Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ Ràdio FlaixBac i Blaumut, en directe el 6 d'abril ]]> Tue, 28 Mar 2017 00:00:00 +0200

Com cada any, i ja en van sis, el programa líder de la ràdio juvenil, "El matí i la mare que el va parir" de Ràdio Flaixbac, s'emetrà en directe des del TecnoCampus. L'equip format per Carles Pérez, Germán, Marc Casanovas, Sara Gutiérrez i Enric Ventura ens tornarà a fer riure amb les seves imitacions, trucades en directe i visió còmica de l'actualitat. Serà el proper 6 d'abril de les 7h a les 10h, i aquest any l'actuació musical en directe anirà a càrrec d'un dels millors grups musicals catalans, Blaumut, que acaba de llançar un nou disc.

Us hi esperem a tots! 

]]>
<![CDATA[ Ja tenim els guanyadors del sorteig de cinc vals de descompte per al restaurant del TecnoCampus ]]> Mon, 27 Mar 2017 00:00:00 +0200

Els estudiants Andrea Diaz, Freddy Santiago, Georgina Busqui, Maria del Mar Sorribes i Ricard Llop són els guanyadors del sorteig que es va celebrar la setmana passada entre tots els universitaris que van respondre l’enquesta de serveis i instal·lacions. L'enquesta la podien contestar tots els estudiants del TecnoCampus fins al 19 de març a través de l’eCampus. Els cinc estudiants rebran un val de descompte de 20 euros per consumir a la cafeteria/restaurant del TecnoCampus.

L’enquesta de satisfacció de serveis i instal·lacions es duu a terme cada any amb l’objectiu de conèixer l’opinió dels estudiants en relació als serveis i instal·lacions del TecnoCampus. Els resultats de l’any passat van permetre, entre d’altres aspectes, incrementar els acords de mobilitat internacional, millorar la wifi i augmentar el nombre d’endolls a les aules.
 

]]>
<![CDATA[ El Grau en Logística i Negocis Marítims, nou soci del Propeller Club de Barcelona ]]> Mon, 27 Mar 2017 00:00:00 +0200

El Grau en Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus s'ha convertit en un nou membre del Propeller Club de Barcelona, entitat formada per empresaris i professionals dels diferents sectors industrials i del comerç exterior, sobretot pel que fa als àmbits de la logística, el transport i el sectors marítim i portuari. El coordinador del grau, Jesús E. Martínez, serà el representant per part del TecnoCampus.

Ser membre del Propeller Club de Barcelona col·loca a aquest grau de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa en contacte directe amb empreses i professionals del sector marítim, fet que serà beneficiós per als estudiants tant pel que fa a les pràctiques com de cara al mercat laboral a l'hora de buscar feina.

El Propeller Club de Barcelona forma part de l'International Propeller Club of United States, una xarxa internacional de negocis dedicada a la promoció de la indústria marítima i del comerç internacional. Alhora, el club barceloní es troba integrat dins de l’Europe Western Region, on estan inscrits més de trenta clubs d'arreu d'Europa. El Propeller Club de Barcelona es va fundar el 1994 i va ser el primer a crear-se a Espanya, que actualment compta amb altres clubs a València, Madrid, Castelló, Bilbao, Algesires i Sevilla.

]]>
<![CDATA[ Es presenta el Grau en Logística i Negocis Marítims a Bilbao ]]> Mon, 27 Mar 2017 00:00:00 +0200

El coordinador del Grau en Logística i Negocis Marítims, Jesús E. Martínez, va presentar el grau el passat dimecres 15 de març a Bilbao. Ho va fer davant d’empresaris del sector del transport de la ciutat amb motiu de la invitació de l’empresa Induing per fer una conferència sobre la contractació en el transport marítim i les incidències més habituals que tenen lloc durant les expedicions.

Durant la conferència, Martínez va remarcar la importància d’apostar per una formació reglada en aquest àmbit, ja que representa una inversió per a les empreses del sector i, a la vegada, fomenta la formació de professionals qualificats en els sectors marítim i logístic. En aquest sentit, va apuntar que cada cop serà més necessari comptar amb personal amb un alt grau d’especialització degut a l’increment d’empreses que ofereixen solucions tecnològiques en un mercat que cada vegada més digitalitzat.
 

]]>
<![CDATA[ Les proves ACOE avaluen les competències dels estudiants de tercer d'Infermeria ]]> Fri, 24 Mar 2017 00:00:00 +0100

L’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus organitza els propers 28,29 i 30 de març les proves d’Avaluació Clínica Objectiva i Estructurada (ACOE), adreçada als estudiants de tercer curs del Grau en Infermeria.

Les ACOE són un format d’avaluació que posa a prova a l’estudiant a partir de situacions reals en les quals participen actors i avaluadors. En aquesta prova, els estudiants tenen dos minuts per llegir la descripció de la situació i, al so d’un timbre, han d’accedir a l’escenari. Des d’aquest instant disposen de deu minuts per afrontar i resoldre la situació plantejada.

Aquest tipus d’avaluació és clau per als estudiants ja que els serveix per posar a prova els seus coneixements, habilitats i destreses com a futurs professionals. Al final es detalla el nivell de cada estudiant sobre habilitats tècniques, coneixement i pensament crític, destreses interpersonals o comunicació oral, entre d’altres aspectes. A més, se’ls entrega un informe sobre la nota, amb informació sobre els components avaluats, i uns gràfics que els serveixen per interpretar el seu rendiment.
 

]]>
<![CDATA[ Convocatòria oberta per a professorat d'empresa i salut ]]> Thu, 23 Mar 2017 00:00:00 +0100

La Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme activa quatre processos de selecció per a professorat associat i permanent a l’Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa i a l'Escola Superior de Ciències de la Salut. Si vols conèixer les disciplines en les quals busquem professionals per impartir assignatures de graus, accedeix a la borsa de treball del TecnoCampus.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus mostra l’oferta de graus, postgraus i màsters en el Saló de l’Ensenyament ]]> Wed, 22 Mar 2017 00:00:00 +0100

Del 22 al 26 de març, el TecnoCampus participa amb un estand propi al Saló de l’Ensenyament que se celebra al recinte firal de Montjuïc, a Fira de Barcelona. L’oferta acadèmica de graus universitaris per al curs 2017-2018 es manté com la del curs actual, una vegada dut a terme el procés de creixement que, en els darrers cinc anys, ha permès al TecnoCampus duplicar la xifra d’estudiants, fins als 3.159 actuals. S’oferten un total de 12 titulacions de grau i quatre dobles titulacions de grau dels àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut.

Un total de 64 estudiants del TecnoCampus seran els encarregats d’informar i resoldre dubtes dels alumnes de batxillerat i cicles formatius que volen accedir als graus del TecnoCampus. L'oferta acadèmica del TecnoCampus s'estructura en tres centres universitaris, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). La UPF és la 12a millor universitat europea, segons el rànquing U-Multirank 2016.

El TecnoCampus ofereix com a factor diferencial una aposta decidida pel foment de l’emprenedoria i per la professionalització. El fet que el campus universitari estigui integrat amb un parc tecnològic on s’ubiquen 120 empreses facilita tant la inserció laboral dels estudiants com el suport a aquells que durant els estudis volen posar en marxa un projecte de negoci. La xarxa d’empreses del parc es completa amb més de 700 convenis amb empreses de fora de parc on els estudiants poden fer pràctiques i, eventualment, entrar-hi a treballar.

En els darrers anys, la internacionalització ha estat una altra aposta del TecnoCampus. S’han incrementat significativament els acords amb universitats estrangeres on els estudiants poden fer estades durant la seva formació. Concretament, actualment el TecnoCampus té firmats 105 convenis amb universitats de 34 països.

Creixement en postgraus
Si en l’àmbit dels graus s’aposta per la consolidació, en l’àmbit dels postgraus hi ha un creixement significatiu, amb un total de 15 titulacions de postgrau i màster. Entre les novetats, destaquen un màster en indústria 4.0, un postgrau en “big data” aplicat a l’empresa i el màster en entrenament personal i readaptació fisicoesportiva.

 

]]>
<![CDATA[ El Campus Saludable organitza una activitat per motivar els estudiants a pujar per les escales ]]> Tue, 21 Mar 2017 00:00:00 +0100

La comissió d’estudiants que formen part del Campus Saludable del TecnoCampus, projecte coordinat per la professora Alba Pardo, va organitzar el passat dimecres 15 de març de 12h a 14h una activitat per animar els estudiants a pujar per les escales en lloc d’utilitzar l’ascensor. La iniciativa formava part d’una campanya que s’ha engegat des del Campus Saludable per crear entorns actius i saludables dins de la mateixa universitat.

L’objectiu de la dinàmica era que el màxim nombre d’estudiants pugés per les escales, motiu pel qual van regalar una poma a cada estudiant que va realitzar l’activitat. Alhora, es van dur a terme diverses accions per fomentar els hàbits saludables, com per exemple un joc de preguntes. També van engegar un concurs a través d’Instagram, en el qual es va sortejar una dessuadora del TecnoCampus entre tots els estudiants que van comentar la publicació relacionada amb la dinàmica. Amb la frase "Per les escales vas més ràpid si fas tard a classe, i de pas actives el cos", l’estudiant Marc Puigdefàbregas, del Grau en Mitjans Audiovisuals, va ser el guanyador del sorteig.

A més, fa un parell setmanes es van decorar les escales de l’edifici universitari que van de recepció, a la planta baixa, al segon pis amb missatges motivadors, amb la finalitat d'incentivar-ne el seu ús, sobretot entre els estudiants. El Campus Saludable és una projecte del TecnoCampus que va néixer el 2016 amb l’objectiu de promoure la salut entre la comunitat universitària. El lidera la professora Alba Pardo, que dona classes als graus que s’imparteixen a l’Escola Superior de Ciències de la Salut.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i la Fundació Caixa d’Enginyers signen un acord per col·laborar en l’àrea de l’economia social ]]> Tue, 21 Mar 2017 00:00:00 +0100

La presidenta de la Fundació TecnoCampus, Dolors Guillén, i el president de la Fundació Caixa d’Enginyers, José Oriol Sala, han signat un conveni per col·laborar en activitats de formació pràctica i d'investigació científica en l’àrea de l’economia social.

A la signatura del conveni, que va tenir lloc el dimecres 15 de març, també hi van assistir Jaume Teodoro, com a director general del TecnoCampus; Montserrat Vilalta, com a directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa; i Eloi Serrano, professor de l'escola expert en aquest àmbit; així com diversos membres en representació de la Fundació Caixa d’Enginyers, entitat que actua com a vehicle del compromís social del Grup Caixa d’Enginyers.

