Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ Ajuts europeus ]]> Tue, 25 Apr 2017 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament europeus per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

 

1)      Instrumento PYME

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte.

L'SME Instrument ofereix subvencions a fons perdut a totes les pimes que teniu projectes ambiciosos i amb potencial de creixement.

Aquest ajut, es centrà en portar al mercat de manera efectiva, productes o serveis innovadors. El programa ofereix dues propostes de finançament, en funció de l'etapa del projecte que es vulgui desenvolupar:

Fase 1:Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000 €per validar la viabilitat del concepte, avaluar riscos, explorar la propietat intel·lectual i fer estudis de mercat o de disseny, entre d'altres. Aquesta fase està especialment recomanada per a pimes que necessiten definir i consolidar el seu model de negoci en el mercat europeu, no només en el mercat local.

FASE 2: R+D, demostració i aplicació comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M€ per finançar el desenvolupament, els prototips, les proves o el pilotatge, entre d'altres.
Aquesta fase permet desenvolupar el projecte i portar-lo al mercat amb l'ajuda d'un coach per maximitzar les opcions d'arribada.

Consulta més informació aquí.

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Tue, 25 Apr 2017 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament estatal per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

 

1)      Ajuda Projectes PID – CDTI:

-          Tipologia del projecte: Projectes d’investigació industrial o desenvolupament experimental per a la creació i millora significativa d’un procés productiu, producte o servei.

-          Temàtica: Lliure. Enfocament bottom-up.

-          Nº participants: 1 (projecte individual)

-          Beneficiaris: Empreses (petites, mitjanes o grans).

-          Duració del projecte: 1-3 anys

-          Pressupost: Mínim 175K€

-          Finançament:

-          PRÉSTEC de fins al 75% del pressupost. (Interès: euríbor a 1 any, carència aprox: 3 anys, amortització: 10 anys).

-          SUBVENCIÓ (TNR): 15% (PYMEs), 10% (grans).

-          Termini presentació: Convocatòria oberta tot l’any.

Consulta aquí més informació.

 

2)      CDTI – LIC (Línia Directa Innovació)

Objecte: Línia que finança projectes d’innovació i inversió tecnològica, que poden incloure l’adquisició d’actius fixes nous, despeses de personal, materials i col·laboracions externes.

Termini: tot l’any

Més informació

3)      Enisa Jóvenes emprendedores:

Objecte:  préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any

Més informació

4)      Enisa Emprendedores:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any

Més informació

5)      Enisa Competitividad:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats...

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament catalans ]]> Tue, 25 Apr 2017 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament autonòmiques per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      Incentius del Consorci de Comerç, Artesania i Moda pel 2017

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda atorga subvencions en l'àmbit del comerç al detall, dels serveis, l'artesania, i la moda, amb la finalitat de promocionar i impulsar el sector comercial, de serveis, l'artesanal i el suport a la moda catalana, i fomentar la competitivitat i la qualitat d'aquests sectors.

La convocatòria oberta fins el 8 de maig inclou tres programes d’ajuts: 

- Programa de foment de la competitivitat de l’empresa a través de les entitats.

- Programa d’ajut a la participació d’empreses artesanes a fires professionals d’àmbit nacional, estatal i internacional.


- Programa d’internacionalització de la moda.

 

Més informació a aquí

 

2)      Subvencions Programa InserText II – Ajuntament de Mataró

Insertext és un projecte de suport al sector tèxtil i de confecció a la comarca del Maresme, que vol contribuir a la recuperació del sector mitjançant accions dirigides tant a les empreses com a les persones treballadores d’aquest àmbit.

La subvenció a la contractació va dirigida a empreses del sector tèxtil, persones treballadores en situació d’atur i entitats públiques i privades territorials i sectorials.

Aquesta consisteix en 1500€ per contracte de mínim 3 mesos que s’incrementen en 500€ mensuals fins un màxim de 6 mesos. Compatible amb altres subvencions.

Consulta més informació aquí.

3)      Línia de préstecs participatius de co-inversió entre start-ups i empreses.

Tan si ets una start-up innovadora com una empresa que treballa en dinàmiques d’innovació oberta amb voluntat i capacitat d’invertir, aquesta línia de finançament és per a tu.

Amb aquesta eina, les start-ups obtenen recursos per desenvolupar el seu model de negoci i, al mateix temps, la companyia inversora pot innovar de manera disruptiva a través de l’empresa emergent.

La línia de finançament és mitjançant préstecs participatius atorgats per l'IFEM (ICF), i compten amb un ajut en forma de garantia per part del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. L’import del préstec pot ser d’entre 50.000 euros i 200.000 euros, i va destinat a les start-ups que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada.

Inscripcions fins el 27 de desembre del 2019.

Més informació

 

4)      Innova Global: finançament per al creixement de la teva empresa

Nova línia d’inversió INNOVA GLOBAL d’AVANÇSA i ACCIÓ, per fomentar iniciatives d’innovació empresarial amb un alt potencial de creixement per a Catalunya i vocació internacional. La línia Innova Global presenta dues modalitats: Small Capital i Growth Capital.

 

a)      Small Capital

La línia Innova Global: Small Capital ofereix suport financer d’entre 300.000 € i 2.000.000 € a empreses joves amb més de 3 anys de vida, per desenvolupar el seu pla estratègic. L’objectiu és impulsar projectes amb productes o serveis diferenciats dels que ja estan disponibles al mercat, que abordin nous nínxols de mercat i generin ocupació qualificada per a Catalunya.

Aquestes són les característiques de la línia Innova Global: Small Capital:

·         Import d’Inversió: entre 300.000 € i 2.000.000 €.

·         Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 5 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 3 - 5 anys.

·         Desinversió prevista en el pacte de socis.

·         Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

b)      Innova Global: Growth Capital

La línia Innova Global: Growth Capital ofereix suport financer d’entre 2.000.000 € i 8.000.000 € a empreses en fase de creixement (orgànic i inorgànic), i d’internacionalització.

El suport financer ha de permetre que les empreses duguin a terme actuacions com accelerar el desenvolupament de productes, aconseguir un creixement orgànic i inorgànic, integrar-se amb altres empreses o negocis, portar a terme un relleu accionarial, implantar companyies estrangeres amb necessitat de socis locals o l’adquisició per part de l’equip directiu de les empreses (MBO o MBI).

Les característiques de la línia Innova Global: Growth Capital són:

·         Import d’Inversió: entre 2.000.000 € i 8.000.000 €.

·         Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 8 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 5 - 8 anys.

·         Desinversió prevista en el pacte de soci.

·         Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

]]>
<![CDATA[ Una trentena d’estudiants belgues participen en un seminari d’emprenedoria al TecnoCampus ]]> Mon, 24 Apr 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha acollit per primera vegada el programa d’emprenedoria Voka Bryo, que va tenir lloc del 10 al 14 d’abril per a estudiants de diverses universitats de Bèlgica. Jaume Teodoro, com a director general del TecnoCampus, i Ester Bernadó, com a professora vinculada a l’organització del seminari, van ser els encarregats de donar la benvinguda als 34 participants provinents de la Universitat de Gant, la Hogeschool Gent i la Erasmushogeschool Brussel durant la sessió inaugural del curs. També van assistir al seminari quatre membres de la Cambra de Comerç de Flandes Oriental i Flandes Occidental, dos professors de la Universitat de Gant i un emprenedor belga.

El curs s’emmarcava dins de la col·laboració que existeix entre el TecnoCampus i la Universitat de Gent des que es va engegar el programa IntEntSem, un seminari d’emprenedoria que s’organitza anualment amb cinc universitats europees. Al llarg de les sessions, que es van realitzar a Mataró i Barcelona, els participants també van tenir l’oportunitat de conèixer emprenedors locals i representants de la Cambra de Comerç de Barcelona, que els van explicar per què Barcelona és considerada una de les smart cities més destacades a nivell mundial.

Per part del TecnoCampus, la professora Ester Bernadó va dur a terme un workshop sobre l’experiència d’usuari en el qual els estudiants havien de traslladar una idea de negoci, que havien treballat prèviament, a una perspectiva de client. “Es tracta de descobrir quins són els clients potencials del negoci, identificar-los, caracteritzar-los i dissenyar l’experiència que tindrà l’usuari a l’hora d’interactuar amb el producte o servei dissenyat”, va explicar Bernadó. Per fer-ho, una de les principals eines visuals que es va utilitzar va ser la storyboard, a través de la qual els estudiants havien de representar de manera gràfica l’experiència dels clients a l'hora d'utilitzar el producte o servei.

]]>
<![CDATA[ Més de dues mil persones visiten el TecnoCampus en la Jornada de Portes Obertes ]]> Sat, 22 Apr 2017 00:00:00 +0200

Més de dues mil persones, entre futurs estudiants i familiars i amics que els han acompanyat, han visitat avui el TecnoCampus en el marc de la Jornada de Portes Obertes. Es tracta d'una cita anual en la qual els futurs estudiants de grau coneixen les instal·lacions i assisteixen a les trobades amb els coordinadors de grau, encarregat d'explicar-los la tipologia dels estudis que els interessen i la manera com s'imparteixen al TecnnoCampus. 

L’oferta acadèmica de graus universitaris per al proper curs 2017-2018 es manté com la del curs actual, una vegada dut a terme el procés de creixement que, en els darrers cinc anys, ha permès al TecnoCampus duplicar la xifra d’estudiants, fins als 3.159 actuals. S’oferten un total de dotze titulacions i quatre dobles titulacions de grau dels àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut.

