Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ S’estrena una nou cicle del Cinefòrum al TecnoCampus, amb la projecció de disset pel·lícules ]]> Fri, 19 Oct 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acull una nova edició del cicle del Cinefòrum, que comença aquest mes d’octubre amb la projecció de les pel·lícules Trinta lumes (Diana Toucedo, 2017) i Steve Jobs (Danny Boyle, 2015). Les sessions tindran lloc a l’Auditori del TecnoCampus el proper dimecres 24 d’octubre a les 12 hores i les 17 hores, respectivament. La programació d’aquest curs consta d’un total de disset pel·lícules, la majoria de les quals es projectaran a l'Auditori.

Es tracta d’una activitat oberta i gratuïta per a tota la comunitat universitària impulsada des del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior Politècnica. En aquest sentit, la majoria de les pel·lícules que es projectaran estan vinculades al contingut d’assignatures d’aquest grau i els estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals interessats a assistir-hi poden convalidar un crèdit. Cada sessió del cicle compta amb una presentació prèvia i un debat posterior a la projecció. 

Consulta la programació del cicle del Cinefòrum d’aquest curs:
24 d'octubre

 • Trinta lumes (Diana Toucedo, 2017), a les 12 hores. Amb la presència de l'autora.
 • Steve Jobs (Danny Boyle, 2015), a les 17 hores

20 de novembre

 • La doctrina del shock (Michael Winterbottom & Mat Whitecross, 2009), a les 10 i a les 15 hores
 • Ainhoa, yo no soy esa (Carolina Astudillo, 2018), pendent de confirmació. Amb la presència de l’autora.

3 de desembre

 • The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz (Brian Knappenberger, 2014), a les 10 hores

4 de desembre

 • The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz (Brian Knappenberger, 2014), a les 16 hores

28 de gener

 • Spotlight (Thomas McCarthy, 2015), a les 12 hores
 • Citizen Four (Laura Poitras, 2014), a les 15 hores

25 de febrer

 • Tríptico elemental de España (José Val del Omar, 1955-61), a les 12 hores
 • Al final de la escapada (Jean-Luc Godard, 1959), a les 15 hores

6 de març 

 • Interstellar (Christopher Nolan, 2014), a les 12 hores
 • La llegada (Denis Villeneuve, 2016), a les 17 hores

29 d'abril

 • Déjame entrar (Tomas Alfredson, 2008), a les 10 hores
 • El topo (Tomas Alfredson, 2011), a les 17 hores

10 de maig

 • Adaptation (Spike Jonze, 2002), a les 8 hores
 • Balas sobre Broadway (Woody Allen, 1994), a les 17 hores
]]>
<![CDATA[ Un grup d’estudiants alemanys visiten el TecnoCampus per conèixer el model dual universitat-empresa ]]> Thu, 18 Oct 2018 00:00:00 +0200

Un grup de quinze estudiants i professors de l’Ostfalia University of Applied Sciences (Alemanya) van visitar el  TecnoCampus el passat dimarts 16 d'octubre per conèixer el model educatiu dual universitat-empresa. La trobada també va servir per reforçar els vincles entre ambdues entitats en l’àmbit de mobilitat internacional, sobretot vinculada al Grau en Logística i Negocis Marítims.

Durant la jornada, que s'emmarcava dins d'un projecte cultural organitzat per la seva universitat, els estudiants van participar a un taller sobre logística, impartit pel professor i coordinador del Grau en Logística i Negocis Marítims, Jesús E. Martínez. Sota el títol “Logística, la cadena que uneix l’empresa i el client”, l’objectiu de la sessió era comprendre com funciona una cadena de subministraments d’una empresa i entendre la importància d’optimitzar cada un dels elements d’una cadena logística.

Després de la sessió formativa, el grup va visitar l’empresa del parc Bytemaster, on els van rebre el director de Consultoria i Projectes, Salvador Monill, i la responsable de Màrqueting i Comunicació, Valentina Salinas. Bytemaster és una empresa referent en el sector logístic que ofereix solucions de software a més de 300 empreses del sector del transport i la logística.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus, present a Barcelona a la fira de salut Healthio ]]> Thu, 18 Oct 2018 00:00:00 +0200

Del 16 al 18 d'octubre, el TecnoCampus ha participat, amb un estand propi, a la fira Healthio, que se celebra a Fira de Barcelona. L’objectiu és promocionar el seu programa d’acceleració per a start-ups del sector salut Kenko, i posicionar Tecnocampus com un hub de la innovació en el sector salut. També hi participen les empreses de la comunitat TecnoCampus myHEALTH WATCHER i Braingaze.

La fira Healthio és una iniciativa de la Fira de Barcelona, que enguany celebra la segona edició. Serveix d’altaveu per difondre innovacions del sector i reuneix tot l’ecosistema sanitari (pacients/ciutadans, sanitaris i innovadors, start-ups i corporacions). Healthio té l’objectiu de proporcionar més recursos a professionals i usuaris de la salut, oferint-los la possibilitat de conèixer, provar i experimentar les innovacions que s’estant duent a terme en aquest sector.
 

]]>
<![CDATA[ Enamorar els candidats en el procés de selecció, una de les claus de la metodologia ”agile recruiting” ]]> Thu, 18 Oct 2018 00:00:00 +0200

Prop de quaranta representants de departaments de Recursos Humans van assistir ahir al matí al seminari sobre agile recruiting, una de les tendències en reclutament de talent. La formació la va organitzar el Servei de Carreres Professionals del TecnoCampus i hi van assistir-hi empreses de la província de Barcelona que col·laboren amb el TecnoCampus. La sessió va anar a càrrec de Francesc Porta i Imma Uclés, directors associats de la consultoria Grupo Humannova, que van remarcar que les persones i les relacions han d’estar per sobre els processos: “No només has de reclutar els millors candidats, sinó fidelitzar-los abans que s’incorporin a l’empresa”.

Uclés va introduir el concepte d’inbound recruiting com una manera d’atraure i contactar amb els candidats més adequats per a la companyia. Es tracta d’una tècnica que permet rebre candidats qualificats de manera contínua, independentment de si hi ha ofertes o no en aquell moment. En aquest sentit, Uclés va apuntar que les xarxes socials poden ser “un gran aliat per millorar les experiències dels candidats durant tot el procés”.

Pel que fa a la metodologia d’agile recruiting, Francesc Porta va explicar que consisteix a “treballar de manera col·laborativa durant to el procés per implementar millores continues que permetin ser més productius i àgils”. Per aconseguir-ho, és clau disposar d’un equip multidisciplinar, definir unes metes clares, establir una estratègia global i de mètriques, i aprofitar la tecnologia. “Un dels primers passos per implementar una estratègia agile recruiting és aconseguir transformar les descripcions dels llocs de treball en propostes de valor”, va afegir. Francesc va destacar que en un món cap cop més canviant, els departaments de recursos humans tenen la oportunitat de ser els líders d’una transformació cultural: “Es necessiten líders transformadors, una cultura innovadora, processos i estructures d’innovació en xarxa i gestió del talent en xarxa”.

La directora del Departament de Serveis Campus, Luz Fernández, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents, a qui va recordar el compromís del TecnoCampus per apropar els universitaris amb el món empresarial, a través d’iniciatives específiques, com el programa Skills, el Fòrum del Talent o el Servei d’orientació laboral, entre d’altres. Per altra banda, també va mencionar que recentment s’ha incorporat a l’aplicació mòbil per als estudiants, TecnoCampus Estudiants, una nova funcionalitat que els permet accedir directament a la bora d’ofertes de pràctiques i laborals. 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa en un projecte europeu per incrementar l’habitatge de lloguer assequible ]]> Thu, 11 Oct 2018 00:00:00 +0200

El director i professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Josep Maria Raya, participa en nom del TecnoCampus en el projecte “Yes we rent / Lloguem”, presentat avui a l'Ajuntament per incrementar l’habitatge de lloguer assequible. La Unió Europea subvencionarà amb 2,5 milions d’euros el projecte, liderat per l’Ajuntament de Mataró que, amb fórmules experimentals i innovadores basades en l’economia social i cooperativa, busca mobilitzar l’habitatge desocupat per incrementar l’oferta de lloguer a preu assequible. La regidora d’Habitatge, Elizabet Ruiz, va assistir ahir a Brussel·les a l’acte d’anunci dels projectes seleccionats pel programa europeu Urban Innovative Actions –que forma part del fons FEDER–, on es va confirmar que la proposta mataronina serà una de les 22 iniciatives de tot Europa que rebran suport.

L’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, acompanyat d’Elizabet Ruiz, ha explicat avui en roda de premsa (fotografia) les línies generals del projecte, que té una durada de 3 anys. El pressupost global per desenvolupar-lo és de 3,1 milions –la subvenció abasta el 80% del total– , dels quals 625.000 € són aportats pels diferents socis, principalment en quantificació de despeses de personal. L’Ajuntament desenvoluparà el projecte en consorci amb la Fundació Unió de Cooperadors, la Diputació de Barcelona, Salesians Sant Jordi – Fundació Jovent, l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona i el TecnoCampus Mataró-Maresme.

S’estima que en l’últim any el preu dels lloguers s’ha incrementat en un 33% a Mataró, un augment similar al d’altres ciutats de l’àrea metropolitana que, unit a l’escassetat d’oferta, exclou un nombre creixent de persones del dret a l’habitatge. Els esforços en polítiques socials, com la promoció de nous habitatges assequibles o la compra d’habitatge, no són suficients i la possibilitat de generar més oferta de lloguer a curt termini passa per mobilitzar i posar al mercat habitatge desocupat. Es calcula que a la ciutat hi ha 3.381 habitatges desocupats (segons dades estimades del 2016), un 75% propietat de particulars.