L’acord contempla, entre d’altres aspectes, la col·laboració en l'organització i execució d’activitats relacionades amb la generació, gestió i transferència del coneixement en l’àmbit de l’economia social. També inclou la voluntat de cooperar a l'hora de realitzar d’estudis d’impacte econòmic i de satisfacció sobre esdeveniments o activitats relacionats amb aquest àmbit d’activitat. Cada una de les entitats designarà un interlocutor amb l’objectiu de definir les línies d’acció conjuntes i fer el seguiment del conveni.

Dins del camp de l’economia social, l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus ha impulsat aquest curs 2016-2017 el Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social, que va començar el passat dimecres 15 de març. Es tracta d’un curs, eminentment pràctic, que vol proporcionar als estudiants les competències necessàries per crear, desenvolupar, gestionar i liderar cooperatives i empreses d’economia social.
 

]]>
<![CDATA[ Onze empreses participen en una sessió sobre com captar el talent universitari ]]> Tue, 21 Mar 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va organitzar el passat dilluns 20 de març una sessió sobre noves metodologies de captació de talent entre els més joves, en la qual hi van participar representats d’onze empreses que treballen amb el TecnoCampus i el seu Servei de Carreres Professionals. Van participar-hi les companyies BlueSun, MAFRE, Fira de Barcelona, Hartmann, Multivac, Arvato Bertelsmann, Hotel Dolce Sitges, Bymaster, Sabática, Verkami i Hotel Ars.

La sessió va anar a càrrec de l’assessora Rosaura Alastruey, que va presentar tres propostes innovadores de captació de talent. La trobada es va realitzar al voltant d’un esmorzar innovador i creatiu que consistia en petits tasts, a càrrec de l’empresa Estamos Enrollados, estretament relacionats amb cadascuna de les tres dinàmiques.
Al llarg de la sessió, els assistents van coincidir a assenyalar les universitats com una de les principals vies de reclutament. “La principal font de captació de talent són, amb molta diferència, les universitats”, va afirmar el director del Departament de Recursos Humans de l’Hotel Ars, Jordi Sala. En aquest sentit, Sala va explicar que prop del 40% dels treballadors de la seva empresa van accedir-hi amb un conveni de pràctiques quan eren universitaris.

La sessió va centrar-se sobretot en com captivar el talent entre la generació “millenial” i la generació Z. “Mentre que els ‘millenial’ conviuen amb la tecnologia però no han nascut amb ella, els qui formen la generació Z són nadius digitals”, va remarcar Alastruey. Aconseguir atraure i retenir el talent d’aquestes duies generacions s’ha convertit en un dels principals reptes de les empreses, que s’adonen de la importància de ser cada cop més proactives a l’hora formular noves estratègies de captació. 

Apostar per la professionalització
La sessió l’organitzava el Servei de Carreres Professionals dins de l’aposta que fa el TecnoCampus per la professionalització dels seus estudiants. En aquest sentit, aquesta trobada suposava un pas endavant, juntament amb empreses col·laboradores, en la millora de l’ocupabilitat dels estudiants a l’hora d’accedir a grans companyies globals.

En el curs 2015-2016 el Servei de Carreres Professionals del TecnoCampus va gestionar un total de 751 convenis de pràctiques externes, tant curriculars com fora del currículum acadèmic, el que representa un 48& d'increment respecte al curs anterior. Per altra banda, va incrementar en un 29%, respecte el curs anterior, el nombre d’ofertes de pràctiques per als estudiants de grau, postgrau i màster del TecnoCampus va augmentar un 29% i el nombre d'ofertes laborals un 50% respecte al curs anterior.

]]>
<![CDATA[ L’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa aposta per innovar en l’àmbit de l’emprenedoria universitària ]]> Mon, 20 Mar 2017 00:00:00 +0100

L’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa ha posat en marxa una sèrie d’iniciatives per innovar en l’àmbit de l’emprenedoria universitària el curs 2017-2018. La finalitat és reforçar l’emprenedoria com un dels eixos transversals i estratègics del TecnoCampus.

En aquest sentit, el passat dijous 9 de març es va celebrar el primer think tank per parlar sobre els programes curriculars i extracurriculars relacionats amb l'emprenedoria universitària, amb l'objectiu de definir el pla d’acció per al proper curs acadèmic. La sessió de treball, impulsada per la directora de de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta, va esdevenir un punt de reflexió sobre les diverses accions i activitats passades, presents i futures sobre aquest àmbit. Els participants van coincidir a impulsar el “Global Innovation & Enterpreneurship HUB” per convertir el TecnoCampus en un dels referents en el camp de l’emprenedoria universitària.
 

]]>
<![CDATA[ TecnoCampus i Femoza signen un conveni per col·laborar en l’àmbit de la logística i els negocis marítims ]]> Mon, 20 Mar 2017 00:00:00 +0100

La presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, i el president de Femoza, Joan Torrents, han signat un acord de col·laboració amb la voluntat de cooperar en activitats de formació, investigació i de transferència de coneixement en el marc dels seus àmbits respectius d’activitat, especialment pel que fa al sector de la logística i els negocis marítims.

A la signatura del conveni, que va tenir lloc el dimecres 15 de març, també hi van assistir Jaume Teodoro, com a director general del TecnoCampus, Montserrat Vilalta, com a directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, i diversos membres en representació de Femoza, organització no governamental, sense ànim de lucre, creada el 1999 amb l’objectiu de promoure Àrees Econòmiques Especials i Zones Franques a tot el món.

L’acord contempla, entre d’altres aspectes, el suport de Femoza en l’àmbit docent del Grau en Logística i Negocis Marítims, i la col·laboració en jornades i actes organitzats per cadascuna de les entitats. Montserrat Vilalta va destacar que aquest acord significa un pas endavant cap a la professionalització i la internacionalització d’aquest grau, l’únic d’Espanya que incorpora el vessant dels negocis marítims. El president de Femoza, per la seva banda, va remarcar que aquest acord pot servir per suplir la manca d’informació que sovint hi ha sobre les zones franques i posar a l’abast de tothom aquests coneixements.

A través d’aquest acord, Femoza també es compromet a assessorar a empreses i emprenedors del parc tecnològic i empresarial del TecnoCampus en temes d’internacionalització, compartir fonts documentals, i incorporar un representant del TecnoCampus al consell assessor permanent de l’entitat. Per altra banda, el TecnoCampus facilitarà l’accés als documents i materials de la biblioteca, i aconsellarà Femoza en projectes relacionats amb l’activitat formativa. 

Ambdues entitats van coincidir a assenyalar la importància d’aquest acord com la via més adequada per a la consecució d’interessos comuns, ja que es tracta d'impulsar les relacions entre la universitat i l’empresa.

]]>
<![CDATA[ Beques On The Move, una ocasió per marxar a estudiar fora d’Europa! ]]> Mon, 20 Mar 2017 00:00:00 +0100

Jordi Aballó és estudiant de quart curs del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i aquest curs ha marxat a estudiar fora gràcies al programa de beques On The Move, atorgades per la Fundació Banc Sabadell.

Avui és l'últim dia per presentar una sol·licitud per marxar a estudiar fora el curs 2017-2018, pots demanar una plaça des de l’eCampus. En aquesta entrevista, Aballó ens explica els detalls de la seva estada a la National University de San Diego, a l’estat de Califòrnia (Estats Units), on va estudiar-hi d’agost a desembre del 2016.

En un inici, per què vas decidir marxar a estudiar uns mesos fora?
Sempre havia tingut curiositat per marxar fora una temporada però mai trobava l’oportunitat. Un dia vaig veure que es feia una xerrada al TecnoCampus sobre mobilitat internacional i vaig assistir-hi. Vaig descobrir que hi havia l’opció de viatjar a Califòrnia i vaig decidir presentar la sol·licitud, ja que anar a California era un somni que tenia des que era petit.

Com descriuries la teva experiència a l’estranger?
Sense cap mena de dubte és de les millors experiències que he viscut a la vida. No només pel fet d’anar a Estats Units, sinó també per estar una temporada fora de casa, ja que resideixes a un lloc on parles una llengua diferent a la que utilitzes habitualment, coneixes gent nova que està a la mateixa situació que tu, i aprens sobre noves cultures i costums totalment diferents als que estàs acostumat.

Què és el que et va sorprendre més del país?
La llibertat i la diversitat que hi ha als Estats Units, i concretament a l’estat de Califòrnia. Tot i que aquí vivim en un país en el qual ens podem expressar sense cap mena de problema, allà estan a un altre nivell, un que no havia vist mai. Una altra cosa que em va sorprendre va ser que allà tot ho fan i planifiquen pensant en gran, des dels cotxes, les cases i els carrers fins a les distàncies.

Què destacaries de la National University?
La metodologia és bastant diferent, l’estudiant només pot cursar una assignatura al mes, que és justament el que dura cada matèria. La formació és intensiva i has de fer bastantes pràctiques, i sempre hi ha un treball que has de presentar a final de mes. És una metodologia bastant diferent a la que estem acostumats però, pel que diuen, efectiva als Estats Units.

Estàs cursant l’últim any d’universitat, què t’emportes del teu pas per la universitat?
M’emporto quatre anys molt bons, hi ha docents molt preparats i predisposats a ajudar-te en tot moment, i això s’agraeix. La formació que he adquirit sé que em serà molt útil a l'hora de treballar i, per altra banda, hi ha companys amb els qui he fet molt bona amistat.

Has marxat a estudiar als Estats Units gràcies al programa de beques On The Move. Creus que aquesta experiència internacional serà d'utilitat per al món professional?
Penso que cada cop les empreses valoren més els estudiants que han realitzat un programa d’aquest tipus. Per tant, podria afirmar que es tracta d'una experiència molt profitosa que segurament m’obrirà moltes portes de cara al meu futur professional.

La imatge és una fotografia enviada per l'estudiant Jordi Aballó de la ciutat de Coronado, a San Diego (Califòrnia).

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez publica un article a la revista indexada “Current Alzheimer Research” ]]> Fri, 17 Mar 2017 00:00:00 +0100

El professor Marcos Faúndez, també director de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, ha publicat un article a la revista indexada Current Alzheimer Research. Amb el títol “Kinematic and pressure features of handwriting and drawing: preliminary results between patients with mild cognitive impairment, Alzheimer disease and healthy controls”, l’article forma part de la línia de recerca sobre l’anàlisi de l’escriptura que es duu a terme des del Grup de Recerca en el Tractament del Senyal del TecnoCampus. En aquest ocasió, la publicació s’ha realizat en col·laboració amb la Unitat de Valoració de la Memòria i Demències de l’Hospital Santa Caterina de de Salt, municipi de la comarca de Girona.