El TecnoCampus ofereix com a factor diferencial una aposta decidida pel foment de l’emprenedoria i per la professionalització. El fet que el campus universitari estigui integrat amb un parc tecnològic on s’ubiquen 120 empreses facilita tant la inserció laboral dels estudiants com el suport als que durant els estudis volen posar en marxa un projecte de negoci. La xarxa d’empreses es completa amb més de 700 convenis amb empreses de fora de parc on els estudiants poden fer pràctiques i, eventualment, entrar-hi a treballar.

En els darrers anys, la internacionalització ha estat una altra aposta del TecnoCampus. S’han incrementat significativament els acords amb universitats estrangeres on els estudiants poden fer estades durant la seva formació. Concretament, actualment el TecnoCampus té firmats 105 convenis amb universitats de 34 països.

]]>
<![CDATA[ El Grau en Mitjans Audiovisuals organitza una jornada sobre drets d’autor, apunta-t’hi! ]]> Fri, 21 Apr 2017 00:00:00 +0200

Quines són les condicions amb les quals s’ha de firmar un contracte de venda de drets d'un treball? El Grau en Mitjans Audiovisuals organitza el proper dilluns 24 d’abril de 10h a 12h una jornada sobre drets d’autor. La sessió es durà a terme a l’aula 105 de l’edifici TCM1 i està oberta a tots els estudiants que vulguin conèixer amb més profunditat tots els aspectes relacionats amb aquest tipus de contractes.

La sessió, que s’emmarca dins de l’assignatura de tercer curs Gestió i Direcció d’Empreses, anirà a càrrec dels professors Núria Sánchez, Àlex del Olmo i Antonio José Planells. També hi participaran Neus Bou, Cristina Camps i Ariadna Cucurell, com a estudiants d’audiovisuals que recentment s’han enfrontat a la novetat de firmar un contracte legal d’aquest tipus.
 

]]>
<![CDATA[ Cursos de formació gratuïts sobre Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Externa Automàtica. T’hi apuntes? ]]> Fri, 21 Apr 2017 00:00:00 +0200

Es busquen 160 voluntaris que vulguin aprendre a reconèixer i identificar una persona amb una aturada cardiorespiratòria, així com respondre davant d’una situació com aquesta!

Per aquest motiu, el Consell Català de Ressuscitació (CCR) i el Centre de Simulació i Innovació en Salut de l’Escola Superior de Ciències de la Salut ofereixen cursos de formació gratuïts sobre Suport Vital Bàsic (SVB) i Desfibril·lació Externa Automàtica (DEA). El principal objectiu d’aquests cursos és difondre la teoria i les habilitats pràctiques entre la població per tal de prevenir i tractar l’aturada cardíaca.

Qui hi pot participar?

  • Qualsevol persona interessada a adquirir coneixements en SVB i DEA que sigui major de 18 anys.
  • Estudiants i treballadors del TecnoCampus, excepte els estudiants del Grau en Infermeria i els de tercer curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

*És necessari no haver realitzat prèviament cap curs de SVB ni tenir coneixements sobre el tema.

Quan es faran els cursos?

  • Divendres 5 de maig de 15h a 20h (cursos de cinc hores)
  • Dissabte 6 de maig de 9h a 14.30h (cursos de dos hores i mitja, en horari de 9h a 11:30h i de 12h a 14:30h)
  • Divendres 12 de maig de 15h a 20h (cursos de cinc hores)

L’assistència al curs és obligatòria i els participants que superin satisfactòriament les avaluacions teòriques i pràctiques rebran un certificat oficial emès pel Consell Català de Ressuscitació (CCR), acreditat per l’European Resuscitation Council (ERC).

Si hi estàs interessant, pots realitzar la teva inscripció aquí. Per a qualsevol dubte, pots contactar amb la coordinadora del Grau en Infermeria del TecnoCampus, Lorena Molina, a través del correu lmolina@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ Un treball de recerca sobre construcció de drons guanya la Install Party 2017 ]]> Fri, 21 Apr 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va acollir ahir divendres 21 d’abril la tercera edició de la Install Party, una festa al voltant de la tecnologia que organitza el moviment d’Xnergic del TecnoCampus per a estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius.

Prop de 200 participants van assistir a una jornada on s’hi presentaven 21 treballs de recerca i vuit projectes de tres escoles. Al llarg de la tarda, els joves van tenir la oportunitat de participar en els diferents tallers que s’han preparat sobre realitat virtuala, robòtica, així com sobre la tècnica de “motion capture” per gravar en moviment i el mètode del “stop motion” per explicar històries animades.

A part dels tallers, els alumnes també van poder assistir a xerrades sobre videojocs, de la mà del professor Albert Abelló; i sobre enèrgica, a càrrec d’Alex Sicart i Elsa Rodríguez, cofundadors de Sharge. Els dos joves emprenedors, que van fer una estada a Silicon Valley, van coincidir a assenyalar la diferència de mentalitat que hi ha a Estats Units en l’àmbit de l’emprenedoria i la inversió. “Allà no confien en els projectes sinó que inverteixen en les persones perquè creuen en elles”, va afirmar Sicart. També van participar a la Install Party tres empreses ubicades al parc empresarial i tecnològic del TecnoCampus: Formbytes, Schunk i Orygen Experiences.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va assistir a la Install Party per conèixer de primera mà els projectes presentats i va ser l’encarregat de fer el lliurament de premis. “Construcció d’un dron emprant tecnologia de disseny i impressió 3d, projecte de l’estudiant de l’Escola Meritxell Nil Mandri, va guanyar el premi al millor treball de recerca, mentre que les alumnes Laura Filbà i Carlota Keimar, de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, van rebre una menció especial per el seu projecte “CosmoAfi a la cerca de radiació còsmica”. L’INS Vilatzara va rebre un reconeixement per la manera com impulsa les vocacions tecnològiques al centre educatiu entre els estudiants de secundària.

Pots veure totes les fotos aquí.
 

]]>
<![CDATA[ Vols fer pràctiques al Punt d'Informació a l'Estudiant del TecnoCampus? ]]> Thu, 20 Apr 2017 00:00:00 +0200

El Punt d’Informació a l’Estudiant (PIE) convoca dues beques de col·laboració per fer pràctiques en aquest servei durant els mesos de maig, juny, juliol i setembre del 2017.

La retribució de les pràctiques és de 360 euros mensuals i es contempla realitzar un total de 20 hores setmanals. Es convoca una beca en horari de matí, de 9:30h a 13:30h, i una en horari de tarda, de 15h a 19h.

Si hi estàs interessat, pots presentar la teva sol·licitud aquí.

]]>
<![CDATA[ El sector dels grans iots demana professionals formats en l’àmbit de la logística ]]> Thu, 20 Apr 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha acollit aquest matí la jornada “La logística dels grans iots i l’impacte en l’economia”, organitzada per el Grau en Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus. Una vuitantena d’estudiants i professionals del sector nàutic han assistit a aquesta jornada que enguany arribava a la cinquena edició.

Montserrat Vilalta, directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, i Jesús E. Martínez, coordinador del grau, han donat la benvinguda als assistents i han coincidit a assenyalar la importància d’impulsar activitats que connectin l’àmbit universitari amb el món laboral. Professionals del sectors de la nàutica i els grans iots han debatut en una taula rodona sobre els diferents actors involucrats en el mercat dels grans iots. En concret, hi han participat Patricia Bullock, fundadora de Network Marine Consultants; Belén Marín, fundadora d’Evolution; Xiqui Mas, president de Varador 2000 i Barcelona-Mataró Marina; i Joan Bellavista, president del Port de Mataró. Tots els professionals han mencionat la logística com un dels àmbits clau en el món dels grans iots. “És necessiten professionals amb una ment molt àgil i amb molta capacitat d'improvisació", ha comentat Belén Marín.

Al llarg de la jornada també s’ha parlat sobre la necessitat de renovar l’actual normativa fiscal i legislativa espanyola relativa al sector nàutic. En aquest sentit, Patricia Bullock ha destacat que és fonamental impulsar un canvi de normativa per aprofitar el gran potencial que té el sector dels grans iots en el mercat espanyol. De fet, el factor multiplicador del sector dels grans iots pel que fa a la creació de llocs de treball és força notable, ja que per cada lloc de treball directe que es crea, es generen set nous llocs de feina.

El ponent encarregat de la conferència inaugural ha estat Toni Tió, president del Barcelona Clúster Nàutic, que ha afirmat que l’objectiu com a clúster és “crear un entorn perquè les empreses del sector nàutic siguin més competitives en el mercat” i actuar com a impulsor del canvi. En les diferents intervencions, els professionals han recordat als estudiants que tenir un bon nivell d’anglès és imprescindible per treballar en aquest sector.

]]>
<![CDATA[ S'estrena el documental "Polifonia Basca" ]]> Mon, 17 Apr 2017 00:00:00 +0200

El programa Sense Ficció de TV3 va estrenar dimarts 11 d’abril el documental Polifonia Basca, que radiografia el País Basc cinc anys després del final d’ETA. Compta amb la col·laboració de l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, i es pot veure per internet al portal "TV3 a la carta". Ariadna Vázquez, coordinadora del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, és una de les autores del guió, i Eloi Aymerich, professor del Grau en Mitjans Audiovisuals, és el responsable de la realització del documental. També hi han participat Pol Alfageme i David Casals, graduats en audiovisuals pel TecnoCampus, que s’han encarregat del so en directe i de la postproducció de so, i l’estudiant Aleix Font, que hi ha col·laborat com a ajudant tècnic.

