00 +0200

El Postgrau en Entrenament Personal i Readaptació Físico Esportiva va celebrar a finals de juny l’acte de cloenda d’aquesta primera edició, formada per tretze estudiants. Noemí Serra i Manuel Garnacho, coordinadors del postgrau, es mostren molt satisfets per la gran acollida que ha tingut el programa entre els estudiants. “Sense cap mena de dubte el professorat és un dels punts forts d’aquest postgrau”, afirma Garnacho.

A partir del proper curs, el programa s’oferirà com a màster degut a la bona valoració per part dels participants. En aquest sentit, el Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físico Esportiva es durà a terme d’octubre del 2017 a juny del 2018 i està enfocat sobretot a llicenciats i graduats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Fisioteràpia, Medicina i Magisteri en l’especialitat d’Educació Física. El període de preinscripció ja està obert, i la data límit per realitzar-la és el 22 de setembre. Els estudiants que han realitzat aquest curs el postgrau tindran la oportunitat de seguir formant-se en aquest màster de l'Escola Superior de Ciències de la Salut.

Per a més informació o per a qualsevol dubte, pots consultar la pàgina web del TecnoCampus o enviar un correu a formaciopermanent@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ Es posa en marxa la web del pla estratègic TecnoCampus 2022 ]]> Mon, 24 Jul 2017 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme ha posat en marxa una nova web per fer difusió del pla estratègic TecnoCampus 2022. L'espai web mostra de manera visual i atractiva el document del Pla Estratègic 2022, posant l'èmfasi en el disseny d'una experiència d'usuari adequada, acompanyada d'una arquitectura dels continguts consistent i un disseny de la interfície dinàmic alienat amb l'estil del document. El web  s'ha conceptualitzat amb la col·laboració de l'empresa Adhoc Estudi i pensant que fos capaç d'adaptar-se als diferents dispositius des d'on es consumeix la informació, des d'un smartphone fins a una smart TV, passant per tots els formats intermedis.

Els principals objectius a l'hora de desenvolupar el projecte han estat:

- Presentar el Pla Estratègic en un suport digital, aconseguint així que el document sigui més accessible i arribi a un major nombre d'usuaris.

- Fer-ho d'una forma atractiva. Amb el disseny del web hem buscat transmetre el perfil tecnològic del Tecnocampus reforçant-ne el vessant més innovador. Alhora hem buscat dinamismes per fer els continguts més atractius als usuaris del web.

- En l'àmbit estructural, la web presenta els continguts d'una manera força accessible (en dos clics com a màxim accedeixes a tots els continguts)

Pel que fa estrictament a la programació del web, s'ha usat HTML5, CSS3 i javascript per dotar d'una capa de dinamisme als continguts.


 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acull una trobada de la xarxa de ciutats intel·ligents ]]> Tue, 18 Jul 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha acollit avui una trobada de Catalonia SmartLab, una xarxa de ciutats intel·ligents on es experimentar solucions innovadores basades en la tecnologia. La trobada celebrada avui s'ha centrat en la possibilitat d'aplicar solucions per millorar la gestió de residus, a la qual les administracions locals destinen molts recursos i on cal avançar en solucions més eficients i sostenibles.

En la benvinguda, la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, i l'alcalde, David Bote, han apuntat que Mataró està compromesa en la recerca de solucions per millorar els serveis al ciutadà. El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró (a la imatge), ha destacat que la revolució tecnològica que està en marxa representa una gran oportunitat per als ajuntaments en la seva relació amb els ciutadans.

]]>
<![CDATA[ Connectar la universitat amb la formació professional en l’àmbit de la logística ]]> Tue, 18 Jul 2017 00:00:00 +0200

Els professors del Grau en Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus Jesús E. Martínez, també coordinador del grau, i José Miguel Aliaga van impartir la setmana passada algunes de les sessions de formació en els àmbits de la logística i la cadena de subministrament dirigides a docents de cicles formatius adscrits a la Generalitat de Catalunya.

Aquest és el segon any que el TecnoCampus col·labora en aquesta iniciativa, impulsada per l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, que té per objectiu connectar i unificar els continguts que es donen en els diferents nivells educatius en relació al sector de la logística, una àrea d’especialització cada com més demanada en el món laboral. El coordinador del grau, Jesús E. Martínez, destaca que actualment el Grau en Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus és una formació única i singular al territori català, i que participar en projectes d’aquest tipus consoliden el grau com “un referent acadèmic en aquestes àrees de coneixement”.


