Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 ca <![CDATA[ El TecnoCampus convoca un concurs perquè estudiants dissenyin el logotip de la nova ràdio ]]> Fri, 17 Nov 2017 00:00:00 +0100

Estudiants de tots els graus del TecnoCampus poden participar al concurs “Dissenya la imatge de la Ràdio”, una iniciativa per escollir de manera participativa el logotip de Ràdio TecnoCampus, un nou mitjà de comunicació adreçat a la comunitat del TecnoCampus que s'ha impulsat aquest curs. Els estudiants poden enviar les propostes a radio@tecnocampus.cat fins al 8 de gener del 2018.

Poden presentar-s’hi tot els estudiants del TecnoCampus que estiguin matriculats en el curs acadèmic 2017-2018. D’entre totes les propostes rebudes, un jurat farà una selecció de màxim cinc dissenys finalistes, que es sotmetran a votació oberta a través de la pàgina web.

L’estudiant de la proposta guanyadora rebrà un xec de cent euros en metàl·lic, a més de la difusió del seu disseny com a nova imatge corporativa de Ràdio TecnoCampus. Si estàs interessat a participar-hi, consulta les bases de la convocatòria i envia la teva proposta!

Ràdio TecnoCampus estrena programació

La Ràdio, que va començar a emetre en període de proves el mes de setembre coincidint amb l’inici de curs, presenta una programació estable, fruit de la col·laboració d’estudiants, professorat i personal d’administració i serveis. La graella inclou fins a dotze programes, realitzats per els estudiants de l’assignatura optativa Pràctiques Radiofòniques del Grau en Mitjans Audiovisuals i per diversos voluntaris. 

Els programes es poden escoltar per streaming des de la pàgina web radiotecnocampus.cat, a través del servei a la carta que s’ofereix des de la mateixa pàgina web, o des de la plataforma Ivoox. L’objectiu és consolidar l’oferta i anar incorporant nous continguts al llarg del curs. En aquest sentit, encara es poden fer propostes de programes o espais per a l’emissora universitària. Poden ser continguts relacionats amb els graus que s’estudien o simplement aficions o temàtiques que qui n’estigui interessat domina. Per fer propostes o demanar més informació, cal omplir el formulari de la pàgina web o bé escriure un correu electrònic a radio@tecnocampus.cat. Ràdio TecnoCampus també ofereix dos crèdits ECTS per a tots els estudiants que hi participin, obert a tots els graus.

Ràdio TecnoCampus és una iniciativa de diversos professors i alumnes per crear una ràdio universitària, és a dir, un mitjà radiofònic amb contingut elaborat per tota la comunitat universitària. La participació és oberta a estudiants, professors i PAS, i compta amb un grup de voluntaris coordinats pel professor Daniel Torras, que n’és el director.


 

]]>
<![CDATA[ El Weekend Challenge incentiva els estudiants a emprendre des de la universitat ]]> Thu, 16 Nov 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus organitza el cap de setmana del 2 i 3 de desembre una nova edició del Weekend Challenge, una iniciativa per fomentar l’emprenedoria entre els universitaris i les sinergies entre estudiants dels diferents graus. Poden inscriure-s’hi, per tant, estudiants dels tres centres universitaris que tinguin inquietuds emprenedores o una idea de negoci que vulguin testejar. El període per apuntar-s’hi acaba el dimarts 28 de novembre a les 15 h.

El Weekend Challenge és un cap de setmana intensiu on els estudiants, dividits en grups, competiran per desenvolupar la millor idea de negoci. Ho faran a través de la metodologia Lombard, desenvolupada per l’Imagine Creative Center de Silicon Valley. És una tècnica basada en quatre fases (inspiració, ideació, protipatge i comunicació) que utilitza eines d’innovació disruptiva, com per exemple el design thinking i el design doing. En aquest sentit, el cap de setmana començarà amb una conferència del CEO d’Imagine, Xavier Verdaguer, que introduirà la metodologia als participants.

Els estudiants es dividiran en equips el dissabte per començar a transformar les seves idees en propostes de valor. Cada equip comptarà amb la figura d'un mentor, encarregat de guiar els estudiants en les diferents fases del projecte. Els equips també rebran assessorament d’especialistes en els àmbits de la tecnologia i el màrqueting. El diumenge al matí els participants assistiran a una sessió específica per preparar la presentació davant del tribunal, que seleccionarà el millor projecte. L’equip guanyador rebrà un premi que es donarà a conèixer el mateix cap de setmana.

El Weekend Challenge és una activitat que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un ecosistema òptim on els estudiants poden desenvolupar els seus projectes emprenedors.

Si vols participar en aquesta edició del Weekend Challenge, pots fer la inscripció aquí.

Vols conèixer com va anar l’última edició?

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró organitzen el 23 de novembre la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació ]]> Thu, 16 Nov 2017 00:00:00 +0100

La Nit de l’Emprenedoria i la Innovació se celebrarà el proper dijous 23 de novembre, i com a novetat respecte l’edició de l’any passat s’hi lliuraran uns reconeixements a la innovació empresarial, amb dues categories, la d’innovació empresarial i la d’innovació social. També es lliuraran els premis Creatic a l’emprenedoria. Optaran a ser premiats 34 projectes agrupats en les tres categories: millor idea de negoci, millor start-up i millor projecte universitari. Els Creatic, que enguany arriben a la dissetena edició, estan plenament consolidats com una cita ineludible per als emprenedors. La Nit també serà el moment per als reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions. L’acte será presidit per l’alcalde i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote.

La Nit de l’Emprenedoria i la Innovació se celebrarà al foyer del TecnoCampus a partir de les 20h, i la inscripció per assistir-hi ja es pot fer a través de la web del TecnoCampus. Empreses i emprenedors seran els protagonistes d’una vetllada amb participació dels assistents i presentada per la companyia Dosics, formada per Carles Xuriguera i Rafel Faixedas

Pel que fa als Creatic, cal destacar un premi en metàl·lic de 5.000 euros per al primer classificat i de 3.000 per al segon, en les dues categories, la de millor idea i la de millor start-up. En tots els casos, els guanyadors es podran allotjar al TecnoCampus, on hi ha una comunitat formada per més de 120 empreses, amb una bonificació en el preu del 50% durant el primer any.

Els Premis Creatic els organitzen la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini del Programa Bstartup del Banc Sabadell i l’empresa Servicios Industriales Reunidos (Sirsa). A més, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec, la xarxa d’inversors Banc i l’empresa Bytemaster.

Reconeixements a la innovació

Aquests reconeixements són la principal novetat d’enguany. Els  candidats són empreses del territori que han apostat per la innovació com a estratègia de creixement i consolidació i/o han implementat iniciatives empresarials d’impacte social proposats per associacionsempresarials (FAGEM, PIMEC, Cambra de Comerç, GENTIC, ASEGEMA i Barcelona Maresme Business Club). Les candidatures guanyadores seran escollides per un jurat format per un representat del centre tecnològic EURECAT, un representant d’ACCIÓ i dos representants de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme.

Organitzacions responsables

En la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació també es farà el lliurament dels Reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions, que organitza cada any l’Ajuntament de Mataró. Enguany, els reconeixements estan dedicats a les empreses que han col·laborat de forma totalment desinteressada durant l’any 2017 amb el treball que l’Ajuntament realitza per facilitar que les persones que es troben en situació d’atur puguin apropar-se al món de l’empresa, contribuint així a una millor preparació de les persones en la recerca de feina. 

]]>
<![CDATA[ Ajuts europeus ]]> Wed, 15 Nov 2017 00:00:00 +0100

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament europeus per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      Instrumento PYME

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte.

L'SME Instrument ofereix subvencions a fons perdut a totes les pimes que teniu projectes ambiciosos i amb potencial de creixement.

Aquest ajut, es centrà en portar al mercat de manera efectiva, productes o serveis innovadors. El programa ofereix dues propostes de finançament, en funció de l'etapa del projecte que es vulgui desenvolupar:

Fase 1:Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000 €per validar la viabilitat del concepte, avaluar riscos, explorar la propietat intel·lectual i fer estudis de mercat o de disseny, entre d'altres. Aquesta fase està especialment recomanada per a pimes que necessiten definir i consolidar el seu model de negoci en el mercat europeu, no només en el mercat local.

FASE 2: R+D, demostració i aplicació comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M€ per finançar el desenvolupament, els prototips, les proves o el pilotatge, entre d'altres.
Aquesta fase permet desenvolupar el projecte i portar-lo al mercat amb l'ajuda d'un coach per maximitzar les opcions d'arribada.

Consulta més informació aquí.

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Wed, 15 Nov 2017 00:00:00 +0100

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament estatal per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1.       Convocatòria TORRES QUEVEDO

Objecte del finançament

Contractació de DOCTORS que participin en la realització de projectes concrets de recerca industrial, de desenvolupament experimental o estudis de viabilitat tècnica previs d'activitats d'R + D addicionals respecte de les que vingui realitzant l'empresa (efecte incentivador de l'ajuda).

·         Projectes de recerca industrial: orientats a la investigació planificada o els estudis crítics encaminats a adquirir nous coneixements i aptituds que puguin ser útils per desenvolupar nous productes, processos o serveis o permeten millorar considerablement els ja existents.

·         Projectes de desenvolupament experimental: orientats a l'adquisició, combinació, configuració i ús de coneixements i tècniques ja existents, d'índole científica, tecnològica, empresarial o d'un altre tipus, amb vista a l'elaboració de productes, processos o serveis nous o millorats. Pot incloure també, per exemple, activitats de definició conceptual, planificació i documentació de nous productes, processos o serveis.

·         Estudis de viabilitat: estudis destinats a l'avaluació i anàlisi del potencial d'un projecte, amb l'objectiu de donar suport al procés de presa de decisions de forma objectiva i racional descobrint els seus punts forts i febles, i les seves oportunitats i amenaces, així com determinar els recursos necessaris per fer-ho i, en última instància, les seves perspectives d'èxit.

Requisits elegibilitat

·         El candidat:

-          ha d'estar en possessió del títol de doctor en la data de presentació de la sol·licitud

-          no pot haver estat vinculat laboralment amb l'entitat entre l'1 de març 2016 i el 9 de febrer 2017, ambdós inclosos

-          no ha d'estar inclòs com a candidat a la sol·licitud de més d'una entitat

-          no posseir una relació accionarial amb l'entitat contractant o d'una altra relacionada accionarial o socialment amb la mateixa que suposi una capacitat de control efectiu, directe o indirecte, de l'entitat

·         La retribució anual bruta haurà de ser igual o superior a 18.000 €

·         L'entitat pot presentar un màxim de 3 sol·licituds corresponents a projectes diferents

 

Beneficiaris

·         Empreses incloses spin-off i JEIs

·         Centres tecnològics d'àmbit estatal

·         Centres de suport a la innovació tecnològica d'àmbit estatal

·         Associacions empresarials

·         Parcs científics i tecnològics

 

Modalitat i quantia dels ajuts

SUBVENCIÓ de fins a 55.000 € / any

 

 

Tipus de projecte

 

 

Empreses Petites

 

 

Empreses Mitjanes

Grans empreses, centres tecnològics, Asoc. Empresarials, parcs científics

Projectes d’investigació industrial

70%

60%

50%

Projectes de desenvolupament experimental

45%

35%

25%

Estudis de viabilitat

70%

60%

50%

 

 Conceptes finançables

Cost de contractació anual (retribució bruta + quota empresarial de la Seg. Social) durant 3 anys.

Període finançable

Des de la data de resolució (o de contractació en cas que sigui posterior) per un període de 3 anys.

Cobrament de l'ajuda

Pagaments anticipats per anualitats, i no és necessària la presentació de garanties.

Termini presentació

Des de l’11 de gener a  l'1 de febrer 2018 (15:00 h)

Sol·licita més informació

2.       DOCTORATS INDUSTRIALS

Objecte del finançament

Formació de DOCTORS en empreses mitjançant el cofinançament dels contractes laborals del personal investigador en formació que participin en un projecte de recerca industrial o de desenvolupament experimental que es desenvolupi a l'empresa, en el qual s'emmarcarà la seva tesi doctoral, per tal d'afavorir la inserció laboral d'investigadors en les empreses des dels inicis de les seves carreres professionals, contribuir a l'ocupabilitat d'aquests investigadors i promoure la incorporació de talent en el teixit productiu per elevar la competitivitat del mateix.

El projecte es pot executar en la seva totalitat a l'empresa o en col·laboració amb l'empresa i una altra entitat, pública o privada.

·         Projectes de recerca industrial: orientats a la investigació planificada, l'objecte és l'adquisició de nous coneixements que puguin resultar d'utilitat per a la creació de nous productes, processos o serveis, o contribuir a millorar considerablement els ja existents.

·         Projectes de desenvolupament experimental: orientats a l'adquisició, combinació, configuració i ús de coneixements i tècniques ja existents, d'índole científica, tecnològica, empresarial o d'un altre tipus, amb vista a l'elaboració de plans i estructures o dissenys de productes, processos o serveis nous, modificats o millorats. Es poden incloure, per exemple, altres activitats de definició conceptual, planificació i documentació de nous productes, processos i serveis.

Requisits d'elegibilitat del candidat

·         Estar matriculat o admès en un programa de doctorat per al curs 2018/2019 en el moment de la formalització del contracte.