El periodista Antoni Batista, el principal especialista en temàtica basca a Catalunya, és el protagonista de Polifonia Basca, documental que reflexiona sobre la situació de present del País Basc. Batista ho fa de la mà de les persones que, durant els seus anys de corresponsal, van esdevenir fonts periodístiques i que posteriorment han traspassat aquest llindar per esdevenir amics seus. El documental pretén, doncs, a partir de la “polifonia de fonts” que Batista ha usat com a bandera periodística per parlar del conflicte de la forma més afinada possible, reflexionar sobre com ha canviat el País Basc i cap a on es dirigeix després de la superació de l’etapa violenta, en termes de convivència i reconciliació.

Així, entre els entrevistats hi figuren el lehendakari Juan José Ibarretxe, el fundador d’ETA Iulen de Madariaga, el líder de Sortu Arnaldo Otegi o l’ex vicelehendakari Ramón Jáuregui així com els periodistes Martxelo Otamendi i Bingen Zupiria, ara conseller de Cultura i Política Lingüística del govern basc. Les converses inclouen personatges com el filòleg Ramon Etxezarreta, l’escriptor Kirmen Uribe, el mestre Sainz Alfaro, director de l’Orfeó Donostiarra o el bisbe Juan Maria Uriarte, mediador en les converses de pau 1999 a Zurich. El documental es clou amb una conversa entre Batista i Rosa Lluch, filla de l’exministre socialista assassinat per ETA el 2000.ar com la societat basca ha anat cicatritzant les ferides provocades per cinquanta anys de violència armada. “Volíem copsar com la societat basca està digerint el final d’ETA. Està sent, la voluntat de girar full, més gran del que s’albirava?”, es pregunten Joan Salicrú i Ariadna Vázquez, codirectors de la peça. L’audiovisual indaga també sobre com s’està construint “el relat de la pau” al País Basc: “És un relat compartit en una societat que encara avui està dividida i que ha patit tant de dolor o, pel contrari, un relat que serveix per seguir alimentant les dues parts del conflicte?”.

]]>
<![CDATA[ Esmorzar Tecnocampus amb Attack IQ el 26 d'abril ]]> Mon, 10 Apr 2017 00:00:00 +0200

El proper 26 d’Abril, Attack IQ, una de les empreses instal·lades al Parc serà la protagonista de l’Esmorzar Tecnocampusd’aquest mes sota el títol: “Canviant el paradigma en el sector de la seguretat informàtica".

Durant la sessió, Albert López, director tècnic d'I+D d'AttackIQ, compartirà la seva trajectòria professional en el sector de la seguretat informàtica, des dels seus inicis, explicant la seva experiència treballant a una startup a California, aixecant finançament de $9M i les seves conseqüències.

Els esmorzars TecnoCampus són esdeveniments bimensuals que es celebren al Parc TecnoCampus, on una de les empreses allotjades pren el paper d’amfitriona i comparteix les seves experiències empresarials amb la comunitat

Data: 26 D’abril de 2017

Lloc:Fundació Tecnocampus - Sales Burriac i Laia l'Arquera

Consulta més informació i inscripcions aquí

]]>
<![CDATA[ Marteen Sports World, al programa "Temps de neu" de TV3 ]]> Mon, 10 Apr 2017 00:00:00 +0200

Marteen Sports World, va protagonitzar una de les darreres edicions del programa de TV3 "Temps de neu".

L’empresa, instal·lada a la Incubadora del Parc, se centra en el desenvolupament d’una gamma de ceres cent per cent ecològiques pensades per practicar esport sense danyar el medi. De moment, sota la marca Nzero, s’especialitzen en ceres per l’esquí, les quals van estar guardonades com al “Millor producte mundial ecològic” a la Fira ISPO de Munich.

Guillem Capellades, fundador de l’empresa, explica els seus inicis i mostra els diferents tipus de cera durant el programa.

Consulta el programa aquí.

]]>
<![CDATA[ La venda d'un poemari finançarà la recerca científica sobre la malaltia de Parkinson ]]> Mon, 10 Apr 2017 00:00:00 +0200

Dolors Guillén, presidenta del TecnoCampus, i Salvador Riera, coautor del llibre Un Pont de Versos. Un Puente de Versos. A Bridge of Verses. Een Brug van Verzen i en representació dels altres tres autors, han signat un conveni per a l’esponsorització, per part dels autors del llibre, de la recerca en projectes d’investigació sobre la malaltia de Parkinson des del TecoCampus.

A la signatura del conveni, que va tenir lloc el passat dijous 6 d’abril, també hi van assistir Marcos Faúndez, director de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, i Rosa Tirado, coautora del llibre. Els autors aportaran el deu per cent de l’import que els pertoqui percebre en concepte de drets d’autor del poemari Un Pont de Versos. Un Puente de Versos. A Bridge of Verses. Een Brug van Verzen a la recerca científica en aquest camp des del TecnoCampus. El TecnoCampus, com a mostra d'agraïment, es compromet a realitzar diferents accions vinculades, sobretot, a la comunicació i la promoció del poemari.

Ambdues parts van coincidir a assenyalar la importància d’aquest acord com una via per avançar en la recerca sobre el Parkinson, una malaltia del sistema nerviós central que afecta les estructures que s’encarreguen del moviment, l’equilibri, el manteniment del to muscular i la postura. El poemari dibuixa un pont virtual entre dos poetes afectats per la malaltia de Parkinson, la flamenca Marieke Maerevoet i el català Salvador Riera. Ella no entén el català i ell no entén el neerlandès, però amb l’ajuda de la Rosa Tirado i de la Laia Fàbregas escriuen un poemari en quatre llengües.
 

]]>
<![CDATA[ Tretze esportistes d'alt nivell reben una beca per estudiar a la universitat ]]> Fri, 07 Apr 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha fet avui l'acte de lliurament de les beques a esportistes d'alt nivell, creades amb l'objectiu d'afavorir que aquests joves es formin mentre es dediquen a la pràctica de la seva especialitat. La presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, ha ressaltat l'esforç que fan aquests joves per compaginar estudis i feina. I el vicepresident de Junts per l'Esport, Marc Coll, ha ressaltat que la col·laboració entre aquesta associació de clubs esportius de la ciutat i el TecnoCampus, està resultant molt fructífera, amb iniciatives com aquestes beques o l'abonament que permet als estudiants del TecnoCampus accedir en determinats horaris, i per un preu molt reduït, a les instal·lacions esportives. Pol Barbena, un dels estudiants becats, considera que aquest tipus d'ajuts són essencials per fomentar la formació entre els esportistes d'alt rendiment: "Sense aquest tipus de beques no podria dedicar-me al cent per cent a aquestes dues cares que són tant importants per a mi, la formació i l'esport".

Els estudiants becats aquest curs són: Cristian Villarín (Futsal Mataró), Martí Zamora (Hockey Iluro), Sergio Torres (Hockey Iluro), Mercè Barris (Centre Atlètic Laietània), Pol Barbena (Centre Natació Mataró), Oriol Antequera (Hockey Mataró), Yordi Jason Ramos (Centre Natació Mataró), Ona Castellví (Hockey Mataró), Irene Betriu (Centre Atlètic Laietània), Carla-Maria Chaves (Centre Natació Mataró), Víctor Fernandez (Centre Natació Mataró), Anton Borrell Pagès (Hockey Mataró) i Albert Merino Zamora (Centre Natació Mataró).

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus, present a la 62a edició de la Nit de l’Esport de Mataró ]]> Fri, 07 Apr 2017 00:00:00 +0200

El Teatre Monumental va acollir el passat dilluns 3 d’abril la 62a edició de la Nit de l’Esport, cita per excel·lència de l’esport mataroní. Noemí Serra, coordinadora del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, hi va assistir en representació de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, que col·labora amb l'Ajuntament de Mataró en diverses programes i activitats relacionats amb el món de l'esport.

La Nit de l’Esport és un acte que se celebra anualment per reconèixer esportistes, equips, clubs, directives, entrenadors i persones vinculades a l'esport de la ciutat de Mataró que han tingut una actuació rellevant durant l'any anterior a la celebració. En aquest sentit, el tenista Albert Ramos va ser guardonat com a millor esportista mataroní de l’any 2016.

 

]]>
<![CDATA[ Conveni amb l’Escola Pia Santa Anna ]]> Fri, 07 Apr 2017 00:00:00 +0200

La presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, i el director de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, Antoni Aguilar, han signat un conveni per col·laborar en activitats que fomentin les relacions en el món de l’educació, sobretot les vinculades al territori d’actuació d’ambdues institucions. Aquest conveni suposa, sobretot, un pas endavant cap a la cooperació en programes d’innovació educativa.

A la signatura del conveni, que va tenir lloc ahir dijous 6 d’abril, també hi van assistir Jaume Teodoro, com a director general del TecnoCampus; Luz Fernández, com a directora del Departament de Comunicació i Serveis Campus del TecnoCampus, i diversos membres en representació de l’Escola Pia Santa Anna. L’acord contempla, entre d’altres aspectes, l’organització d’activitats conjuntes relacionades amb l’emprenedoria, el foment de la tecnologia, la salut i l’esport adreçades a estudiants de batxillerat i cicles formatius. També inclou oferir als estudiants d’ambdós centres educatius la possibilitat de fer pràctiques tant al TecnoCampus com a l’Escola Pia Santa Anna. 

Dolors Guillén va remarcar que aquest acord suposa reafirmar “un conjunt de col·laboracions que ja fa temps que es duen a terme entre les dues entitats” i alhora, fer un seguiment de les activitats per assegurar-ne la continuïtat. El director de l’Escola Pia Santa Anna, per la seva banda, va destacar que aquest conveni s’emmarca dins de l’aposta que fa el centre per la innovació educativa dins del “Projecte per a la Interdisciplinarietat a l’Aula”. Cada una de les entitats designarà un interlocutor amb l’objectiu de definir les línies d’acció conjuntes i fer el seguiment del conveni. Ambdues entitats van coincidir a remarcar aquest acord com la via més adequada per aconseguir els interessos comuns en l’àmbit de la innovació educativa.
 