La Current Alzheimer Research és una revista multidisciplinària que publica articles, investigacions, estudis d’assajos clínics i ressenyes de llibres, entre d’altres continguts, sobre les diferents àrees de la malaltia de l’Alzheimer.

Consulta l'article complet aquí.

]]>
<![CDATA[ FootballAim i Poppox, a la revista Capgròs de Mataró ]]> Thu, 16 Mar 2017 00:00:00 +0100

FootballAim (a la fotografia), empresa que s’acaba d’instal·lar a la incubadora del parc, ha desenvolupat un software que revoluciona el món del futbol. Es tracta d’una plataforma per clubs, entrenedors i jugadors de futbol on poden dissenyar i organitzar les sessions d’entrenament, els equips i planificar les temporades, entre moltes altres opcions. Actualment, ja està treballant amb clubs semiprofessionals i professionals, des de primera divisió fins a categories de futbol base, adaptant-se a totes les necessitats. Podeu llegir aquí l'article.

Per altra banda, Poppox destaca per ser el primer dissenyador de mòbils de Mataró. L’empresa ha aconseguit tirar endavant en un mercat tan competitiu perquè ha sabut escoltar el que la gent ha demanat. La seva primera creació, el P1 va ser un gran èxit, així que van seguir desenvolupant el prototip fins a treure el P3, que actualment està tenint una gran sortida al mercat. Entre les prestacions que destaquen en els seus dispositius trobem la resistència, el servei tècnic i la duració de la bateria. Fins ara, aquells qui l’han provat, els ha convençut i l’han recomanat a amics o familiars. Consulta la notícia sencera aquí.

]]>
<![CDATA[ Sabàtica, Epinium i Dircom Marketing, a La Vanguardia Digital ]]> Thu, 16 Mar 2017 00:00:00 +0100

Durant les darreres setmanes, tres empreses allotjades al parc TecnoCampus han destacat a La Vanguardia Digital per la seva innovació.

En primer lloc, Sabàtica (a la fotografia, la fundadora, Meritxell Morera) ens presenta una nova manera de desconnectar de la rutina i viure noves experiències arreu del món. La companyia s’especialitza a organitzar períodes sabàtics fora de l'Estat, sigui per realitzar un voluntariat, o pràctiques remunerades. D’entre les seves destinacions més populars hi destaquen els Estats Units, Nova Zelanda, Costa Rica i Austràlia. L'empresa, una de les primeres a apostar per instal·lar-se al TecnoCampus, fa balanç de 10 anys dedicada a aquesta activitat.

Consulta aquí la notícia sencera.

Epinium, allotjada a la Incubadora del parc, és el nou “TripAdvisor” de productes tecnològics. L’empresa, que va participar amb un estand propi en el 4YFN del Mobile World Congress 2017, es focalitza en la comparació de les opinions a la xarxa sobre productes tecnològics, que cada cop són factors més influents a l’hora de la presa de decisions.

La plataforma s’encarrega de recollir, analitzar i tractar la informació amb intel·ligència artificial per oferir a les empreses les opinions a temps real que hi ha a la xarxa sobre els seus productes.

Consulta aquí la notícia sencera.

Finalment, DirCom Marketing neix d’un grup d’estudiants del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals del TecnoCampus que van començar amb una idea de negoci a la preincubadora del parc i, ara, estan allotjats a la Incubadora, amb l'empresa ja en ple funcionament. Els quatre estudiants que impulsen l’empresa van veure l’oportunitat de negoci quan van trobar-se amb Xavier Giralt, soci de l’empresa AMI Projects, que estava desenvolupant una eina per millorar la comunicació multicanal anomenada Guestin. Així va néixer DirCom, que ara s’especialitza en la comunicació multicanal i el màrqueting digital, a l’hora que comercialitza Guestin.

Consulta aquí la notícia sencera.

]]>
<![CDATA[ Un centenar d'estudiants participen a la Prova Cangur de matemàtiques al TecnoCampus ]]> Thu, 16 Mar 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus és avui dijous 16 de març una de les seus de la Prova Cangur 2017, que se celebra arreu del territori català, en la qual s’examinen un centenar d'estudiants de quart d’ESO i batxillerat  dels seus coneixements de matemàtiques. En concret, hi participen alumnes de l’Escola Pia Santa Anna i l’Institut Laia l’Arquera, de Mataró; de l’Institut Esteve Albert, de Sant Vicenç de Montalt; i de l’Institut Sunsi Mora, de Canet de Mar.

Es tracta d’una prova a nivell internacional pensada per acostar les matemàtiques als més joves a través de la vida quotidiana, mitjançant enunciats, problemes i exercicis que siguin més propers a la realitat i que permetin pensar en situacions habituals. L’examen forma part del certamen internacional Kangourou 2017, organitzat per Kangourou sans Frontières (KSF), una associació que reuneix 79 països. Catalunya hi és present amb la seva pròpia delegació a través de la Societat Catalana de Matemàtiques.
 

]]>
<![CDATA[ Convocatòria de dues places per a la biblioteca-CRAI ]]> Thu, 16 Mar 2017 00:00:00 +0100

La Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme ha activat un procés de selecció de dos llocs de personal d’administració i serveis d’Oficial de Biblioteca (una de les places amb certificat de discapacitat), segons la convocatòria de referència S02/2017_PAS_OF_CRAI  que podreu trobar publicada a la pàgina web del Tecnocampus dedicada a les ofertes laborals.

 
En aquesta mateixa pàgina es poden consultar les ofertes de feina de professorat de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, en els àmbits del màrqueting i l'administració i organització d'empreses.
]]>
<![CDATA[ Ajuts europeus ]]> Wed, 15 Mar 2017 00:00:00 +0100

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament europeus per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

 

1)      MANUNET: Financiació per projectes de la indústria manufacturera

L’objectiu estratègic de la convocatòria MANUNET consisteix a millorar la competitivitat de la indústria manufacturera europea donant suport al finançament de projectes d’investigació duts a terme preferiblement per pimes.

Es finançaran projectes innovadors relacionats amb la indústria manufacturera i d’alt risc científic i tècnic amb orientació al mercat i aplicació i us pràctic de tecnologies de manufactura.

Requisits:

-          Països participants: Alemanya, Bèlgica (Wallonia), Irlanda, Israel, Itàlia (Llombardia, Piemont, Pulla i Toscana), Espanya (Astúries, País Basc, Catalunya, Castella i Lleó, Navarra), Luxemburg, Noruega, Països Baixos (Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel), Romania, Rússia, Turquia.

-          Nº mínim de participants: 2 empreses de 2 països diferents

-          Nº màxim de participants recomanat: 4 – 5.

-          Mínim: 2 PIMEs que poden ser del mateix país / regió

-          Participació orientada preferentment a les PIMEs: grans empreses i organismes d’investigació podran ser beneficiaris o no depenent de les regles de finançament de cada país / regió.

Subvenció:Des del 25% - 100% depenent de la comunitat i el tipus de beneficiari.

Conceptes finançables:

-          Personal

-          Compra materials

-          Equipaments

-          Subcontractacions

Termini presentació:

Pre-Proposal: Fins al 17 març 2017

Full-Proposal: Fins al 12 juliol 2017

 

Sol·licita més informació.

 

2)      Instrumento PYME

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte.

L'SME Instrument ofereix subvencions a fons perdut a totes les pimes que teniu projectes ambiciosos i amb potencial de creixement.

Aquest ajut, es centrà en portar al mercat de manera efectiva, productes o serveis innovadors. El programa ofereix dues propostes de finançament, en funció de l'etapa del projecte que es vulgui desenvolupar:

Fase 1:Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000 €per validar la viabilitat del concepte, avaluar riscos, explorar la propietat intel·lectual i fer estudis de mercat o de disseny, entre d'altres. Aquesta fase està especialment recomanada per a pimes que necessiten definir i consolidar el seu model de negoci en el mercat europeu, no només en el mercat local.

FASE 2: R+D, demostració i aplicació comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M€ per finançar el desenvolupament, els prototips, les proves o el pilotatge, entre d'altres.
Aquesta fase permet desenvolupar el projecte i portar-lo al mercat amb l'ajuda d'un coach per maximitzar les opcions d'arribada.

Consulta més informació aquí.

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Wed, 15 Mar 2017 00:00:00 +0100

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament estatal per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      Ajuda Projectes PID – CDTI:

-          Tipologia del projecte: Projectes d’investigació industrial o desenvolupament experimental per a la creació i millora significativa d’un procés productiu, producte o servei.

-          Temàtica: Lliure. Enfocament bottom-up.

-          Nº participants: 1 (projecte individual)

-          Beneficiaris: Empreses (petites, mitjanes o grans).

-          Duració del projecte: 1-3 anys

-          Pressupost: Mínim 175K€

-          Finançament:

-          PRÉSTEC de fins al 75% del pressupost. (Interès: euríbor a 1 any, carència aprox: 3 anys, amortització: 10 anys).

-          SUBVENCIÓ (TNR): 15% (PYMEs), 10% (grans).

-          Termini presentació: Convocatòria oberta tot l’any.

Consulta aquí més informació.

 

2)      CDTI – LIC (Línia Directa Innovació)

Objecte: Línia que finança projectes d’innovació i inversió tecnològica, que poden incloure l’adquisició d’actius fixes nous, despeses de personal, materials i col·laboracions externes.

Termini: tot l’any

Més informació

3)      Enisa Jóvenes emprendedores:

Objecte:  préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any

Més informació

4)      Enisa Emprendedores:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any

Més informació

5)      Enisa Competitividad:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats...

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament catalans ]]> Wed, 15 Mar 2017 00:00:00 +0100

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament autonòmiques per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      Foment de l’ocupació i suport a la integració social recorregut

Durant el 2017, l’Ajuntament de Mataró oferirà subvencions adreçades a empreses que contractin persones en situació d’atur per un termini no inferior als 3 mesos. L’import de la subvenció anirà en funció de la durada del contracte, des de 1.500 € per contracte de 3 mesos i fins a 3.000 € per als contractes de durada de 6 mesos a jornada completa.

Les persones en situació d’atur han d’estar empadronades a Mataró i inscrites com a demandants d’ocupació al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Les empreses interessades poden sol·licitar les subvencions fins al 15 d’abril de 2017.

A més, l’Ajuntament de Mataró juntament amb el SOC, ofereix altres subvencions com el Programa 30 Plus o Fem Ocupació per a Joves.

Consulta més informació aquí.