 

]]>
<![CDATA[ El Passeig Marítim de Mataró tindrà wifi gratuït durant tot l’any ]]> Fri, 14 Jul 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, en col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró, ofereix per segon estiu consecutiu un servei de wifi gratuït a les platges de Mataró. El wifi estarà disponible a les platges del Varador i del Callao, i aquest any també funcionarà a la platja de Sant Simó. Una de les principals novetats d’enguany és que la prestació del servei s’ampliarà durant tot l’any.

El servei representa, a més d'un avantatge per als banyistes de les platges, una oportunitat per promocionar els serveis turístics de la ciutat i perquè els usuaris coneguin les activitats organitzades per locals de restauració i oci del front marítim, d’entre altres aspectes. Aquesta infraestructura compta amb una xarxa d’accés que interconnecta tots els punts de servei wifi amb el TecnoCampus, des d’on es presta el servei. En aquest sentit, la xarxa està formada per vuit punts emissors d’última generació distribuïts al llarg de les platges.

]]>
<![CDATA[ Oberta una nova convocatòria de beques de col·laboració ]]> Fri, 14 Jul 2017 00:00:00 +0200

Si ets estudiant del TecnoCampus, pots optar a una de les 57 beques de col·laboració disponibles per donar suport en els diferents departaments o serveis del TecnoCampus durant el curs 2017-2018. El període d’inscripció és del 14 de juliol al 4 de setembre del 2017 i la sol·licitud es realitza de manera online.

Les beques de col·laboració són un sistema d’ajuts a l’estudiant del TecnoCampus en tasques de col·laboració i suport a projectes que es duen a terme des de les diferents unitats i serveis del TecnoCampus. Poden presentar-s’hi tots els estudiants del TecnoCampus, que poden sol·licitar d’una a tres beques. Tot i així, els estudiants de nou accés no es podran tenir en compte en la primera convocatòria.

Com puc demanar una beca de col·laboració?
Els interessats heu de fer la sol·licitud mitjançant el formulari que trobareu a l'eCampus. Si vols consultar-ho directament des de l’eCampus, pots accedir-hi des del menú principal a través del nou apartat “Beques de col·laboració” dins de la secció “Serveis”, o a l’apartat “Beques” de la secció “Informació Acadèmica”.

És important que t’informis del tipus de beca i els requeriments de cada plaça al document de convocatòria. Aquestes són les unitats o serveis on s’ofereixen beques de col·laboració el proper curs, amb la retribució corresponent a cada plaça:Trobaràs la informació detallada de cadascuna de les ofertes al document de convocatòria d'aquest curs.

Per a més informació, o si tens algun dubte, pots consultar l’apartat de beques de col·laboració de la pàgina web del TecnoCampus o enviar un correu a bequescol@tecnocampus.cat.
 

]]>
<![CDATA[ La segona edició del Congrés Internacional Perspectiva Sonora debatrà sobre els trànsits sonors ]]> Fri, 14 Jul 2017 00:00:00 +0200

El grup de recerca SSIT (So, Silenci, Imatge i Tecnologia) del TecnoCampus organitza els dies 20 i 21 de juliol la segona edició del Congrés Internacional Perspectiva Sonora, que convida a reflexionar sobre els moments de trànsit en l’audiovisual. El congrés tindrà lloc a la Sala de Graus del TecnoCampus i el programa inclou els dos dies diverses activitats des del matí fins al vespre.

L’acte proposa analitzar els processos de transformació del llenguatge audiovisual en diferents instants de la història, fent especial èmfasi en la seva dimensió sonora. La mecanització del so, la digitalització de l’audiovisual o la dimensió acústica dels videojocs són alguns dels eixos temàtics que es treballaran en l’edició d’enguany. L'edició d'enguany comptarà amb la participació d'investigadors d’universitats i conservatoris de tot l’estat i amb la presència de ponents destacats com Philip Tagg, Albert Alcoz i Sol Rezza.Si estàs interessat a participar-hi, pots consultar el programa del congrés i realitzar la inscripció aquí

El SSIT, coordinat pel professor Daniel Torras, és un grup de recerca independent de l’Escola Superior Politècnica que promou i realitza projectes d’investigació dins de l’àmbit de la comunicació audiovisual i la publicitat.