]]>
<![CDATA[ Processos de selecció de professorat oberts en l'àrea de la salut ]]> Thu, 06 Apr 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha obert convocatòries per seleccionar professorat per a l'Escola Superior de Ciències de la Salut. Són les següents:

 

S08/2017_PDI_PERM_INF

3 places de Personal Docent i Investigador Permanent a jornada completa, en els següents àmbits de coneixement: Ciències de la infermeria, Bioestadística i recerca

Accés a l'OFERTA. Esmena: Ampliació de places. Data de publicació 28/03/2017


 

S06/2017_PDI_PERM_ANAT

1 plaça de Personal Docent i Investigador Permanent a jornada completa, en els següents àmbits de coneixement: Anatomia i Fisiologia

Accés a l'OFERTA


 

S07/2017_PDI_PERM_CAFE

2 places de Personal Docent i Investigador Permanent a jornada completa, en els següents àmbits de coneixement: Entrenament i rendiment esportiu, Activitat física de l’esport i Ciències Humanes

Accés a l'OFERTA


 

S05/2017_ASS_FISIO

Concurs per a la provisió de Personal Docent i Investigador associat per tal d’impartir docència en assignatures lligades al següent àmbit de coneixement: Fisioteràpia.

Accés a l'OFERTA Data de publicació: 22/03/2017

 


Les ofertes estan en català i en castellà a l'apartat de la web dedicat a les ofertes de feina.

]]>
<![CDATA[ Recicla els llibres que no facis servir ]]> Wed, 05 Apr 2017 00:00:00 +0200

Si tens llibres en bon estat (novel·les, llibres infantils i molts més) que ja no utilitzes, porta’ls a la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus del 3 al 7 d’abril o del 18 al 19 d’abril.

Els dies 20 i 21 d’abril els vendrem a la plaça del TecnoCampus. El preu és lliure, el posarà el comprador.

Gràcies als col·laboradors de les cinc edicions anteriors, s’han destinat els diners recaptats a 70 cursos de català i castellà i d’alfabetització. Se n’han beneficiat 1.163 persones en risc d’exclusió social, les quals han après el castellà i el català. Els cursos els organitza la Fundació Servei Solidari del barri del Raval de Barcelona.

]]>
<![CDATA[ El Grau en Mitjans Audiovisuals inaugura una exposició fotogràfica sobre el tema del "viatge" ]]> Wed, 05 Apr 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va acollir ahir dimarts 4 d’abril la inauguració d’una exposició fotogràfica al voltant de la temàtica del “viatge”. Es tracta d’una iniciativa impulsada des de l’assignatura de Fotografia Documental, un optativa de quart curs del Grau en Mitjans Audiovisuals impartida per els professors Cristòfol Casanovas, Carles Paül i Joan Safont. A la inauguració també hi van assistir el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro; el director de l’Escola Superior Politècnica, Marcos Fáundez; la coordinadora del Grau en Mitjans Audiovisuals, Mª Soliña Barreiro, i alguns dels estudiants que han cursat l'assignatura.

L’exposició està ubicada a la zona de descans dels estudiants del primer pis, a l’edifici TCM1, i hi serà fins a la Jornada de Portes Obertes del proper dissabte 22 d’abril, amb l’objectiu que futurs estudiants del TecnoCampus també puguin veure-la.
La mostra inclou una trentena de fotografies realitzades per cinc estudiants d’audiovisuals per a un treball d’aquesta assignatura que s’ha dut a terme durant el primer trimestre del curs 2016-2017. En concret, s’exposen els projectes “El viaje de Pilar”, d’Irene Valle; “A menos dos en Budapest”, d’Oscar Calpe; “El viaje que no ves”, de Raquel Royo; “El viatge”, de Joana Ginart; i “Enyor”, Roger Martínez. Com a estudiant, Irene Valle considera que assignatures com aquesta l’han ajudat a ser més crítica i a conèixer amb més profunditat el món de la fotografia: “He après a utilitzar la càmera com un element per arribar a l’interior de les coses”.
La iniciativa, que enguany és el primer cop que es duu a terme, neix amb l’objectiu de donar visibilitat a treballs de qualitat fets per estudiants dins de l’àmbit de la fotografia. En aquest sentit, el professor Cristòfol Casanovas considera que és fonamental que s’impulsin iniciatives d’aquest estil: “No només serveixen per mostrar els coneixements que han adquirit els alumnes durant els seus estudis al TecnoCampus, sinó també per demostrar que tenen criteri i una visió pròpia sobre el món que els envolta”.

El viatge com temàtica central
Totes les fotografies de l’exposició formen part d’un treball temàtic de l’assignatura, que enguany ha girat al voltant del “viatge”. “L’elecció del tema cada any és diferent i respon a un concepte que sigui interpretable segons cadascú”, afirma Casanovas. En aquest sentit, el tema del “viatge” és prou ample i alhora, dona cabuda a una interpretació conceptual en forma de mirada interior.

Tot i que els treballs seleccionats per a la mostra ofereixen una gran qualitat tècnica, aquest no és el principal motiu de la seva elecció. Segons Casanovas, cada treball té un punt de vista, o apropiació diferent, del tema del viatge. “Podríem parlar d’empatia, en el cas d’Irene Valle; de mètode, en el relat de Joana Ginart; de crítica conceptual en el cas de Raquel Royo; d’ambient cinematogràfic, en el treball de Roger Martínez; o la mirada d’un viatger cronista, en el cas d’Oscar Calpe”, conclou el professor de l’assignatura de Fotografia Documental.
 

]]>
<![CDATA[ Proves ACOE al Grau en Infermeria ]]> Thu, 30 Mar 2017 00:00:00 +0200

L’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus ha celebrat els dies 28,29 i 30 de març les proves d’Avaluació Clínica Objectiva i Estructurada (ACOE), adreçada als estudiants de tercer curs del Grau en Infermeria.

Les ACOE són un format d’avaluació que posa a prova a l’estudiant a partir de situacions reals en les quals participen actors i avaluadors. En aquesta prova, els estudiants tenen dos minuts per llegir la descripció de la situació i, al so d’un timbre, han d’accedir a l’escenari. Des d’aquest instant disposen de deu minuts per afrontar i resoldre la situació plantejada.

Aquest tipus d’avaluació és clau per als estudiants ja que els serveix per posar a prova els seus coneixements, habilitats i destreses com a futurs professionals. Al final es detalla el nivell de cada estudiant sobre habilitats tècniques, coneixement i pensament crític, destreses interpersonals o comunicació oral, entre d’altres aspectes. A més, se’ls entrega un informe sobre la nota, amb informació sobre els components avaluats, i uns gràfics que els serveixen per interpretar el seu rendiment.

]]>
<![CDATA[ Netwater, a La Vanguardia ]]> Wed, 29 Mar 2017 00:00:00 +0200

Netwater Technology, empresa instal·lada a la incubadora del Parc empresarial TecnoCampus, ha estat notícia a La Vanguardia. El seu CEO, David Garcia desenvolupa equips tecnològics innovadors pel tractament d’aigües residuals que permeten la reducció de costos de manteniment,  milloren l’eficiència i redueixen el consum elèctric a les depuradores d’aigua.

El 2016 va significar l’any de creixement per a Netwater obrint mercat a Egipte i Portugal. 

Consulta la notícia sencera aquí.

]]>
<![CDATA[ El Tecnocampus participa a la Nit Catalonia Bio ]]> Wed, 29 Mar 2017 00:00:00 +0200

El passat 15 de març, es va celebrar la Nit de Catalonia Bio, un sopar-networking d’hivern que reuneix més de 250 emprenedors, investigadors i professionals de l’àmbit de les ciències de la salut i la vida a Catalunya amb l'objectiu de fomentar les relacions i la cooperació empresarial i científica.

L’acte va ser presidir pel Prof. Andreu Mas-Colell del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) i, durant la nit, es van donar els Premis Bioèxit en reconeixement a una fita destacable durant el 2016.

Jaume Teodoro, Director General del Tecnocampus i Emma Feriche, Directora de l’Àrea d’Empresa, van assistir a l’acte com a representants de la Fundació TecnoCampus acompanyant a les empreses del parc del sector, sòcies de CataloniaBio com Minoryx, Palobiofarma, Eigna Pharma, Asimetra, CSV Experts  i Vantum Corporate.

Consulta més informació aquí.

]]>
<![CDATA[ FootballAim firma un acord amb el RCD Espanyol ]]> Wed, 29 Mar 2017 00:00:00 +0200

FootballAim, empresa allotjada a la incubadora del parc TecnoCampus, es defineix com una plataforma líder en gestió esportiva que permet dissenyar, planificar i controlar totes les necessitats d’un club de futbol, els seus entrenadors i jugadors.

L’empresa va tancar la setmana passada un acord amb el RCD Espanyol, on s’inclouen 35 llicències completes per a l’equip durant les properes cinc temporades. El club també ha col·laborat en el desenvolupament del vessant relacionat amb la captació. Emilio Gomez, cofundador de l’empresa, explica que l’eina facilitarà al club blanc-i-blau gestionar d’una manera eficient tota la informació que es genera en el club: “Permetrà establir un canal on els entrenadors podran rebre el feedback sobre els entrenaments per part dels coordinadors”. “Firmar aquest contracte significa donar més credibilitat al potencial del programa a l’hora de presentar-lo davant d’altres clubs professionals”, afegeix Gomez.