2)      Subvencions Programa InserText II – Ajuntament de Mataró

Insertext és un projecte de suport al sector tèxtil i de confecció a la comarca del Maresme, que vol contribuir a la recuperació del sector mitjançant accions dirigides tant a les empreses com a les persones treballadores d’aquest àmbit.

La subvenció a la contractació va dirigida a empreses del sector tèxtil, persones treballadores en situació d’atur i entitats públiques i privades territorials i sectorials.

Aquesta consisteix en 1500€ per contracte de mínim 3 mesos que s’incrementen en 500€ mensuals fins un màxim de 6 mesos. Compatible amb altres subvencions.

Consulta més informació aquí.

3)      Línia de préstecs participatius de co-inversió entre start-ups i empreses.

Tan si ets una start-up innovadora com una empresa que treballa en dinàmiques d’innovació oberta amb voluntat i capacitat d’invertir, aquesta línia de finançament és per a tu.

Amb aquesta eina, les start-ups obtenen recursos per desenvolupar el seu model de negoci i, al mateix temps, la companyia inversora pot innovar de manera disruptiva a través de l’empresa emergent.

La línia de finançament és mitjançant préstecs participatius atorgats per l'IFEM (ICF), i compten amb un ajut en forma de garantia per part del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. L’import del préstec pot ser d’entre 50.000 euros i 200.000 euros, i va destinat a les start-ups que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada.

Inscripcions fins el 27 de desembre del 2019.

Més informació

 

4)      Innova Global: finançament per al creixement de la teva empresa

Nova línia d’inversió INNOVA GLOBAL d’AVANÇSA i ACCIÓ, per fomentar iniciatives d’innovació empresarial amb un alt potencial de creixement per a Catalunya i vocació internacional. La línia Innova Global presenta dues modalitats: Small Capital i Growth Capital.

 

a)      Small Capital

La línia Innova Global: Small Capital ofereix suport financer d’entre 300.000 € i 2.000.000 € a empreses joves amb més de 3 anys de vida, per desenvolupar el seu pla estratègic. L’objectiu és impulsar projectes amb productes o serveis diferenciats dels que ja estan disponibles al mercat, que abordin nous nínxols de mercat i generin ocupació qualificada per a Catalunya.

Aquestes són les característiques de la línia Innova Global: Small Capital:

·         Import d’Inversió: entre 300.000 € i 2.000.000 €.

·         Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 5 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 3 - 5 anys.

·         Desinversió prevista en el pacte de socis.

·         Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

b)      Innova Global: Growth Capital

La línia Innova Global: Growth Capital ofereix suport financer d’entre 2.000.000 € i 8.000.000 € a empreses en fase de creixement (orgànic i inorgànic), i d’internacionalització.

El suport financer ha de permetre que les empreses duguin a terme actuacions com accelerar el desenvolupament de productes, aconseguir un creixement orgànic i inorgànic, integrar-se amb altres empreses o negocis, portar a terme un relleu accionarial, implantar companyies estrangeres amb necessitat de socis locals o l’adquisició per part de l’equip directiu de les empreses (MBO o MBI).

Les característiques de la línia Innova Global: Growth Capital són:

·         Import d’Inversió: entre 2.000.000 € i 8.000.000 €.

·         Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 8 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 5 - 8 anys.

·         Desinversió prevista en el pacte de soci.

·         Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

]]>
<![CDATA[ Arrenca el postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social, pioner en el seu àmbit ]]> Wed, 15 Mar 2017 00:00:00 +0100

El postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social va arrencar ahir amb una sessió de benvinguda a càrrec del director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro; la directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta; i el director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat, Josep Vidal. La Generalitat ha subvencionat aquest postgrau i paga la totalitat de la matrícula als 21 inscrits, seleccionats pel seu currículum d'entre una setentena d’aspirants. Josep Vidal va destacar que aquesta formació és única a nivell català, com ho és també la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus, dirigida pel professor Eloi Serrano, impulsora d’aquesta formació.

El curs proporcionarà a l’alumnat les competències necessàries per crear, desenvolupar, gestionar i liderar cooperatives i empreses d’economia social. És eminentment pràctic i ofereix als estudiants la possibilitat de realitzar pràctiques a organitzacions de l’àmbit de l’economia social, tutoritzades pel professorat i per professionals que gestionen aquest tipus d’empreses.

Jaume Teodoro i Montserrat Vilalta van donar la benvinguda als assistents i van destacar que el TecnoCampus, per la seva naturalesa de Fundació, està molt a prop de la filosofia que inspira el cooperativisme i tot l’àmbit de l’economia social.
 

]]>
<![CDATA[ Vols marxar a estudiar fora? El 15 de març tens una altra oportunitat! ]]> Tue, 14 Mar 2017 00:00:00 +0100

Si vols marxar el curs vinent a estudiar a l’estranger però no has pogut obtenir una plaça en la primera convocatòria de mobilitat internacional, ara tens una segona oportunitat. El proper dimecres 15 de març pots presentar la sol·licitud per marxar a fora el curs 2017-2018. El període d’inscripció acaba el dilluns 20 de març i pots demanar la plaça de des l’eCampus.

Pots consultar el número de places vacants de les tres escoles així com les diferents destinacions des de l’apartat de mobilitat internacional de la pàgina web del TecnoCampusEls requisits per optar a una plaça són els mateixos que la primera convocatòria: tenir tot el primer curs aprovat i acreditar el nivell d’idioma de docència B2. 

Marxar a l’estranger pot ser una de les experiències més enriquidores que viuràs com a estudiant, tant des del punt de vista acadèmic com personal. Si ets els qui encara estàs indecís, et donem algunes bones raons perquè no deixis escapar aquesta gran ocasió!

1. Perfeccionaràs el teu nivell d’idiomes
Estudiar en un altre idioma o comunicar-te en una altra llengua en la teva vida quotidiana són experiències valuoses d’aprenentatge. Marxar a l’estranger t’ajudarà a millor l’accent i a parlar amb més fluïdesa l’anglès o la llengua del país on resideixis. 

2. Coneixeràs una altra cultura
Viure en un altre país et permetrà conèixer-lo autènticament, entendre la cultura i l’estil de vida dels seus habitants. Una experiència internacional durant els anys d’universitat t’ajudarà a crear una xarxa de contactes, tant professionals com de bons nous amics.

3. Aprendràs noves habilitats útils per al món laboral
Sortir de la zona de confort comporta suposa ampliar horitzons i enfrontar-te a noves situacions i a una altra realitat. Cursant una part dels teus estudis a l’estranger, desenvoluparàs noves habilitats que et seran molt útils per al món laboral del segle XXI, com la flexibilitat, la capacitat d’adaptació i treballar en equips multiculturals i multidisciplinaris, entre d’altres. 

4. Milloraràs el teu currículum vitae
En l’actual competitiu mercat laboral, les empreses busquen candidats que tingui una experiència internacional. Sense cap mena de dubte, incloure aquesta experiència en el teu currículum vitae és una manera d’augmentar les possibilitats de ser contractat en un potencial lloc de treball. Converteix la teva vivència a l’estranger en una oportunitat per impulsar la teva carrera professional! 

Per a més informació, consulta l’apartat de mobilitat internacional de la pàgina web del TecnoCampus o envia un correu a rrii@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ Vols anar al Sónar i al Sónar+D 2017? T’expliquem com aconseguir un descompte en la teva acreditació! ]]> Mon, 13 Mar 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus ha signat un acord de col·laboració amb el Sónar+D amb l’objectiu d’apropar la innovació i la tecnologia als futurs professionals de les indústries creatives. En aquest sentit, s’ofereixen acreditacions professionals VIP a 200 euros, que suposa un estalvi de gairebé 100 euros, per als primers 25 membres de la comunitat universitària del TecnoCampus que realitzin la inscripció.

Es tracta d’un accés complet VIP a les activitats del Sónar+D i a tots els concerts del festival Sónar 2017. La promoció és vàlida fins al 31 de març del 2017, pots sol·licitar la teva inscripció enviar un correu a promotions@sonsar.es, mencionant “TecnoCampus Mataró”.

El Sónar, que aquest any celebra la 24a edició, és un dels grans festivals de música electrònica i experimental. Se celebrarà a Barcelona del 15 al 17 de juny del 2017 i comptarà amb més de 150 espectacles. En relació a l’edició professional Sónar+D, que començarà un dia abans, és el congrés internacional organitzat per el Sónar sobre la transformació digital de les indústries creatives per potenciar el talent, l’intercanvi de coneixement i les oportunitats de negoci. Amb aquest acord, el Sónar+D vol potenciar el teu aprenentatge com estudiant ja que t’ofereix la possibilitat d’assistir al congrés de cultura i innovació experimental més gran d’Europa.

Consulta tots els avantatges que inclou l’acreditació professional aquí!
 

]]>
<![CDATA[ Estrenem la nova campanya de promoció del TecnoCampus! ]]> Wed, 08 Mar 2017 00:00:00 +0100

Engeguem la nova campanya de promoció de la Jornada de Portes Obertes del 2017, que enguany se celebrarà el dissabte 22 d’abril, amb estudiants del TecnoCampus com a protagonistes!

Des del TecnoCampus volem agrair la col·laboració als estudiants que van participar al càsting, ja que sense vosaltres no hagués estat possible. Cadascun de vosaltres apareixerà en alguna de les campanyes promocionals previstes per a aquest any.
 

]]>
<![CDATA[ Carmen Sarasúa analitza les desigualtats econòmiques en el Dia Internacional de les Dones ]]> Wed, 08 Mar 2017 00:00:00 +0100

L’economista Carmen Sarasúa, professora titular d’Història Econòmica la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser l’encarregada de cloure ahir dimecres 8 de març el V Cicle de Conferències d'Economia i Societat, que ha organitzat l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa aquest segon trimestre. La conferència es titulava “L’economia feminista: entendre la desigualtat per construir la igualtat”, amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Al llarg de la conferència, Sarasúa va exposar les principals diferències existents entre homes i dones pel que fa al mercat laboral. Un dels principals ítems a tenir en compte per entendre la desigualtat de gènere en el mercat de treball és la taxa de població activa, formada per les persones que treballen o que poden treballar, ja que només el 49,6% dones en edat de treballar formen part de la població activa en relació al 76,1% que representen els homes. “Si les dones tinguessin una taxa d’activitat laboral semblant a la dels homes, el PIB mundial creixeria un 26%”, va afirmar l’economista.