El projecte “Lloguem” (“Yes we rent” en anglès) s’emmarca en el Pla Local d’Habitatge 2018-2023 i en la iniciativa Mataró 2022.

]]>
<![CDATA[ Acord amb el Club Balonmano Granollers per becar esportistes d’alt nivell ]]> Wed, 10 Oct 2018 00:00:00 +0200

Fer compatible l’esport d’alta competició amb els estudis universitaris. Aquesta és la filosofia de les beques posades en marxa el curs 2014-15 pel TecnoCampus i sis entitats esportives de la ciutat, i que fins ara han beneficiat 36 estudiants. En virtut del conveni firmat ahir, la possibilitat de becar esportistes es fa extensiu per primer cop a un club de fora de Mataró. Es tracta Club Balonmano Granollers, una de les entitats esportistes professionals més antigues i amb més prestigi al nostre país.

L’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, i el president del Club Balonmano Granollers, Josep Pujadas, han signat l’acord que permetrà que aquest mateix curs s’ofereixen tres beques per a esportistes d’aquest club. S’afegiran a les que ja ofereixen actualment el Centre Natació Mataró, el Centre Atlètic Laietània, el Club Esportiu Iluro Hoquei Club, el Club Joventut Handbol Mataró, el Club Hoquei Mataró i el Club Esportiu Futsal Mataró. En tot els casos, la beca està dotada amb un import de 1.500 euros, dels quals la meitat els aporta el club al qual pertany l’estudiant becat i la resta, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, titular de tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra.

El conveni també incorpora la participació del club en programes de cooperació educativa de pràctiques universitat-empresa, programes i projectes internacionals d’interès mutu, patrocinis i descomptes en formació permanent.
 

]]>
<![CDATA[ Dues participants al Reimagine Textile guanyen un premi a Itàlia ]]> Tue, 09 Oct 2018 00:00:00 +0200

Les participants en el programa d'emprenedoria Reimagine Textile Núria Costa i Ane Castro van guanyar el passat setembre el primer premi "Fashioning Sustainability” a Verona, Itàlia en la categoria “Innovació”. El seu projecte, Zer, va proporcionar a les concursants l'oportunitat de demostrar que la moda pot ser sostenible i un factor clau per a la innovació al mateix temps. Hi van participar 45 estudiants de 23 escoles europees de disseny i moda d'Alemanya, Gran Bretanya, França, Itàlia, Polònia i Espanya.

Dues de les peces més innovadores de cada escola van ser seleccionades per a la ronda final i es van presentar a un jurat internacional a la localització històrica "La Gran Guàrdia" de Verona el 13 de setembre. Es van convidar els experts en disseny de moda, els líders d'opinió i els periodistes a seleccionar el disseny més sostenible de les categories "Innovació", "Tecnologia" i "Disseny".

Els candidats van presentar davant del jurat les seves creacions, en una autèntica passarel·la amb models professionals. Després de l'esdeveniment, les concursants van poder entrar en contacte amb representants internacionals de la indústria de la confecció. 

]]>
<![CDATA[ La professora Esther Cabrera participa a Budapest en una trobada internacional d'infermeria ]]> Mon, 08 Oct 2018 00:00:00 +0200

La directora de l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, la professora Esther Cabrera, va assistir del 3 al 5 d'octubre a Budapest a la reunió anual del grup internacional UDINE Udine-C Network: Understanding Development Issues in Nurse Educator Careers.

UDINE-C és un grup que promou l'intercanvi intel·lectual entre professionals de la salut interessats en la recerca en infermeria, l'educació i la pràctica de la professió en tots els països membres i en les següents àrees: recerca en infermeria; projectes de desenvolupament d'infermeria; conferències i reunions anuals; i intercanvi d'idees, habilitats i persones.

La professora Cabrera serà la presidenta del grup els propers dos anys.

]]>
<![CDATA[ Cristóbal Colón, a l’acte d’inici de curs: “La Fageda és molt més que una fàbrica de iogurts” ]]> Thu, 04 Oct 2018 00:00:00 +0200

Prop de 300 persones han omplert avui dijous 4 d'octubre l’Auditori del TecnoCampus per assistir a l’acte d’inauguració del curs universitari 2018-2019, en el qual Cristóbal Colón, fundador i president de la cooperativa La Fageda, ha pronunciat la lliçó inaugural. Sota el títol “La Fageda. Què tenen en comú empresa i bogeria?”, Colón ha remarcat que l’èxit de La Fageda és que es tracta d’un projecte compartit que parteix d’una senzilla premissa: “El treball cura i construeix l’individu”.

Colón ha explicat, a partir de la seva història personal, el procés de creació de La Fageda, una fundació que integra persones amb malalties mentals cròniques al món del treball i que actualment és el segon productor de iogurts a Catalunya. “La filosofia de La Fageda és ajudar els altres perquè ajudin ajudant els altres”, ha afirmat Colón. En aquest sentit, ha remarcat que als treballadors de La Fageda el fet de “sentir-se protagonistes d’una marca d’èxit els genera un profund benestar que els permet reconstruir la seva vida”.

El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, ha fet balanç del darrer curs en el discurs de benvinguda i ha remarcat que la innovació, l’emprenedoria i el compromís social són elements cabdals en la missió i visió del TecnoCampus. Com a representant de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus, ha assistit a l’acte Josep Eladi Baños, també membre del Senat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. Ambdós han coincidit a assenyalar que, després d’una etapa de fort creixement en nous graus i postgraus i en nombre d’estudiants, l’objectiu dels propers anys és consolidar el model del TecnoCampus, reforçant els vincles entre ambdues institucions.

Per la seva banda, el president del TecnoCampus i alcalde de Mataró, David Bote, ha remarcat en el discurs de cloenda el compromís social de la ciutat, i ha animat els estudiants a trobar en el TecnoCampus l’estímul necessari per emprendre projectes amb valor social. 

Ja es poden consultar les fotografies i el resum audiovisual de l'acte:

]]>
<![CDATA[ Quan pots venir a recollir la carpeta d’aquest curs? ]]> Wed, 03 Oct 2018 00:00:00 +0200

Si ets estudiant de grau de segon o cursos posteriors, pots venir a buscar la nova carpeta del curs 2018-2019 el dimarts 9 d’octubre i el dijous 11 d’octubre a la zona de descans del primer pis (TCM1), en horari de 10 a 12.30 hores i de 17 a 19.30 hores.

I si no pots agafar-la cap d’aquests dos dies, també pots recollir-la la setmana del 15 al 19 de d’octubre a la recepció de l’edifici TCM6, en horari de 10 a 12.30 hores i de 17 a 19.30 hores.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus inaugura la primera edició del Postgrau en Direcció i Gestió Públiques ]]> Wed, 03 Oct 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus dona el tret de sortida a la primera edició del Postgrau en Direcció i Gestió Públiques, un programa que ofereix l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus juntament amb l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró. El passat dimecres 26 de setembre es va celebrar l’acte inaugural de la postgrau amb una conferència titulada “Innovació en selecció des de l’evidència empírica i noves competències”, a càrrec de Mikel Gorriti, responsable de Recursos Humans i director de Funció Pública del Govern Basc.

L’acte va començar amb la presentació als estudiants de les codirectores del postgrau, Eulàlia Pla, subdirectora general de Recerca i de Formació en Alta Direcció de l'Escola d’Administració Pública de Catalunya; Virginia Valero, coordinadora adjunta de Recursos Humans, Organització i Prevenció de Riscos Laborals de l’Ajuntament de Sabadell; i Montserrat Vilalta, professora del TecnoCampus. El gerent de l’Ajuntament de Mataró, Antoni Merino, va ser l’encarregat de cloure la sessió de benvinguda d'un postgrau pensat per fomentar que les administracions públiques donin resposta a les exigències ciutadanes d’una manera àgil i eficient en un entorn cada cop més complex i canviant, així com potenciar lideratges que contribueixin a fer-ho possible.

En aquest sentit, el Postgrau en Direcció i Gestió Públiques és una nova oferta formativa que adopta un enfocament multidisciplinar per abordar temes vinculats, com per exemple, als models de gestió pública i governança, les polítiques públiques o el desenvolupament d’habilitats directives des del punt de vista ètic. Per això, durant el curs es treballaran diferents metodologies d’aprenentatge, des de la conceptualització teòrica fins a l’anàlisi de casos pràctics, i es duran a terme diferents tallers per treballar la gestió del lideratge públic des de diferents perspectives.
 

]]>
<![CDATA[ Últims dies per presentar candidatura als premis Creatic ]]> Wed, 03 Oct 2018 00:00:00 +0200

La 18a convocatòria dels Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació, esgota el termini per presentar candidatura: acaba el 9 d'octubre!

Amb una llarga trajectòria, aquests guardons es reinventen en la 18a edició gràcies a la implicació de les empreses del parc tecnològic: un total de vuit empreses del parc (a més de BStartup del Banc Sabadell) en seran mecenes. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal, Eignapharma, Minoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria silver); i Sabática (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses han fet possible augmentar la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que, com ells fa uns anys, fan els seu primers passos.

En la convocatòria d’enguany, se simplifica l’estructura i es passa de les dues candidatures de l’any passat a una de sola: premi a les millors idees empresarials o a start-ups ja constituïdes. El primer premi serà de 12.000 euros, el segon de 6.000 i el tercer, de 3.000. Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses.