Canviar la manera d’entendre el futbol
L’empresa FootballAim està ubicada a la incubadora del parc tecnològic i empresarial del TecnoCampus des de fa prop d’un mes. Es tracta d’una companyia impulsada per quatre joves, Eric Boland, CEO i desenvolupador; Emilio Gomez, cofundador i responsable de l’àrea de màrqueting i comunicació; Sergi Broto, cofundador i desenvolupador; i Manel Martínez, director financer. Gomez explica que la idea va néixer el 2013 en una oficina d’un club de futbol: “La idea sorgeix d’una necessitat que teníem l’Eric Boland i jo com a entrenadors en un club de futbol base del Maresme”.

Pel que fa al futur de l’empresa, Gomez explica que el principal objectiu és aconseguir primer ser el programa líder en gestió esportiva a Catalunya, després a Espanya, i continuar l’expansió a la resta del món. Però, sobretot, el que volen és canviar la manera d’entendre el futbol. “Volem que FootballAim es converteix en una eina col·laborativa entre els entrenadors, un lloc on puguin interactuar i intercanviar coneixements entre ells”, conclou Gomez.

Més informació aquí.

]]>
<![CDATA[ Minoryx, a "El Periódico" ]]> Wed, 29 Mar 2017 00:00:00 +0200

Minoryx Therapeutics, empresa allotjada al parc, dedicada al desenvolupament de fàrmacs per malalties rares o minoritàries, inicia els assajos de la fase 2/3 del seu principal fàrmac, MIN-102.

L’empresa, dirigida per Marc Martinell, ja ha finalitzat amb èxit la fase 1 del seu tractament candidat contra la adrenoleucodistròfia lligada al cromosoma X (X-ALD) , una malaltia minoritària que afecta el sistema nerviós i provoca insuficiència de la glàndula suprarenal, entre altres.

Consulta la notícia sencera aquí.

]]>
<![CDATA[ Tellmebye obre mercat a Mèxic ]]> Wed, 29 Mar 2017 00:00:00 +0200

Tellmebye, start-up que va néixer a la incubadora de TecnoCampus, ha participat a la fira funerària més important de l'Amèrica del Sud, l’Expo Mèxic Funerari, on ha presentat la seva solució de gestió funerària integral, que integra una plataforma multicanal que permet a les funeràries i tanatoris treballar d’una forma més ràpida, senzilla i econòmica. Aquesta eina també és útil per als familiars i estimats dels difunts, ja que els ofereix solucions de publicació d’obituaris a la web, xarxes socials i aplicacions de missatgeria.

Carlos Jiménez Lajara, CEO de Tellmebye, comenta que està molt satisfet de la gran acceptació que ha tingut el seu producte a la fira i del potencial de volum de negoci que espera obtenir gràcies als cords signats amb nous clients a Mèxic, Xile i Colòmbia.

]]>
<![CDATA[ Ràdio FlaixBac i Blaumut, en directe el 6 d'abril ]]> Tue, 28 Mar 2017 00:00:00 +0200

Com cada any, i ja en van sis, el programa líder de la ràdio juvenil, "El matí i la mare que el va parir" de Ràdio Flaixbac, s'emetrà en directe des de l'auditori del TecnoCampus.

L'equip format per Carles Pérez, Germán, Marc Casanovas, Sara Gutiérrez i Enric Ventura ens tornarà a fer riure amb les seves imitacions, trucades en directe i visió còmica de l'actualitat.

Serà el proper 6 d'abril de les 7h a les 10h, i aquest any l'actuació musical en directe anirà a càrrec d'un dels millors grups musicals catalans, Blaumut, que acaba de llançar un nou disc.

Us hi esperem a tots! 

]]>
<![CDATA[ El professor Faúndez publica dos articles científics ]]> Tue, 28 Mar 2017 00:00:00 +0200

Marcos Faúndez, professor i coordinador de l’Escola Superior Politècnica, ha publicat recentment dos articles a la revista indexada de l’IEEE Transactions on Human-Machine Systems.

Els articles, titulats “EMOTHAW: A Novel Database for Emotional State Recognition From Handwriting and Drawing” i “Identification and Rating of Developmental Dysgraphia by Handwriting Analysis”, formen part de la línia de recerca sobre l’anàlisi de l’escriptura que es duu a terme des del Grup de Recerca en el Tractament del Senyal del TecnoCampus. En aquesta ocasió, els dos articles s'han redactat en col·laboració amb altres grups de recerca ubicats a França, Itàlia, República Txeca i Israel. L’IEEE Transactions on Human-Machine Systems és una revista especialitzada en el camp dels sistemes home-màquina que es va estrenar l’1 de gener del 2013.

]]>
<![CDATA[ Ja tenim els guanyadors del sorteig de cinc vals de descompte per al restaurant del TecnoCampus ]]> Mon, 27 Mar 2017 00:00:00 +0200

Els estudiants Andrea Diaz, Freddy Santiago, Georgina Busqui, Maria del Mar Sorribes i Ricard Llop són els guanyadors del sorteig que es va celebrar la setmana passada entre tots els universitaris que van respondre l’enquesta de serveis i instal·lacions. L'enquesta la podien contestar tots els estudiants del TecnoCampus fins al 19 de març a través de l’eCampus. Els cinc estudiants rebran un val de descompte de 20 euros per consumir a la cafeteria/restaurant del TecnoCampus.

L’enquesta de satisfacció de serveis i instal·lacions es duu a terme cada any amb l’objectiu de conèixer l’opinió dels estudiants en relació als serveis i instal·lacions del TecnoCampus. Els resultats de l’any passat van permetre, entre d’altres aspectes, incrementar els acords de mobilitat internacional, millorar la wifi i augmentar el nombre d’endolls a les aules.
 

]]>
<![CDATA[ El grau en logística, soci del Propeller Club ]]> Mon, 27 Mar 2017 00:00:00 +0200

El Grau en Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus s'ha convertit en un nou membre del Propeller Club de Barcelona, entitat formada per empresaris i professionals dels diferents sectors industrials i del comerç exterior, sobretot pel que fa als àmbits de la logística, el transport i el sectors marítim i portuari. El coordinador del grau, Jesús E. Martínez, serà el representant per part del TecnoCampus.

Ser membre del Propeller Club de Barcelona col·loca a aquest grau de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa en contacte directe amb empreses i professionals del sector marítim, fet que serà beneficiós per als estudiants tant pel que fa a les pràctiques com de cara al mercat laboral a l'hora de buscar feina.

El Propeller Club de Barcelona forma part de l'International Propeller Club of United States, una xarxa internacional de negocis dedicada a la promoció de la indústria marítima i del comerç internacional. Alhora, el club barceloní es troba integrat dins de l’Europe Western Region, on estan inscrits més de trenta clubs d'arreu d'Europa. El Propeller Club de Barcelona es va fundar el 1994 i va ser el primer a crear-se a Espanya, que actualment compta amb altres clubs a València, Madrid, Castelló, Bilbao, Algesires i Sevilla.

]]>
<![CDATA[ Es presenta el Grau en Logística i Negocis Marítims a Bilbao ]]> Mon, 27 Mar 2017 00:00:00 +0200

El coordinador del Grau en Logística i Negocis Marítims, Jesús E. Martínez, va presentar el grau el passat dimecres 15 de març a Bilbao. Ho va fer davant d’empresaris del sector del transport de la ciutat amb motiu de la invitació de l’empresa Induing per fer una conferència sobre la contractació en el transport marítim i les incidències més habituals que tenen lloc durant les expedicions.

Durant la conferència, Martínez va remarcar la importància d’apostar per una formació reglada en aquest àmbit, ja que representa una inversió per a les empreses del sector i, a la vegada, fomenta la formació de professionals qualificats en els sectors marítim i logístic. En aquest sentit, va apuntar que cada cop serà més necessari comptar amb personal amb un alt grau d’especialització degut a l’increment d’empreses que ofereixen solucions tecnològiques en un mercat que cada vegada més digitalitzat.
 

]]>
<![CDATA[ Convocatòria oberta per a professorat d'empresa i salut ]]> Thu, 23 Mar 2017 00:00:00 +0100

La Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme activa quatre processos de selecció per a professorat associat i permanent a l’Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa i a l'Escola Superior de Ciències de la Salut. Si vols conèixer les disciplines en les quals busquem professionals per impartir assignatures de graus, accedeix a la borsa de treball del TecnoCampus.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus mostra l’oferta de graus, postgraus i màsters en el Saló de l’Ensenyament ]]> Wed, 22 Mar 2017 00:00:00 +0100

Del 22 al 26 de març, el TecnoCampus participa amb un estand propi al Saló de l’Ensenyament que se celebra al recinte firal de Montjuïc, a Fira de Barcelona. L’oferta acadèmica de graus universitaris per al curs 2017-2018 es manté com la del curs actual, una vegada dut a terme el procés de creixement que, en els darrers cinc anys, ha permès al TecnoCampus duplicar la xifra d’estudiants, fins als 3.159 actuals. S’oferten un total de 12 titulacions de grau i quatre dobles titulacions de grau dels àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut.

Un total de 64 estudiants del TecnoCampus seran els encarregats d’informar i resoldre dubtes dels alumnes de batxillerat i cicles formatius que volen accedir als graus del TecnoCampus. L'oferta acadèmica del TecnoCampus s'estructura en tres centres universitaris, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). La UPF és la 12a millor universitat europea, segons el rànquing U-Multirank 2016.

El TecnoCampus ofereix com a factor diferencial una aposta decidida pel foment de l’emprenedoria i per la professionalització. El fet que el campus universitari estigui integrat amb un parc tecnològic on s’ubiquen 120 empreses facilita tant la inserció laboral dels estudiants com el suport a aquells que durant els estudis volen posar en marxa un projecte de negoci. La xarxa d’empreses del parc es completa amb més de 700 convenis amb empreses de fora de parc on els estudiants poden fer pràctiques i, eventualment, entrar-hi a treballar.