Tot i així, en els últims anys també s’han produït alguns canvis, com per exemple l’actitud de les dones quan perden la feina en temps de crisi. Abans, cada vegada que hi havia una crisi, es produia una parada de l’activitat de la dona ja que totes les que es quedaven sense feina es convertien en parades desanimades al deixar de buscar-ne una de nova. Des de les dues últimes crisis econòmiques, aquesta tendència ha canviat: “Les dones amb més nivell d’estudis, segueixen de forma constant en el mercat laboral buscant un altre lloc de feina”. En aquest sentit, Sarasúa va afirmar que des del 2002 la tendència és que hi hagi “una convergència, lenta però intensa, entre la taxa d’activitat masculina i la femenina”.

Una de les altres grans diferències que va remarcar Sarasúa és la bretxa salarial entre homes i dones. Actualment, les dones només guanyen 77 cèntims per cada dòlar que guanyen els homes per una feina amb el mateix valor, desigualtat que s’accentua en el cas que la tingui fills. “Estic a favor que els homes i les dones desapareguin, jo crec en els individus”, va afirmar Sarasúa.

]]>
<![CDATA[ Estudiants del TecnoCampus participen a la Unirun 2017, la cursa de les universitats catalanes ]]> Tue, 07 Mar 2017 00:00:00 +0100

La tercera edició de la Unirun, la cursa de les dotze universitats catalanes, va reunir el passat diumenge 5 de març a Barcelona prop de 3.000 corredors, entre els quals hi havia estudiants del TecnoCampus. Hi participaven com a membres de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), entitat a al qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus. Albert Cuartero i Carlos Rey, estudiants de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, van quedar en desena i setzena posició, respectivament, en la categoria absoluta.

Pel que fa a les classificacions concretes de cada universitat, Cuartero va arribar segon mentre que Rey va arribar tercer d’entre els més de 400 atletes que defensaven els colors de la UPF, que va obtenir la quarta posició en la copa de campions de la Unirun per darrere de les tres universitats que van pujar al podi: la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El guanyador de la prova masculina va ser un participant de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), mentre que la primera dona a creuar la meta va ser una corredora provinent de la UB.

La prova, impulsada per l’Esport Català Universitari (ECU), amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i organitzada per Gaudim Sports, va transcórrer en un ambient esportiu alhora que festiu.
 

]]>
<![CDATA[ El FC Barcelona visita el TecnoCampus per impulsar col·laboracions en els àmbits de la salut i l’esport ]]> Tue, 07 Mar 2017 00:00:00 +0100

El responsable de l’Àrea de Rendiment Esportiu del FC Barcelona, Joan Ramon Tarragó, va visitar el TecnoCampus el passat dimecres 22 de febrer per reunir-se amb la coordinadora del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Noemí Serra, i la del Grau en Fisioteràpia, Luciana Moizé, per establir possibles vies col·laboració i accions conjuntes en els àmbits de la salut i l’esport.

Els objectius d’aquesta trobada eren diversos, però un dels resultats més immediats de cara a la comunitat universitària és que els estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut poden gaudir d’un descompte per anar al XXVI International Conference on Sports Rehabilitation and Traumatology”. En concret, els estudiants que vulguin assistir a aquest congrés, que se celebrarà del 13 al 15 de maig a Barcelona, s’estalviaran gairebé 100 euros en l'entrada gràcies a aquest acord. Per gaudir del descompte, els estudiants han de fer la inscripció abans del 10 de març. Sota el lema “El futur de la medicina del futbol”, es tracta d’un congrés de referència a nivell mundial sobre les ciències de l’esport i la medicina del futbol.
 

]]>
<![CDATA[ Enquestes sobre la docència del segon trimestre ]]> Mon, 06 Mar 2017 00:00:00 +0100

S’activen les enquestes d’avaluació sobre la satisfacció de la docència rebuda pel que fa a les assignatures del segon trimestre. Les enquestes es poden contestar a partir d'avui dilluns 6 de març, i estan adreçades només als estudiants que cursen el pla d’estudis de la Universitat Pompeu Fabra.

Les enquestes d’avaluació de la docència serveixen per conèixer l’opinió dels estudiants, i així poder millorar en l’àmbit docent des dels tres centres universitaris del TecnoCampus. Pots respondre el qüestionari des de l’eCampus o a través de l’aplicació mòbilTecnoCampus Estudiants fins al 19 de març. Ens interessa saber què en penses!

La veu de l’estudiant
A més de les enquestes sobre la docència que es fan cada trimestre o quatrimestre, com a estudiants disposeu d’un canal online obert les 24h des d'on podeu plantejar suggeriments sobre diferents àmbits. En aquest sentit, si ets estudiant i tens alguna proposta de millora, no dubtis a utilitzar aquest servei que t’oferim des de l’apartat de “Serveis” de l’eCampus i a través de la Bústia de suggeriments” de la pàgina web del TecnoCampus.
 

]]>
<![CDATA[ S’obre la convocatòria d’ajuts per a estudiants universitaris de centres adscrits ]]> Fri, 03 Mar 2017 00:00:00 +0100

Si ets estudiant del TecnoCampus, ja pots presentar una sol·licitud a la convocatòria d’Ajuts per a estudiants universitaris de centres adscrits (ACA) per a aquest curs 2016-2017. L’objectiu d’aquestes beques és ajudar parcialment amb els costos de la matrícula universitària als estudiants de graus i doble titulacions oficials. El 28 de març acaba el termini per presentar la sol·licitud, que es pot realitzar de manera online a través de l’apartat “Tràmits gencat” de la pàgina web de la Generalitat.

El Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat ofereix aquests ajuts a tots els estudiants universitaris de centres adscrits, entre els quals hi ha els del TecnoCampus. Els resultats de la convocatòria es faran públics al tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat i al tauler d’anuncis de l’AGAUR, en un màxim de sis mesos després de publicar-se la convocatòria.

Pots consultar tota la informació sobre els ajuts ACA aquí.
 

]]>
<![CDATA[ Estudiants de turisme i administració d’empreses visiten l’Hotel Arts Barcelona ]]> Fri, 03 Mar 2017 00:00:00 +0100

Els estudiants de segon curs de la Doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació van visitar l’Hotel Arts Barcelona per assistir a una xerrada, a càrrec del mateix hotel. La sortida es va dur a terme el passat dilluns 27 de febrer dins de l’assignatura Habilitats Directives i Comunicació, amb l'objectiu de conèixer el funcionament d'una empresa, en aquest cas del sector hoteler. Sota el lema "Somos Damas y Caballeros al servicio de Damas y Caballeros", els estudiants van conèixer la cultura i la filosofia d'aquest hotel de luxe ubicat a la ciutat de Barcelona.

Jordi Sala, director del Departament de Recursos Humans (RRHH) de l’Hotel Arts Barcelona, va explicar als estudiants l’estructura organitzativa i departamental de l’hotel, així com la seva experiència com a professional en el sector del turisme. En aquest sentit, va destacar que avui en dia és fonamental dominar diversos idiomes i, sobretot, tenir iniciativa i transmetre passió per tot allò que es faci

Pel que fa a les estratègies que desenvolupen des de l’hotel, Iris Curto, especialista en reclutament i membre del Departament de RRHH, va comentar que la clau està a oferir experiències especials als clients per aconseguir fidelitzar-los i, alhora, per captar noves visites a través de les seves valoracions a les xarxes socials. Un cop acabada la sessió, des de l’Hotel Arts Barcelona van oferir als estudiants la possibilitat de fer pràctiques en diferents departaments de l’hotel.

 

]]>
<![CDATA[ Actes lúdics i divulgatius per celebrar el Dia Internacional de la Dona ]]> Thu, 02 Mar 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus celebrarà el proper 8 de març el Dia internacional de les dones amb diverses iniciatives que tindràn lloc al campus universitari. Són aquestes:

-“Juntes”. Una iniciativa del'Associació Universitària LGBT+ Sin Vergüenza, que proposa construir un gran símbol de la dona de color lila a la Plaça del Tecnocampus. Posteriorment, es durà a terme la lectura d'un manifest. L'acte tindrà lloc a les 14h a la Plaça del TecnoCampus.

-Vine a moure’t al ritme de balls llatins. Posa’t una peça de roba de color lila. Al Foyer, a les 13:30.
 

-Conferència de Carmen Sarasúa, professora titular de la UAB: "L’economia feminista: entendre la desigualtat per

construir la igualtat". A l'aula 205, a les 16h. L'acte s'emmarca en el Cicle de Conferències d'Economia i Societat, que organitza l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa i la Càtedra d'Economia Social. 

Assistència oberta sense inscripció prèvia a tots els actes.

]]>
<![CDATA[ L’empresa de ceres ecològiques Marteen Sports World, guardonada a la fira esportiva ISPO Munich 2017 ]]> Wed, 01 Mar 2017 00:00:00 +0100

La gamma de ceres ecològiques Nzero de l’empresa Marteen Sports World, allotjada al parc tecnològic i empresarial TecnoCampus i dirigida per Guillem Capellades (a la foto), ha estat reconeguda a la fira ISPO Munich d’aquest any com a la millor solució ecològica per reduir l’impacte ambiental dels esports de neu. La ISPO Munich és una de les fires més importants del món dins de l’àmbit esportiu i les activitats d’oci extrem, i es va celebrar del 28 al 31 de gener a Munic.

Marteen Sports World és la primera marca espanyola guardonada amb el ISPO Award al millor accessori ecològic. De fet, es tracta de l’única empresa europea que desenvolupa, fabrica i comercialitza ceres ecològiques per a esquís. El jurat, format per 45 membres de tretze països, es va decantar per aquesta proposta per l'alt nivell innovador del producte, que protegeix tant el medi ambient com a l’usuari. En aquest sentit, el premi reconeix la gamma NZero com una de les millors solucions disponibles actualment en el mercat per reduir la petjada ecològica de l’usuari d’esquí mentre desenvolupa la pràctica esportiva.

Les ceres, cent per cent sostenibles i ecològiques, són una alternativa real a les ceres que s’utilitzen en l’actualitat, la majoria fabricades amb parafines, fluorats o altres components que provenen dels hidrocarburs. El desenvolupament d’aquesta gamma de ceres s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’equip d’investigadors de l’Institut Tecnològic Leitat, ubicat a Terrassa. De moment, Marteen Sports World comercialitza els productes a través de la pàgina web i des de cinquanta botigues especialitzades arreu d’Espanya i d'Europa. L’objectiu per al 2017 és ampliar la xarxa europea de distribuïdors i minoristes, així com obrir nous mercats a Àsia i als Estats Units.