·         No haver estat vinculat laboralment amb l'entitat que sol·licita l'ajuda ni amb cap vinculada accionarialment amb anterioritat al 16 febrer 2017. En el cas de les empreses spin-offs i les JEIs, no és aplicable si la vinculació laboral s'ha mantingut amb una institució de R + d pública o privada sense ànim de lucre que participa en l'accionariat o en el capital de la nova empresa.

·         No comptar amb participació de capital de l'entitat que sol·licita l'ajuda.

·         No estar inclòs com a candidat a la sol·licitud de més d'una entitat.

·         No posseir títol de doctor.

·         No haver gaudit d'un ajut, per un període superior a 12 mesos, de formació predoctoral a través del desenvolupament d'una tesi doctoral (ajudes FPI, FPU, CSIC-JAE-PREDOC, FPI-INIA i PFIS).

Beneficiaris

·         Empreses

·         L'entitat beneficiària haurà de posar a disposició de l'investigador un tutor amb grau de doctor que formi part de la plantilla.

Conceptes Finançables

·         Finançament de contractes (salari brut + seguretat social).

o   El cost de contractació màxim finançable: 21.800 € / any.

o   La retribució salarial mínima: 16.422 € / any

·         Estades de R + D (despeses allotjament, manutenció i locomoció): es podran realitzar en altres entitats de R + D públiques o privades, incloent empreses estrangeres o espanyoles. L'estada no es podrà realitzar en l'entitat en la qual s'estigui tutoritzant la tesi doctoral o, en el cas de projectes en col·laboració, a l'entitat amb la qual es col·labori. Cada estada haurà de tenir una durada mínima d'un mes i màxima de tres mesos.

·         Despeses de matrícula de doctorat

 

Modalitat i quantia dels ajuts

SUBVENCIÓ

·         Cost de contractació màxim finançable: 21.800 €

 

 

 

Tipus de projecte

 

 

Empreses Petites

 

 

Empreses Mitjanes

Grans empreses, centres tecnològics, Asoc. Empresarials, parcs científics

Projecte d’investigació industrial

70%

60%

50%

Projecte de desenvolupament experimental

45%

35%

25%

 

·         Ajuda per a realització d'estades: 2.400 €

·         Ajuda per a despeses de matrícula: 1.500 €

Període finançable

Des de la data de resolució (o de contractació en cas que sigui posterior) durant un període de 4 anys.

L'obtenció del grau de doctor ha de tenir lloc, de manera general, durant les tres primeres anualitats de l'ajuda.

Cobrament de l'ajuda

Pagaments anticipats per anualitats, i no és necessària la presentació de garanties.

L'ajuda corresponent a la quarta anualitat només s'autoritzarà en cas que el contracte laboral per a aquesta anualitat tingui caràcter indefinit, prèvia presentació de justificacions corresponents.

Termini presentació

·         des de 18 de gener al 8 de febrer 2018 (15:00 hs)

Sol·licita més informació

 

 

 

 

3.       Ajuda NEOTEC (CDTI)

 

 

Objectiu del finançament
La iniciativa NEOTEC té com a objectiu la posada en marxa de nous projectes empresarials en qualsevol àmbit tecnològic i/o sectorial, que requereixin l'ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de l'activitat investigadora i en els quals l'estratègia de negoci es base en el desenvolupament de tecnologia. 

La tecnologia i la innovació seran factors competitius que contribueixin a la diferenciació de l'empresa i que serveixin de base a l'estratègia i al pla de negoci a llarg termini, amb el manteniment de línies de I+D pròpies.

Beneficiaris i requisits d’elecció
Petites Empreses Espanyoles Innovadores de recent creació que compleixin les següents característiques:

·         Antiguitat inferior a 3 anys i superior a 6 mesos al moment de la sol·licitud.
No cotitzades.

·         Capital social mínim de 20.000 euros,

 

Empresa Innovadora:

·         Que pugui demostrar, mitjançant una avaluació realitzada per un expert extern, que desenvoluparà, en un futur previsible, productes, serveis o processos nous o millorats substancialment en comparació de l'estat de la tècnica en el seu sector i que portin implícit un risc de fracàs tecnològic o industrial.

·         Que tingui unes despeses de recerca i desenvolupament que representin un mínim del 10 % del total dels seus costos d'explotació durant almenys un dels tres anys previs a la concessió de l'ajuda. Si es tracta d'una empresa nova sense historial financer, aquesta condició ha de complir-se en l'exercici fiscal en curs. Aquest fet ha de ser certificat per un auditor extern.

Duració del projecte

Les actualitzacions subvencionals hauran d’iniciar-se a partir de l’1 de gener de 2018 i finalitzar el 31 de desembre de 2018 o el 31 de desembre de 2019.

Pressupost mínim

175.000€

Modalitat i quantia de les ajudes

SUBVENCIÓ

Fins el 70% del pressupost, amb un màxim de 250.000 euros.

Termini de presentació

20 de setembre de 2017, a les 12:00 hores, mitjançant signatura electrònica.

En cas d’estar interessat en aquesta línia de finançament sol·licita més informació

 

4.       Acció estratègica d’Economia i Societat Digital (AEESD)

Objecte: ajuts per projectes d’I+D en l’àmbit de les TIC

2 subprogrames:

·         Subprograma Impuls Tecnològic: adreçat al impuls de tecnologies amb baix nivell de maduresa i alt potencial de transformació del sector TIC mitjançant l’execució de projectes d’alt risc tecnològic. Adreçat a empreses constituïdes abans del 31/12/2013

 

·         Subprograma EUREKA:  projectes que hagin obtingut l’acreditació de la pertinença a algun clúster TIC de EUREKA, PENTA, EURIPIDES, ITEA3 I CELTIC-PLUS

Tipologia de projectes

Projectes d’investigació industrial i desenvolupament experimental que s’enquadrin en les següents prioritats temàtiques:

§  Indústries de futur

·         Internet de futur

·         Components i sistemes

·         Cloud Computing

·         Tractament massiu de dades

·         Supercomputació

·         Robots i sistemes autònomes

·         Ciutats intel·ligents

·         Internet de les coses

·         Fabricació aditiva (Impressió 3D)

B) Indústria connectada 4.0

c) Ciberseguretat i confiança digital

d) Salut i benestar

e) agroalimentària i gestió ambiental, eficiència energètica

f) transport i logística

g) Continguts digitals

Modalitat i quantitat

El pressupost mínim del projecte és de 200.000 euros. Les ajudes són una combinació de subvenció i préstec. La subvenció pot ser entre el 20 fins el 50% del projecte en funció del programa i la qualificació que se li doni al projecte. El préstec és a 5 anys, inclosos 2 de carència amb un interès del 0% i amb garanties exigides en funció de la qualificació en l’avaluació del projecte

5.       Ajuda Projectes PID – CDTI:

-          Tipologia del projecte: Projectes d’investigació industrial o desenvolupament experimental per a la creació i millora significativa d’un procés productiu, producte o servei.

-          Temàtica: Lliure. Enfocament bottom-up.

-          Nº participants: 1 (projecte individual)

-          Beneficiaris: Empreses (petites, mitjanes o grans).

-          Duració del projecte: 1-3 anys

-          Pressupost: Mínim 175K€

-          Finançament:

-          PRÉSTEC de fins al 75% del pressupost. (Interès: euríbor a 1 any, carència aprox: 3 anys, amortització: 10 anys).

-          SUBVENCIÓ (TNR): 15% (PYMEs), 10% (grans).

-          Termini presentació: Convocatòria oberta tot l’any.

Consulta aquí més informació.

 

6.       CDTI – LIC (Línia Directa Innovació)

Objecte: Línia que finança projectes d’innovació i inversió tecnològica, que poden incloure l’adquisició d’actius fixes nous, despeses de personal, materials i col·laboracions externes.

Termini: tot l’any

Més informació

7.       Enisa Jóvenes emprendedores:

Objecte:  préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any.

Més informació

8.       Enisa Emprendedores:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any

Més informació

9.       Enisa Competitividad:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats...

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament catalans ]]> Wed, 15 Nov 2017 00:00:00 +0100

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament autonòmiques per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      Startup Capital

Un ajut directe de fins a 75.000 € per a start-ups tecnològiques que comencen.

S’hi poden presentar start-ups des de 3 mesos fins a 3 anys de vida.

Han de ser empreses emergents que tinguin la tecnologia com a factor diferencial.

L’ajut va especialment dirigit a start-ups en fase inicial que necessiten impuls a l’hora d’accedir a les primeres rondes de finançament privat.

S’atorga una quantitat mínima de 45.000 € i una màxima de 75.000 € per empresa.

L’import subvencionable és del 75%.

Es poden finançar totes les actuacions derivades de l’execució del pla d’empresa, des de l’administració i gestió de les operacions de l’empresa fins al desenvolupament i comercialització de productes i serveis.

Els beneficiaris de l’ajut podran destinar els diners a les despeses de personal, la inversió en materials i equipaments, el lloguer d’espais, la contractació de serveis legals, l’elaboració d’estratègies de comunicació o les llicències d’ús de software, entre d’altres.

2)      Cupons a la internacionalització

Els Cupons a la Internacionalització són ajuts a l’empresa que vol posar en marxa projectes d’iniciació a l’exportació.

Aquest programa d’ajuts està dirigit a empreses que encara no exportin o que exportin fins a un màxim del 15% de la seva facturació, és a dir, empreses amb poca experiència exportadora o que encara no han exportat mai.

Les entitats empresarials, Agents de Suport a la Internacionalització, a qui l’empresa pot contractar els serveis són proveïdors acreditats per ACCIÓ, amb experiència i professionalitat contrastades en la categoria d’"Entitats d’assessorament especialitzades en processos d’internacionalització" i "Entitats de formació".

Accedeix a la llista d’entitats.

El cost subvencionable màxim per empresa/any és de 5.000 euros i l'ajut d’ACCIÓ és del 80% de l'import. Les empreses poden demanar més d’un cupó.

Període de sol·licituds: fins al 30 de novembre de 2017, o fins a exhaurir la dotació pressupostària del programa.

 

3)      Cupons a la innovació

Un cupó a la innovació és un descompte econòmic directe, que podràs bescanviar amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ. Els cupons t'ajuden a innovar en els teus productes i/o processos alhora que estableixes col·laboracions estratègiques.

Què n’obtens?

Accés ràpid, àgil i flexible a serveis d’innovació, mitjançant un descompte directe en la factura del teu proveïdor.

Tipologies de cupons

Tria el cupó que millor s’adapti a les teves necessitats:

·         Cupons d’innovació. Destinats a empreses d’entre 5 i 100 treballadors per a dissenyar nous productes o a millorar la gestió de la innovació.

·         Cupons de tecnologia. Destinats a empreses d’entre 5 i 100 treballadors per a contractar serveis tecnològics.

·         Cupons d’ecoinnovació. Destinats a empreses d’entre 5 i 100 treballadors per a contractar desenvolupaments d’ecoinnovació, entenent-la com aquella innovació que contribueixi al desenvolupament sostenible, reduint l’impacte medi ambiental i optimitzant l’ús dels recursos i que permeti generar nous productes, processos i/o models de negoci que evitin el deteriorament del medi ambient.

Termini

Fins al 16 de novembre del 2017, o fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària del Programa.

Més informació i inscripcions

 

4)      Nuclis, ajuts R+D empresarial

Els Nuclis d’R+D empresarial, són ajuts que ofereix ACCIÓ dirigits a les empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc i que responguin a les necessitats del mercat.

La convocatòria presenta dues modalitats, en funció del tipus de projecte que la teva empresa estigui portant a terme: Nuclis d’R+D empresarial localso Nuclis d’R+D empresarial internacionals.

Els nuclis internacionals són ajuts per desenvolupar projectes d’R+D d’alt impacte al territori i amb abast internacional, en col·laboració entre empreses de Catalunya i entitats internacionals.

Els nuclis locals són ajuts per a projectes de recerca i desenvolupament d’empreses catalanes amb socis de Catalunya. Depenent del grau d’implicació d’aquests socis, existeixen dues tipologies de Nuclis Locals:

·         Individuals: una empresa beneficiària amb un projecte d’R+D amb alt impacte.

·         Col·laboratius: un consorci amb un de mínim dues empreses catalanes, sempre i quan la participació d’una d’elles no superi el 70% del pes total del projecte.

 

Característiques dels projectes

·         Pressupost des de 150.000 € fins a 500.000 €

·         Import de subvenció, a fons perdut, d’entre 125.000 € i 300.000 €

·         2 anys de termini màxim per desenvolupar el projecte

·         30 milions d’euros de pressupost del Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020

 

Requisits generals per sol·licitar l’ajut

·         Ha de tractar-se d’una actuació d’R+D innovadora.

·         El projecte s'ha de dur a terme a Catalunya.

·         Els projectes poden realitzar-se de forma individual o col·laborativa, mitjançant un conjunt d’empreses regulades per un acord d’agrupació.

 

5)      ICF Eurocrèdit

Préstecs per a petites i mitjanes empreses que vulguin finançar inversions o necessitats de circulant per créixer, obrir nous mercats, fer nous desenvolupaments o enfortir les activitats de l’empresa.

Les operacions aprovades a través d’aquesta línia compten amb unes condicions preferents gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu 2014-2020, que té l’objectiu d’invertir en creixement i ocupació.