En els darrers anys, la internacionalització ha estat una altra aposta del TecnoCampus. S’han incrementat significativament els acords amb universitats estrangeres on els estudiants poden fer estades durant la seva formació. Concretament, actualment el TecnoCampus té firmats 105 convenis amb universitats de 34 països.

Creixement en postgraus
Si en l’àmbit dels graus s’aposta per la consolidació, en l’àmbit dels postgraus hi ha un creixement significatiu, amb un total de 15 titulacions de postgrau i màster. Entre les novetats, destaquen un màster en indústria 4.0, un postgrau en “big data” aplicat a l’empresa i el màster en entrenament personal i readaptació fisicoesportiva.

 

]]>
<![CDATA[ El Campus Saludable organitza una activitat per motivar els estudiants a pujar per les escales ]]> Tue, 21 Mar 2017 00:00:00 +0100

La comissió d’estudiants que formen part del Campus Saludable del TecnoCampus, projecte coordinat per la professora Alba Pardo, va organitzar el passat dimecres 15 de març de 12h a 14h una activitat per animar els estudiants a pujar per les escales en lloc d’utilitzar l’ascensor. La iniciativa formava part d’una campanya que s’ha engegat des del Campus Saludable per crear entorns actius i saludables dins de la mateixa universitat.

L’objectiu de la dinàmica era que el màxim nombre d’estudiants pugés per les escales, motiu pel qual van regalar una poma a cada estudiant que va realitzar l’activitat. Alhora, es van dur a terme diverses accions per fomentar els hàbits saludables, com per exemple un joc de preguntes. També van engegar un concurs a través d’Instagram, en el qual es va sortejar una dessuadora del TecnoCampus entre tots els estudiants que van comentar la publicació relacionada amb la dinàmica. Amb la frase "Per les escales vas més ràpid si fas tard a classe, i de pas actives el cos", l’estudiant Marc Puigdefàbregas, del Grau en Mitjans Audiovisuals, va ser el guanyador del sorteig.

A més, fa un parell setmanes es van decorar les escales de l’edifici universitari que van de recepció, a la planta baixa, al segon pis amb missatges motivadors, amb la finalitat d'incentivar-ne el seu ús, sobretot entre els estudiants. El Campus Saludable és una projecte del TecnoCampus que va néixer el 2016 amb l’objectiu de promoure la salut entre la comunitat universitària. El lidera la professora Alba Pardo, que dona classes als graus que s’imparteixen a l’Escola Superior de Ciències de la Salut.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i la Fundació Caixa d’Enginyers signen un acord per col·laborar en l’àrea de l’economia social ]]> Tue, 21 Mar 2017 00:00:00 +0100

La presidenta de la Fundació TecnoCampus, Dolors Guillén, i el president de la Fundació Caixa d’Enginyers, José Oriol Sala, han signat un conveni per col·laborar en activitats de formació pràctica i d'investigació científica en l’àrea de l’economia social.

A la signatura del conveni, que va tenir lloc el dimecres 15 de març, també hi van assistir Jaume Teodoro, com a director general del TecnoCampus; Montserrat Vilalta, com a directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa; i Eloi Serrano, professor de l'escola expert en aquest àmbit; així com diversos membres en representació de la Fundació Caixa d’Enginyers, entitat que actua com a vehicle del compromís social del Grup Caixa d’Enginyers.

L’acord contempla, entre d’altres aspectes, la col·laboració en l'organització i execució d’activitats relacionades amb la generació, gestió i transferència del coneixement en l’àmbit de l’economia social. També inclou la voluntat de cooperar a l'hora de realitzar d’estudis d’impacte econòmic i de satisfacció sobre esdeveniments o activitats relacionats amb aquest àmbit d’activitat. Cada una de les entitats designarà un interlocutor amb l’objectiu de definir les línies d’acció conjuntes i fer el seguiment del conveni.

Dins del camp de l’economia social, l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus ha impulsat aquest curs 2016-2017 el Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social, que va començar el passat dimecres 15 de març. Es tracta d’un curs, eminentment pràctic, que vol proporcionar als estudiants les competències necessàries per crear, desenvolupar, gestionar i liderar cooperatives i empreses d’economia social.
 

]]>
<![CDATA[ Onze empreses participen en una sessió sobre com captar el talent universitari ]]> Tue, 21 Mar 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va organitzar el passat dilluns 20 de març una sessió sobre noves metodologies de captació de talent entre els més joves, en la qual hi van participar representats d’onze empreses que treballen amb el TecnoCampus i el seu Servei de Carreres Professionals. Van participar-hi les companyies BlueSun, MAFRE, Fira de Barcelona, Hartmann, Multivac, Arvato Bertelsmann, Hotel Dolce Sitges, Bymaster, Sabática, Verkami i Hotel Ars.

La sessió va anar a càrrec de l’assessora Rosaura Alastruey, que va presentar tres propostes innovadores de captació de talent. La trobada es va realitzar al voltant d’un esmorzar innovador i creatiu que consistia en petits tasts, a càrrec de l’empresa Estamos Enrollados, estretament relacionats amb cadascuna de les tres dinàmiques.
Al llarg de la sessió, els assistents van coincidir a assenyalar les universitats com una de les principals vies de reclutament. “La principal font de captació de talent són, amb molta diferència, les universitats”, va afirmar el director del Departament de Recursos Humans de l’Hotel Ars, Jordi Sala. En aquest sentit, Sala va explicar que prop del 40% dels treballadors de la seva empresa van accedir-hi amb un conveni de pràctiques quan eren universitaris.

La sessió va centrar-se sobretot en com captivar el talent entre la generació “millenial” i la generació Z. “Mentre que els ‘millenial’ conviuen amb la tecnologia però no han nascut amb ella, els qui formen la generació Z són nadius digitals”, va remarcar Alastruey. Aconseguir atraure i retenir el talent d’aquestes duies generacions s’ha convertit en un dels principals reptes de les empreses, que s’adonen de la importància de ser cada cop més proactives a l’hora formular noves estratègies de captació. 

Apostar per la professionalització
La sessió l’organitzava el Servei de Carreres Professionals dins de l’aposta que fa el TecnoCampus per la professionalització dels seus estudiants. En aquest sentit, aquesta trobada suposava un pas endavant, juntament amb empreses col·laboradores, en la millora de l’ocupabilitat dels estudiants a l’hora d’accedir a grans companyies globals.

En el curs 2015-2016 el Servei de Carreres Professionals del TecnoCampus va gestionar un total de 751 convenis de pràctiques externes, tant curriculars com fora del currículum acadèmic, el que representa un 48& d'increment respecte al curs anterior. Per altra banda, va incrementar en un 29%, respecte el curs anterior, el nombre d’ofertes de pràctiques per als estudiants de grau, postgrau i màster del TecnoCampus va augmentar un 29% i el nombre d'ofertes laborals un 50% respecte al curs anterior.

]]>
<![CDATA[ L’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa aposta per innovar en l’àmbit de l’emprenedoria universitària ]]> Mon, 20 Mar 2017 00:00:00 +0100

L’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa ha posat en marxa una sèrie d’iniciatives per innovar en l’àmbit de l’emprenedoria universitària el curs 2017-2018. La finalitat és reforçar l’emprenedoria com un dels eixos transversals i estratègics del TecnoCampus.

En aquest sentit, el passat dijous 9 de març es va celebrar el primer think tank per parlar sobre els programes curriculars i extracurriculars relacionats amb l'emprenedoria universitària, amb l'objectiu de definir el pla d’acció per al proper curs acadèmic. La sessió de treball, impulsada per la directora de de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta, va esdevenir un punt de reflexió sobre les diverses accions i activitats passades, presents i futures sobre aquest àmbit. Els participants van coincidir a impulsar el “Global Innovation & Enterpreneurship HUB” per convertir el TecnoCampus en un dels referents en el camp de l’emprenedoria universitària.
 

]]>
<![CDATA[ TecnoCampus i Femoza signen un conveni per col·laborar en l’àmbit de la logística i els negocis marítims ]]> Mon, 20 Mar 2017 00:00:00 +0100

La presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, i el president de Femoza, Joan Torrents, han signat un acord de col·laboració amb la voluntat de cooperar en activitats de formació, investigació i de transferència de coneixement en el marc dels seus àmbits respectius d’activitat, especialment pel que fa al sector de la logística i els negocis marítims.

A la signatura del conveni, que va tenir lloc el dimecres 15 de març, també hi van assistir Jaume Teodoro, com a director general del TecnoCampus, Montserrat Vilalta, com a directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, i diversos membres en representació de Femoza, organització no governamental, sense ànim de lucre, creada el 1999 amb l’objectiu de promoure Àrees Econòmiques Especials i Zones Franques a tot el món.

L’acord contempla, entre d’altres aspectes, el suport de Femoza en l’àmbit docent del Grau en Logística i Negocis Marítims, i la col·laboració en jornades i actes organitzats per cadascuna de les entitats. Montserrat Vilalta va destacar que aquest acord significa un pas endavant cap a la professionalització i la internacionalització d’aquest grau, l’únic d’Espanya que incorpora el vessant dels negocis marítims. El president de Femoza, per la seva banda, va remarcar que aquest acord pot servir per suplir la manca d’informació que sovint hi ha sobre les zones franques i posar a l’abast de tothom aquests coneixements.

A través d’aquest acord, Femoza també es compromet a assessorar a empreses i emprenedors del parc tecnològic i empresarial del TecnoCampus en temes d’internacionalització, compartir fonts documentals, i incorporar un representant del TecnoCampus al consell assessor permanent de l’entitat. Per altra banda, el TecnoCampus facilitarà l’accés als documents i materials de la biblioteca, i aconsellarà Femoza en projectes relacionats amb l’activitat formativa. 