]]>
<![CDATA[ Epinium, start-up allotjada al TecnoCampus, participa al 4YFN del Mobile World Congress ]]> Tue, 28 Feb 2017 00:00:00 +0100

La start-up Epinium, ubicada a la incubadora del parc empresarial i tecnològic del TecnoCampus, participa per primer cop amb estand propi al 4YFN (Four Years From Now), la trobada internacional per a emprenedors que se celebra del 27 de febrer a l’1 de març a Barcelona. Organitzada en el marc del Mobile World Congress, s’espera que en aquest quarta edició s’hi citin prop de 600 start-ups i 700 inversors.

Epinium, que al novembre va guanyar el premi UPF Emprèn 2016, és una plataforma perquè compradors potencials de productes tecnològics coneguin en temps real les opinions d’altres consumidors amb l’objectiu que els ajudi en la presa de decisions a l’hora de comprar o no un producte. Carlos Martínez, fundador d’Epinium i exestudiant del TecnoCampus, considera que com a start-up no podien faltar al 4YFN ja que és un dels esdeveniments més destacats a nivell europeu, i també mundial, dedicat als emprenedors. “Volem fer una mica de soroll amb la nostra start-up, ja no només en temes online sinó també en offline dins de l’ecosistema d’empreses”, afegeix.

A part de les start-ups que hi participen com a expositors, al llarg d’aquests tres dies també es duen a terme tallers i conferències al voltant de diferents temàtiques relacionades amb la disrupció a través del mòbil, el Internet de les Coses (IoT, per les seves sigles en anglès) i els mitjans digitals. PG Conocimiento, Setitem, Mappit, Mind the App, Geemba, Beecubu, empreses també allotjades al parc empresarial i tecnològic del TecnoCampus, participen com a assistents en aquesta trobada internacional que posa en contacte idees de negoci en fase inicial amb inversors i grans companyies amb l’objectiu de potenciar l’ecosistema emprenedor.
 

]]>
<![CDATA[ Multivac i Schunk, dues empreses de la indústria 4.0 al TecnoCampus ]]> Tue, 28 Feb 2017 00:00:00 +0100

L’alcalde de Mataró, David Bote, acompanyat de la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, va visitar dimarts 28 de febrer les empreses del TecnoCampus Multivac i Schunk. Es tracta de dues multinacionals alemanyes que s’han instal·lat a l’edifici TCM3, el reservat a empreses mitjanes i grans, des d’on dirigeixen les operacions per a Espanya i Portugal. A més, en el cas de Schunk, en col·laboració amb l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, ha impulsat un centre d’experimentació (Tec-Center) relacionada amb la seva activitat.

Multivac fabrica maquinària per a “packaging” i, a més de les oficines i els serveis tècnics al TecnoCampus, té una planta de producció a Sant Cebrià de Vallalta. Schunk, per la seva banda, té tota la fabricació a Alemanya, on produeix peces de robòtica per a diversos usos. Les dues empreses són generadores d’ocupació d’alta qualificació, especialment adreçada a estudiants de les branques de les enginyeries: 77 empleats en el cas de Multivac, i 14 en el cas de Schunk. En tots dos casos són empreses de l’anomenada indústria 4.0 vinculada a les noves tecnologies.

Durant la visita, els directors generals de Multivac Pachaging Systems España, Francisco Monente, i de Schunk España, Javier Garcia, van destacar que ciutats com Mataró tenen l’oportunitat d’atreure empreses d’aquesta nova indústria, que busca espais amb excel·lents connexions i amb centres de formació com el TecnoCampus a prop.

L’alcalde, David Bote, i la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, ha remarcat la importància clau que aquestes empreses vinculades al coneixement tenen per al TecnoCampus i per a l’economia de la ciutat.

Esmorzar amb Multivac

Abans de la visita a les instal·lacions de les dues empreses, Multivac va protagonitzarel primer "Esmorzar TecnoCampus" del 2017, amb l'assistència d'una trentena d'empresaris i personal del TecnoCampus. Francisco Monente va explicar els orígens de la seva companyia, que va ser adquirida per Multivac, i va destacar que en la seva trajectòria ha pogut viure coses tan diferents com fundar una empresa i, actualment, després de la venda, estar integrat en una gran multinacional.


 

]]>
<![CDATA[ Una graduada del TecnoCampus presenta un estudi sobre l’impacte econòmic del turisme sanitari al Maresme ]]> Fri, 24 Feb 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va acollir el passat dimecres 15 de febrer la presentació de l’estudi “L’impacte socioeconòmic del turisme de salut en el Maresme”, un projecte de recerca que prové del Treball de Final de Grau d’una estudiant del Grau en Turisme i Gestió del Lleure. L’estudi el van presentar Isabel Ruiz, autora del projecte; Josep Maria Raya, professor que va tutoritzar el treball; i Joaquim Arnó, president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, que va presidir l’acte. També hi van assistir diversos alcaldes de localitats del Maresme, així com tècnics de turisme i professionals de l’àmbit del turisme sanitari.

El professor Josep Maria Raya va remarcar en la seva intervenció que sovint “la pitjor avaluació és no realitzar cap avaluació”, motiu pel qual és important la generació de dades. En aquest sentit, Raya va explicar que des de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa de TecnoCampus s’està impulsant la creació d’un Observatori del Turisme, iniciativa que es duu a terme amb el suport del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la Diputació de Barcelona i diversos ajuntaments comarcals. Per la seva banda, Joaquim Arnó va destacar la voluntat de seguir col·laborant amb el TecnoCampus per obtenir dades que facilitin la presa de decisions en el sector turístic.

Els resultats de l’estudi mostren que el perfil de turistes en l’àmbit sanitari en la zona del Maresme són dones de més de 61 anys amb estudis superiors i procedents de Catalunya. Per altra banda, l’estudi conclou que per cada euro que gasta una persona en turisme de benestar, es generen 1,5 euros en l’economia de la societat, mentre que per cada euro que inverteix l’administració pública en aquest tipus de turisme, es generen 1,86 euros en la societat.

A la foto, d’esquerra a dreta, Joaquin Arnó, president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme; Josep Maria Raya, responsable del grup de recerca GRAEFES del TecnoCampus; i Isabel Ruiz, autora del projecte i exestudiant del TecnoCampus.

]]>
<![CDATA[ Òmnium Cultural i el TecnoCampus signen un acord de col·laboració per fomentar la llengua i la cultura catalanes ]]> Thu, 23 Feb 2017 00:00:00 +0100

La presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, i el president d’Òmnium Maresme, Carles Estapé, com a representant d'aquest seu territorial d'Òmnium Cultural, van signar el passat divendres 17 de febrer un acord de col·laboració pel qual les dues entitats treballaran plegades en accions relacionades amb la promoció de la llengua i la cultura catalanes. A la signatura, també hi va assistir Jaume Teodoro com a director general del TecnoCampus.

L’acord inclou, entre d’altres aspectes, impulsar actes culturals de manera conjunta, col·laborar en la difusió d’activitats organitzades per una de les dues entitats, i analitzar diferents possibilitats d'engegar projectes conjunts en els àmbits, per exemple, de l’audiovisual, els videojocs i el turisme. Es tracta d’un acord que beneficia particularment als estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals, ja que tindran l’oportunitat de fer pràctiques universitàries i el Treball Final de Grau dins de les activitats que s’organitzin des d'Òmnium Maresme. A més, es proposarà a les start-ups ubicades al parc empresarial i tecnològic del TecnoCampus dur a terme vàries tasques de gravació i maquetació d’actes.

El TecnoCampus, per la seva banda, també es compromet a participar d’una manera activa en el projecte VOC (Versió Original en Català), impulsat per Òmnium Cultural, nascut amb l'objectiu d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana. Es tracta d’una convocatòria que vol reconèixer els millors curtmetratges i micrometratges realitzats originalment en llengua catalana.

]]>
<![CDATA[ Dos estudiants de màrqueting organitzen un grup focal amb una desena de professionals destacats del sector turístic ]]> Tue, 21 Feb 2017 00:00:00 +0100

Lluc Colomo i Marcel Cierco, estudiants del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals del TecnoCampus, van organitzar el passat divendres 17 de febrer un grup focal amb deu professionals rellevants del sectors turístic i hoteler de Catalunya. La sessió s’emmarcava dins del seu Treball Final de Grau, relacionat amb el producte Guestin, un sistema de comunicació per al sector turístic que integra tots els canals, com per exemple pantalles tàctils, cartellera digital, wifi, televisió o aplicacions mòbil.

La sessió es va dividir en dues parts, la primera es va dedicar a detectar les necessitats actuals del sector turístic, mentre que a la segona es va dur a terme un dinàmica per fer una prova de mercat de l’eina Guestin, pensada per millorar la comunicació entre els hotels i els seus clients. “L’objectiu general de la sessió era conèixer les valoracions de persones representatives del sector turístic per acabar de definir el marc teòric del nostre treball”, comenta Colomo.

A la sessió hi van participar Marta Ribas, tècnica de pomoció turística de DO Alella; Miquel Homs, director de l’Hotel Atenea; Pere Aragonès, director de Golden Hotels; Joan Cama, director d’Illa Fantasia; Ferran González, director de Tourism & Leisure Development; Xavier Catà, fundador de Valuatravel; Josep Maria Bagudà, director del Grup Serhs; Mateu Casals, director de l’Hotel Terramar; Miquel Trapé, assistent de presidència de GHT Hotels i Rosa Mulet, directora de GHT Hotels. Ambdós estudiants consideren que reunir aquests professionals del sector turístic segurament no hagués estat possible sense el suport dels professors de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa.

Pel que fa al producte Guestin, Cierco comenta que una de les principals conclusions que ha extret de la sessió és que “quan es parla de comunicació digital hotel-hoste, les aplicacions mòbil per si soles no funcionen”. "Serà emocionant veure en els propers anys la renovació que inevitablement vindrà en el sector hoteler”, afegeix. Lluc Colomo i Marcel Cierco s’encarreguen de l’estratègia de comercialització de la marca Guestin des de DirCom Marketing, empresa que han creat juntament amb Jordi Sánchez, també estudiant del TecnoCampus, i Xavier Giralt, amb més de vint anys d’experiència en el sector de la tecnologia i soci de l’empresa AMIProjects. Des del novembre del 2016 l’empresa està allotjada a la incubadora del parc empresarial i tecnològic del TecnoCampus, on el proper divendres 24 de febrer tindrà lloc una segona sessió que seguirà la mateixa dinàmica.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Josep Maria Raya publica un article a La Vanguardia sobre el creixement dels preus del lloguer ]]> Thu, 16 Feb 2017 00:00:00 +0100

Josep Maria Raya, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus, va publicar un article al suplement "Diners", que es publica setmanalment al diari La Vanguardia, el passat diumenge 12 de febrer. L’article, titulat “És impossible”, se centra en l’increment dels preus del lloguer, especialment a la ciutat de Barcelona.