Condicions financeres

Préstecs a curt termini

Import: de 100.000€ a 2.000.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 5 anys, amb fins 1 any de carència inclòs.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

 

Préstecs a llarg termini

Import: de 150.000€ a 2.500.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 15 anys, amb fins 2 anys de carència inclosos.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

6)      Línia de préstecs participatius de co-inversió entre start-ups i empreses.

Tan si ets una start-up innovadora com una empresa que treballa en dinàmiques d’innovació oberta amb voluntat i capacitat d’invertir, aquesta línia de finançament és per a tu.

Amb aquesta eina, les start-ups obtenen recursos per desenvolupar el seu model de negoci i, al mateix temps, la companyia inversora pot innovar de manera disruptiva a través de l’empresa emergent.

La línia de finançament és mitjançant préstecs participatius atorgats per l'IFEM (ICF), i compten amb un ajut en forma de garantia per part del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. L’import del préstec pot ser d’entre 50.000 euros i 200.000 euros, i va destinat a les start-ups que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada.

Inscripcions fins el 27 de desembre del 2019.

Més informació

 

7)      Innova Global: finançament per al creixement de la teva empresa

Nova línia d’inversió INNOVA GLOBAL d’AVANÇSA i ACCIÓ, per fomentar iniciatives d’innovació empresarial amb un alt potencial de creixement per a Catalunya i vocació internacional. La línia Innova Global presenta dues modalitats: Small Capital i Growth Capital.

 

a)      Small Capital

La línia Innova Global: Small Capital ofereix suport financer d’entre 300.000 € i 2.000.000 € a empreses joves amb més de 3 anys de vida, per desenvolupar el seu pla estratègic. L’objectiu és impulsar projectes amb productes o serveis diferenciats dels que ja estan disponibles al mercat, que abordin nous nínxols de mercat i generin ocupació qualificada per a Catalunya.

Aquestes són les característiques de la línia Innova Global: Small Capital:

-          Import d’Inversió: entre 300.000 € i 2.000.000 €.

-          Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 5 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 3 - 5 anys.

-          Desinversió prevista en el pacte de socis.

-          Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

b)      Innova Global: Growth Capital

La línia Innova Global: Growth Capital ofereix suport financer d’entre 2.000.000 € i 8.000.000 € a empreses en fase de creixement (orgànic i inorgànic), i d’internacionalització.

El suport financer ha de permetre que les empreses duguin a terme actuacions com accelerar el desenvolupament de productes, aconseguir un creixement orgànic i inorgànic, integrar-se amb altres empreses o negocis, portar a terme un relleu accionarial, implantar companyies estrangeres amb necessitat de socis locals o l’adquisició per part de l’equip directiu de les empreses (MBO o MBI).

Les característiques de la línia Innova Global: Growth Capital són:

·         Import d’Inversió: entre 2.000.000 € i 8.000.000 €.

·         Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 8 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 5 - 8 anys.

·         Desinversió prevista en el pacte de soci.

·         Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

 

 

]]>
<![CDATA[ Projecte universitat-empresa. T'ajudem a fer el pla de màrqueting? ]]> Wed, 15 Nov 2017 00:00:00 +0100

En què consisteix el projecte?

El projecte consisteix en treballar conjuntament universitat i empresa en el context de dues assignatures del Grau de Màrqueting i Comunitats Digitals i del grau de Màrqueting / ADE de l'ESCSE: "El pla de màrqueting" i “Disseny i execució d'una Campanya de Màrqueting” .

Objectius i període

El pla de màrqueting
L'objectiu dels estudiants és elaborar una proposta de Pla de màrqueting per a l'empresa en quatre setmanes.
El període d'execució anirà del 13/11/2017 al 11/12/2017
Disseny i execució d'una Campanya de Màrqueting
L'objectiu és dissenyar i posar en marxa una campanya de Màrqueting de productes o serveis reals que les empreses necessitin al llatg de 45 díes.
El període d'execució anirà del 6/1/2018 al 19/2/2018
 

Condicions, cost i durada del projecte

Si bé la participació dels estudiants no implica despeses directes per a l'empresa. De tota manera, és possible que la campanya requereixi d'inversions específiques per a dur a terme les accions recomanades pels alumnes als que l'empresa haurà de valorar si afronta.
L'empresa pot inscriure's per participar en les dues assignatures o només en una de les dues assignatures.
Els projectes han de poder ser executats en els períodes de durada de l'assignatura (generalment un trimestre acadèmic) i formaran part de l'avaluació per a l'aprovació de l'assignatura en qüestió.
 

Què obté l'empresa a canvi?

Proposta d'un Pla de màrqueting a partir de l'anàlisi de l'empresa.
Disseny i execució d' una campanya publicitària del producte o servei que la empresa indiqui.
Interactuar amb les activitats acadèmiques dins del marc de participació universitat-empresa del Tecnocampus.
Participar directament com a supervisor i avaluador d'un projecte acadèmic pràctic amb repercussió professional.
Donar el seu feedback per a la millor adaptació de l'assignatura a les necessitats reals de campanyes de màrqueting de les empreses (opcional).
Coneixerà directament als estudiants que es troben a la recta final del seu grau com a potencials candidats a formar part de la futura plantilla de l'empresa.

Què esperem de les empreses?

L'empresa ha d'estar operativa des de fa almenys dos anys i amb clients actius
L'empresa ha de tenir pàgina web i ha de comptar amb informació històrica de les seves operacions.
És important que tota la informació sigui accessible als alumnes per a les activitats que aniran fent a mesura que realitzen el projecte.
L'empresa ha de tenir clar l'objectiu que vol aconseguir amb la campanya.
Hi ha d'haver una persona disponible i amb coneixements de l'empresa per atendre els estudiants i subministrar la informació que es necessiti per elaborar la campanya
Preferible (però no imprescindible) que l'empresa es trobi a la zona del Maresme perquè els alumnes tinguin més facilitat de contacte
Un cop seleccionada, signar el conveni de participació en el projecte

Procés de selecció

Les empreses que compleixin les condicions explicades anteriorment, seran presentades als alumnes de l'assignatura durant la primera setmana de classe.
Els alumnes podran escollir entre les empreses presentades o proposar alguna empresa coneguda per ells pel que no garantim que totes les empreses interessades siguin seleccionades. 

Informació i inscripcions

]]>
<![CDATA[ Presentació de l'International Business Network. 30 de novembre ]]> Wed, 15 Nov 2017 00:00:00 +0100
Vine el proper dijous 30 de novembre i et presentarem la International Business Network, un punt de trobada per a les empreses del territori que exporten o tenen la voluntat per fer-ho.
Iniciarem aquests trobades amb una xerrada sobre el mercat francès, ple de possibilitats per a les empreses catalanes; en especial, per les que aportin solucions d’alt contingut tecnològic o amb gran valor afegit.
 Programa:
12 h
Benvinguda a càrrec de Jaume Teodoro, director general del TecnoCampus.
12:10 h
Presentació de la xarxa International Business Network i del programa Go Global, a càrrec d’Emma Feriche, directora de l’Àrea d’Empresa del TecnoCampus.
12:20 h
“El mercat francès”. Ponència a càrrec d’Isabel Garcia, experta en internacionalització Programa Go Global.
13:10 h
Cas èxit empresa: Xavier Garcia, gerent d’ESLA.
13:40 h
Networking amb refrigeri

Inscripcions

]]>
<![CDATA[ Benvinguda a la nova empresa del parc Bimyou ]]> Tue, 14 Nov 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus dona la benvinguda a una nova incorporació al parc:

Donem la benvinguda a Bimyou, empresa que s’ha ubicat aquest mes de novembre a la Incubadora de TecnoCampus, té com a activitat el desenvolupament de solucions que integren tots els canals de comunicació de departaments d’atenció al client d’empreses.

]]>
<![CDATA[ Projecte col·laboratiu entre empreses del parc: Setitem, Manager Service i Mind the app ]]> Tue, 14 Nov 2017 00:00:00 +0100

Les empreses del parc Setitem, Manager Service i Mind the app han desenvolupat col·laborativament l’aplicació Seasail per a l’empresa Top Sailing Charter (TSCH), la primera aplicació gratuïta que permet consultar preus actualitzats de carburants per a vaixells de tots els ports espanyols.

Tecnocampus potencia que es generin sinergies i col·laboracions entre les empreses de la comunitat empresarial TecnoCampus amb el convenciment de que aquest tipus de col·laboracions augmenten la competitivitat de les empreses. Aprofitem per recordar-vos que la proper Esmorzar networking serà el 27 de novembre i que cada dijous a les 18h esteu convidats a l’Afterwork al Hall de TCM3.

]]>
<![CDATA[ Dos estudiants del TecnoCampus, finalistes dels premis Yuzz per a joves emprenedors ]]> Tue, 14 Nov 2017 00:00:00 +0100

Miquel Giménez, estudiant de la Simultaneïtat en Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, i John Correa, graduat del Màster en Emprenedoria i Innovació, van assistir a l’entrega dels premis Yuzz a Madrid el passat divendres 3 de novembre. Ho van fer com a finalistes del Centre Yuzz Mataró, després que el TecnoCampus hagi acollit per primer cop aquest programa per a joves emprenedors.

Miquel Giménez, seleccionat com a millor idea del Centre Yuzz Mataró, optava al premi Yuzz 2017 pel seu projecte Thumblock, un cadenat amb tecnologia biomètrica que no necessita ni clau ni codi per funcionar. Per altra banda, John Correa competia dins de la categoria de Tecnologia i Innovació Disruptiva amb C.O.R.E, una proposta basada en un robot capaç de detectar i neutralitzar mines antipersones.

El programa Yuzz, que a partir d'ara s'anomenarà Explorer, és una iniciativa que impulsa el Banco Santander, amb la coordinació del Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i amb el suport del TecnoCampus, per estimular la creació d’empreses innovadores que contribueixin a accelerar el creixement econòmic i el desenvolupament sostenible del territori. Correa valora molt positivament la seva evolució dins del programa ja que li ha permès avançar tant a nivell de producte com de model de negoci: “He pogut resoldre moltes incògnites que m’han ajudat a madurar la meva idea de negoci”. Giménez, per la seva banda, assenyala que allò que més li va atraure del programa va ser la possibilitat d’adquirir coneixements de màrqueting o empresa, que estan fora de la seva branca, més tècnica. “Vaig entrar amb una idea i he acabat sortint amb un prototip”, afegeix.

A partir d’ara, l’objectiu d’ambdós estudiants és seguir treballant en la viabilitat dels seus respectius projectes per treure’ls al mercat. “Emprendre és un procés que s’ha de fer sense pressa i amb astúcia”, assenyala Correa. En el cas de Giménez, la seva idea és acabar de perfilar el tema de les telecomunicacions mitjançant l’ús de l’Internet of Things. “Al ser un producte de seguretat per a motos, he de llançar-lo al mercat quan tingui les màximes garanties que el cadenat funciona al cent per cent”, conclou.

L’emprenedoria des de Silicon Valley
L’estudiant Miquel Giménez va viatjar a Silicon Valley, a San Francisco, del 26 d’octubre al 2 de novembre com a guanyador del Centre Yuzz Mataró pel seu projecte sobre tecnologia biomètrica. Segons Giménez, ha estat un privilegi poder estar al niu de l’emprenedoria i la tecnologia, on estan les empreses que arribaran aquí en uns tres o quatre anys: “Ha estat una de les experiències de la meva vida, sobretot pel fet de poder conèixer empreses com Google, Facebook, Uber o Airbnb”.

Durant el viatge també va tenir l’oportunitat de visitar la Universitat de Stanford juntament amb uns cinquanta joves més provinents dels diferents centres Yuzz de tot Espanya. “La filosofia del TecnoCampus en temes com l'emprenedoria o la innovació s’acosta força a la del campus universitari de Stanford”, afirma Giménez al comparar-ho.

]]>
<![CDATA[ Classe magistral de Samuel Aranda sobre fotografia als estudiants d’audiovisuals ]]> Tue, 14 Nov 2017 00:00:00 +0100

El fotògraf Samuel Aranda va fer una classe magistral el passat dimarts 7 de novembre als estudiants de quart curs del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’assignatura optativa Fotografia Documental, impartida pels professors Cristòfol Casanovas i Joan Safont.

L'objectiu de la sessió era que els estudiants coneguessin de primera mà com funciona el món del fotoperiodisme per part d’un professional en actiu. Durant la sessió Aranda va explicar les principals diferències entre les imatges destinades a la premsia diària i les que formen part de projectes més llargs i selectius, on el punt de vista, la crítica social i la solidaritat són elements fonamentals i estructurals dins de l’àmbit de la fotografia documental.

Samuel Aranda guanyar el premi World Press Photo 2011 per una fotografia sobre una mare que consola al seu fill ferit en el conflicte de Iemen. Durant més de quinze anys ha documentat conflictes, migracions i moviments socials de països de tot el món, sobretot com a fotògraf de guerra en països d’Orient Mitjà i el nord d’Àfrica. L’any 2016 va guanyar el premi Ortega y Gasset a la millor fotografia per una imatge sobre la crisi dels refugiats de la sèrie Llegando al paraíso, publicada al diari ARA.
 