Ambdues entitats van coincidir a assenyalar la importància d’aquest acord com la via més adequada per a la consecució d’interessos comuns, ja que es tracta d'impulsar les relacions entre la universitat i l’empresa.

]]>
<![CDATA[ Beques On The Move, una ocasió per marxar a estudiar fora d’Europa! ]]> Mon, 20 Mar 2017 00:00:00 +0100

Jordi Aballó és estudiant de quart curs del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i aquest curs ha marxat a estudiar fora gràcies al programa de beques On The Move, atorgades per la Fundació Banc Sabadell.

Avui és l'últim dia per presentar una sol·licitud per marxar a estudiar fora el curs 2017-2018, pots demanar una plaça des de l’eCampus. En aquesta entrevista, Aballó ens explica els detalls de la seva estada a la National University de San Diego, a l’estat de Califòrnia (Estats Units), on va estudiar-hi d’agost a desembre del 2016.

En un inici, per què vas decidir marxar a estudiar uns mesos fora?
Sempre havia tingut curiositat per marxar fora una temporada però mai trobava l’oportunitat. Un dia vaig veure que es feia una xerrada al TecnoCampus sobre mobilitat internacional i vaig assistir-hi. Vaig descobrir que hi havia l’opció de viatjar a Califòrnia i vaig decidir presentar la sol·licitud, ja que anar a California era un somni que tenia des que era petit.

Com descriuries la teva experiència a l’estranger?
Sense cap mena de dubte és de les millors experiències que he viscut a la vida. No només pel fet d’anar a Estats Units, sinó també per estar una temporada fora de casa, ja que resideixes a un lloc on parles una llengua diferent a la que utilitzes habitualment, coneixes gent nova que està a la mateixa situació que tu, i aprens sobre noves cultures i costums totalment diferents als que estàs acostumat.

Què és el que et va sorprendre més del país?
La llibertat i la diversitat que hi ha als Estats Units, i concretament a l’estat de Califòrnia. Tot i que aquí vivim en un país en el qual ens podem expressar sense cap mena de problema, allà estan a un altre nivell, un que no havia vist mai. Una altra cosa que em va sorprendre va ser que allà tot ho fan i planifiquen pensant en gran, des dels cotxes, les cases i els carrers fins a les distàncies.

Què destacaries de la National University?
La metodologia és bastant diferent, l’estudiant només pot cursar una assignatura al mes, que és justament el que dura cada matèria. La formació és intensiva i has de fer bastantes pràctiques, i sempre hi ha un treball que has de presentar a final de mes. És una metodologia bastant diferent a la que estem acostumats però, pel que diuen, efectiva als Estats Units.

Estàs cursant l’últim any d’universitat, què t’emportes del teu pas per la universitat?
M’emporto quatre anys molt bons, hi ha docents molt preparats i predisposats a ajudar-te en tot moment, i això s’agraeix. La formació que he adquirit sé que em serà molt útil a l'hora de treballar i, per altra banda, hi ha companys amb els qui he fet molt bona amistat.

Has marxat a estudiar als Estats Units gràcies al programa de beques On The Move. Creus que aquesta experiència internacional serà d'utilitat per al món professional?
Penso que cada cop les empreses valoren més els estudiants que han realitzat un programa d’aquest tipus. Per tant, podria afirmar que es tracta d'una experiència molt profitosa que segurament m’obrirà moltes portes de cara al meu futur professional.

La imatge és una fotografia enviada per l'estudiant Jordi Aballó de la ciutat de Coronado, a San Diego (Califòrnia).

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez publica un article a la revista indexada “Current Alzheimer Research” ]]> Fri, 17 Mar 2017 00:00:00 +0100

El professor Marcos Faúndez, també director de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, ha publicat un article a la revista indexada Current Alzheimer Research. Amb el títol “Kinematic and pressure features of handwriting and drawing: preliminary results between patients with mild cognitive impairment, Alzheimer disease and healthy controls”, l’article forma part de la línia de recerca sobre l’anàlisi de l’escriptura que es duu a terme des del Grup de Recerca en el Tractament del Senyal del TecnoCampus. En aquest ocasió, la publicació s’ha realizat en col·laboració amb la Unitat de Valoració de la Memòria i Demències de l’Hospital Santa Caterina de de Salt, municipi de la comarca de Girona.

La Current Alzheimer Research és una revista multidisciplinària que publica articles, investigacions, estudis d’assajos clínics i ressenyes de llibres, entre d’altres continguts, sobre les diferents àrees de la malaltia de l’Alzheimer.

Consulta l'article complet aquí.

]]>
<![CDATA[ FootballAim i Poppox, a la revista Capgròs de Mataró ]]> Thu, 16 Mar 2017 00:00:00 +0100

FootballAim (a la fotografia), empresa que s’acaba d’instal·lar a la incubadora del parc, ha desenvolupat un software que revoluciona el món del futbol. Es tracta d’una plataforma per clubs, entrenedors i jugadors de futbol on poden dissenyar i organitzar les sessions d’entrenament, els equips i planificar les temporades, entre moltes altres opcions. Actualment, ja està treballant amb clubs semiprofessionals i professionals, des de primera divisió fins a categories de futbol base, adaptant-se a totes les necessitats. Podeu llegir aquí l'article.

Per altra banda, Poppox destaca per ser el primer dissenyador de mòbils de Mataró. L’empresa ha aconseguit tirar endavant en un mercat tan competitiu perquè ha sabut escoltar el que la gent ha demanat. La seva primera creació, el P1 va ser un gran èxit, així que van seguir desenvolupant el prototip fins a treure el P3, que actualment està tenint una gran sortida al mercat. Entre les prestacions que destaquen en els seus dispositius trobem la resistència, el servei tècnic i la duració de la bateria. Fins ara, aquells qui l’han provat, els ha convençut i l’han recomanat a amics o familiars. Consulta la notícia sencera aquí.

]]>
<![CDATA[ Sabàtica, Epinium i Dircom Marketing, a La Vanguardia Digital ]]> Thu, 16 Mar 2017 00:00:00 +0100

Durant les darreres setmanes, tres empreses allotjades al parc TecnoCampus han destacat a La Vanguardia Digital per la seva innovació.

En primer lloc, Sabàtica (a la fotografia, la fundadora, Meritxell Morera) ens presenta una nova manera de desconnectar de la rutina i viure noves experiències arreu del món. La companyia s’especialitza a organitzar períodes sabàtics fora de l'Estat, sigui per realitzar un voluntariat, o pràctiques remunerades. D’entre les seves destinacions més populars hi destaquen els Estats Units, Nova Zelanda, Costa Rica i Austràlia. L'empresa, una de les primeres a apostar per instal·lar-se al TecnoCampus, fa balanç de 10 anys dedicada a aquesta activitat.

Consulta aquí la notícia sencera.

Epinium, allotjada a la Incubadora del parc, és el nou “TripAdvisor” de productes tecnològics. L’empresa, que va participar amb un estand propi en el 4YFN del Mobile World Congress 2017, es focalitza en la comparació de les opinions a la xarxa sobre productes tecnològics, que cada cop són factors més influents a l’hora de la presa de decisions.

La plataforma s’encarrega de recollir, analitzar i tractar la informació amb intel·ligència artificial per oferir a les empreses les opinions a temps real que hi ha a la xarxa sobre els seus productes.

Consulta aquí la notícia sencera.

Finalment, DirCom Marketing neix d’un grup d’estudiants del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals del TecnoCampus que van començar amb una idea de negoci a la preincubadora del parc i, ara, estan allotjats a la Incubadora, amb l'empresa ja en ple funcionament. Els quatre estudiants que impulsen l’empresa van veure l’oportunitat de negoci quan van trobar-se amb Xavier Giralt, soci de l’empresa AMI Projects, que estava desenvolupant una eina per millorar la comunicació multicanal anomenada Guestin. Així va néixer DirCom, que ara s’especialitza en la comunicació multicanal i el màrqueting digital, a l’hora que comercialitza Guestin.

Consulta aquí la notícia sencera.

]]>
<![CDATA[ Un centenar d'estudiants participen a la Prova Cangur de matemàtiques al TecnoCampus ]]> Thu, 16 Mar 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus és avui dijous 16 de març una de les seus de la Prova Cangur 2017, que se celebra arreu del territori català, en la qual s’examinen un centenar d'estudiants de quart d’ESO i batxillerat  dels seus coneixements de matemàtiques. En concret, hi participen alumnes de l’Escola Pia Santa Anna i l’Institut Laia l’Arquera, de Mataró; de l’Institut Esteve Albert, de Sant Vicenç de Montalt; i de l’Institut Sunsi Mora, de Canet de Mar.

Es tracta d’una prova a nivell internacional pensada per acostar les matemàtiques als més joves a través de la vida quotidiana, mitjançant enunciats, problemes i exercicis que siguin més propers a la realitat i que permetin pensar en situacions habituals. L’examen forma part del certamen internacional Kangourou 2017, organitzat per Kangourou sans Frontières (KSF), una associació que reuneix 79 països. Catalunya hi és present amb la seva pròpia delegació a través de la Societat Catalana de Matemàtiques.
 

]]>
<![CDATA[ Convocatòria de dues places per a la biblioteca-CRAI ]]> Thu, 16 Mar 2017 00:00:00 +0100

La Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme ha activat un procés de selecció de dos llocs de personal d’administració i serveis d’Oficial de Biblioteca (una de les places amb certificat de discapacitat), segons la convocatòria de referència S02/2017_PAS_OF_CRAI  que podreu trobar publicada a la pàgina web del Tecnocampus dedicada a les ofertes laborals.