“La crisi ha fet que es valori més l’ús de la propietat, especialment perquè la propietat continua sent inaccessible per a una gran part de la població”, apunta Raya com un dels principals motius. En aquest sentit, explica que la demanda de lloguer ha augmentat exponencialment sense que l’oferta ho hagi fet en la mateixa proporció. Per altra banda, el boom turístic tensa més els preus i fa que augmenti l’escassetat de pisos de lloguer ja que molts propietaris prefereixen el lloguer turístic perquè ofereix més rendibilitats. Al llarg de l’article, el professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa exposa possibles solucions per capgirar l’actual problemàtica. “Es necessita incentivar l’oferta privada i crear un parc important de lloguer social públic”, proposa Raya.

Pots llegir l’article sencer aquí.
 

]]>
<![CDATA[ PIMEC i el Tecnocampus col·laboraran per afavorir la transferència de talent universitari a les empreses ]]> Thu, 16 Feb 2017 00:00:00 +0100

La presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, i el president PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, Ambrós Martínez, han signat un acord de col·laboració amb la voluntat de cooperar en activitats que fomentin les relacions Universitat-Empresa.

A través d’aquest acord, es pretén afavorir la transferència de talent universitari a les empreses i promoure les pràctiques i l'aprenentatge autònom per tal de potenciar el progrés social i econòmic del territori.

El president de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord ha destacat "la importància d'aquest acord, que permet seguir consolidant el teixit empresarial del territori i fomentar la inserció de talent humà per tal de millorar la competitivitat de les pimes". Per la seva banda, Dolors Guillén ha manifestat que l’acord encaixa en l’objectiu de “retenir per al territori el talent que formem a la universitat i enfocar-lo cap al món empresarial”.

Ambdues entitats han coincidit a assenyalar la importància d'aquest conveni com la via més adequada per a la consecució d'interessos comuns, ja que es tracta d’un acord que pretén promoure les relacions de caràcter acadèmic, científic i professional.

Les pràctiques d’estudiants a la mateixa PIMEC i a les empreses que en formen part i la celebració conjunta d’una jornada sobre economia els propers mesos són, juntament amb un postgrau sobre “big data”, els eixos principals d’aquest acord. Sobre el postgrau, la directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta, assenyala que es posarà en marxa el curs vinent, i abordarà la creixent necessitat d’anàlisi de dades en la presa de decisions de les empreses.

]]>
<![CDATA[ La biblioteca del TecnoCampus amplia l’espai per donar cabuda a més estudiants ]]> Wed, 15 Feb 2017 00:00:00 +0100

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus ha incorporat 24 nous punts de lectura per reforçar l’espai disponible per als usuaris. L’objectiu és augmentar el nombre llocs perquè més estudiants puguin treballar i estudiar a la biblioteca. Fins ara, en ocasions puntals faltava espai per atendre la demanda de gent, especialment en èpoques de més afluència com, per exemple, en períodes d’exàmens.

Els nous llocs estan ubicats a la planta semisoterrani, s’ha creat una nova sala i s’han reforçat els espais ja existents amb llocs addicionals. Com a conseqüència d’aquesta ampliació, l’espai d’exposició de revistes, llibres i novetats literàries s’ha traslladat a la zona de prestatgeries de llibres. Aquests nous punts pretenen donar cobertura a les necessitats creixents d’espai a causa en gran part, de l’increment del nombre d’estudiants del TecnoCampus en els últims anys, que aquest curs supera els 3.000 universitaris.

]]>
<![CDATA[ Disset equips participen a la Lliga de Futbol 7 per a estudiants del TecnoCampus ]]> Wed, 15 Feb 2017 00:00:00 +0100

La Lliga de Futbol 7 del TecnoCampus ha començat aquest mes de febrer amb disset equips inscrits. La competició consta d’una primera fase de lliga i d’una segona fase de “play off”, on s'enfrontaran els millors equips. Els partits, de dues parts de 25 minuts cada una, es disputen al camp de futbol de Pla d’en Boet els dimarts, dimecres, dijous i divendres de 12 a 15:30 hores.

A finals de gener es va celebrar la final de la Copa TecnoCampus, torneig que es va desenvolupar durant el primer trimestre. David Rivera, principal organitzador de la Lliga de Futbol 7 del TecnoCampus, valora positivament els resultats d’aquesta primera competició i remarca que el fet que sigui una lliga de futbol universitària específica per a estudiants del TecnoCampus "ens permet adaptar els horaris dels partits al calendari acadèmic dels estudiants". La Lliga de Futbol 7 s'emmarca dins de l'aposta que fa el TecnoCampus per l'esport, en col·laboració amb diferents clubs esportius de Mataró, de la mà de l'associació Junts per l'Esport.

]]>
<![CDATA[ El grup de recerca SSIT del TecnoCampus, present en el IV Congrés Internacional de Música i Cultura Audiovisual MUCA ]]> Wed, 15 Feb 2017 00:00:00 +0100

El grup de recerca SSIT (So, Silenci, Imatge i Tecnologia) presentarà dos projectes que s’estan desenvolupant actualment al TecnoCampus en el Congrés MUCA, que es celebrarà demà, i fins al divendres 18 de febrer, a la Universitat de Múrcia. En concret, fins a sis membres del grup de recerca participaran en la quarta edició d’aquest congrés que pretén incentivar l’intercanvi i la difusió de coneixements entre professionals i investigadors del món audiovisual i sonor. 

Els projectes, que es divulgaran, en forma de comunicació científica, són “La mecanització del cinema sonor a Mataró", a càrrec de Maria Soliña Barreiro, Carlota Frisón i Jorge Oter; i “Análisi musical i comunicatiu dels sonotips”, a càrrec del coordinador del grup SSIT Daniel Torras i Santos Martínez. Aquest darrer projecte s’està desenvolupant amb la col·laboració del grup Publiràdio de la UAB. Jordi Roquer, que també és investigador del grup, presenta en aquesta ocasió un projecte que duu a terme des de la UAB.

Els membres del SSIT aprofitaran la participació en el Congrés MUCA per difondre la segona edició del Congrés Internacional Perspectiva Sonora, que es realitzarà al TecnoCampus el proper mes de juliol

]]>
<![CDATA[ L’equip del TecnoCampus queda en octava posició a la final de la Lliga de Debat de la UPF, d’entre 32 grups ]]> Tue, 14 Feb 2017 00:00:00 +0100

Els estudiants Sara Atienza, Pol Parra, i Ariadna Madrid van participar a finals de gener a la final de la Lliga de Debat universitària de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits tots els centres universitaris del TecnoCampus. Sota el nom “Tres bolis Bic”, l’equip havia guanyat el 18 de gener la final de la Lliga de Debat del TecnoCampus. L’equip del TecnoCampus va quedar en octava posició en aquesta competició en la qual hi van participar 32 grups.

Entrevistem a l'Ariadna Madrid, membre de l’equip del TecnoCampus, que va rebre un reconeixement com a segona millor oradora.

És el segon cop que participaves a la Lliga de Debat universitària de la UPF. Com vas viure la final?
La veritat és que aquesta vegada he gaudit més que l’any passat. En l’anterior edició, estava molt més nerviosa ja que no dominava gens la dinàmica de “joc”, i a més em trobava en un entorn molt diferent com és la UPF. Aquest any, però, la situació ha canviat bastant ja que era més conscient a què m’enfrontava i coneixia amb més profunditat el funcionament d’un debat. A més, el resultat encara va ser millor si tenim en compte que cursava el curs per segona vegada. Els nervis sempre hi són presents, però el regust que m’he endut aquest any ha estat molt positiu.

En aquesta final hi participaven bastants equips, hi havia molta competitivitat?
El cert és que en les dues lligues que he participat sempre ha prevalgut la companyonia davant la competitivitat. Els participants acostumen a ser molt oberts i agradables, fet que genera un bon ambient de treball.

En aquesta ocasió, sobre quins temes us va tocar debatre?
Els temes d’aquest any eren molt interessants. Vam fer un total de tres debats al voltant d’aquests tres temes: “Hi ha masses turismes a Barcelona?”, “L’espionatge als ciutadans està justificat?”, i “S’ha de limitar la circulació de cotxes a les ciutats?”. Si hagués d’escollir, segurament el tema que més em va agrada va ser el d'espionatge als ciutadans. Vam patir una mica a l’hora de preparar el debat, però alhora de defensar el punt de vista vam gaudir moltíssim. El tema que van debatre els equips que van arribar a la semifinal i a la final era sobre si s’ha d’il·legalitzar l’extrema dreta per combatre-la.

Vas viure amb més nerviosisme aquesta final que la que es va celebrar al TecnoCampus?
Al contrari, vaig estar més nerviosa a la final de la Lliga de Debat del TecnoCampus que en aquesta, ja que hi participen molts grups i has de fer molts debats en pocs dies, de manera que inconscientment acabes integrant el ritme i la dinàmica de treball. El resultat? Com més debats fas, menys nerviós estàs perquè t’acostumes a estar davant del públic.

Què t'ha aportat participar a la Lliga de Debat del TecnoCampus des d'un punt de vista professional?
De cara al món laboral, participar en lligues de debat universitàries és molt positiu. El debat t’ensenya a defensar un posicionament utilitzant una sèrie de tècniques i coneixements que et poden ser molt útils, per exemple, per a una entrevista de feina o per a la presentació d’un projecte empresarial. A títol personal, d’aquesta experiència m’emporto un mètode d’esquematització per ordenar les idees, tècniques per captar l’atenció dels oients i, sobretot, més seguretat a l’hora de mirar un grup de persones als ulls per explicar-los una idea.

Vas rebre un reconeixement com la segona millor oradora d’aquesta edició. De tot el que has après, quins consells pràctics donaries?
El tres és un número màgic. Per exemple, si aconsegueixes fer tres preguntes retòriques a les quals el teus oients responguin interiorment “sí”, ja els tens gairebé convençuts. Les persones tenim una capacitat limitada per retenir la informació, i durant la formació ens van explicar que el nombre ideal d’arguments a l’hora de defensar un tema és tres, així que si mai heu d’explicar algun tema, feu-ho en tres apartats! També he après que la mirada és molt important, a les persones ens encanta que ens mirin! De fet, ens agrada tant que si no estem escoltant un discurs però l’orador ens mira, automàticament i de manera inconscient li tornem la mirada i tornem a estar atents.
 