]]>
<![CDATA[ La professora Carme Rosell assisteix a Brasil a una jornades de la Universitat Catòlica de Salvador ]]> Tue, 14 Nov 2017 00:00:00 +0100

Carme Rosell, professora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut i coordinadora del Grau en Infermeria, va participar del 23 al 27 d’octubre a la setmana de mobilització científica SEMOC, que s’organitza anualment a la Universitat Catòlica de Salvador (UCSal), a Brasil.

SEMOC és una activitat que vol potenciar la producció i la socialització de la investigació científica, l’intercanvi d’activitats culturals i la connexió entre diferents universitats i institucions a nivell internacional. Per aquest motiu, al llarg de les jornades es van dur a terme diferents activitats, com conferències, tallers o taules rodones, per exemple, per potenciar la relació entre professorat, estudiants i investigadors. En concret, Carme Rosell va dur a terme la ponència “Determinants socials en Salut”, i diversos seminaris sobre les diferències entre els sistemes sanitaris, les ferides cròniques i l’envelliment. La participació en aquestes jornades obre la porta a possibles altres col·laboracions amb la Universitat Catòlica de Salvador en un futur.
 

]]>
<![CDATA[ L'Escola Superior de Ciències de la Salut, premiada pel projecte d'ADAC de formació per a cuidadors ]]> Mon, 13 Nov 2017 00:00:00 +0100

Les professores de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus Carolina Chabrera, Carme Rosell i Esther Cabrera han assistit al “I Congreso Internacional y X Jornadas Nacionales de la Conferencia Nacional de Decanos de Enfermería CNDE”, que amb el lema “Innovación, Emprendimiento y Responsabilidad Social en Enfermería" es van celebrr els dies 19 i 20 d’octubre a la Facultat de Ciències de Salut de la Universitat de Granada.

Carme Rosell va rebre el Premi Millor Comunicació Oral després de presentar els resultats del programa ADAC (Ajuda en la Dependència i Atenció als Cuidadors). El projecte ADAC és un programa que va impartir l’Escola Superior de Ciències de la Salut, amb la col·laboració del Consorci Sanitari del Maresme i de la Fundació el Maresme, amb el suport de l'Obra Social de la Caixa. Cal destacar la gratuïtat del programa, en què s’impartien cinc tallers pràctics dirigits a cuidadors de persones amb alguna malaltia crònica o una dependència.
 

]]>
<![CDATA[ Vine a donar sang aquest dimecres 15 de novembre ]]> Mon, 13 Nov 2017 00:00:00 +0100

El Banc de Sang i de teixits organitzat aquest dimecres una nova recollida de sang a TecnoCampus, L'autobús on es podrà fer la donació estarà operatiu de les 10h a les 15h. En ocasions anteriors, aquesta iniciativa ha tingut molt boba acollida en la comunitat del TecnoCampus (universitària i empresarial), motiu pel qual es repeteix any rere any. 

]]>
<![CDATA[ L’alcalde assumeix la presidència de la Fundació TecnoCampus ]]> Mon, 13 Nov 2017 00:00:00 +0100

L’alcalde, David Bote (PSC), assumeix la presidència del Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. Dolors Guillén (CiU) va presentar la renúncia al càrrec el passat dilluns 6 de novembre.

Guillén exercia la presidència de la Fundació des de desembre de 2015 per delegació de l’alcalde i la seva dimissió s’emmarca en la renúncia a les competències delegades de Govern que el 5 d’octubre va presentar el grup municipal de CiU, trencant l’acord signat amb el PSC per al mandat 2015-2019.

Els estatuts de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme estableixen que la presidència del Patronat recau en l’Ajuntament, com a primer patró de l’òrgan. Atesa la renúncia de la persona que n’exercia la presidència, l’alcalde l’assumeix com a màxim representant de l’Ajuntament.

D’aquesta resolució se’n donarà compte en el Ple de novembre que tindrà lloc el dijous 16.

]]>
<![CDATA[ Setmana de l’Economia Social i Solidària. Del 21 i 25 de novembre ]]> Fri, 10 Nov 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus, a través de la Càtedra d’Economia Social que dirigeixel professor Eloi Serrano, col·labora com a organitzador de la Setmana de l’Economia Social i Solidària de Mataró, que tindrà lloc entre els dies 21 i 25 de novembre. La segona edició d’aquesta iniciativa per promoure l’economia social i solidària a la ciutat l'organitzen l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus, i enguany s’hi afegeixen també la Xarxa d’Economia Solidària de Mataró i la Unió de Cooperadors de Mataró.

Durant tota la setmana es duran a terme xerrades, taules rodones, conferències i activitats relacionades amb l’economia social i solidària a diferents espais de la ciutat. En concret, el TecnoCampus acollirà una taula rodona sobre economia social i universitat el dimecres 22 de novembre; una taula d’experiències sobre projectes cooperatius dins del món de la cultura el dijous 23 de novembre; i una taula rodona d’experiències cooperatives i la presentació dels resultats de la investigació “Penetració de les TIC a l’economia social” el divendres 24 de novembre.

La ponència inaugural de les jornades anirà a càrrec de l’economista Miren Etxezarreta, cofundadora del Seminari d’Economia Crítica Taïfa i catedràtica emèrita en Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, que exposarà alternatives econòmiques al sistema capitalista, des d'iniciatives que neixen d’una concepció col·lectiva fins a projectes que sorgeixen de vessants com l’ecologisme, l’equitat o el feminisme.

La Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus és un projecte que va posar en marxa l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa el novembre del 2016 i es tracta de la primera càtedra d’aquest tipus creada a Catalunya i que pretén posar en primer pla de l’àmbit acadèmic l’anomenada economia col·laborativa.

]]>
<![CDATA[ Arrenca un nova edició de "El Documental del Mes” per acostar aquest gènere al món local ]]> Thu, 09 Nov 2017 00:00:00 +0100

El Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus col·labora un any més en "El Documental del Mes”, una iniciativa per promoure la difusió cultural i el relat audiovisual i cinematogràfic a nivell local. El cicle està impulsat per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus, i forma part de l’aposta de la ciutat per fomentar l’exhibició de cinema documental de qualitat a Mataró.

"El Documental del Mes” és un projecte que va néixer el 2004 de la mà de DocsBarcelona i que forma part del projecte europeu CinemaNet Europe, que vol apropar el documental al màxim nombre d’espectadors possibles i incrementar la presència d’aquest gènere a les pantalles cinematogràfiques. Per això, cada mes s’estrena una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diverses a les més de setanta sales d’Espanya, Xile i Colòmbia.

Amazona, una història sobre la relació mare-filla
Dins del cicle “El Documental del Mes”, aquest dimecres 15 de novembre a les 19.30h es projectarà a la sala d’actes del Cafè del Mar el documental Amazona, de Clare Weiskopf, que qüestiona els estereotips de ser una “bona mare”. Què fa que una dona sigui bona mare? És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan tens fills? Aquestes són algunes de les preguntes que es va plantejar Clare Weiskopf, directora d’Amazona, la mare de la qual va fugir a la jungla colombiana quan ella tenia onze anys, abdanonat-la a ella i al seu germà petit. Trenta anys després, la Clare es queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides.

Així, Amazona és un viatge a les profunditats de l’Amazones que li servirà per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l’interior del seu propi ser, l’únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa. El preu de l'entrada general és de tres euros, un euro si ets estudiant del TecnoCampus.


 

]]>
<![CDATA[ Col·labora amb La Marató de TV3 com a voluntari ]]> Thu, 09 Nov 2017 00:00:00 +0100

Busquem persones que ens ajudin com a voluntaris en l’organització de la “Caminada al TecnoCampus”, que se celebra el diumenge 17 de desembre amb motiu de La Marató de TV3.
Es tracta d’una caminada solidària que promou el TecnoCampus per col·laborar un any més amb aquest projecte enfocat a la recaptació de recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que actualment no tenen cura. En l’edició d’enguany, els diners recaptats es destinaran a la investigació de les malalties infecciones. Les malalties infeccioses són la causa d'1 de cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública.

Com a estudiant, pots reconèixer crèdits si participes en activitats de voluntariat que s’organitzen des del centre universitari, pots convalidar un màxim de dos crèdits per 25 hores de voluntariat per curs acadèmic. Per completar aquestes hores, també tens a la teva disposició dos cursos formatius gratuïts.

Quines tasques faré com a voluntari?

 • Col·laboràs en la promoció i venda d’inscripcions les setmanes prèvies a l'acte: dissabte 25 de novembre i els dissabtes 2 i 9 de desembre
 • Donaràs suport a l’organització el dia de la caminada, sobretot pel que fa a la senyalització del recorregut
 • Participaràs en el vídeo promocional de la Caminada al TecnoCampus

Si estàs interessat a donar-nos un cop de mà com a voluntari, envia’ns un correu a caminadamaratotv3@tecnocampus.cat.

A la Caminada al TecnoCampus de l'any passat, organitzada juntament amb l'associació AGIM, vam aconseguir recaptar un total de 5.100 euros, que es van destinar íntegrament al projecte:

]]>
<![CDATA[ Col·labora amb La Marató de TV3 com a voluntari ]]> Thu, 09 Nov 2017 00:00:00 +0100

Busquem membres de la comunitat TecnoCampus que ens ajudin com a voluntaris en l’organització de la “Caminada al TecnoCampus”, que se celebra el diumenge 17 de desembre amb motiu de La Marató de TV3

Es tracta d’una caminada solidària que promou el TecnoCampus per col·laborar un any més amb aquest projecte enfocat a la recaptació de recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que actualment no tenen cura. En l’edició d’enguany, els diners recaptats es destinaran a la investigació de les malalties infeccionesLes malalties infeccioses són la causa d'1 de cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública.

Quines tasques faré com a voluntari?

 • Col·laboràs en la promoció i venda d’inscripcions les setmanes prèvies a l'acte: dissabte 25 de novembre i els dissabtes 2 i 9 de desembre
 • Donaràs suport a l’organització el dia de la caminada, sobretot pel que fa a la senyalització del recorregut
 • Participaràs en el vídeo promocional de la Caminada al TecnoCampus

Si estàs interessat a donar-nos un cop de mà com a voluntari, envia’ns un correu a caminadamaratotv3@tecnocampus.cat.

A la Caminada al TecnoCampus de l'any passat, organitzada juntament amb l'associació AGIM, vam aconseguir recaptar un total de 5.100 euros, que es van destinar íntegrament al projecte:

]]>
<![CDATA[ "La revolució de les sèries". El 21 de novembre, en el marc del Dia Mundial de la TV ]]> Thu, 09 Nov 2017 00:00:00 +0100

La revolució que estan provocant les sèries tan a nivell audiovisual com a nivell de model de negoci centrarà la mirada de la quarta edició del Dia Mundial de la Televisió, que se celebrarà el dimarts dia 21 de novembre a l’Auditori de TecnoCampus a partir de 2/4 d’11 del matí. Les inscripcions per assistir-hi ja estan obertes a diamundialdelatelevisio.tecnocampus.cat.

Una vegada més, hi participaran analistes, crítics televisius, actors, escriptors i professors universitaris, que reflexionaran sobre com les sèries de televisió estan transformant la televisió tant des d’un punt de vista creatiu com de model de negoci.

Així, a la primera taula rodona, que té per títol Les sèries com a element de transformació del relat audiovisual, hi participaran Jordi Carrión, escriptor, crític televisiu i autor del llibre Teleshakespeare; Jordi Balló, crític televisiu a La Vanguardia i professor a la Universitat Pompeu Fabra; Candela Antón, la Berta a l’exitosa sèrieMerlí de TV3; i Eduard Cortés, director d’aquesta sèrie produïda per TV3 i Veranda TV. No són els únics representants d’aquesta popular proposta de la televisió catalana que estaran a Tecnocampus el dia 21: l’encarregat d’introduir l’acte serà precisament l’actor mataroní Marcos Franz, en Gerard a la petita pantalla.

A la segona taula rodona, titulada Les sèries com a element de transformació del model de negoci audiovisual, hi participaran Víctor Sala, promotor de Serielizados Fest, Festival Internacional de Sèries de Barcelona, i de la revista homònima; Judith Clares, professora de Ciències de la Informació i la Comunicació, i actualment directora acadèmica del Postgrau en Distribució Audiovisual VOD i Nous Models de Negoci UOC-Filmin; Jordi Roure, quinze anys cap de Dramàtics de TV3 i actual productor executiu de la sèrie diària Com si fos ahir; i Joan Foguet, Director de Comunicació i Relació amb les Entitats Adherides de La Xarxa de Comunicació Local. Aquesta segona taula rodona la moderadora Aitana Montaner, directora de Lavinia Magenta, l'àrea de continguts d'actualitat del grup.

En aquesta ocasió l’acte serà un programa de televisió que es retransmetrà a través de Mataró Televisió en directe i que presentarà Anna Llacher, professora del Grau de Mitjans Audiovisuals de Tecnocampus (GMA), productora de televisió i actual directora del Departament d'Innovació i Noves idees d'Alguna Pregunta, responsable del programa APM. Una altra professora d’aquest grau, Maddalena Fedele, serà l’encarregada de moderar la primera taula rodona del matí.     