Per a més informació sobre el segon Congrés Internacional Perspectiva Sonora, o per a qualsevol dubte, pots enviar un correu electrònic a perspectivasonora@tecnocampus.cat.
 

]]>
<![CDATA[ 924 estudiants assignats al TecnoCampus en el procés de preinscripció universitària de juny ]]> Wed, 12 Jul 2017 00:00:00 +0200

Els centres universitaris del TecnoCampus tenen com a resultat del procés de preinscripció de juny un total de 924 estudiants assignats per al curs 2017/2018. Aquesta xifra és superior a la de l’any passat, en què la xifra va ser de 893, després de creixements continuats els darrers cursos. Fruit d’aquest alta demanda, cal destacar que són nou (les mateixes que l’any passat) les titulacions o dobles titulacions que s’imparteixen al TecnoCampus que tenen nota de tall, entre les quals destaquen Fisioteràpia (9,2), Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals (8,2) Infermeria (8) o Disseny i Producció de Videojocs (6,8).

En la preinscripció de juny, les dades referents als estudiants que trien el TecnoCampus com a primera opció són especialment rellevants, ja que indiquen el nivell de preferència pel centre. Un total de 837 estudiants van fer aquesta tria en primera opció pel TecnoCampus. 209 n’han quedat fora per la nota de tall, de manera que finalment són 628 els estudiants assignats en primera opció (un 70% del total de 924, percentatge que en la preinscripció de juny de 2016 va ser del 60%).

El següent gràfic evidencia que el TecnoCampus en el seu conjunt i els seus tres centres per separat (ESUPT, ESCSET i ESCST) ha anat guanyant prestigi i acceptació els darrers cursos, de manera que la demanda en primera opció ha crescut any rere any.


Els tres centres universitaris del TecnoCampus, tots ells adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, són l’Escola Superior Politècnica, l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i Escola Superior de Ciències de la Salut. L’oferta conjunta per al proper curs és de 12 titulacions de grau i quatre de doble grau, a més de màsters i postgraus. Nou titulacions quedaran plenes en la matrícula de juny, i no quedaran places per la de setembre.
Es preveu que la xifra dels estudiants matriculats el curs vinent superi de nou, com ja ha fet aquest curs, els 3.000 estudiants.

]]>
<![CDATA[ El nou Reglament Europeu de Protecció de Dades s’adapta a l’economia digital i a les noves tecnologies ]]> Wed, 12 Jul 2017 00:00:00 +0200

Una trentena de persones han participat a la sessió d’aquest matí sobre el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades, normativa que entrarà en vigor a partir del 25 de maig del 2018 i que obligarà a totes les empreses a gestionar d’una manera diferent les dades de caràcter personal. Es tracta d’un reglament que neix amb l’objectiu de garantir els drets a la privacitat a Internet i per impulsar l’economia digital a Europa. La sessió, organitzada des del parc empresarial i tecnològic del TecnoCampus, ha anat a càrrec de Paula García Rey, directora de qualitat de l’empresa PONS IP.

“La protecció de dades ha anat en els últims temps de la mà de l’evolució de les noves tecnologies”, ha afirmat García Rey durant la sessió. En aquest sentit, alguns de les principals canvis són una nova regulació sobre l’elaboració de perfils per avaluar determinats aspectes d’una persona, la millora de les bretxes de seguretat i la incorporació les dades genètiques i biomètriques a la llista de dades sensible, entre d’altres. “Les persones físiques hauran de fer a partir d'ara una acció positiva per donar el seu consentiment”, ha afirmat la directora de qualitat de PONS IP. Això significa que pràctiques com el consentiment tàcit o els enunciats escrits en negatiu no seran legalment vàlides.