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 9 d'octubre de 2018. En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores, seleccionarà 10 projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Els premis Creatic, es lliuraran el 15 de novembre de 2018 en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. En aquest cas el guanyador rebrà un ordinador i allotjament a la pre-incubadora del Tecnocampus.

Els Premis Creatic els organitzen el TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.

]]>
<![CDATA[ Rollyhoo, una plataforma per invertir en cinema ]]> Wed, 03 Oct 2018 00:00:00 +0200

Rollyhoo, empresa ubicada a la incubadora del Parc TecnoCampus de Mataró, ha estat notícia a La Vanguardia digital. L’empresa ofereix l’oportunitat d’invertir des de 100€ en projectes audiovisuals, permet viure experiències amb els projectes en els quals s’inverteix o inclús fer màrqueting d’afiliats dels projectes i tenir ingressos des del primer mes.

Aquesta iniciativa està liderada per Tony Higueruelo, juntament amb Cristina Palomino i Jon Higueruelo, els quals ofereixen un finançament alternatiu per a projectes audiovisuals.


Més informació.
 

]]>
<![CDATA[ Vols participar al congrés Recuwaste que se celebrarà al TecnoCampus? T’oferim l’entrada gratuïta! ]]> Wed, 03 Oct 2018 00:00:00 +0200

El congrés Recuwaste 2018 se celebrarà a Mataró els propers 8 i 9 d'octubre i comptarà amb prop de 30 ponents i 70 entitats participants, sota el lema "Transformant la proximitat per canviar la globalitat".

Com a treballador del TecnoCampus:

1. Assistir-hi gratuïtament: Només has d’enviar un correu a cbrossa@cresidusmaresme.com identificant-te com a empresa del parc i rebràs un codi especial per registrar-te a Recuwaste de forma gratuïta.

2. Participar al “Call for papers” per donar a conèixer les iniciatives i propostes públiques o privades més innovadores de l'àmbit de la prevenció i gestió de residus.

Així, les millors propostes es mostraran a la zona d'exposició de pòsters de Recuwaste i, d'entre tots els participants, el Comitè de Programa escollirà tres propostes que podran exposar la seva iniciativa en una presentació de 10 minuts a l'Innovation Corner durant el Congrés. A més, totes les propostes presentades optaran al Premi Alfons Maíllo, que atorga un premi en metàl·lic de 1000 €. Les propostes es poden enviar per correu electrònic a cbrossa@cresidusmaresme.com fins el 30 de setembre.

Si hi estàs interessat en assistir-hi, envia un correu electrònic i rebràs la invitació gratuïta.

A més, si ets professor i vols assistir al congrés amb els teus estudiants, pots sol·licitar també entrades gratuïtes per a ells. Per als estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals, l’organització del congrés proposa activitats formatives al voltant de documentals que es presentaran sobre la temàtica dels residus.

Aquesta és la programació dels documentals:

8 d’octubre:

Inauguració i projecció del documental Straws (32 min) del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA).

17:45h Projecció del documental Reuse, because you can’t recycle the planet (54’) del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA).

18:45h – 19:45h Projecció del documental Molta merda! (54’) del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.

9 d’octubre:

9:00h – 9:30h Projecció del documental At the other side of Technology (30’) del Consorci per al Tracatament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. 

Inscriu-t’hi!

]]>
<![CDATA[ L’auge del turisme, una gran oportunitat per exportar a Cuba ]]> Mon, 01 Oct 2018 00:00:00 +0200

Una vintena de persones van assistir el passat dijous 27 de setembre a la sessió “Oportunitats de negoci a Cuba”, dirigida a empreses interessades a conèixer les particularitats del mercat de Cuba i amb potencial exportador. La sessió va anar a càrrec d’Elisabet Coll-Vinent, responsable del Pla Cuba i directora del Departament Internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona, qui va remarcar que actualment Cuba viu un moment de canvi on el turisme s’ha convertit en la segona font d’ingressos del país, fet que ofereix una gran oportunitat a les empreses per entrar al mercat.

Aquest nou escenari comercial i econòmic ofereix diferents oportunitats de negoci a una illa amb un mercat per desenvolupar i amb alt potencial. No obstant, Coll-Vinent va apuntar que convé observar el mercat cubà amb una mirada àmplia i assegurar-se una solvència financera abans d’entrar al mercat, ja que la mitjana de temps pel que fa al pagament és de 365 dies. En aquest sentit, la directora del Departament Internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona també va afirmar que obrir mercat a Cuba té certa complexitat: “Les empreses que no han exportat mai a cap país, potser és millor deixar Cuba per a una segona fase”. Després de la ponència, Xavier Magrané, gerent de Lans Sea Marina Sports, va compartir amb els assistents l’experiència personal del procés d’internacionalització de l'empresa a Cuba. Segons Magrané, una fira sectorial és una molt bona oportunitat per conèixer els diferents agents: “En la majoria dels casos és el client final qui pressiona a la importadora perquè inclogui el teu producte a la llista de proveïdors, i a aquest client només hi tindràs accés a través de les fires”.

La sessió s’emmarcava dins de la International Bussines Network, punt de trobada per compartir coneixements i experiències al voltant de la internacionalització empresarial i generar col·laboracions i sinergies. La benvinguda va anar a càrrec d’Emma Feriche, directora de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria del parc, qui va remarcar l’aposta del TecnoCampus per la internacionalització amb programes com el Go Global, que enguany comença la segona edició.

   

]]>
<![CDATA[ L’empresa del parc Minoryx tanca una ronda d'inversió de 21,3 milions ]]> Fri, 28 Sep 2018 00:00:00 +0200

La biotecnològica amb seu al TecnoCampus Minoryx Therapeutics, especialitzada en el desenvolupament de nous medicaments per a malalties rares o minoritàries, ha tancat una ronda de finançament de sèrie B de 21,3 milions d’euros, la més important del sector biotecnològic a Espanya de moment en aquest 2018.

El fons belga Fund+ ha liderat l’operació destinada a aquesta companyia especialitzada en el desenvolupament de nous medicaments per a malalties rares o minoritàries. Les societats també belgues SRIW, SFPI-FPIM i Sambrinvest han participat, així mateix, en la injecció de capital juntament amb Ysios Capital, Kurma Partners, Roche Venture Fund, Idinvest Partners, Chiesi Ventures, Caixa Capital Risc i HealthEquity, que ja formaven part del capital de la firma amb seu a Mataró (Maresme).

"Aquest finançament ens permetrà demostrar el potencial de MIN-102 per a noves indicacions, que inclouen malalties neuroinflamatòries com la X-ALD cerebral (cALD) i múltiples malalties neurodegeneratives", explica Marc Martinell, cofundador i conseller delegat de Minoryx.

Desenvolupament d’assajos clínics
MIN-102 és un fàrmac que actualment està en un assaig clínic de fase 2/3 per al tractament de l’adrenomieloneuropatia (AMN). L’AMN es caracteritza per una neurodegeneració progressiva que afecta la funció motriu a partir dels 20 anys i és la forma més freqüent d’adrenoleucodistrofia lligada al cromosoma X (X-ALD), malaltia que afecta 1 de cada 17.000 naixements a tot el món. L’assaig clínic està reclutant, a Europa i els EUA, pacients homes adults afectats per AMN i s’esperen resultats per a finals del 2020. MIN-102 és a nivell internacional el fàrmac més avançat en desenvolupament clínic de l'AMN i si els resultats de l'estudi actual són positius, es podria aconseguir l'autorització per a la comercialització.

Per altra banda, Minoryx està en la fase preparatòria d’estudis clínics addicionals amb MIN-102, entre els quals, un és amb pacients que presenten l’X-ALD cerebral (cALD). La cALD generalment afecta els nens d’entre 2 i 10 anys i degut a una inflamació greu al cervell pot provocar-los la mort al cap de 2-4 anys de l’inici dels símptomes. Avui dia l’únic tractament possible per a la cALD és el trasplantament de cèl·lules mare hematopoètiques, un procediment molt agressiu que pot conduir a complicacions greus i que només funciona si es realitza en les etapes inicials de la malaltia. 

Després d’aquesta nova injecció de capital s’uniran al consell d’administració Philippe Monteyne i Gery Lefebvre, en representació de Fund+ i SRIW, respectivament. Fund+ és un fons belga creat per a inversions de capital a llarg termini en empreses innovadores de les ciències de la vida. SRIW és una societat d’inversió belga que aposta per companyies innovadores que generin valor i ocupació.
 

]]>
<![CDATA[ Consulta la Guia de l'Estudiant del curs 2018-2019 ]]> Thu, 27 Sep 2018 00:00:00 +0200

Tant si comences els estudis universitaris al TecnoCampus com si ja ets estudiant, et recomanem que llegeixis la Guia de l'Estudiant 2018-2019, on trobaràs tota la informació sobre el calendari acadèmic, els serveis campus, les instal·lacions o el Punt d'Informació a l'Estudiant (PIE).

Punts principals de la Guia de l’Estudiant per als estudiants del TecnoCampus:

Edificis dels campus
Saps on estan totes les aules? On està l'Auditori?

Calendari acadèmic del curs
Quan comença el període d'exàmens? Quins són els dies festius?

Credencials i accessos al TecnoCampus
Com puc connectar-me al wifi? És cert que tinc accés gratuït a la plataforma Microsoft Office 365 online?

Els teus estudis
On puc consultar els horaris de els classes? A quines beques puc optar?

Serveis de suport a l’estudiant
I si tinc dubtes, a qui pregunto? Com puc aconseguir l'abonament esportiu?