Un rànquing amb les millors propostes de ficció i de no ficció

Una vegada més, durant el Dia Mundial de la Televisió es farà públic el rànquing de les millors propostes televisives del curs 2016-2017. En aquesta ocasió, òbviament, les iniciatives de ficció tenen un relleu especial, mentre que una segona classificació farà referència als programes de no ficció i també es repassaran les propostes més vistes, com és habitual.

Aquest rànquing l’elabora un comitè d’experts provinent de diferents universitats catalanes. El composen Matilde Delgado i Núria García, del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona; Anna Tarragó, professora a TecnoCampus i a la Universitat de Barcelona; Mariona Visa, professora de ‘Noves tendències a la televisió i convergència digital’ a la Universitat de Lleida; i Carme Basté, professora de diverses matèries relacionades amb la televisió a la Facultat de Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. 

Una diada impulsada el 1996 per l’ONU 

El Dia Mundial de la Televisió és una celebració internacional impulsada el 1996 per l’Assemblea de les Nacions Unides que se celebra el 21 de novembre de cada any, amb un especial arrelament a diversos països sud-americans com Mèxic, Perú, Xile, Paraguai, Argentina, Colòmbia, Uruguai, Equador, Bolívia i Veneçuela.

A Mataró l’activitat l’organitza Tecnocampus amb la col·laboració del Clúster Audiovisual de Catalunya, l’Associació GrausTIC, Lavínia, Mataró Audiovisual, Clack i Serielizados.   

]]>
<![CDATA[ Obertes les inscripcions al campus de Nadal d'Xnergic, dedicat a la tecnologia ]]> Thu, 09 Nov 2017 00:00:00 +0100

Robots, videojocs i animació són alguns dels tallers que es trobaran els nois i noies que s’apuntin, aquest Nadal, al campus tecnològic d’Xnergic. Xnergic és una iniciativa del TecnoCampus pensada per fomentar vocacions en aquest món en constant evolució de la tecnologia. La d’aquest any és la cinquena edició d’una proposta pensada per a nois i noies a partir de 12 anys, que es durà a terme del 2 al 5 de gener a Mataró.

Pel que fa als continguts dels tallers, les propostes d’Xnergic ofereixen possibilitats en el gran món de la tecnologia, si s’opta pel vessant artístic, el Concept Art és el millor primer pas cap aquest sector, ja que s’aprendran a plasmar idees en paper i crear el contingut multimèdia utilitzant eines com les tauletes gràfiques i el Photoshop;. En cas de tirar més cap a la part tècnica hi ha el taller de creació d’un videojoc de naus espacials, on es donaran el material necessari per crear el joc i se’ls hi ensenyarà a crear les interaccions i programar-ho. Encaminat cap aquest sector més tècnic també oferim el taller estrella de robòtica, la creació i muntatge d’un robot explorador (Rovery) controlat per una aplicació que crearan des de 0 en el seu mòbil Android (Smartphone).

Aquest Nadal, a més, presentem la novetat que tant va triomfar aquest darrer estiu: el taller d’animació MOCAP. On els alumnes utilitzen les eines de professionals per gravar els seus moviments i passar-los al seu personatge per aconseguir una animació hiperrealista.

Tota la informació sobre el campus de Nadal està disponible a http://xnergic.org/campus-de-nadal-2017/

]]>
<![CDATA[ "Les empreses busquen perfils internacionals" ]]> Wed, 08 Nov 2017 00:00:00 +0100

Gonzalo González estudia tercer curs de la Simultaneïtat en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Enginyeria Mecànica i actualment és el responsable de la comissió d’estudiants IAESTE, un programa dirigit als universitaris del TecnoCampus vulguin fer pràctiques remunerades a l’estranger durant els mesos d’estiu.

La comissió organitza avui a les 14.00h una sessió informativa a l’aula 202 de l’edifici TCM1 per a tots els interessats a apuntar-s’hi aquest curs.

Es tracta d'un programa per marxar l’estranger a fer pràctiques durant l’estiu. Explica’ns una mica més el projecte...
Es tracta d’una organització internacional que s’encarrega d’organitzar intercanvis entre estudiants de diferents països i que la gestionen estudiants d’universitats de tot el món. Des de IAESTE TecnoCampus busquem pràctiques a Espanya per portar-les a una subhasta internacional, perquè estudiants d'altres universitats puguin venir aquí, i ajudem a estudiants del TecnoCampus a l'hora de fer els tràmits per marxar fora a través d'aquest programa.

Quin tipus d’ofertes hi ha?
Tot i que en principi està enfocat a carreres tècniques, el programa també està obert a estudiants d’audiovisuals i de l’àmbit d’empresa. Poden optar-hi estudiants de tots els cursos, i totes les pràctiques són remunerades. De fet, l’empresa ha de cobrir les despeses de menjar, desplaçaments i allotjament.

Centrant-nos amb la vessant internacional, quina relació hi ha amb els grups d'altres universitats?
Normalment ens organitzem a través de IAESTE Catalunya, que forma part de IAESTE Espanya. Les delegacions de les universitats catalanes participants ens reunim mensualment per parlar dels diferents temes. També hi ha jornades a nivell mundial, la última va ser a Praga i com a comissió vam participar-hi.

Com a membre de la comissió, però alhora estudiant, has marxat a fer pràctiques a l’estranger?
Aquest estiu he anat a la Universitat Tecnològica Nacional a Villa María, a Argentina. Les pràctiques eren al laboratori de mecànica i la tasca principa era arreglar una màquina que feia uns vint anys que no funcionava. Va ser una gran experiència ja que vaig aprendre molt i des del primer dia tots em van rebre amb els braços oberts i de seguida vaig fer amics. A més, també vaig aprofitar per fer turisme per la zona i conèixer la cultura del país. Pel que fa a la cultura, és força semblant a la nostra però potser allà són més oberts...coneixes algú el dilluns i dimecres ja estàs sopant amb la família a casa seva!

Suposo que fer pràctiques allà et va permetre conèixer com funcionen altres universitats. Hi ha algun aspecte que et va sorprendre?
La universitat allà és gratuïta per a tothom i els exàmens finals són orals. La veritat és que s’ho prenen tot amb més calma i no s’estressen tant. També em va agradar que la majoria de les eines del laboratori les haguessin fet estudiants de la universitat, ja que penso que és interessant adquirir els coneixements d'una manera totalment pràctica. 

Què consideres que t’aporta com a estudiant fer pràctiques internacionals?
En primer lloc, fer pràctiques ja t’aporta una experiència que no tindries si només estudies. Marxar a fer pràctiques a l’estranger et permet veure una altra manera de treballar i de viure que segur que et serà molt útil en el món laboral. De fet, actualment les empreses no només busquen gent amb experiència, sinó professionals amb un perfil internacional.

]]>
<![CDATA[ Obert el procés d’acreditació de dues titulacions del TecnoCampus ]]> Wed, 08 Nov 2017 00:00:00 +0100

Una comissió externa de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya visitarà el TecnoCampus el mes de març per emetre un informe de qualitat del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals, estudis de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, i del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, estudis de l’Escola Superior de Ciències de la Salut. Es tracta d’un procediment habitual que es duu a terme després de sis anys de l’inici dels estudis.

Abans de la visità, però, cada escola ha de redactar de manera prèvia un autoinforme sobre tota l’activitat relacionada amb el grau. L’autoinforme ha estat elaborat per les comissions de les escoles amb representació dels estudiants, el Personal Docent i Investigador (PDI) i el Personal d’Administració i Serveis (PAS) amb l’objectiu d’elaborar un document fruit del treball col·lectiu.

Els autoinformes d’acreditació d’ambdós graus es poden consultar a través de la pàgina web del TecnoCampus: Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals i Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Fins al dimecres 15 de novembre tothom pot proposar millores als continguts de cadascun dels autoinformes mitjançant la bústia oberta, disponible a l’apartat de qualitat de cada escola.

Vull fer una aportació a l’autoinforme del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals.

Vull fer una aportació a l’autoinforme del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.
 

]]>
<![CDATA[ Ajuda’ns amb l’acreditació del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals ]]> Tue, 07 Nov 2017 00:00:00 +0100

Una comissió externa provinent de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya visitarà el TecnoCampus el mes de març per emetre un informe de qualitat del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals. Es tracta d’un procediment habitual que es duu a terme després de sis anys de l’inici d'uns estudis.

Abans de la visità, però, l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa ha de redactar un autoinforme sobre tota l’activitat relacionada amb el grau. L’objectiu és elaborar un document fruit del treball col·lectiu entre estudiants, equip docent i Personal d’Administració i Serveis. Per aquest motiu, si ets estudiant d’aquesta titulació, pots enviar-nos les teves aportacions fins al dimecres 15 de novembre a través de la bústia oberta.

Consulta l’autoinforme del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals i envia’ns la teva valoració!
 

]]>
<![CDATA[ Si ets estudiant de CAFE, col·labora amb l’informe d’acreditació del grau! ]]> Tue, 07 Nov 2017 00:00:00 +0100

Una comissió externa provinent de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya visitarà el TecnoCampus el mes de març per emetre un informe de qualitat del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Es tracta d’un procediment habitual que es duu a terme després de sis anys de l’inici dels estudis.

Abans de la visità, però, l’Escola Superior de Ciències de la Salut ha redactar autoinforme sobre tota l’activitat relacionada amb el grau. L’objectiu és elaborar un document fruit del treball col·lectiu entre els estudiants, l’equip docent i el Personal d’Administració i Serveis. Per aquest motiu, si ets estudiant d’aquesta titulació, pots enviar-nos les teves aportacions fins al dimecres 15 de novembre a través de a bústia oberta.

Consulta l’autoinforme del Grau en CAFE i envia’ns la teva valoració!
 

]]>
<![CDATA[ 4 bones raons per marxar a estudiar fora ]]> Mon, 06 Nov 2017 00:00:00 +0100

Marxar a l’estranger pot ser una de les experiències més enriquidores que viuràs com a estudiant, tant des del punt de vista acadèmic com personal. Si ets els qui encara estàs indecís, et donem algunes bones raons perquè no deixis escapar aquesta gran ocasió!

 1. Perfeccionaràs el teu nivell d’idiomes
  Estudiar en un altre idioma o comunicar-te en una altra llengua en la teva vida quotidiana són experiències valuoses d’aprenentatge. Marxar a l’estranger t’ajudarà a millor l’accent i a parlar amb més fluïdesa l’anglès o la llengua del país on resideixis. 
   
 2. Coneixeràs una altra cultura
  Viure en un altre país et permetrà conèixer-lo autènticament, entendre la cultura i l’estil de vida dels seus habitants. Una experiència internacional durant els anys d’universitat t’ajudarà a crear una xarxa de contactes, tant professionals com de bons nous amics.
   
 3. Aprendràs noves habilitats útils per al món laboral
  Sortir de la zona de confort comporta suposa ampliar horitzons i enfrontar-te a noves situacions, així com a una altra realitat. Cursant una part dels teus estudis a l’estranger, desenvoluparàs noves habilitats que et seran molt útils per al món laboral del segle XXI, com la flexibilitat, la capacitat d’adaptació i treballar en equips multiculturals i multidisciplinaris, entre d’altres.
   
 4. Milloraràs el teu currículum vitae
  En l’actual competitiu mercat laboral, les empreses busquen candidats que tingui una experiència internacional. Sense cap mena de dubte, incloure aquesta experiència en el teu currículum vitae és una manera d’augmentar les possibilitats de ser contractat en un potencial lloc de treball. Converteix la teva vivència a l’estranger en una oportunitat per impulsar la teva carrera professional! 

Encara no estàs segur de marxar? Aquests arguments venen avalats per xifres!

L’Estudi sobre l’Impacte Erasmus (2014) publicat per la Comissió Europea confirma que el programa d’intercanvi d’estudiants de la UE millora la capacitat d’inserció: 

]]>
<![CDATA[ El Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, present aquest cap de setmana al “Mercat del Film” de Mataró ]]> Fri, 03 Nov 2017 00:00:00 +0100

Oriol Guanyabens, que va realitzar el Postgrau en Guió i Direcció d’Actors el curs passat, presenta avui el curtmetratge Dos de nosaltres a la sisena edició del "Mercat del Film" de Mataró, que se celebra avui i demà al centre de creació d’arts escèniques Can Gassol. Es tracta d'una jornada audiovisual local i gratuïta organitzada conjuntament per Hotel Elèctic i M|A|C Mataró Art Contemporani, amb l’objectiu de mostrar la producció audiovisual de proximitat.

El "Mercat del Film" comença avui a les 20h amb l’acte “Fent una pel·lícula: Dos de nosaltres”, on es presentarà aquest curtmetratge, entre el documental i la ficció, escrit, dirigit, protagonitzat i produït per Oriol i Marc Guanyabens, amb el suport d’Adrià Espí. El curtmetratge explica la història de dos germans de la seva família, en Joaquim i en Sebastià, també cineastes, que a inicis del segle XX van fugir de Mollet per exiliar-se a Millars, a França. “El curtmetratge pretén descobrir quins vincles hi ha entre els quatre, més enllà de de l’anècdota”, explica Oriol Guanyabens. En aquest sentit, es tracta d’una història força personal i d’un repte, pel fet que els dos germans, a més de dirigir l’obra, també donen vida als seus dos avantpassats: “El repte interpretatiu augmentava a mesura que avançàvem, i per això vam intentar integrar la història dins la nostra vida real”.