El nou Reglament Europeu de Protecció de Dades també inclou algunes modificacions en els àmbits del dret a l’oblit, la transparència, la portabilitat de dades o l’evolució de l’impacte, per exemple. En aquest sentit, García Rey ha explicat que la normativa pretén generar una “cultura de la proactivitat” i fomentar “més consciència sobre la importància de la recollida i el tractament de les dades de caràcter personal”. “La nova legislació insta a les empreses a ser més clares a l’hora de recollir les dades de caràcter personal i a donar la informació d’una manera més clara i diversificada”, ha conclòs la directora de qualitat de PONS IP.
 

]]>
<![CDATA[ Vols fer pràctiques al TecnoCampus el curs vinent? ]]> Tue, 11 Jul 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus busca un estudiant del Grau en Disseny i Producció de Videojocs, del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació o de la doble titulació d'ambdós graus per una beca de col·laboració en el projecte d’Xnergic, una iniciativa que va sorgir en l’entorn universitari del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològiques entre els joves de 12 a 18 anys.

Les pràctiques es realitzarien durant el curs 2017-2018 en horari de mati, i la retribució seria d'uns 360 mensuals. 

Tasques a realitzar:

 • Gestió administrativa del projecte d’Xnergic
 • Seguiment i actualització de la base de dades
 • Gestió dels cobraments i les despeses
 • Suport logístics
 • Generar continguts a la xarxa i tractament d'imatge
 • Possibilitat de participar en la gestió de campanyes online

Coneixements específics:

 • Eines de gestió ofimàtica
 • Es valoraran els coneixements estàndard de gestió de continguts (Wordpress)
 • Es valoraran coneixements d'eines de tractament de la imatge
 • Es valorarà l'interès o el coneixement de corrents tecnològiques emergents, com Arduino o impressió 3D, per exemple.

Habilitats transversals:

 • Capacitat de treballar en equip
 • Capacitat de comunicar-se de manera eficaç, tant oralment com de manera escrita
 • Capacitat d'atenció als clients

Si t’interessa l’oferta, trobaràs tota la informació a la Borsa Talent!

]]>
<![CDATA[ Una app que uneix la compra virtual amb la botiga guanya el premi Reimagine Textile a la millor start-up ]]> Tue, 11 Jul 2017 00:00:00 +0200

Sheekr és la guanyadora del premi a la millor start-up de la primera edició dels premis Reimagine Textile, lliurats avui a la tarda en un acte al TecnoCampus. En paraules d’un dels seus promotors, Xavier Martí, l’objectiu d’aquesta empresa emergent és “virtualitzar el procés d’anar de compres junts” i captar dades que indiquen el que la gent vol comprar. L’app que està dissenyant l’empresa tindrà geoposicionades més de 1.000 botigues a tot l’Estat, amb accés a més de 10.000 productes, que contenen informació com el preu o les fotografies. Aquesta app estarà disponible aquest estiu per a iOs, i el setembre ho estarà per a Android.

En la categoria de millor idea, el projecte guanyador d’aquesta primera edició dels premis Reimagine Textile va ser per Cocoro, un projecte que impulsa la cooperativa Femmefleur. Cocoro és una línia de sostenidors de lactància sostenible, amb teixit absorbent i ergonòmic, que evita l’ús de discs absorbents i incorpora tecnologia tèxtil mitjançant la segregació de substàncies microencapsulades per oferir una protecció del pit.

Els guanyadors obtenen, a banda d’un premi econòmic (5.000 euros per a la millor start-up, i 3.000 euros per a la millor idea), bonificacions a la ubicació a la incubadora Reimagine Textile del TecnoCampus, orientació tecnològica per part d’Eurecat, accés 100% bonificat a un programa de mentors i la quota gratuïta d’un any com a soci d’Asegema.

En l’acte celebrat ahir, es van lliurar segons premis i mencions tant per a la categoria de millor idea com a la de start-up. Són els següents:
• Categoria millor idea: segon premi (Sensorial Processing Tex). menció especial (Udesign):
• Categoria millor start-up: segon premi (Uttopy); menció especial (Yumehub);

El Tecnocampus i l’Ajuntament de Mataró, juntament amb el centre tecnològic Eurecat i l’associació Asegema, han convocat aquest any la primera edició dels Premis Reimagine Textile, adreçats a emprenedors i empreses de recent creació amb idees de negoci relacionades amb la tecnologia i la innovació en el tèxtil. En la iniciativa també hi col·laboren la Diputació de Barcelona, ACCIÓ, AEI Tèxtils , Escola de Disseny LCI, Escola universitària Elisava , Moda 22, i Materfad. 