]]>
<![CDATA[ Orygen Experiences, a l'edició digital de La Vanguardia ]]> Tue, 14 Feb 2017 00:00:00 +0100

Orygen, empresa allotjada a la incubadora del Parc TecnoCampus, ha ideat un nou producte que incorpora a les peces l’ADN d’una persona. Agustin Aransanz, CEO de l'empresa, és biòleg i llicenciat en ADE. Va descobrir, treballant en genòmica, la il·lusió de les persones en veure el seu ADN. I va pensar que aquesta emoció podria combinar-se amb art per millorar aquesta sensació. 

El producte que ofereix Orygen es basa en un procés que comença amb l’extracció de la mostra que, seguint un protocol estàndard, acaba processant-se i incorporant-lo a la joia que el client ha escollit prèviament.
L’empresa compta amb la col·lecció exclusiva del dissenyador de reconeixement internacional Nicolás Estrada i pretén ampliar l’oferta aquest any perquè el client pugui escollir entre diferents col·leccions.

Consulta la notícia sencera aquí

]]>
<![CDATA[ Hidrolem desenvolupa una aplicació web per quantificar l’estalvi econòmic en l’ús de l’aigua ]]> Tue, 14 Feb 2017 00:00:00 +0100

Hidrolem gestora de recursos hídrics, empresa instal·lada al TecnoCampus, ha realitzat un projecte de recerca en el qual ha desenvolupat una aplicació web que permet quantificar l’estalvi econòmic que existeix en l’ús de l’aigua,en els casos en què es deixa d’utilitzar aigua de xarxa per a usos no domèstics i se substitueix per recursos hídrics alternatius.

L’aigua de xarxa té, actualment, un alt valor afegit no només pel que fa als recursos econòmics que s’hi destinen sinó també per al malbaratament ambiental que resulta d’utilitzar aigua potable per a usos que no la requereixen.

L’aplicació web està dirigida a tots els consumidors d’aigua que desitgin una readaptació del subministrament d’aigua a les seves necessitats particulars, especialment als grans consumidors.

A partir del formulari de la web, Hidrolem quantifica l’estalvi que es produeix al deixar d’utilitzar aigua de xarxa pels usos que ho permetin, i calcula una dotació base d’aigua de xarxa per als usos domèstics en base a les dades de la seva factura d’aigua.

A la foto, els fundadors de l'empresa, Daniel Meroño i Marta Mora.

Consulta l’aplicació aquí.

]]>
<![CDATA[ "deducible.es", una nova eina per agilitzar les deduccions per R+D+I ]]> Tue, 14 Feb 2017 00:00:00 +0100

Les deduccions fiscals per a activitats de Recerca, Desenvolupament i Innovació Tecnològica són una de les eines fiscals més potents de tota l'OCDE, ja que permeten recuperar entre el 12 i el 59% de les despeses derivades d’activitats innovadores. Permeten reduir fins el 100% l'Impost de Societats i fins i tot monetitzar la deducció.

El problema d’aquests incentius és que requereix d’un expert enginyer-fiscalista amb coneixements molt tècnics per desenvolupar tota la documentació, que implica un conjunt de tràmits de justificació.

Amb l’objectiu de fer més fàcil l’accés a aquest tipus d’ajuts a start-ups i pimes, el TecnoCampus ofereix deducible.es, una plataforma on-line que facilita la inserció de dades necessàries per documentar l’ajut i que ofereix assessorament per part de consultors online experts en R+D+i, de manera que es redueixen despeses i tràmits documentats a la mínima expressió i s'agilitza tot el procés.

Si com a empresa vas realitzar despeses de R+D+i amb hores de personal, subcontractacions o materials per prototips durant l’exercici 2016, tens la possibilitat de reduir l'impost de societats per aquesta via.
 

]]>
<![CDATA[ Més de 300 estudiants participen a la sessió “Difusió de joves experiències emprenedores” ]]> Mon, 13 Feb 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va celebrar el dimecres 8 de febrer la sessió “Difusió de joves experiències emprenedores", a la qual hi van assistir més de 300 estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius. L’objectiu d’aquesta activitat, que s’emmarca dins del programa de Tallers Linnk del TecnoCampus, és apropar la cultura emprenedora a les escoles i als instituts. Per fer-ho, els alumnes van conèixer les vivències de joves emprenedors, estudiants i  exestudiants del TecnoCampus, que van explicar com han convertit la seva idea de negoci en una realitat.

En aquesta edició, hi ha participat Carlos Martínez, amb Interneate; Sandra Vives, amb Solvers; Sergi Pla, amb DirCom Marketing; i Gala Moreno, amb Gala Barcelona. Carlos Martínez va donar algunes recomanacions per disminuir les probabilitats de fracàs a l’hora de crear una empresa, entre les quals destaquen professionalitzar o digitalitzar un sector de la teva vida, en lloc de pensar només a innovar, o començar per centrar-se en nínxols de mercat més petis. “Mai agafo ningú a la meva empresa que no sigui un ‘friki’ en la seva àrea”, va remarcar Martínez sobre la importància de comptar amb un bon equip de treball. Marta Vives, una de les altres participants i graduada en Mitjans Audiovisuals pel TecnoCampus, va explicar com ha combinat aquests últims anys la seva vida acadèmica amb la laboral. Sergi Pla, per la seva banda, va descriure la seva experiència en el món de l’emprenedoria com actual estudiant del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals. Des de fa uns mesos, treballa a l’empresa DirCom Marketing, creada per estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. Pla va afirmar que per tenir èxit és fonamental tenir passió per el que fas i no tenir por a compartir les idees. “L’èxit o el fracàs d’una idea depèn en el 95% de l’equip”, va afegir Pla.

La sessió va ser dinàmica i participativa, els assistents van poder formular preguntes als joves emprenedores després de les xerrades. En l’edició d’enguany, hi han participat estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, l’Institut Lluís Companys, l’IES Satorras, l’Institut Thos i Codina, l’Escola Freta, Taller Ginebró i l’Institut Els Tres Turons.
 

]]>
<![CDATA[ Un projecte sobre com optimitzar l’ocupació dels busos guanya la Som Hackathon ]]> Mon, 13 Feb 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus ha celebrat aquest cap de setmana la Som Hackathon, que ha reunit 53 estudiants universitaris, del TecnoCampus i d’altres centres, i de batxillerats i cicles formatius de grau superior. Dividits en nou equips multidisciplinaris, cada grup va presentar ahir una solució en l’àmbit de la mobilitat sostenible que sorgís de l’economia col·laborativa.

El premi a la idea millor desenvolupada ha estat per al projecte Vavava, que proposa la configuració dinàmica de línies d’autobusos a les ciutats segons la demanda, amb l’objectiu d’optimitzar l’ocupació dels busos. L’equip, format per Pol Cervera, Ivan de la Rubia, David Tamayo, Ricard Tapias, Laura Tortosa i Lluc Colomo, ha guanyat 3.000 euros i la possibilitat d’entrar al programa per a emprenedors de la Llançadora, impulsat per l’Ateneu Cooperatiu Cafè de Mar.

Pel que fa als segons classificats, que tindran accés a la preincubadora universitària del TecnoCampus durant un any, són, amb la mateixa puntuació, els equips Carry ME i Dility. Carry ME és una iniciativa de Joaquim Allard, Maria España, Iván Lozano, Pol Parra, Xavier Pi i Toni Porras que es basa en la creació d’una aplicació web que connectaria els usuaris de la comunitat del TecnoCampus que necessiten transport amb els usuaris privats que poden oferir-lo. El projecte Dility, creat per Eric Alcaide, Pau Alemany, Pol Balades, Álvaro de Pascual i Javier Roset, se centra a solucionar el problema de la gestió de la informació per a aplicacions de l’àmbit de la mobilitat. L’objectiu del projecte és recopilar dades de diverses fonts i proporcionar la informació d’una manera creuada i organitzada. 

La regidora de Promoció Econòmica i Innovació i presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, i la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, van ser les encarregades de lliurar els premis als guanyadors i el diploma a cadascun dels participants. Guillén va destacar el compromís de la ciutat de Mataró amb l’economia social i col·laborativa i va remarcar la voluntat de repetir una segona edició de la Som Hackathon. 

Professionals que actuen de mentors

Durant el cap de setmana els equips van desenvolupar els projectes amb el suport d’un equip de mentors, format principalment per professors del TecnoCampus, i membres de Som Mobilitat, Oui Share, Som Connexió, Holon i Data to Knowledge. Diumenge, cada equip va presentar en cinc minuts el projecte al jurat, format per representants de Som Mobilitat, de l’Ajuntament de Mataró i del TecnoCampus.

Han participat en aquesta primera edició de la Som Hackathon estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, Escola Pia Granollers, Taller Ginebró, Monlau, Col·legi Pare Manyanet Les Corts, Escola Pia de Sarrià-Calassanç, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona i la Universitat Politècnica de Catalunya, així com estudiants de l’Escola Superior Politècnica i l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus.
La Som Hackathon del TecnoCampus és un projecte desenvolupat conjuntament amb Som Mobilitat i l’Ajuntament de Mataró. També ha comptat amb Som Connexió, Oui Share i Som Energia com a col·laboradors d’aquesta iniciativa nascuda amb la voluntat de generar propostes innovadores en el territori que abordin reptes estratègics en l’àmbit de la mobilitat sostenible.

Les imatges de la Som Hackathon ja estan disponibles a l'àlbum de Flickr.

]]>
<![CDATA[ L’APM de “El matí de Catalunya Ràdio”, programa especial en directe des del TecnoCampus ]]> Mon, 13 Feb 2017 00:00:00 +0100

Una vuitantena de persones han assistit aquest matí a l’auditori del TecnoCampus per escoltar en directe l’APM, una secció d’humor del programa “El matí de Catalunya Ràdio”. L’equip de l’APM s’ha desplaçat fins al TecnoCampus per emetre un programa especial amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, que se celebra avui dilluns 13 de febrer.

Des d’imitar a coneguts polítics fins a repassar els moments més destacats de la història de la ràdio, el programa d’avui s'ha caracteritzat per l'humor i per les ganes de passar-ho bé. També s’ha sortejat a través de Twitter una entrada per anar al concert de Txarango al Poble Espanyol de Barcelona. Alguns estudiants del TecnoCampus han participat al llarg de l’emissió, contestant algunes preguntes o superant alguns reptes que han plantejat els conductors del programa. La periodista Mònica Terribas, que dirigeix l’equip de “El matí de Catalunya Ràdio” ha estat l’encarregada d’acomiadar l'APM d'avui des del TecnoCampus.

Si no has pogut assistir-hi o vols tornar a escoltar el programa, clica aquí

]]>