Durant l’acte es durà a terme un col·loqui entre Oriol i Marc Guanyabens, Ariadna Vázquez, coordinadora del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors del TecnoCampus, Lluís Josep Comeron, director de cinema, i Judith Vives, d'Hotel Elèctric, encarregada de conduir el debat. Després de la conversa es projectarà Dos de nosaltres, que actualment està en procés de producció amb la intenció d’acabar convertint-se en un llargmetratge.

Al llarg del cap de setmana es projectaran una vintena d’obres audiovisuals de proximitat en diversos formats amb la finalitat de donar visibilitat a les produccions de proximitat. “És molt important que des del món local es doni suport i es contribueixi a la difusió de peces d’autors locals, ja que sovint molts projectes de joves creadors resten inèdits perquè no troben prou finestres per exhibir-los”, afirma Ariadna Vázquez.

Segona edició del postgrau
Oriol Guanyabens va guanyar el concurs de projectes de la primera edició del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, una formació impulsada per l’Escola Superior Politècnica i la productora Clack. Va guanyar la competició amb el curtmetratge Obvía, que ara s'anomena L’Estrany, i actualment està desenvolupant amb Valérie Delpierre, responsable d’Inicia Films, productora cinematogràfica de projectes destacats com Estiu 1993, per exemple. “Ara ja hem tancat el guió i estem en la fase de plantejar el rodatge i preparar el dossier per aconseguir finançament”, afirma Guanyabens. “El postgrau m’ha aportat les eines suficients per ser capaç d’escriure una història en format guió, i per a mi això és un gran pas endavant”, conclou.

El període d’inscripcions per apuntar-se a la segona edició del postgrau, que començarà el mes de gener, ja s'ha obert. Ariadna Vázquez, coordinadora acadèmica del postgrau, afirma que es traca d’una formació pensada per a persones amb inquietud i vocació d’explicar històries: “El postgrau ofereix als estudiants eines de narrativa audiovisual i el suport per desenvolupar un projecte propi, alhora que els posa en contacte amb la realitat de l'ofici de guionista”.
 

]]>
<![CDATA[ Quarta edició del Cicle de conferències “Els videojocs i els seus protagonistes” ]]> Thu, 02 Nov 2017 00:00:00 +0100

Els professors del Grau en Disseny i Producció de Videojocs impulsen una nova edició del cicle de conferències amb professionals de diferents àmbits de la indústria dels videojocs. Sota el títol “Els videojocs i els seus protagonistes”, el cicle es consolida i celebra enguany la quarta edició. El cicle ha començat aquest mes d’octubre i durant tot el primer trimestre es portaran a terme diverses sessions.

Les conferències s’emmarquen dins de les assignatures d’Història i Indústria de Videojocs, de primer curs, i Empreses: Estudi de casos, de quart curs. “L’objectiu del cicle és acostar la indústria a les classes del grau des de l’experiència dels seus protagonistes”, assenyala Ester Bernadó, coordinadora del grau. Aquestes ponències permeten als estudiants fer-se una visió de com és la indústria real i conèixer professionals que treballen en diferents sectors de videojocs, com l’art, el disseny, el desenvolupament o el màrqueting, entre d’altres. Carlos Abril, desenvolupador de Saber Interactive; Pazos64, youtuber; Natascha Röösli, productora i desenvolupadora de negoci de Rock Pocket Games; Ramón Nafria, crític i desenvolupador de videojocs; Mariona Valls, directora d’art de Mango Protocol; o Marc Canaleta, cofundador de Social Point, són alguns dels ponents confirmats d’aquesta edició.

Algunes de les conferències es graven i els vídeos de les ponències estan disponibles a Youtube, a la llista de reproducció “Els videojocs i els seus protagonistes”. L’organització d’aquest cicle de conferències forma part de l’estratègia del grau per apropar els universitaris a la indústria i a les necessitats que tenen els professionals d’aquest mercat laboral. La coordinadora del grau explica que aquest tipus d’activitats ajuden als estudiants a desenvolupar un esperit crític i realista de desenvolupament de videojocs i, alhora, a posar en valor els coneixements adquirits a l’aula. “S’adonen que la clau de l’èxit de la professió és una excel·lent preparació, conjuntament amb una bona dosis de motivació, esforç i experiència”, conclou Bernadó.

]]>
<![CDATA[ La professora Anna Castells escriu al blog “Criatures” del diari "ARA" sobre propostes de jocs en família ]]> Thu, 02 Nov 2017 00:00:00 +0100

Anna Castells, professora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, col·labora a la secció "Puces a les butxaques" del blog Criatures del diari Ara, on explica propostes de joc i activitats que es poden fer en família. Aquest és el sisè any que escriu en aquesta secció sobre com educar a través del joc, una temàtica molt vinculada a la seva tasca com a docent al TecnoCampus. “El joc forma part del meu dia a dia a la universitat, ja que està relacionat amb el contingut de les meves assignatures i també és un vehicle d’aprenentatge del temari”, assenyala Castells, que imparteix l’assignatura Teoria i pràctica del joc i l'expressió corporal al Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i a la doble titulació amb Fisioteràpia.

Castells afirma que l’objectiu principal de l’assignatura és que l’estudiant “descobreixi el joc com a eina imprescindible per desenvolupar-se en l’entorn professional”. Una proposta lúdica pot servir per aprendre un contingut, explorar un espai, per treballar aspectes motrius o viure de manera simbòlica emocions i aprendre-les a gestionar. En aquest sentit, Castells considera que el joc és una metodologia d’aprenentatge molt útil per aprendre a comunicar-nos amb el món que ens envolta. “El joc és vivència i emoció, dona sentit a un aprenentatge real i significatiu, i serveix per contextualitzar l’experiència en situacions que podrien succeir a la realitat”, afegeix.

“La lliga de la justícia”, una experiència gamificiada
Es tracta d'una dinàmica que es duu a terme dins de l’assignatura Teoria i pràctica del joc i expressió corporal, i és una proposta d’experiència gamificada que gira entorn als herois i l’adquisició de poders, que formen part del funcionament o l'avaluació de l’assignatura i que beneficien l'alumnat. L’activitat serveix principalment per valorar aspectes que a vegades no queden reflectits en l’avaluació convencional, per augmentar l’experiència lúdica de l’estudiant, per treballar aspectes que no tenen cabuda a l’aula i perquè aprenguin a treballar en equip.

L'activitat va tenir tant d'èxit que els estudiants de l'assignatura van preparar una activitat similar a la docent:

]]>
<![CDATA[ El Centre de Simulació i Innovació en Salut imparteix un curs de primers auxilis a Mossos d’Esquadra ]]> Thu, 02 Nov 2017 00:00:00 +0100

L’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, a través del Centre de Simulació i Innovació en Salut (CSIS), duu a terme durant els mesos d’octubre i novembre un curs de primers auxilis al cos de Mossos d’Esquadra.

Prop de cent agents participaran en les vuit sessions programades, en les quals se segueix una metodologia docent de simulació a través de l´ús de les noves tecnologies. El curs ha estat impulsat per la coordinadora del CSIS, Carolina Chabrera, i l’imparteix Laura Curell, infermera d’urgències i docent del Grau en Infermeria del TecnoCampus.

Aquest curs forma part de l’estratègia de creixement del CSIS i del posicionament de l’Escola Superior de Ciències de la Salut com a centre de formació de referència, tant per a professionals de la salut com per empreses, entitats i organismes sanitaris, a la ciutat de Mataró i el Maresme.
 

]]>
<![CDATA[ Estudiants d’audiovisuals presenten el documental “Dub it Yourself” al festival In-Edit a Barcelona ]]> Thu, 02 Nov 2017 00:00:00 +0100

Els estudiants Pau Garriga, Enric Girona i Xavier Macià, del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus, presenten la peça Dub it Yourself al festival de documental musical In-Edit, que se celebra a Barcelona del 26 d’octubre al 5 de novembre. El documental, que va néixer del Treball Final de Grau, es va estrenar el passat dimarts 31 d’octubre a Aribau Club 2.

Pau Garriga, com a guionista i director; Enric Girona; com a muntador; i Xavier Macià, com a director de fotografia i càmera, prenen el pols a l’escena Sound System de Barcelona i de l’àrea metropolitana en aquest documental que s’emmarca dins de la categoria “Quilòmetre Zero”, una secció que busca exhibir històries properes i donar veu a artistes locals. “Ara ens trobem en un moment on el Sound System comença a ser tendència altra vegada i el col·lectiu està creixent no només a Barcelona, sinó també a tot Europa”, apunta Pau Garriga.

En aquest sentit, Dub it Yourself  fa un repàs dels moments més representatius del Sound System de reggae a Barcelona: des dels centres socials autogestionats, que van ser el bressol d'aquest moviment, fins a la complicada situació actual amb lleis restrictives i canvis socials a Barcelona. El fil conductor del documental és un programa de ràdio, que dona pas a les diferents entrevistes, encara que la idea inicial era molt diferent. “El fil argumental havia de ser una festa que mai es va fer”, assenyala Garriga mentre explica que el programa de ràdio va servir per reorientar el format de la peça. “El fet de tenir una idea i anar-la canviant és una cosa implícita en el gènere documental ja que et bases en realitat, i aquesta és imprevisible”, afegeix Xavier Macià.

El documental també pretén acabar amb prejudicis sobre el reggae i mostra la part més humana de la relació amb la música i, més concretament, amb la cultura Sound System. Enric Girona assenyala que Dub it yourself retrata “una realitat que és més diversa que el cliché d’un col·lectiu on tothom és bohemi o porta rastas”. “L’objectiu no era centrar-nos només en el públic que escolta aquest tipus de música, sinó explicar que es tracta d’un tipus de música amb un rerefons molt potent”, afegeix.

El documental es tornarà a projectar demà divendres 3 novembre a les 19:30h al Centre Cultural la Farinera del Clot. A l’acabar, hi haurà un col·loqui amb el públic amb convidats destacats de l’escena Sound System: Sevi, Greenlight, Dub Academy i IDG; Genis Trani, One Blood, The Blackstarliners Band i Genius T; David "Dr. Decker", Sound System FM i col·laborador a Rockdelux; i Pablo, Rebelmadiaq, Say It Loud i ACR.

Si estàs interessat a assistir-hi, pots reservar la teva entrada aquí.

]]>
<![CDATA[ L’empresa Bravo Tecnnologies participa al IoT World Congress ]]> Tue, 31 Oct 2017 00:00:00 +0100

Bravo Technologies, empresa allotjada a la Incubadora de TecnoCampus, va participar a la fira Barcelona Industry Week, que es va celebrar a Fira de Barcelona de l’1 al 6 d’octubre: és un esdeveniment que va reunir 8 salons industrials (Expoquimia, Smart chemistry, Equiplast, Eurosurfas, World Chemical Summit, In (3D) ustry, Chemical Engineering i IOT Solutions) en un mateix espai i que pretén obrir les portes a la indústria 4.0.

En una fira altament orientada a les aplicacions IoT d’ús empresarial, Isaac Mayolas, soci de Bravo Tecnologies, ens explica que va poder conèixer les tendències en sectors tan amplis com els de la logística, el healthcare o les smart cities. Immers en un nou projecte amb necessitat de cerca de proveïdors de tecnologia d’impressió 3D, va poder contactar amb fabricants internacionals i empreses amb serveis i productes a nivell nacional.
 

]]>
<![CDATA[ Nit de l'emprenedoria i la innovació. 23 de novembre ]]> Tue, 31 Oct 2017 00:00:00 +0100

LA NIT DE L'EMPRENEDORIA I LA INNOVACIÓ, PUNT DE TROBADA ANUAL D'EMPRENEDORS, START-UPS I EMPRESES DEL TERRITORI

La Nit de l'emprenedoria i la innovació tornarà a reunir a emprenedors, start-ups i empreses del territori el proper dia 23 de novembre a TecnoCampus, amb l'objectiu de fomentar les relacions i la cooperació empresarial i reconèixer les iniciatives emprenedores, d'innovació i de responsabilitat social de les organitzacions.

Al llarg de la Nit es farà el lliurament dels premis a l’emprenedoria Creatic, que aquest 2017 arriben a la dissetena edició, i que organitzen el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, amb el patrocini de les empreses Sirsa i Banc de Sabadell.

En el transcurs de la vetllada també es farà l’entrega dels primers Reconeixements a la innovació empresarial a empreses del territori que han apostat per la innovació com a estratègia de creixement i consolidació i/o han implementat iniciatives empresarials d’impacte social. A més, l’Ajuntament de Mataró lliurarà els Reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions.

L’acte serà presentat per la companyia Dosics, formada pels actors Carles Xuriguera i Rafael Faixedas.

 

Aforament limitat. Inscripcions obertes

]]>
<![CDATA[ Obert el termini per inscriure's a InnoEmprèn, el programa d'alt rendiment per a emprenedors ]]> Tue, 31 Oct 2017 00:00:00 +0100

InnoEmprèn és el programa d’alt rendiment que transforma les idees de negoci en projectes d’empresa reals. El TecnoCampus ha obert el termini per inscriure's a una nova edició del programa, que ajuda els emprenedors a testejar la proposta de valor al mercat, de la mà de les metodologies de Lean StartUp, Customer Development, Business Model Canvas i Prototyping. 