El lliurament de premis l'han presidit l'alcalde, David Bote, i la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, que han destacat la importància del sector tèxtil per a Mataró. Miquel Rey, director de negoci a Eurecat, i Paulí Aluart, president d'Asegema, han remarcat també el potencial innovador que tenen les empreses tèxtils.

]]>
<![CDATA[ Smile Republic desenvolupa un kit blanquejador dental amb ingredients naturals ]]> Mon, 10 Jul 2017 00:00:00 +0200

La start-up Smile Republic, allotjada a la Incubadora de Tecnocampus, ha llençat un nou producte, un tractament blanquejador dental que es pot realitzar des de casa amb tan sols nou sessions.

Segons expliquen, han desenvolupat una fórmula pròpia que a diferència de la majoria de tractament tradicionals, no utilitza peròxid d’hidrogen, evitant així problemes de sensibilitat dental. A més, el 99% dels ingredients de què està feta són naturals.

Podeu llegir la noticia sencera aquí.

]]>
<![CDATA[ Epinium, Football Aim i Pocket Piano, en el catàleg de millors projectes empresarials 2017 d’ACCIÓ ]]> Mon, 10 Jul 2017 00:00:00 +0200

Cada any, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya, ACCIÓ, en el marc del Fòrum d’Inversió que celebra, elabora un catàleg d’empreses on recull les 50 start-ups amb més potencial.

Aquest 2017, Epinium, FootballAim i Pocket Piano, allotjades a la Incubadora de TecnoCampus, han estat seleccionades, d’entre més de 100 propostes rebudes.

Epinium ofereix una plataforma d’estudis de mercat en temps real a través de l’ús de la intel·ligència artificial i el big data.

Football Aim ofereix una metodologia per entrenadors de futbol com a eina de gestió d’equips  per millorar la rendibilitat dels seus jugadors

EI Pocket Piano ha ideat un teclat de piano tàctil professional de mida real – amb les seves 88 tecles – amb capacitat de diferenciar la intensitat de les pulsacions,  que permet que el pianista pugui tocar com si d’un piano de cola es tractés a qualsevol lloc, a més de ser portable i poder doblegar-se i guardar-se còmodament a la butxaca.

Pots consultar aquí el catàleg d’empreses.

]]>
<![CDATA[ El professor Adrián García és el preparador físic de la selecció espanyola de bàsquet, classificada per al Mundial femení ]]> Fri, 07 Jul 2017 00:00:00 +0200

El professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport del TecnoCampus Adrián García Fresneda treballa com a preparador físic de la selecció espanyola femenina de bàsquet en cadira de rodes, equip que s’ha classificat per al mundial que se celebrarà a Hamburg (Alemanya) el 2018. L'equip hi participarà després de derrotar a Turquia (94-29) el passat dijous 29 de juny i quedar en cinquena posició en el Campionat d’Europa disputat a Adeje (Tenerife).

Es tracta d’una fita important ja que feia 23 anys que Espanya no comptava amb una selecció femenina en un Mundial. Adrián García explica que el primer partit contra Turquia (82-10) va ser clau, ja que va ser el marcador més exultat de tot el campionat: “Veníem de l’Europeu B i vam demostrar que podíem estar entre els equips que es disputaran el campionat del món”. “Aquest any s’està vivint un canvi regeneratiu de jugadores, i amb això hem guanyat noves alienacions a la pista”, afirma.

Actualment, Adrián García combina la seva tasca com a docent de l'Escola Superior de Ciències de la Salut, on imparteix les assignatures d’Activitat Física Adaptada i d’Activitats en el Medi Natural, amb la de preparador físic de la selecció, feina que desenvolupa des del 2015. "M'agrada veure l'evolució anual de les noies i poder innovar tant en l'avaluació com en el mateix entrenament", conclou.

]]>
<![CDATA[ “La universitat t’obre la ment com a professional” ]]> Fri, 07 Jul 2017 00:00:00 +0200

Albert Salarich es va graduar el curs passat en Màrqueting i Comunitats Digitals al TecnoCampus i el 2015 va crear l’empresa Visual Army arran del seu Treball Final de Grau (TFG) de caire emprenedor, juntament amb Alex Azofra, arquitecte i dissenyador. Amb seu a Barcelona, l’empresa es dedica a donar serveis d’imatge a altres arquitectes i dissenyadors.