Campus emprenedor
I si tinc una idea de negoci, em podeu ajudar a desenvolupar-la? A quins programes d’emprenedoria puc participar?

Campus Saludable
Com puc col·laborar-hi? Quines activitats organitzen?

Equipaments
Quin abonament hi ha al pàrquing? Quin és l’horari de bar restaurant del TecnoCampus?

Òrgans de representació i participació estudiantil
Hi ha una associació d’estudiants? Com és la vida universitària del TecnoCampus?
 

]]>
<![CDATA[ La professora Ester Mateo, menció "cum laude" i menció Internacional en la defensa de la tesi doctoral ]]> Thu, 27 Sep 2018 00:00:00 +0200

La professora del Grau en Infermeria de l’Escola Superior de Ciències de la Salut Ester Mateo va defensar el passat juliol a la Universitat d'Almeria la seva tesi doctoral, que du per títol Ciencia enfermera: elementos para la fundamentación de un conocimiento propio en ciencias de la salud" ("Nursing science: elements to lay the foundations for nursing-specific knowledge within Health sciences", en la versió anglesa). Ester Mateo va realitzar una estada a l'Institut Politècnic de Bragança, a Portugal, que li ha permès obtenir la menció Internacional. A més, ha obtingut la màxima calificació cum laude en la defensa de la tesi doctoral.

La tesi doctoral tracta sobre el procés social de construcció de la ciència infermera des de la perspectiva dels investigadors en ciències de la salut. La tesi apunta que “la ciència infermera es considera una ciència relativament jove si la comparem amb altres ciències, en gran mesura degut a a la pròpia trajectòria acadèmica, que fins fa poc no permetia accedir a cursar un doctorat. Per continuar construint la ciència infermera, és necessari crear un espai dins de l'ecosistema general de les ciències. Al llarg d’aquest procés, la infermeria es troba tant amb obstacles històrics, socials i interns com amb facilitadors, com per exemple la posició privilegiada amb el pacient. "Els professionals d’infermeria tenim la responsabilitat de continuar conformant la ciència infermera, en tots els àmbits de treball i, d’aquesta manera, trobar el nostre espai dins del ecosistema de totes les ciències”, conclou Ester Mateo.

La producció científica derivada de la tesi doctoral ha estat una publicació a la revista científica Journal of clinical nursing, que porta per títol “Fundamental care and knowledge interests: Implications for nursing science”. També ha publicat a la revista Index Enfermería un article titulat “Conocimiento e interés: implicaciones metodológicas para la ciencia enfermera”.

]]>
<![CDATA[ Nova exposició bibliogràfica a la Biblioteca-CRAI amb motiu del Dia Mundial del Turisme ]]> Tue, 25 Sep 2018 00:00:00 +0200

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus inaugura una petita mostra bibliogràfica en commemoració al Dia Mundial del Turisme, que se celebra el proper dijous 27 de setembre, i que enguany se centra en el turisme i la transformació digital.

L’objectiu és posar de manifest les oportunitats per al desenvolupament sostenible que representen per al turisme els avenços tecnològics, com la intel·ligència de dades, la intel·ligència artificial i les plataformes digitals. Des del 1980, el Dia Mundial del Turisme se celebra cada 27 de setembre coincidint amb l’aprovació dels Estatuts de l’Organització Mundial del Turisme, un fet important en el turisme mundial.

Com a complement de l’exposició, la Biblioteca-CRAI ha realitzat una guia de lectura amb una selecció bibliogràfica sobre diverses facetes de la temàtica: aspectes ètics i morals, aspectes socials, turisme cultural, màrqueting, medi ambient i planificació. Tots els documents de la guia de lectura es localitzen al TecnoCampus i es poden demanar a través del servei de préstec.
 

]]>
<![CDATA[ Tret de sortida a la campanya de promoció 2018-2019 per donar a conèixer l’oferta acadèmica ]]> Tue, 25 Sep 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus engega aquestes setmanes la campanya de promoció d’estudis de grau i de captació de futurs nous estudiants per al curs vinent. L’objectiu és donar a conèixer el model universitari del TecnoCampus, les tretze titulacions de grau i les quatre dobles titulacions en els àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut.

En aquesta línia, el TecnoCampus llança un any més el programa de Tallers Linnk, un conjunt de sessions formatives per apropar la universitat als estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius. S’ofereixen més de quaranta tallers sobre tecnologia, audiovisual, salut, empresa i emprenedoria. Els tallers, que són gratuïts però amb número màxim de sessions, han començat aquest mes d’octubre i finalitzaran al maig del 2019. El període de sol·licitud del nou programa ja està obert i els centres educatius poden fer la inscripció de manera online. Els tallers permeten als futurs universitaris tenir un primer contacte amb continguts relacionats amb diversos graus que s’imparteixen a les tres escoles universitàries del TecnoCampus. 

Per altra banda, també està previst que durant el curs se celebrin diverses activitats obertes a estudiants de secundària, batxillerat i cicles, entre les quals destaquen la Som Hackathon, la Lliga de Debat de secundària o la Install Party. Durant el curs passat, més de 3.400 estudiants de fins a 56 centres educatius del territori van assistir als gairebé 140 tallers que es van portar a terme al TecnoCampus.

Fires d’orientació universitària
L’equip de promoció del TecnoCampus participarà durant el curs 2018-2019 a fires i jornades d’orientació universitària per presentar l’oferta acadèmica i captar possibles futurs nous estudiants. La Fira d’Ensenyaments Superiors a Menorca serà la primera, que se celebrarà el proper 19 i 20 d’octubre a Ciutadella. La Fapel University Day, a Barcelona; la fira Unitour, a Andorra; i l’Espai de l’Estudiant, a Valls són algunes de les altres principals fires on el TecnoCampus hi tindrà un estand informatiu per presentar els estudis de grau.

El punt culminant de la campanya promocional serà la Jornada de Portes Obertes per a futurs estudiants, que tindrà lloc el 13 d’abril, i en què s’espera la visita de prop de 3.000 persones.
 

]]>
<![CDATA[ Entrevista al nou director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, a Mataró Televisió ]]> Tue, 25 Sep 2018 00:00:00 +0200

El nou director general del TecnoCampus, Josep Lluis Checa, va ser entrevistat ahir a Mataró Televisió, en la primera entrevista des que va ser nomenat pel Patonat el passat mes de juliol. Checa va ressaltar les dades positives de l'inici de curs, amb una previsió, ja que la matrícula encara és oberta pel que fa als postgraus, d'uns 3,500 estudiants. Va ressaltar, així mateix, que aquesta xifra es mantindrà estable els propers anys, ja que en l'àrea universitària s'ha entrat en una fase de consolidació del projecte després dels forts creixements els darrers cinc cursos. El nou director general va apuntar al creixement en l'àrea d'empresa i emprenedoria, oferint nous espais per a l'allotjament d'empreses en altres punts de la ciutat o de la comarca, per tant fora dels edificis del Rengle, en el marc del pla estratègic TecnoCampus 2022.

Podeu veure l'entrevista aquí.

]]>
<![CDATA[ Debat sobre els títols de màster, amb la participació de la professora Montserrat Vilalta ]]> Tue, 25 Sep 2018 00:00:00 +0200

La professora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus Montserrat Vilalta ha participat en el programa Ona Maresme en una taula de debat sobre les recents polèmiques generades al voltant de la Universidad Rey Juan Carlos i les titulacions de màster. En el programa hi ha participat també l'estudiant del Grau en Mitjans Audiovisuals Sergi Berlanga. Vilalta ha ressaltat que les universitats disposen de tota mena de programes universitaris que permeten detectar els plagis, i ha ressaltat que "no es pot generalitzar perquè aquest cas està circumscrit a una universitat concreta". També ha apuntat que els sistemes de control de l'AQU (Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya) i de les mateixes universitats són molt elevats. L'estudiant Sergi Berlanga ha destacat que la norma en el sistema universitari és que per obtenir qualsevol títol cal fer un gran esforç.

El podeu escoltar aquí

]]>
<![CDATA[ El Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport obté l’acreditació de l’AQU Catalunya ]]> Mon, 24 Sep 2018 00:00:00 +0200

L’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) ha concedit recentment l’acreditació favorable del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, que es va començar a impartir al TecnoCampus el curs 2012-2013.

L’AQU Catalunya és el principal instrument per a la promoció i l’avaluació de la qualitat en el sistema universitari català i l’acreditació té per objectiu comprovar i validar, a partir, entre d'altres ítems, d’una visita externa per part del comitè avaluador de l’AQU Catalunya, que una titulació s’està desenvolupat tal com s’havia planificat. En aquest sentit, totes les titulacions universitàries han de sotmetre’s a aquest procés d’acreditació abans dels sis anys d’obtenir la verificació inicial.

La coordinadora del Grau en CAFE, Noemí Serra, afirma que rebre el certificat d’acreditació és la comprovació que la titulació “s’està desenvolupant seguint uns índexs de qualitat elevats i d’acord amb la planificació inicial”. Per altra banda, Serra destaca la implicació de l’equip docent i el suport rebut per part de la direcció, la secretaria de centre, els estudiants, les empreses col·laboradores i de la Universitat Pompeu Fabra, que s’ha implicat al llarg del procés i que va assistir el dia que l'Escola va rebre el comitè avaluador extern.