A qui s'adreça

A persones emprenedores que tenen una idea de negoci singular, innovadora o de base tecnològica amb una proposta de valor diferenciada. O bé a empreses de recent creació, amb model de negoci innovador o tecnològic en procés de validació.

Objectius: transformar la idea en negoci; validar hipòtesis; descobrir el client; dissenyar el mínim producte viable; detectar oportunitats; definir mètriques; mesurar resultats; aprenentatge continu; construir equips; aprofitar lexperiència dels mentors; definir una localització estratègica; liderar el teu somni amb èxit

Durada 

Del 28 de novembre de 2017 al 6 d'abril del 2018.

]]>
<![CDATA[ L’empresa Proinertial facilita màquines per a una sessió pràctica amb estudiants de CAFE ]]> Tue, 31 Oct 2017 00:00:00 +0100

Els estudiants del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l'Esport del TecnoCampus que cursen l’assignatura Teoria i pràctica de l’entrenament II, impartida pel professor Gerard Carmona, van participar el passat divendres 27 d’octubre en una classe pràctica amb sistemes inercials proporcionats per l’empresa Proinertial.

Durant la sessió, que girava entorn l’entrenament de la força, els estudiants van poder provar màquines que actualment estan utilitzant preparadors i readaptadors de diferents clubs futbolístics d'eli en l'àmbit europeu i que han donat molts bons resultats pel que fa a la millora del rendiment esportiu i la prevenció de lesions. En aquest sentit, aquests sistemes tenen la particularitat que, a diferència dels sistemes basats en les resistències gravitacionals, com les tradicionals peses de gimnàs, generen una determinada resistència a partir de la inèrcia d’una massa. I això permet dur a terme entrenaments de força sense haver de recórrer a grans pesos.
 

]]>
<![CDATA[ Conferència sobre indústria 4.0, aquest dimarts al TecnoCampus ]]> Mon, 30 Oct 2017 00:00:00 +0100

L'Escola Superior Politècnica del Tecnocampus acull aquest dimarts dia 31 a les 17h una conferència d'Antoni Rovira, de l’empresa Rockwell Automation, que analitzarà el fenomen de l'"empresa connectada" i la indústria 4.0. Rovira explicarà casos pràctics d'aquest evolució del sector industrial. La conferència s’emmarca en el temari de l’assignatura “Automatització Integral de Sistemes Indústria 4.0”, del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, i és oberta a tots els estudiants i als professionals. L'acte tindrà lloc a l'aula 205, de les 17 a les 19h. 

Antoni Rovira és un expert en aplicacions integrades, com SCADA i MES. Actualment és responsable d’arquitectures integrades a Rockwell Automation Iberia. Anteriorment havia treballat a Asesa com a director de producció i a Adasoft com a business area manager.

Aquest curs, el TecnoCampus ha engegat conjuntament amb la UOC un Màster en Indústria 4.0.

]]>
<![CDATA[ Nou cicle del Cinefòrum: consulta la programació per als propers mesos ]]> Mon, 30 Oct 2017 00:00:00 +0100

Arrenca una altra edició del Cinefòrum del TecnoCampus, un cicle de projeccions cinematogràfiques que tindrà lloc a l’Auditori durant el curs. Es tracta d’una activitat oberta i gratuïta per a tots els estudiants dels diferents graus, tot i que alguns dels films estan relacionats amb el contingut d’assignatures del Grau en Mitjans Audiovisuals.

Els estudiants que estigueu interessats a assistir-hi, podeu optar a convalidar un crèdit ECTS si compliu les següents condicions:

 • Venir a un mínim de sis sessions de les nou que conformen el cicle, hi ha opcions per assistir-hi en horari de matí i de tarda.
 • Fer un treball final, que serà una crítica dels films que hagis vist.
 • Enviar el treball abans del 12 de juny al responsable del Cinefòrum d’aquest any, el professor Jorge Oter. El treball pots enviar-lo per correu electrònic a joter@tecnocampus.cat.

El cicle va començar el passat dilluns 23 d’octubre, amb la projecció del film Detour (Edgar G.Ulmer, 1945) i la propera sessió serà aquest divendres a les 12.00h amb la projecció de The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz (Brian Knappenberger, 2014), pel·lícula que es vincula amb l’assignatura de Publicació electrònica.

Consulta els horaris dels propers films que es projectaran de manera mensual:

3 de novembre
A les 12.00h

 • The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz (Brian Knappenberger, 2014)
  Dins de l’assignatura Publicació electrònica

10 de novembre
A les 12.00h 

 • White Christmas (Carl Tibbetts, 2014) i Black Mirror (Charlie Brooker, 2011-)

A les 15.00h

 • Shadows (John Cassavetes, 1959)
  Dins de l’assignatura Història de l’Audiovisual

4 de desembre
A les 12.00h

 • Inside Job (Charles Ferguson, 2010)
  Dins de l’assignatura Economia i administració d’empreses

A les 15.00h

 • El hombre sin pasado (Mies vailla menneisyyttä, Aki Käurismaki, 2002)

15 de gener
A les 12.00h

 • Las estaciones (Vremena goda, Artavazd Pelechian, 1975)
  Dins de l’assignatura Documental de creació

A les 15.00h

 • Abre los ojos (Alejandro Amenábar, 1997)

22 de febrer
A les 12.00h

 • Matar a un Ruiseñor (To Kill a Mockingbird, Robert Mulligan, 1962)
  Dins de l’assignatura Producció de bandes sonores

A les 15.00h

 • Paterson (Jim Jarmusch, 2016)

12 de març
A les 12.00h

 • Nightcrawler (Dan Gilroy, 2014)
  Dins de l’assignatura Periodisme digital

A les 15.00h

 • La vida de David Gale (The Life of David Gale, Alan Parker, 2003)

18 d’abril
A les 10.00h

 • Diamond Flash (Carlos Vermut, 2011)
  Dins de l’assignatura Tècniques de càmera

A les 14.00h

 • Whiplash (Damien Chazelle, 2014)

11 de maig
A les 12.00h

 • El padrino (The Godfather, Francis F. Coppola, 1972)
  Dins de l’assignatura Tècniques de realització cinematogràfica

A les 15.00h

 • Muerte entre las flores (Miller's Crossing, Joel & Ethan Coen, 1990)

6 de juny
A les 12.00h

 • Incendies (Denis Villeneuve, 2010)

A les 15.00h

 • La caza (Jagten, Thomas Vinterberg, 2012)


Cristina Beteta, estudiant del Grau en Mitjans en Mitjans Audiovisuals, és l'encarregat de preparar la programació del cicle. Si tens alguna proposta, fer-nos-la arribar!

]]>
<![CDATA[ Recordatori: comunicat de la Universitat Pompeu Fabra en relació al coneixement d’una tercera llengua ]]> Mon, 30 Oct 2017 00:00:00 +0100

A continuació reproduïm el comunicat que la Universitat Pompeu Fabra va publicar el juny del 2017, i que desitja fer arribar a tots els estudiants de la universitat a l’inici del curs 2017-2018, en relació al coneixement d’una tercera llengua com a requisit per obtenir una titulació de grau:

“L’article 211 de la Llei 2/2014 preveu que els estudiants que van iniciar els estudis universitaris el curs 2014‐2015 i posteriors han d’acreditar, en acabar els estudis, el coneixement d’una llengua estrangera (anglès, francès, italià o alemany) amb un nivell equivalent al B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües.

Per tal de fer efectiu aquest article, el Consell de Govern de la UPF va aprovar el mateix 2014 un acord que establia l’acreditació de l’esmentat nivell de llengua estrangera com a requisit per obtenir el títol de graduat o graduada. Amb l’objectiu de facilitar el compliment d’aquest requisit, des dels serveis de gestió acadèmica, els centres, els àmbits de multilingüisme i d’idiomes, la Universitat ha animat els estudiants des de l’inici dels seus estudis a acreditar el seu nivell de competència d’una tercera llengua. També ha difós informació diversa per tal que els estudiants coneguin els mecanismes d’acreditació i els ajuts disponibles, així com la informació sobre els cursos oferts a través d’Idiomes UPF.

El passat 22 de juny, la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya va acordar instar el Govern de la Generalitat de Catalunya perquè sol·liciti al Parlament de Catalunya un ajornament durant 4 anys de l’entrada en vigor de l’article 211 de la Llei 2/2014.

L’acord de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya no modifica el marc normatiu actual, però obre un període d’incertesa. Davant dels possibles dubtes que puguin sorgir, el proper curs la Universitat Pompeu Fabra manté el requisit, que els estudiants coneixen, per tal de complir la Llei 2/2014 mentre sigui vigent. Si es produís un canvi de les circumstàncies que aconsellin o impliquin la modificació d’aquesta posició els estudiants de la UPF rebran informació de forma immediata.

Al marge de si caldrà que els estudiants que van iniciar els estudis el curs 2014‐2015 i posteriors acreditin el nivell B2 per obtenir el seu títol, la Universitat Pompeu Fabra anima fermament els seus estudiants a assolir‐lo per obrir‐se portes: portes al futur, a l’estranger, a noves cultures, a millors feines, a beques; a nous amics, viatges, punts de vista, etc. Per aquest mateix motiu els encoratja que no deixin escapar l’oportunitat d’incrementar el seu bagatge en llengües.”

]]>
<![CDATA[ Per què marxar a estudiar a l'estranger? ]]> Mon, 30 Oct 2017 00:00:00 +0100

Marxar a l’estranger pot ser una de les experiències més enriquidores que viuràs com a estudiant, tant des del punt de vista acadèmic com personal. Si ets els qui encara estàs indecís, et donem algunes bones raons perquè no deixis escapar aquesta gran ocasió!

1. Perfeccionaràs el teu nivell d’idiomes
Estudiar en un altre idioma o comunicar-te en una altra llengua en la teva vida quotidiana són experiències valuoses d’aprenentatge. Marxar a l’estranger t’ajudarà a millor l’accent i a parlar amb més fluïdesa l’anglès o la llengua del país on resideixis. 

2. Coneixeràs una altra cultura
Viure en un altre país et permetrà conèixer-lo autènticament, entendre la cultura i l’estil de vida dels seus habitants. Una experiència internacional durant els anys d’universitat t’ajudarà a crear una xarxa de contactes, tant professionals com de bons nous amics.

3. Aprendràs noves habilitats útils per al món laboral
Sortir de la zona de confort comporta suposa ampliar horitzons i enfrontar-te a noves situacions i a una altra realitat. Cursant una part dels teus estudis a l’estranger, desenvoluparàs noves habilitats que et seran molt útils per al món laboral del segle XXI, com la flexibilitat, la capacitat d’adaptació i treballar en equips multiculturals i multidisciplinaris, entre d’altres. 

4. Milloraràs el teu currículum vitae
En l’actual competitiu mercat laboral, les empreses busquen candidats que tingui una experiència internacional. Sense cap mena de dubte, incloure aquesta experiència en el teu currículum vitae és una manera d’augmentar les possibilitats de ser contractat en un potencial lloc de treball. Converteix la teva vivència a l’estranger en una oportunitat per impulsar la teva carrera professional! 

Per a més informació, consulta l’apartat de mobilitat internacional de la pàgina web del TecnoCampus o envia un correu a rrii@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ Ja pots consultar la memòria del curs 2016-2017 ]]> Thu, 26 Oct 2017 00:00:00 +0200

La memòria del curs 2016-2017 reflecteix les principals magnituds del TecnoCampus, així com els principals esdeveniments celebrats.

 

I aquest és el resum audiovisual del curs 2016-2017 al TecnoCampus. No te'l perdis!

]]>
<![CDATA[ El nou parc urbà de salut del TecnoCampus s’obre al públic ]]> Thu, 26 Oct 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha posat avui posa en funcionament un parc urbà de salut, que consta d'un circuit de wellness i un circuit esportiu, situat just al davant de l'edifici del parc, al passeig marítim. Pel que fa al circuit de wellness, consta de set aparells de treball cardiorespiratori, mobilitat de les extremitats superiors, treball de força del tronc superior i inferior, i de flexibilitat. El circuit esportiu consta també de set aparells, en aquest cas per treballar la força, l'equilibri o la flexibilitat. La inversió total en la instal·lació ha estat de 17.000 € euros.

L’acte ha consistit en una visita a les instal·lacions, i en una presentació dels equipaments de què a partir d’ara podran gaudir els usuaris. La presidenta de la Fundació TecnoCampus, Dolors Guillén, ha destacat la feina feta pels responsables dels projecte Campus Saludable, i ha apuntat que “el parc és una mostra més de la voluntat del TecnoCampus d’acostar-se a la ciutat”. L’alcalde, David Bote, ha apuntat que “l’aposta per la salut és estratègica, i es plasma en iniciatives com aquest parc urbà de salut”.

Posteriorment, s’han dut a terme activitats obertes a tota la ciutadania: activitats de dinamització dels aparells, de Chi Kung , d'estiraments i de running. Hi ha participat una cinquantena de persones.

La posada en marxa d’aquest equipament respon per una banda a la voluntat d’engegar iniciatives que, vinculades a l’activitat habitual del TecnoCampus, connectin l’equipament amb la ciutat. En aquest cas, el TecnoCampus imparteix estudis de l’àmbit de la salut, i té com a projecte transversal el “Campus saludable”, que vol incentivar els hàbits saludables entre tota la comunitat d’estudiants, empresaris i visitants.