En aquesta entrevista, Salarich explica quins han estat els principals reptes d’aquesta aventura emprenedora que va començar una tarda fent una cervesa en el barri de Gràcia de Barcelona.

Vau començar aquesta aventura emprenedora el 2015. Quines són els principals reptes amb els quals us heu anat trobant al llarg del camí?
La veritat és que tot ha anat força poc a poc, però bàsicament destacaria tres reptes: conèixer el sector, era important comprendre l’àmbit dins del qual creàvem l’empresa; el temps, gestionar el temps i la quantitat d’hores que hi dedicàvem ja que els dos treballem en altres projectes; i el finançament, tot i que no en necessitàvem massa, la inversió inicial la vam fer amb els nostres estalvis.

Com a graduat en Màrqueting i Comunitats Digitals, quines són les teves funcions dins de l’empresa?
Actualment m’encarrego de tota l’estratègia de màrqueting digital, SEO, SEM, creació i gestió de web (Wordpress), xarxes socials i newsletters. També sóc el responsable de la part comercial, la gestió de clients i de controlar que se segueixen les pautes establertes prèviament en el TFG de caire emprenedor.

Com a expert en l’àmbit del màrqueting i la comunicació digital, i tenint encara força a prop el teu pas per la universitat, què destacaries de tot allò après en el grau? 
El que més m’ha servit han estat els consells, les maneres d’entendre el màrqueting i els coneixements que m’han transmès els professors. Ara que he acabat, puc dir que la universitat és l’eina que t’obre la ment com a professional, però depèn de tu mateix aprofitar-la.

L'empresa es dedica a donar serveis d'imatge a altres arquitectes i dissenyadors. Quins és el tret diferencial de Visual Army?
Les nostres imatges reflecteixen l’essència i el concepte del projecte, i l’objectiu és potenciar els punts forts de cada projecte. El nostre servei es basa en dos eixos principals: la qualitat de les imatges i l’atenció al client. Pot semblar una mica bàsic, però després de fer un anàlisi exhaustiu en el meu TFG, puc afirmar que són dos aspectes de gran valor.

Quin és el vostre objectiu de cara al futur?
A curt termini, volem seguir creixent com empresa especialitzada en el sector de l'arquitectura digital, fidelitzar els nostres clients i aconseguir els objectius de l’estratègia empresarial que ens hem plantejat per a aquest any. Per altra banda, els nostres objectius a llarg termini són ser un referent dins del sector de l’arquitectura, i ajudar a professionals i estudiants d’arquitectura a professionalitzar educativament les imatges d’arquitectura digital.

Des del TecnoCampus s'intenta vincular l'àmbit universitari al món laboral i a l'emprenedoria, sobretot a través del campus emprenedor. Consideres que és important fomentar aquest tipus de connexions? 
És bàsic ja que gràcies a accions com aquestes les empreses poden arribar al talent més jove i també establir connexions elles i generar creixement econòmic que, al seu torn, fomenta la creació de nous llocs de treball i la millora de la societat. 

A finals de juny es va graduar una nova promoció d’estudiants del TecnoCampus. Algun consell per encara amb èxit el món laboral?
El que heu de saber és que cada persona té unes característiques i un perfil determinat, els mateixos consells no serveixen sempre per a tothom. En aquest sentit, el que necessiteu és experimentar, viure experiències personals i laborals i conèixer coses noves que us facin veure noves oportunitats i maneres diferents de fer les coses. El que sí que us diria és que tot el que feu ho heu de fer amb la intenció de millorar les coses. Encara que tinguis moltes decepcions, aconseguir un èxit sempre valdrà la pena, sobretot pel valor humà i l’enriquiment personal.

]]>
<![CDATA[ El GenticDay celebra la segona edició debatent sobre la transformació digital ]]> Thu, 06 Jul 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha acollit avui la segona edició del GenticDay, una trobada del sector TIC català que ha reunit al voltant de 250 participants, entre representants de les administracions i el teixit empresarial. 