 

]]>
<![CDATA[ Les classes del curs 2018-2019 comencen amb uns 3.500 estudiants de grau i postgrau ]]> Mon, 24 Sep 2018 00:00:00 +0200

El curs 2018-2019 es va iniciar aquest dilluns 24 de setembre amb l’inici de les classes per als estudiants  de graus i postgraus. Avui tornen a les aules tots els estudiants de l’Escola Superior Politècnica, l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i l’Escola Superior de Ciències de la Salut, tots ells adscrits a la Universitat Pompeu Fabra. Tot i que el període de matrícula encara és obert, especialment pel que fa als postgraus i els màsters, es calcula que la xifra d’estudiants superarà els 3.500 estudiants, una xifra similar a la del curs passat després dels forts creixements dels darrers anys.

Durant la setmana passada es van fer les sessions de benvinguda als prop de 900 estudiants de nou accés, que cursaran estudis de primer. Avui s’inicia la docència per a aquests nous estudiants i per als de cursos superiors, que cursen algun dels setze graus o dobles graus que s’imparteixen a les tres escoles universitàries del TecnoCampus.

Com és habitual en les universitats catalanes, el TecnoCampus organitza cada any l’acte oficial d’inauguració dels curs acadèmic, que aquest any tindrà com a convidat per pronunciar la lliçó inaugural el president i fundador de La Fageda, Cristóbal Colón. Es tracta d’un acte al qual es pot assistir fent la inscripció prèvia en aquest enllaç.

Coincidint amb l’inici de curs i d’acord amb l’estratègia d’internacionalització del TecnoCampus, divendres passat es va donar la benvinguda als estudiants internacionals que faran una estada acadèmica a Mataró. Durant el primer trimestre, seran 63 els estudiants estrangers que cursaran part dels seus estudis al TecnoCampus, en el marc dels programes d’intercanvi amb universitats d’arreu del món.

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez participa en un congrés internacional a Polònia ]]> Mon, 24 Sep 2018 00:00:00 +0200

Marcos Faúndez, professor del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de l’Escola Superior Politècnica, va viatjar fins a Polònia el 20 i 21 de setembre per participar al congrés RRNR 2018, la “10th International Conference on Non-Integer Order Calculus and Its Application”.

El congrés va tenir lloc a la Universitat de Tecnologia de Bialystok i la contribució del professor Faúndez es va centrar en l’article “Fractional analysis methods for feature extraction in online handwritten signals”, un treball on es milloren els resultats obtinguts amb els mètodes clàssics basats en primera i segona derivada gràcies a l'ús de derivades amb ordres no sencers.

]]>
<![CDATA[ El congrés sobre gestió de residus Recuwaste se celebrarà el 8 i 9 d'octubre al TecnoCampus ]]> Fri, 21 Sep 2018 00:00:00 +0200

El Tecnocampus de Mataró acollirà el 8 i 9 d'octubre una nova edició del congrés de referència en l'àmbit de la gestió dels recursos Recuwaste, sota l'eslògan "Transformant la proximitat per canviar la globalitat" El congrés comptarà amb prop de 30 ponents i 70 entitats participants, sota el lema "Transformant la proximitat per canviar la globalitat". 

El congrés s'ha convertit en un referent del seu sector a nivell estatal i internacional i aquest any segueix especialment l'evolució que s'està produint globalment en l'àmbit de la gestió dels recursos sota el nou paradigma de l'economia circular i l'exigència en la millora contínua dels ens locals en la gestió dels serveis públics.

El programa comptarà amb quatre eixos temàtics. "L'economia dels recursos", amb conferències, taules rodones i projeccions de documentals del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, abordarà grans qüestions com els recursos, els residus i els mercats. A l'eix de "Municipis i gestió de residus" s'aprofundirà en tres tallers en els residus emergents, les campanyes de comunicació i sensibilització efectives i en els residus tèxtils. Un tercer eix, "Ciutats del món", s'aproximarà a casos d'èxit en la gestió de recursos com els de Vancouver, Capannori o Roubaix. A més, durant els dies de congrés s'establirà un "Innovation Corner" per tractar noves iniciatives i projectes per millorar la gestió de recursos i es podrà visitar una exposició de maquinària innovadora de serveis públics urbans. En el marc del Recuwaste 2018 també es farà la presentació oficial del Parc Maresme Circular, un espai dedicat a l'economia circular situat a Mataró amb uns 18.000m2 de superfície.

 

Call for papers amb premi en metàl·lic

Aquest any, Recuwaste llança de nou el seu Call for papers per donar a conèixer les iniciatives i propostes públiques o privades més innovadores de l'àmbit de la prevenció i gestió de residus. Així, Les millors propostes es mostraran a la zona d'exposició de pòsters de Recuwaste i, d'entre tots els participants, el Comitè de Programa escollirà tres propostes que podran exposar la seva iniciativa en una presentació de 10 minuts a l'Innovation Corner durant el Congrés. A més, totes les propostes presentades optaran al Premi Alfons Maíllo, que atorga un premi en metàl·lic de 1000 €. El guanyador serà triat a través de la votació de tots els assistents al congrés. Les propostes es poden enviar fins el 3 de setembre a través del web oficial.

 

De Recuwatt a Recuwaste

Una de les novetats d'enguany és el canvi de nom del congrés, que passa a anomenar-se Recuwaste en comptes de Recuwatt. Amb aquest canvi de denominació, aquesta cita s'obre de bat a bat a l'economia dels recursos i també de manera central al món local i la innovació, amb un enfocament eminentment internacional perquè els assistents puguin conèixer de primera mà experiències destacables de tot el món, compartir coneixements, fer aprenentatges i confirmar una vegada més Mataró com a punt de referència ineludible en el món de la gestió dels residus municipals. El congrés Recuwaste l'organitzen el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l'Agència de Residus de Catalunya i la Diputació de Barcelona. El programa complet d'Recuwaste 2018 es pot consultar al web www.recuwaste .com. L'actualitat i novetats del congrés també es poden seguir a través de les xarxes socials (A twitter: @Recuwaste, a Linkedin: www.linkedin.com/company/recuwatt-congress)

]]>
<![CDATA[ Uns seixanta estudiants internacionals inicien aquest trimestre una estada al TecnoCampus ]]> Fri, 21 Sep 2018 00:00:00 +0200

Un total de 63 estudiants estrangers comencen aquesta setmana en els centres universitaris del TecnoCampus, en el marc dels programes d’intercanvi amb universitats d’arreu del món. Avui s’ha celebrat la sessió de benvinguda per explicar-los el funcionament del campus, visitar les instal·lacions i conèixer els serveis de què disposen.

La directora de Serveis Campus, Luz Fernández, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda institucional als estudiants internacionals, que també han tingut l’ocasió de conèixer els coordinadors acadèmics de cada escola, els diferents serveis de suport a l'estudiant i les activitats que s'organitzen per fomentar la vida universitària. Aquest trimestre el TecnoCampus acull joves d’Alemanya, Bèlgica, Finlàndia, Holanda, Itàlia, Lituània, Polònia, Portugal, Regne Unit, Turquia, Argentina, Colòmbia, Corea del Sud, Taiwan i Brasil.

En els últims anys s’ha fet un gran esforç per internacionalitzar els estudis i promoure la mobilitat entre els estudiants del TecnoCampus. Per aquest motiu, actualment s’han establert 121 convenis amb universitats d’arreu del món. Per aquest motiu, des del curs passat també es va impulsar el Buddy Program, una iniciativa perquè estudiants locals acompanyin i donin suport als estudiants internacionals durant la seva estada.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Josep maria Raya col·labora amb Ràdio betevé i 8tv per parlar sobre els problemes d’habitatge ]]> Thu, 20 Sep 2018 00:00:00 +0200

Josep Maria Raya, professor i director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, va participar el passat dimarts 18 de setembre com a convidat al programa El Matí de Barcelona de Ràdio betevé per parlar sobre les causes econòmiques de l’infrahabitatge. Es tracta d’un concepte que fa referència a les cases o habitacles que no té les condicions mínimes d'habitabilitat però que s'utilitza com a habitatge.

Raya va afirmar que en els darrers anys molts dels lloguers s'han destinat a la inversió, sobretot pel turisme i per l’alta rendibilitat, però que es tracta d’un fenomen que s’està frenant en els darrers mesos: “S’està frenant perquè el turisme està baixant, però també perquè el preu del lloguer ha arribat al límit de la renda de la gent”.

Es pot escoltar la intervenció sencera del professor Raya al programa El matí de Barcelona a partir d’1 hora 43 minuts:

Per altra banda, també va col·laborar el dimecres 19 de setembre al programa La Nit a 8tv de 8tv per parlar sobre la proposta del govern espanyol de multar als propietaris com a mesura per fomentar que hi hagi més pisos al mercat de lloguer. En aquest sentit, el professor Raya apunta que un dels elements fonamentals és augmentar l’oferta pública de lloguer, és a dir, d’habitatge social: “Al final el problema del lloguer és un problema d’oferta. Si mires a qualsevol lloc europeu, el 20% és habitatge social, i aquí en tenim només un 2%”. Es pot escoltar la intervenció a partir d'1 hora i 27 minuts:

]]>
<![CDATA[ "Oportunitats de negoci a Cuba". Sessió el 27 de setembre al TecnoCampus ]]> Thu, 20 Sep 2018 00:00:00 +0200
 
 

 

Oportunitats de negoci a Cuba

Cuba torna a ser “La perla del Carib", i se situa en el punt de mira dels inversors. Els canvis econòmics que, de mica en mica però de forma inexorable, es van produint a l'illa, estan duent les empreses de tot el món a explorar les seves possibilitats, tant d'inversió com d'exportació. Encara que l'oportunitat de negoci per excel·lència es troba en el sector turístic, també hi ha molt bones perspectives per als sectors agroalimentari, de tecnologia per a l'alimentació, maquinària, béns d'equip i materials per la construcció, entre altres.