 
En aquesta mateixa pàgina es poden consultar les ofertes de feina de professorat de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, en els àmbits del màrqueting i l'administració i organització d'empreses.
]]>
<![CDATA[ Arrenca el postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social, pioner en el seu àmbit ]]> Wed, 15 Mar 2017 00:00:00 +0100

El postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social va arrencar ahir amb una sessió de benvinguda a càrrec del director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro; la directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta; i el director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat, Josep Vidal. La Generalitat ha subvencionat aquest postgrau i paga la totalitat de la matrícula als 21 inscrits, seleccionats pel seu currículum d'entre una setentena d’aspirants. Josep Vidal va destacar que aquesta formació és única a nivell català, com ho és també la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus, dirigida pel professor Eloi Serrano, impulsora d’aquesta formació.

El curs proporcionarà a l’alumnat les competències necessàries per crear, desenvolupar, gestionar i liderar cooperatives i empreses d’economia social. És eminentment pràctic i ofereix als estudiants la possibilitat de realitzar pràctiques a organitzacions de l’àmbit de l’economia social, tutoritzades pel professorat i per professionals que gestionen aquest tipus d’empreses.

Jaume Teodoro i Montserrat Vilalta van donar la benvinguda als assistents i van destacar que el TecnoCampus, per la seva naturalesa de Fundació, està molt a prop de la filosofia que inspira el cooperativisme i tot l’àmbit de l’economia social.
 

]]>
<![CDATA[ Vols marxar a estudiar fora? El 15 de març tens una altra oportunitat! ]]> Tue, 14 Mar 2017 00:00:00 +0100

Si vols marxar el curs vinent a estudiar a l’estranger però no has pogut obtenir una plaça en la primera convocatòria de mobilitat internacional, ara tens una segona oportunitat. El proper dimecres 15 de març pots presentar la sol·licitud per marxar a fora el curs 2017-2018. El període d’inscripció acaba el dilluns 20 de març i pots demanar la plaça de des l’eCampus.

Pots consultar el número de places vacants de les tres escoles així com les diferents destinacions des de l’apartat de mobilitat internacional de la pàgina web del TecnoCampusEls requisits per optar a una plaça són els mateixos que la primera convocatòria: tenir tot el primer curs aprovat i acreditar el nivell d’idioma de docència B2. 

Marxar a l’estranger pot ser una de les experiències més enriquidores que viuràs com a estudiant, tant des del punt de vista acadèmic com personal. Si ets els qui encara estàs indecís, et donem algunes bones raons perquè no deixis escapar aquesta gran ocasió!

1. Perfeccionaràs el teu nivell d’idiomes
Estudiar en un altre idioma o comunicar-te en una altra llengua en la teva vida quotidiana són experiències valuoses d’aprenentatge. Marxar a l’estranger t’ajudarà a millor l’accent i a parlar amb més fluïdesa l’anglès o la llengua del país on resideixis. 

2. Coneixeràs una altra cultura
Viure en un altre país et permetrà conèixer-lo autènticament, entendre la cultura i l’estil de vida dels seus habitants. Una experiència internacional durant els anys d’universitat t’ajudarà a crear una xarxa de contactes, tant professionals com de bons nous amics.

3. Aprendràs noves habilitats útils per al món laboral
Sortir de la zona de confort comporta suposa ampliar horitzons i enfrontar-te a noves situacions i a una altra realitat. Cursant una part dels teus estudis a l’estranger, desenvoluparàs noves habilitats que et seran molt útils per al món laboral del segle XXI, com la flexibilitat, la capacitat d’adaptació i treballar en equips multiculturals i multidisciplinaris, entre d’altres. 

4. Milloraràs el teu currículum vitae
En l’actual competitiu mercat laboral, les empreses busquen candidats que tingui una experiència internacional. Sense cap mena de dubte, incloure aquesta experiència en el teu currículum vitae és una manera d’augmentar les possibilitats de ser contractat en un potencial lloc de treball. Converteix la teva vivència a l’estranger en una oportunitat per impulsar la teva carrera professional! 

Per a més informació, consulta l’apartat de mobilitat internacional de la pàgina web del TecnoCampus o envia un correu a rrii@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ Vols anar al Sónar i al Sónar+D 2017? T’expliquem com aconseguir un descompte en la teva acreditació! ]]> Mon, 13 Mar 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus ha signat un acord de col·laboració amb el Sónar+D amb l’objectiu d’apropar la innovació i la tecnologia als futurs professionals de les indústries creatives. En aquest sentit, s’ofereixen acreditacions professionals VIP a 200 euros, que suposa un estalvi de gairebé 100 euros, per als primers 25 membres de la comunitat universitària del TecnoCampus que realitzin la inscripció.

Es tracta d’un accés complet VIP a les activitats del Sónar+D i a tots els concerts del festival Sónar 2017. La promoció és vàlida fins al 31 de març del 2017, pots sol·licitar la teva inscripció enviar un correu a promotions@sonsar.es, mencionant “TecnoCampus Mataró”.

El Sónar, que aquest any celebra la 24a edició, és un dels grans festivals de música electrònica i experimental. Se celebrarà a Barcelona del 15 al 17 de juny del 2017 i comptarà amb més de 150 espectacles. En relació a l’edició professional Sónar+D, que començarà un dia abans, és el congrés internacional organitzat per el Sónar sobre la transformació digital de les indústries creatives per potenciar el talent, l’intercanvi de coneixement i les oportunitats de negoci. Amb aquest acord, el Sónar+D vol potenciar el teu aprenentatge com estudiant ja que t’ofereix la possibilitat d’assistir al congrés de cultura i innovació experimental més gran d’Europa.

Consulta tots els avantatges que inclou l’acreditació professional aquí!
 

]]>
<![CDATA[ Estrenem la nova campanya de promoció del TecnoCampus! ]]> Wed, 08 Mar 2017 00:00:00 +0100

Engeguem la nova campanya de promoció de la Jornada de Portes Obertes del 2017, que enguany se celebrarà el dissabte 22 d’abril, amb estudiants del TecnoCampus com a protagonistes!

Des del TecnoCampus volem agrair la col·laboració als estudiants que van participar al càsting, ja que sense vosaltres no hagués estat possible. Cadascun de vosaltres apareixerà en alguna de les campanyes promocionals previstes per a aquest any.
 

]]>
<![CDATA[ Carmen Sarasúa analitza les desigualtats econòmiques en el Dia Internacional de les Dones ]]> Wed, 08 Mar 2017 00:00:00 +0100

L’economista Carmen Sarasúa, professora titular d’Història Econòmica la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser l’encarregada de cloure ahir dimecres 8 de març el V Cicle de Conferències d'Economia i Societat, que ha organitzat l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa aquest segon trimestre. La conferència es titulava “L’economia feminista: entendre la desigualtat per construir la igualtat”, amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Al llarg de la conferència, Sarasúa va exposar les principals diferències existents entre homes i dones pel que fa al mercat laboral. Un dels principals ítems a tenir en compte per entendre la desigualtat de gènere en el mercat de treball és la taxa de població activa, formada per les persones que treballen o que poden treballar, ja que només el 49,6% dones en edat de treballar formen part de la població activa en relació al 76,1% que representen els homes. “Si les dones tinguessin una taxa d’activitat laboral semblant a la dels homes, el PIB mundial creixeria un 26%”, va afirmar l’economista.

Tot i així, en els últims anys també s’han produït alguns canvis, com per exemple l’actitud de les dones quan perden la feina en temps de crisi. Abans, cada vegada que hi havia una crisi, es produia una parada de l’activitat de la dona ja que totes les que es quedaven sense feina es convertien en parades desanimades al deixar de buscar-ne una de nova. Des de les dues últimes crisis econòmiques, aquesta tendència ha canviat: “Les dones amb més nivell d’estudis, segueixen de forma constant en el mercat laboral buscant un altre lloc de feina”. En aquest sentit, Sarasúa va afirmar que des del 2002 la tendència és que hi hagi “una convergència, lenta però intensa, entre la taxa d’activitat masculina i la femenina”.

Una de les altres grans diferències que va remarcar Sarasúa és la bretxa salarial entre homes i dones. Actualment, les dones només guanyen 77 cèntims per cada dòlar que guanyen els homes per una feina amb el mateix valor, desigualtat que s’accentua en el cas que la tingui fills. “Estic a favor que els homes i les dones desapareguin, jo crec en els individus”, va afirmar Sarasúa.

]]>
<![CDATA[ Estudiants del TecnoCampus participen a la Unirun 2017, la cursa de les universitats catalanes ]]> Tue, 07 Mar 2017 00:00:00 +0100

La tercera edició de la Unirun, la cursa de les dotze universitats catalanes, va reunir el passat diumenge 5 de març a Barcelona prop de 3.000 corredors, entre els quals hi havia estudiants del TecnoCampus. Hi participaven com a membres de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), entitat a al qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus. Albert Cuartero i Carlos Rey, estudiants de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, van quedar en desena i setzena posició, respectivament, en la categoria absoluta.

Pel que fa a les classificacions concretes de cada universitat, Cuartero va arribar segon mentre que Rey va arribar tercer d’entre els més de 400 atletes que defensaven els colors de la UPF, que va obtenir la quarta posició en la copa de campions de la Unirun per darrere de les tres universitats que van pujar al podi: la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El guanyador de la prova masculina va ser un participant de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), mentre que la primera dona a creuar la meta va ser una corredora provinent de la UB.

La prova, impulsada per l’Esport Català Universitari (ECU), amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i organitzada per Gaudim Sports, va transcórrer en un ambient esportiu alhora que festiu.
 

]]>