La trobada l’han inaugurada la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén; la directora d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ, Mariona Sanz; i l’alcalde de Mataró, David Bote. Sanz ha afirmat que l’objectiu de la Generalitat és crear un entorn favorable per potenciar les noves tecnologies, mentre que Guillén i Bote han coincidit a remarcar que el TecnoCampus és una de les apostes clares de la ciutat de Mataró en l’àmbit de les TIC. El president de Gentic, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment amb TecnoCampus i Tertulia Digital, ha assenyalat els reptes de la revolució tecnològica. “És un tsunami que està transformant les nostres vides i les nostres empreses”, ha apuntat Albert Cortada. 

En el debat sobre les TIC a nivell municipal, hi han participat alcaldes i presidents de les principals entitats municipalistes de Catalunya. S’hi ha posat en relleu la necessitat d’impulsar un esforç conjunt entre les diverses administracions públiques per fer arribar les infraestructures de telecomunicacions d’alta capacitat arreu del territori. “El concepte de xarxa, entès dins de les infraestructures de comunicació, és l’element multiplicador de totes les noves tecnologies”, ha assegurat David Ferrer, de la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat. La resta de ponents han apuntat a la necessitat de crear riquesa a partir d’aquest desenvolupament, fomentar les vocacions tecnològiques entre els més joves i apostar per la imaginació i la innovació com les grans eines del futur.

A la taula rodona amb empresaris del territori s’hi ha destacat la necessitat d’apostar per un aprenentatge permanent i continuat davant d’una revolució tecnològica que ja està transformant les professions actuals, mentre que en el debat sobre les TIC aplicades al sector del turisme s’ha mencionat el big data com un dels elements claus en la millora de presa de decisions.

Els premis Gentic Awards 2017
Durant la trobada s’han lliurat els premis Gentic Awards, que reconeixen diferents accions de millora i innovació en l’àmbit tecnològic. Els premis han estat per a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ( al “Municipi connectat”); Siesmo (a l’“Empresa transformada”); i a TBS Agora , a l’“Empresari TIC”).
També s’ha celebrat una fira d’empreses i productes al voltant de les TIC al Foyer, així com un seguit de conferències relacionades amb temes com la revolució quàntica i la seguretat en l’època de la revolució digital, entre d’altres. El TecnoCampus ha promogut un debat sobre les claus d’emprendre en el món digital. Moderat per Emma Feriche, directora de l’àrea d’emprenedoria i empresa del TecnoCampus, en el debat hi han participat les start-ups de la incubadora del TecnoCampus DirCom Marketing, Geemba, Smile Republic i Cooperating Volunteers. Els emprenedors han coincidit a assenyalar que la diferència entre una start-up que aconsegueix convertir-se en empresa i una que no és la capacitat per apostar per un model de negoci clar i per adaptar-se a les necessitats dels clients.
 

]]>
<![CDATA[ Es disputa la final de la lliga universitària de futbol 7 del TecnoCampus ]]> Wed, 05 Jul 2017 00:00:00 +0200

El dijous 29 de juny es va celebrar la final de la lliga universitària de futbol 7, un partit que posava punt i final a la segona temporada organitzada des del TecnoCampus. La final la van disputar els equips Amics de Douglas i Mañicos (5-4), una competició molt ajustada fins a l’últim moment.

Han participat en aquesta última edició prop de 120 estudiants, que han disputat més de 100 partits durant el curs. “Cal destacar el bon ambient que s’ha respirat durant tota la temporada, ja que no hi ha hagut cap expulsió”, afirma David Rivera, organitzador de la competició. Tots els partits de lliga s’han jugat al camp de futbol de Pla d’en Boet en horari de migdia, amb l’objectiu d’oferir flexibilitat als estudiants perquè puguin combinar-s’ho amb els estudis.

Durant el curs s’ha organitzat un torneig i una lliga, ambdues activitats impulsades des de l’associació Junts per l’Esport, de la qual formen part diferents clubs esportius de Mataró. En aquest sentit, el TecnoCampus ofereix en col·laboració amb aquesta associació un abonament esportiu per a estudiants per només 59 euros anuals. L'abonament et permet accedir a les instal·lacions esportives, així com participar en determinades activitats dirigides i a les diferents lligues esportives universitàries que s’organitzen conjuntament amb els clubs.

]]>