Aquesta jornada s’emmarca en la International Business Network del programa Go Global de TecnoCampus i s’adreça a empreses exportadores del territori o amb potencial exportador interessades a conèixer les particularitats del mercat de Cuba i les eines per abordar-lo.

 

 

 Programa:

12:00 h

   Benvinguda a càrrec de TecnoCampus.

   

12:10 h

   “Oportunitats de negoci a Cuba”. Ponència a càrrec d’Elisabet Coll-Vinent , responsable del Pla Cuba i directora del Departament Internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona.

13:00 h

13:30 h

   Cas èxit empresarial, a càrrec de Xavier Magrané, gerent de l’empresa Lans Sea Marina Sports.

   Cloenda a càrrec de la Cambra de Comerç de Barcelona.

 

27 de setembre, a les 12 h
Sala Burriac (edifici TCM2, Av. d’Ernest Lluch, 32, Mataró).

 

 

 
 

Inscripcions

 
 
 
 
 
 
 

 

Amb la col·laboració de:
            

 

Amb el suport de:

 
 

 

 

Facebook

Twitter

LinkedIn

Instagram

 
 
 
]]>
<![CDATA[ La professora Esther Cabrera publica un article a la revista "Journal of Occupational and Environmental Medicine" ]]> Thu, 20 Sep 2018 00:00:00 +0200

Esther Cabrera, professora i directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, és coautora d’un article publicat recentment a la revista científica americana Journal of Occupational and Environmental Medicine. Amb el títol “Costs and Burden Associated With Loss of Labor Productivity in Informal Caregivers of People With Dementia”, l’article és fruit d’un estudi europeu, en el qual ha participat Espanya, que avalua els costos indirectes que es deriven del tenir cura de persones amb demència. 

L’estudi conclou que l’estimació dels costos mitjans indirectes dels espais on resideixen els pacients, domicilis i institucions, segons la pèrdua de la productivitat laboral dels cuidadors informals és de 378,1 euros al mes. En l’àmbit domiciliari, gran part dels costos en l’atenció de les persones amb demència provenen de l’atenció prestada per part dels cuidadors informals i la pèrdua de productivitat laboral. Pel que fa la qualitat de vida dels cuidadors, aquesta es veu afectada per la sobrecàrrega de feina causada per l’absentisme laboral per fer front a l’atenció dels seus familiars amb demència.

Es pot consultar l’article complet aquí.
 

]]>
<![CDATA[ Prop de 900 nous estudiants de grau participen a les sessions de benvinguda ]]> Wed, 19 Sep 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus organitza aquesta setmana les sessions de benvinguda als nous estudiants de grau. La primera sessió va tenir lloc dilluns per als estudiants de l’Escola Superior Politècnica, dimarts es va fer la sessió per als estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut i dimecres va ser el torn dels estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. 

Durant aquests tres dies un total de 884 estudiants visiten el TecnoCampus per conèixer els professors i companys de classe en unes jornades on els coordinadors també presenten el pla d’estudis de cadascun dels grau. També es donen a conèixer els diferents serveis que s’ofereixen als estudiants durant la seva etapa universitària i es duen a terme visites guiades, conduïdes per estudiants d’altres cursos, perquè coneguin les instal·lacions i l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria abans de començar les classes el proper dilluns 24 de setembre. Martí Mir, matriculat al Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i que ha assistit a la jornada d’avui, explica que comença el curs amb il·lusió ja que ha escollit aquest grau per vocació: “L’esport és una de les coses que més m’agrada a la vida i de fet, sempre he fet extraescolars relacionades amb la gimnàstica”. Aquest també és el cas de Nyominding Barrow, que aquest curs inicia els estudis d’Infermeria: “Espero viure els millors anys de la meva vida i sortir ben preparada per exercir la professió i poder seguir estudiant”.

A més, amb l’objectiu de fomentar la vida universitària, el TecnoCampus ha engegat un sorteig a Instagram on els estudiants de primer curs poden guanyar un lot de marxandatge si comparteixen una imatge del seu primer dia a la universitat abans del proper dimecres 26 de setembre.

]]>
<![CDATA[ Conveni de cooperació amb el Col·legi Oficial de Treball Social ]]> Mon, 17 Sep 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya han signat un conveni de col·laboració entre ambdues institucions per afavorir la realització de projectes conjunts. Els treballadors socials son un col·lectiu de professionals sensibles a problemes de la nostra societat com l’envelliment, la dependència o les malalties cròniques, tots ells molts propers a l'Escola Superior de Ciències de la Salut. Aquest conveni ha de permetre als professionals del treball social establir col·laboracions docents i de recerca amb professionals de l'escola.

]]>
<![CDATA[ Jornades de benvinguda per a nous estudiants de grau ]]> Thu, 13 Sep 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus donarà la benvinguda els dies 17,18 i 19 de setembre als prop de 900 estudiants que comencen aquest curs estudis de grau. Ho farà en sessions organitzades per les tres escoles universitàries on s'imparteixen els estudis de grau. Per assistir-hi no cal fer inscripció prèvia. A banda de presentar els plans d'estudi de cada grau, els nous estudiants podran conèixer els serveis i les instal·lacions del campus.

Consulta els horaris per centre.

]]>
<![CDATA[ L'emprenedor Cristóbal Colón, fundador de la Fageda, obrirà el curs acadèmic ]]> Thu, 13 Sep 2018 00:00:00 +0200

El president i fundador de la cooperativa La Fageda, Cristóbal Colón, serà l'encarregat el proper 4 d'octubre a les 12h de pronunciar la lliçó inaugural del curs 2018-2019 al TecnoCampus. La Fageda és un projecte creat fa 36 anys, pioner a Europa en la integració de persones amb malalties mentals cròniques al món del treball. El seu èxit l'ha convertir  en un cas d'èxit estudiat en universitats d’arreu del món i que a inspirat nombrosos  empresaris. La lliçó inaugural girarà al voltant d'aquest projecte social i empresarial, amb una reflexió global sobre què tenen en comú l’emprenedoria i la bogeria.

Durant l'acte, presidit per l'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, es farà la presentació de la memòria del curs anterior i els reptes i objectius que planteja el nou curs acadèmic.

L'acte d'inici de curs tindrà lloc a l'Auditori del TecnoCampus, situat a l'edifici TCM2 (av. d'Ernst Lluch, 32). Per assistir-hi, cal formalitzar la inscripció.

]]>
<![CDATA[ Creen una app que recomana què menjar en funció de la teva salut ]]> Thu, 13 Sep 2018 00:00:00 +0200

MyHealth Watcher és una nova aplicació que interpreta les etiquetes dels productes alimentaris, i d’acord amb els seus ingredients i a la informació nutricional, fa recomanacions personalitzades als consumidors.

Aquesta iniciativa, liderada per Joan Gil, ha estat notícia a La Vanguardia digital, pretén educar i fer que l’usuari prengui consciència de la importació d’alimentar-se bé per prevenir problemes de salut. I ajudar als professionals de la salut, oferint-los unes eines perquè els seus pacients els sigui més fàcil saber que mengen i si els hi convé.

Més informació.

]]>
<![CDATA[ Emprenedors que “recusen” les idees ]]> Wed, 12 Sep 2018 00:00:00 +0200

El diari El Mundo dedica un extens reportatge al programa d’impuls al textil Reimagine Textile. s'hi entrevisten    quatre dels setze emprenedors que participen en aquest programa:

 • Aconkagua: dissenya i produeix roba esportiva femenina còmoda i pràctica, introduint-hi l’eco-friendly. A Mataró ha trobat l’empresa Oktex del Punto, d’Argentona, que treballa amb teixits identificats com a ecològics. Entre les dues volen complir amb les tres R: reduir, reutilitzar i reciclar.
 • ZER 3D Design:  introdueix la tecnologia 3D en el camp de la moda, així com també persegueix la personalització. Treballen amb l’ecologia de forma circular a partir del concepte zero waste -moviment per desterrar la brossa per sempre-.
 • Freeform Style: confecciona roba incorporant disseny adaptada a les persones amb mobilitat reduïda .
 • Hygge bags: amb la firma Recycled Bags, dissenya bosses i bolsos amb materials reciclables

Consulta l'article sencer (foto: El Mundo).

]]>
<![CDATA[ Tancament dels serveis de Gestió Acadèmica i PIE el 10 de setembre ]]> Thu, 06 Sep 2018 00:00:00 +0200

Els estudiants que hagin de realitzar alguna consulta o tràmit de a Gestió Acadèmica o al Punt d'Informació a l'Estudiant han de tenir present que romandran tancats el proper 10 de setembre. A partir del dia 13, funcionaran amb normalitat. 

]]>
<![CDATA[ Visita d'una delegació de la Seoul National University of Science and Technology ]]> Thu, 06 Sep 2018 00:00:00 +0200

Una delegació de la Seoul National University of Science & Technology (Seoultech) va visitar el TecnoCampus ahir dimecres 5 de setembre . L’objectiu de la trobada era buscar punts d’interès per a possibles col·laboracions entre aquesta universitat i l’Escola Superior Politècnica  del TecnoCampus.

En aquesta primera trobada, el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa i el president de Seoultech, Jong Ho Kim, van signar un conveni d’intencions per establir futurs acords enfocats a la mobilitat d’estudiants, professorat i staff de les dues institucions i la col·laboració en projectes educatius conjunts.