El parc es defineix com un gimnàs a l'aire lliure en un entorn natural, obert per a tothom (de totes edats i nivells de condició física) 365 dies a l'any les 24 hores al dia. Els circuits d'activitat física per a la salut són una proposta per a una millora del nivell d'activitat física, amb reducció del sedentarisme, i del benestar social.
 

]]>
<![CDATA[ La jornada d’economia col·laborativa debat sobre la necessitat d’adaptar la normativa a les noves plataformes ]]> Wed, 25 Oct 2017 00:00:00 +0200

L’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa ha celebrat aquest matí la primera Jornada d’Economia i Empresa, que ha girat al voltant de l’economia col·laborativa. Experts i professionals del sector han participat en aquesta jornada organitzada juntament PIMEC, sota el títol “Les diferents cares de l’economia col·laborativa".

La directora de l’escola, Montserrat Vilalta, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als ponents i als més de 200 estudiants dels graus d’empresa que hi ha assistit. Vilalta ha remarcat que jornades com aquesta s’emmarquen en l’aposta que fa el TecnoCampus per acostar l’acadèmia amb el món de l’empresa.

Albert Cañigueral, connector de OuiShare d’Espanya i Amèrica Llatina, ha pronunciat la ponència inaugural, on ha assenyalat que la velocitat, el canvi normatiu i laboral, i la conciliació entre ètica i tecnologia són els principals reptes de futur de l’economia col·laborativa. Aquest nou sistema, conegut per molts com economia de plataformes, és actualment una eina per al desenvolupament sostenible ja que permet “fer més amb menys”. En aquest sentit, ha ressaltat que les plataformes, que no produeixen directament sinó que coordinen recursos, s’han convertit en una de les maneres més eficients de fer negoci tant pel que fa als ingressos com els beneficis per a l’empresa. Cañigueral ha afirmat que es tracta d’un canvi sistèmic que requereix un acompanyament global i ha animat als estudiants a desenvolupar un pensament crític amb l’entorn: “No sou espectadors, sinó ciutadans productors”.

Durant la jornada també s’ha debatut sobre l’impacte real de l’economia col·laborativa i els principals reptes que afronta l’administració en aquest àmbit en format de taula rodona, amb professionals del sector. Hi ha participat Albert Cañigueral, connector OuiShare d’Espanya i Amèrica Llatina; Lluís Viguera, gerent de l'àrea institucional de PIMEC; Aleix de Castellar, CEO i cofundador de MyPoppins; Marc Realp, director general de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO); Jordi Silvente, president de l’Associació Coworking de Catalunya (COWOCAT) i Gina Argemir, responsable d'Anàlisi Econòmica de CCOO de Catalunya. Tots han coincidit a assenyalar que cal una revisió de la normativa actual i adaptar el marc legal a l'ecosistema actual. “S’ha de modular la legislació perquè hi hagi competència en igualtat de condicions”, ha apuntat Lluís Viguera, de PIMEC.

L’economia col·laborativa és un model de negoci que posa en contacte a particulars per compartir o vendre béns i serveis. Tot i que sempre ha existit l’economia o consum col·laboratiu a nivell familiar o petita escala, en els últims anys aquesta pràctica ha adquirit nivells d’impacte globalitzats gràcies a les noves tecnologies.
 

]]>
<![CDATA[ El Grau en Mitjans Audiovisuals col·labora un altre any en el MINIPUT, la mostra sobre televisió de qualitat i nous formats ]]> Wed, 25 Oct 2017 00:00:00 +0200

La 23a edició del MINIPUT, la mostra sobre televisió de qualitat i nous formats televisius, ha obert el període d’inscripcions, que es poden fer de manera gratuïta a través d’aquest formulari. La mostra tornarà a celebrar-se al Teatre del CCCB el dissabte 25 de novembre, en una jornada maratoniana de 10.00h a 21.00h. El Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior de Politècnica col·labora per tercer any consecutiu en l’organització d’aquesta trobada que pretén reunir professionals, estudiants, professors, investigadors i interessats en el món de la televisió.

El MINIPUT consta d’unes sessions de projeccions i debats amb els responsables de programes de la televisió més innovadors, provadors, educatius i amb vocació de servei públic de l’any. La coordinadora del Grau en Mitjans Audiovisuals, María Soliña Barreiro, moderarà un debat i presentarà el documental MyEscape, una documental d’origen alemany que avalua el viatge que els refugiats d’Afganistan, Síria i Erítrea van haver d’assumir quan la situació en els seus països es va tornar insostenible. 

El MINIPUT està organitzant conjuntament per la Universitat Pompeu Fabra, Televisió de Catalunya, betevé, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Ramon Llull, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el TecnoCampus. Compta, també, amb el suport de la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili i Catalunya Film Festivals.

Què es podrà veure al MINIPUT?
En el MINIPUT d’aquest any podràs veure com les càmeres dels mòbils es converteixen en les protagonistes en documentals de conscienciació social sobre el problema dels refugiats (MyEscape) i com les càmeres de vídeo-vigilància poder reconstruir actes terroristes (Death in the terminal); com la participació ciutadana a través de les noves tecnologies és capaç d’unir països sencers per afrontar una necessitat (One Million Birdhouses); com l’actualitat es pot convertir en un joc de preguntes satíric (The Quiz Show) o reconstruir la història des de punts de vista sorprenents (NSU German History X; Chuck Norris Vs. Communism). També hi haurà lloc per a una sessió especial que intentarà abordar com es reconstrueix una televisió autonòmica al segle XXI, en concret, l’antic Canal 9 (València), i una altra que es planteja com reinventar el documental d’investigació des del docu-drama.

Si estàs interessat a participar-hi, pots descarregar-te el programa aquí. Vull assistir-hi!
 

]]>
<![CDATA[ L’escriptora Care Santos reivindica el valor de la ficció en l'obertura del curs acadèmic ]]> Tue, 24 Oct 2017 00:00:00 +0200

El curs universitari 2017-2018 ha quedat inaugurat de manera oficial amb un acte celebrat aquest matí en el qual l’escriptora mataronina Care Santos ha pronunciat la lliçó inaugural. Sota el títol “Per què serveix la ficció”, la novel·lista mataronina ha ressaltat la ficció i la literatura com a elements clau per entendre el món que ens envolta. “Els llibres ens ensenyen a pensar i a conèixer diferents oportunitats i diferents punts de vista”, ha afirmat. 

Santos ha afegit que la ficció serveix perquè cadascú construeix la seva pròpia història a partir del fet de narrar, d'explicar històries, una característica innata a l’ésser humà. “La curiositat és una de les principals raons per les quals necessitem la ficció”, ha explicat. Care Santos va rebre el Premi Ramon Llull 2014 i el Premio Nadal 2017. És autora d’obres com Habitaciones cerradas, Desig de xocolata, Diamant Blau o Media vida.

La presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als assistents i ha destacat les bones xifres pel que fa al nombre d’estudiants matriculats, que aquest curs se situen a proper dels 3.400. El director general, Jaume Teodoro, ha fet balanç del darrer curs i ha remarcat que el Pla Estratègic 2022 és l’aposta de la institució per consolidar un model d’èxit després d’una forta etapa de creixement en els últims anys.

Per la seva banda, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha assenyalat en el discurs de clausura el compromís de la ciutat amb el projecte, que llança el repte del districte TecnoCampus com a pol de creixement del territori vinculat a Mataró i al Maresme.

]]>
<![CDATA[ Arrenca la campanya de promoció 2017-2018 per donar a conèixer l’oferta acadèmica ]]> Fri, 20 Oct 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus engega aquestes setmanes la campanya de promoció d’estudis de grau i de captació de futurs nous estudiants per al curs vinent. L’objectiu és donar a conèixer el model universitari del TecnoCampus, les dotze titulacions de grau i les quatre dobles titulacions en els àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut.

En aquesta línia, el TecnoCampus llança un any més el programa de Tallers Linnk, un conjunt de sessions formatives per apropar la universitat als estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius. S’ofereixen més de quaranta tallers sobre tecnologia, audiovisual, salut, empresa i emprenedoria. Els tallers, que són gratuïts però amb número màxim de sessions, han començat aquest mes d’octubre i finalitzaran a l’abril del 2018.

Els tallers permeten als futurs universitaris tenir un primer contacte amb continguts relacionats amb diversos graus que s’imparteixen a les tres escoles universitàries del TecnoCampus. Aquests tallers es complementen amb sessions d’innovació docent, adreçades al professorat, sobre tall làser, realitat augmentada, Arduino i noves experiències d’aprenentatge. Per altra banda, també està previst que durant el curs se celebrin diverses activitats obertes a estudiants de secundària, batxillerat i cicles, entre les quals destaquen la Som Hackathon, la Lliga de Debat de secundària o la Install Party. Durant el curs passat, més de 3.500 estudiants van assistir als gairebé 140 tallers que es van portar a terme al TecnoCampus.

Fires d’orientació universitària

L’equip de promoció del TecnoCampus participarà durant el curs 2017-2018 a fires i jornades d’orientació universitària per presentar l’oferta acadèmica i a possibles futurs nous estudiants. La Fira d’Ensenyaments Superiors a Menorca –a la imatge-, que se celebra d’avui a diumenge; la Fapel University Day a Barcelona; la fira Unitour, d’Andorra; i l’Espai de l’Estudiant a Valls són algunes de les principals fires on el TecnoCampus hi tindrà un estand informatiu per presentar els estudis de grau.

El punt culminant de la campanya promocional serà la jornada de portes obertes per a futurs estudiants, que tindrà lloc el 14 d’abril, i en què s’espera la visita de prop de 3.000 persones.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus obre el proper dijous un parc urbà de salut ]]> Fri, 20 Oct 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus posa en funcionament el proper dijous 26 d'octure un parc urbà de salut, que consta d'un circuit de wellness i un circuit esportiu situats just al davant de l'edifici del parc, al passeig marítim. Pel que fa al circuit de wellness, consta de set aparells de treball cardiorespiratori, mobilitat de les extremitats superiors, treball de força del tronc superior i inferior, i de flexibilitat. El circuit esportiu consta també de set aparells, en aquest cas per treballar la força, l'equilibri o la flexibilitat.

El proper dijous s'han programat una sèrie d'activitats obertes a tota la ciutadania: són una visita a les instal·lacions (11h), activitats de dinamització (11:30h), sessió de Chi Kung  i dinamització del circuit d'aparells per conèixer-ne el funcionament (11:30-12:45h), exercicis d'estiraments (12-12:30h) i running i exercicis d'estiraments (14-15h).

Cal fer les inscripcions a les activitats aquí.

]]>
<![CDATA[ Schunk reuneix les principals empreses de robòtica industrial en el congrés Ayri11 ]]> Thu, 19 Oct 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus s'ha convertit avui en un punt de trobada d’empreses i professionals del sector de l’automatització i la robòtica industrial gràcies a la celebració de la cinquena edició d’Ayri11. Es tracta d'un  esdeveniment que ha trencat els esquemes del concepte tradicional de “fira” i es basa en la idea innovadora de combinar simultàniament mini-cursos pràctics a grups reduïts amb ponències.

L'alcalde, David Bote, ha visitat la fira acompanyat del gerent de l’empresa Schunk -instal·lada al TecnoCampus- i principal promotor de la jornada, Javier García, ha remarcat la impoertància de les empreses participant: Coval, Mitsubishi Electric, Pal Robotics, Robotnik, Schunk, Universal Robots, Walter, Wittemnstein.

L'acte també s'ha aprofitat per fer divulgació del nou Màster en Indústria 4.0, que imparteixen conjuntament el TecnoCampus i la UOC.

]]>
<![CDATA[ No et perdis l’"after work" temàtic del 26 d'octubre: Halloween ]]> Thu, 19 Oct 2017 00:00:00 +0200

L’after work TecnoCampus va néixer amb l’objectiu de buscar un moment per relaxar-se després de la feina i connectar amb altres empresaris i treballadors del parc, tot prenent una cervesa. Es tracta d’una tradició importada dels països anglosaxons cada cop més habitual a Espanya, una nova manera de socialitzar-se i promoure les relacions entre els companys de professió més enllà del despatx.

El proper 26 d'octubre a les 18h, i celebrarem un after work amb un toc especial de Halloween! L’esdeveniment tindrà lloc al vestíbul de TCM3.

*No és necessària inscripció. 

]]>
<![CDATA[ Sheekr estrena oficina a la Incubadora ]]> Thu, 19 Oct 2017 00:00:00 +0200

Sheekr, guanyadora del premi a la millor start-up de la primera edició dels premis Reimagine Textile -a la imatge, rebent el premi de mans de l'alcalde de Mataró, David Bote-, s’allotja des d'aquest mes d’octubre a la incubadora.

L’objectiu d’aquesta empresa emergent és “virtualitzar el procés d’anar de compres junts” i captar dades que indiquin el que la gent vol comprar. L’app que està dissenyant l’empresa tindrà geoposicionades més de 1.000 botigues de moda a tot l’Estat, amb accés a més de 10.000 productes. Aquesta app estarà disponible per a iOs, i per a Android.

L’empresa també està participant en el programa d’acceleració, Fashioneers, promogut per TecnoCampus, que pretén impulsar el creixement de les start-ups vinculades al sector textil i de la moda.

]]>