La delegació coreana va ser rebuda per una representació del TecnoCampus formada pel director general, Josep Lluís Checa; la directora de Serveis Campus, Luz Fernández; el coordinador de mobilitat internacional de l’Escola Superior Politècnica  del TecnoCampus, Marcos Faúndez; i la responsable de l’Oficina de Relacions Internacionals, Sandra Sánchez.

Durant la trobada, també es va posal l'èmfasi en la idea d’establir una col·laboració en projectes de recerca i activitats vinculades a l’àmbit de l’emprenedoria i innovació tecnològica. 

]]>
<![CDATA[ Josep Maria Raya serà el nou director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa ]]> Thu, 26 Jul 2018 00:00:00 +0200

El Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme va aprovar dilluns 23 de juliol que Josep Maria Raya sigui el nou director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on imparteix docència des de l’any 2000. El nomenament el farà efectiu el rector de la Universitat Pompeu Fabra, en tractar-se d’un centre adscrit a aquesta universitat. Raya és doctor en Economia per la Universitat de Barcelona i té l'acreditació de catedràtic de l'AQU. És un expert en la recerca en l`àmbit del turisme relacionat amb l’habitatge. Dirigeix el Grup de Recerca Aplicada en Benestar Econòmic i Turisme (GRAEFES) del TecnoCampus, reconegut com a grup emergent per l’AGAUR (SGR535). Raya és un col·laborador habitual en mitjans de comunicació i també ha estat elegit després d’un procés obert.

]]>
<![CDATA[ Els Premis Creatic es reinventen en la 18a edició, amb el mecenatge de vuit empreses del TecnoCampus ]]> Tue, 24 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró han obert la 18a convocatòria dels Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació. Amb una llarga trajectòria, aquests guardons es reinventen en la 18a edició gràcies a la implicació de les empreses del parc tecnològic: un total de vuit empreses del parc (a més de BStartup del Banc Sabadell) en seran mecenes. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal, Eignapharma, Minoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria silver); i Sabática (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses han fet possible augmentar la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que, com ells fa uns anys, fan els seu primers passos.

En la convocatòria d’enguany, se simplifica l’estructura i es passa de les dues candidatures de l’any passat a una de sola: premi a les millors idees empresarials o a start-ups ja constituïdes. El primer premi serà de 12.000 euros, el segon de 6.000 i el tercer, de 3.000. Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses.

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 9 d'octubre de 2018. En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores, seleccionarà 10 projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Els premis Creatic, es lliuraran el 15 de novembre de 2018 en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. En aquest cas el guanyador rebrà un ordinador i allotjament a la pre-incubadora del Tecnocampus.

Els Premis Creatic els organitzen el TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.

]]>
<![CDATA[ El Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme nomena Josep Lluís Checa nou director general ]]> Tue, 24 Jul 2018 00:00:00 +0200

El Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme va aprovar ahir el nomenament de Josep Lluís Checa com a nou director general. Checa és enginyer tècnic industrial i PDG (Programa de Direcció General) per l’IESE i màster en business research. És un directiu amb més de 20 anys d’experiència en llocs de responsabilitat tant en l’àmbit públic com en el privat. En la seva trajectòria professional ha ocupat diversos càrrecs directius en empreses com Gas Natural i en institucions com el CTTI o Cetemmsa. Actualment és director executiu del centre tecnològic Leitat a Xile. S’incorporarà al càrrec el proper 3 de setembre. Per primer cop, la selecció del director general s’ha dut a terme mitjançant un procés obert de lliure concurrència en què es van presentar una vintena de candidats.

En la reunió d’ahir, el Patronat també va aprovar que Josep Maria Raya sigui el nou director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on imparteix docència des de l’any 2000. El nomenament el farà efectiu el rector de la Universitat Pompeu Fabra, en tractar-se d’un centre adscrit a aquesta universitat. Raya és doctor en Economia per la Universitat de Barcelona i té l'acreditació de catedràtic de l'AQU. És un expert en la recerca en l`àmbit del turisme relacionat amb l’habitatge. Dirigeix el Grup de Recerca Aplicada en Benestar Econòmic i Turisme (GRAEFES) del TecnoCampus, reconegut com a grup emergent per l’AGAUR (SGR535). Raya és un col·laborador habitual en mitjans de comunicació i també ha estat elegit després d’un procés obert.

D’altra banda, el Patronat celebrat ahir va aprovar un nou marc de relacions entre el TecnoCampus i la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrites les tres escoles universitàries del TecnoCampus: l’Escola Superior Politècnica, l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i l’Escola Superior de Ciències de la Salut. Aquest acord estableix que es buscaran sinergies en els àmbits de la docència, la recerca o el foment de l’emprenedoria universitària, entre altres. La recerca d’aquesta major col·laboració es plasmarà, organitzativament, en la presència recíproca en òrgans de gestió.
 

]]>
<![CDATA[ Eignapharma signa un acord amb el consorci italià Biogem ]]> Tue, 24 Jul 2018 00:00:00 +0200

L’empresa del sector mèdic Eignapharma, allotjada a TecnoCampus i membre de CataloniaBio & HealthTech, ha arribat a un acord de col·laboració amb Biogem. l’Institut de Biologia Molecular i Genètica

En virtut d'aquest acord, Eignapharma connectarà la recerca i investigació de Biogem amb la indústria, implementant la seva expertesa en els protocols i processos adequats en la transferència tecnològica.

Biogem és un consorci italià conformat pel Consell Nacional d'Investigacions (CNR) italià, Stazione Zoologica “Anton Dohrn” de Nàpols, Parc Científic de l'Àrea de Trieste, la Universitat de Nàpols "Federico II", Segona Universitat de Nàpols, la Universitat de Milano Bicocca, la Universitat Lumsa de Roma, Universitat de Sannio Benevento, Universitat de Foggia, Universitat Suor Orsola Benincasa de Nàpols, Cambra de comerç d’Avellino i Comunità Montana dell’Ufita.

Eignapharma és una consultora mèdica especialitzada en regulatòria, farmacovigilància i sistemes de qualitat a Europa, com així a prestar serveis personalitzats de desenvolupament de negoci a nivell mundial.

Per més informació.

]]>
<![CDATA[ Com utilitzar la tecnologia per elaborar dissenys més sostenibles? ]]> Tue, 24 Jul 2018 00:00:00 +0200

Les dissenyadores Ane Castro i Núria Costa, participants al programa Reimagine Textile de TecnoCampus, van crear l’any 2017 la seva pròpia firma de roba Zer Collection. Aquesta es caracteritza per posar en el centre la innovació i la sostenibilitat, que aconsegueixen gràcies a un model de fabricació digital responsable basat en la impressió 3Di la Bordadora Industrial, per produdir els seus dissenys amb zero residus. I els materials que utilitzen són biodegradables i aposten per la producció circular i local. A més a més, aquest model els permet elaborar peces que s’adaptin totalment al cos i crear estructures més geomètriques.

El passat mes de juny varen guanyar el premi a la millor start-up en el popular certamen de moda 080 Barcelona Fashion, entre 10 projectes finalistes i més de 100 candidatures.

L’objectiu de la seva participació en el Programa Reimagine Textile és consolidar el seu projecte fent el llançament al mercat de la seva primera col·lecció.

Llegir més.

]]>
<![CDATA[ Professors del TecnoCampus participen al X Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació ]]> Tue, 17 Jul 2018 00:00:00 +0200

Els professors Daniel Torras, Aina Fernandez, Patrícia Crespo, Màrian Buil, Noemí Ruíz, Anna Castells i Aitor Ruiz van assistir al X Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació, celebrat al Palau de Congressos de Girona del 4 al 6 de juliol. Es tracta d’un espai de col·laboració entre les universitats de Catalunya que enguany se centrava en com connectar les universitats a l’entorn i a la societat.

Sota el lema “Espais d’aprenentatge: agents de canvi a la universitat”, es van organitzar diverses activitats al voltant de quatre eixos temàtics: espais físics d’aprenentatge, espais virtuals d’aprenentatge, relació universitat i societat, i desenvolupament professional. Les professores Aina Fernandez i Anna Castells van participar en una taula rodona titulada “Efectes de la gamificació en la formació”, juntament amb professors d’altres universitats, on van explicar les experiències en gamificiació dutes a terme en les seves assignatures impartides al TecnoCampus en el Grau en Mitjans Audiovisuals i en el Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i la doble titulació amb Fisioteràpia, respectivament.

Per altra banda, Castells va presentar una ponència titulada “Educar en la incertesa”, on va parlar sobre com l’experiència revela el procés que cal seguir amb els estudiants de magisteri perquè aquests siguin capaços de generar un espai de joc lliure perquè els infants treballin continguts motrius. “Es tracta de crear un espai on el docent no intervé, sinó que es preocupa d’oferir situacions físiques que motivin les persones a jugar lliurement”, afirma. Segons Castells, participar en aquest tipus de congressos permet millorar en l’àmbit educatiu i, en aquesta edició en concret, treballar de manera col·lectiva com transformar els espais i el temps per a l’aprenentatge: “Les necessitats dels nous aprenents exigeixen que adaptem el marc educatiu”.
 

]]>
<![CDATA[ El grup de recerca sobre activitat física i salut participa en un congrés a Dublín ]]> Mon, 16 Jul 2018 00:00:00 +0200

El grup de recerca GRI-AFIRS de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, liderat pel professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport  Manuel V. Garnacho, va participar en el 23è congrés European Collage of Sport Science, celebrat a Dublín del 4 al 7 de juliol. Aquest congrés és considerat el més important d’Europa.

Guillem Palau, exalumne del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, va assistir a la trobada com a ponent en representació del GRI-AFIRS per presentar dos estudis amb participació dels docents Noemí Serra, Lluís Guirao, Eulogio Pleguezuelos, Manuel Gomís, Sergio Vilches i Manu Garnacho. Palau, després de graduar-se al TecnoCampus, està col·laborant amb el GRI-AFIRS desenvolupant el doctorat en Biomedicina en col·laboració amb la UB.

El primer estudi presentat va ser sobre els efectes de la suplementació amb suc de remolatxa en el component lent del consum d’oxigen i l'eficiència/economia. El segon estudi va ser sobre el component lent del consum d’oxigen i la eficiència de l’exercici de la mitja gatzoneta (“sentadilla”).

Es tracta d’una recerca en un tema innovador. El component lent del consum d’oxigen s’entén com l’increment en el consum d’oxigen més enllà del tercer minut d’exercici continuat fins o bé arribar a un estat estable o bé arribar a la màxima capacitat de consum d’oxigen (VO2max).

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acollirà el 2019 el simposi ‘La creación musical en la banda sonora’ ]]> Mon, 16 Jul 2018 00:00:00 +0200

El grup de recerca So, Silenci, Imatge i Tecnologia (SSIT) coordinat pel professor Daniel Torras ha arribat a un acord amb el grup de Música i Llenguatges Audiovisuals de la Sociedad Española de Musicología – SedeM pel qual la propera edició del veterà simposi “La Creación Musical en la Banda Sonora” es realitzarà l’estiu del 2019 al TecnoCampus, en dates que es concretaran properament. En aquesta edició també hi participarà el grup MUSC, de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el qual el SSIT manté un conveni de recerca i col·laboració.

La intenció és fer coincidir la tercera edició del Congrés Internacional sobre So, Silenci i Imatge Perspectiva Sonora amb aquest simposi de prestigi a nivell internacional, per sumar esforços, proposar ponents de la primera línia mundial en so i audiovisual, i compartir camps de treball comuns. El simposi “La Creación Musical en la Banda Sonora” va ser el primer congrés que va tractar el tema de la música y el so a l’audiovisual a l’Estat, fa més de 15 anys que es realitza i ha tingut seu a ciutats com Salamanca, Madrid, Oviedo, Càceres o Granada.

L’organització dels dos congressos compartirà espais, convocatòria i activitats, però els temes d’estudi proposats per Perspectiva Sonora es diferenciaran en el programa distribuint-se en meses de debat separades. D’aquesta manera els dos certàmens s’integraran en una suma cooperativa, però mantenint la seva singularitat.

L’edició del 2019, tant del Perspectiva Sonora com del simposi, tindrà una triple direcció assumida pels professors Jordi Roquer (TecnoCampus), Josep Lluís i Falco (SedeM) i Lídia López (MUSC – UAB).

]]>
<![CDATA[ Segona conocatòria de l'acceleradora d’start-ups del sector salut Kenko, destinada a start-ups de dispositius mèdics ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i Foundingers Group han posat en marxa la segona convocatòria de l'acceleradora de start-ups Kenko Health Accelerator, oberta fins al proper 16 de juliol, que pretén detectar projectes de nova creació basats en Medical Devices: dispositius mèdics, electrònics, biomaterials, dispositius de diagnòstic, lliurament de medicaments, monitorització, rehabilitació o altres articles amb fins de diagnòstic o teràpia, per exemple.

El seu objectiu, tal com van fer en la primera convocatòria destinada a les plataformes de salut digitals (Digital Health), és connectar els emprenedors d'aquests projectes amb el sector sanitari català i amb possibles inversors. "Kenko deixa enrere el terreny digital i de les aplicacions, per endinsar-se al món físic dels sistemes utilitzats a l'hora d'afrontar la salut dels pacients", destaca Rafael García, co-fundador de Foundingers Group. Es busquen start-ups relacionades amb el desenvolupament de dispositius mèdics, electrònics, biomaterials, dispositius de diagnòstic, lliurament de medicaments, monitorització, rehabilitació o altres articles amb finalitats de diagnòstic o teràpia."Moltes vegades, aquest tipus d'start-ups tan específiques tenen molt ben plantejada la seva part tècnica, però els falten nocions d'empresa i negoci perquè el seu projecte es faci realitat", destaca Emma Feriche, directora de l'àrea d'emprenedoria i empresa del TecnoCampus. Feriche destaca que les start-ups en Medical Devices tenen un procés més complex i costós. "Amb l'acceleradora Kenko podran concretar la seva idea de negoci i, finalment, aconseguir finançament en un Inverstor Day", afegeix.

Tot i que, segons els organitzadors, en els últims mesos hagin nascut moltes acceleradores d'start-ups del sector de la salut, ja que és un nínxol de mercat per explorar, Kenko ofereix les seves pròpies peculiaritats. "L'economia mundial fa que les empreses tinguin moltes possibilitats de caure en l'oblit. El mètode de Kenko és fer que els emprenedors pensin en el client, que descobreixin què necessiten per després començar a dissenyar el seu producte amb la intenció que aquest sigui útil", destaca García. "Es tracta d'un sector molt particular i moltes vegades no és senzill i no saps a quina porta trucar. Des de Kenko els connectem amb l'ecosistema hospitalari català", conclou la responsable del TecnoCampus.


Per més informació.

]]>
<![CDATA[ Creix la demanda global i en primera opció per estudiar al TecnoCampus en la preinscripció de juny ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

Un total de 842 estudiants han sol·licitat cursar algun dels estudis a Tecnocampus en primera preferència, un 6% més respecte del curs anterior. D’aquests, 644 han estat assignats al TecnoCampus, ja que en tretze de les quinze ofertes hi ha nota de tall per a poder-hi accedir.

En total han estat 941 els estudiants que han estat assignats a Tecnocampus (en primeres i successives opcions) per a les 840 places que s’ofereixen, i n’hi 445 en llista d’espera, dels quals 201 en primera preferència.

Aquest augment de demanda és el més alt registrat mai al TecnoCampus, i demostra que els tres centres universitaris del parc, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, són cada cop més l’opció preferida per molts estudiants.

Per centres, destaca, en el cas de l’Escola Superior Politècnica, la consolidació de l’aposta feta per les titulacions relacionades amb els videojocs, amb notes de tall en el grau en Disseny i Producció de Videojocs (6,265) i la doble titulació en Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i Disseny i Producció de Videojocs (6,328). El grau en Mitjans Audiovisuals (nota de tall de 5,714) repeteix com els darrers anys com la titulació del TecnoCampus amb més estudiants assignats (175). D’altra banda, destaca l’important creixement d’estudiants assignats en el Grau en Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació -prop d’un 40% més respecte del curs anterior-.

En el cas de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, té nota de tall en totes les titulacions: Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (5,944); Màrqueting i Comunitats Digitals (6,856); doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals (7,948); doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (5,232); Logística i Negocis Marítims (6,250); i Business and Innovation Management, amb docència en anglès (5,798), aquestes dues últimes per primera vegada.

Finalment, l’Escola Superior de Ciències de la Salut també té notes de tall en totes les titulacions que imparteix, fruit de l’alta demanda: Grau en Infermeria (8,064), Grau en Fisioteràpia (9,464), la més alta del TecnoCampus; Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (7,516); i la doble titulació en Fisioteràpia i Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (7,755).
 

]]>
<![CDATA[ Tens acreditat el nivell B2 de llengua estrangera? Reconeix crèdits RAC! ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

El Consell de Govern de la UPF, a la sessió del 30 de maig, va aprovar la modificació de l’acord que establia l’acreditació del nivell B2 de llengua estrangera com a requisit per obtenir el títol de graduat o graduada. Aquest requisit, tal com es recull a la Llei 1/2018, només serà d’aplicació als estudiants que iniciïn estudis universitaris a partir del curs 2018-19.

Als estudiants que han iniciat estudis entre els cursos 2014-15 i 2017-18 i que tenen el nivell B2 o superior acreditat al seu expedient, TecnoCampus, en el certificat acadèmic personal, els farà constar que han acreditat aquest requisit.Si algun estudiant, amb el certificat que va utilitzar per acreditar el nivell de B2 o superior, vol sol·licitar reconeixement de crèdits, sempre que compleixi amb la normativa de reconeixement acadèmic en crèdits per aprenentatge de llengües, haurà de sol·licitar-ho mitjançant instància al PIE.

Aquest reconeixement està subjecte a l'import que s'estableix al catàleg de preus aprovat pel TecnoCampus per al reconeixement de crèdits i comptarà dins dels crèdits optatius com a crèdits RAC. Per tant, cal tenir en compte el nombre de crèdits requerits per complir amb el que s'estableix a cada un dels plans d'estudis.

Consulta tota la informació aquí
 

]]>
<![CDATA[ La biblioteca del TecnoCampus presenta una nova guia de lectura en l'àmbit dels videojocs ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus presenta les novetats bibliogràfiques del mes de juliol, una guia de lectura amb una selecció documental de quinze llibres en l'àmbit del disseny i desenvolupament de videojocs.

Trobaràs una mostra a l'expositor de novetats, ubicat a la planta semisoterrani de la biblioteca. Per consultar algun document de la guia, es pot demanar a través del servei del préstec del TecnoCampus o del préstec consorciat (PUC). Recorda que la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus obre de 9 a 20 hores del 2 al 26 de juliol, i que a partir d'aquesta data romandrà tancada fins al 2 de setembre.

Pots consultar la guia de lectura completa en l'àmbit del disseny i desenvolupament de videojocs aquí

]]>