El programa consta de dues fases:

Primera Fase                                                                                                                              

On els participants experimentareu el programa de forma evolutiva treballant les següents fases de Model de Negoci 3D. Consta de sessions formatives que combinen workshops impartits per mentors i testimonis d'emprenedors d'èxit del sector.

 • Convertireu la idea de negoci en una proposta de valor clara, descobrint el mercat i la seva reacció davant la proposta de valor. Plantejareu el model de negoci amb la metodologia Canvas.
 • Us ajudarà a preparar l'estratègia de producte i desenvolupament de la col·lecció i a definir el pla d'operacions.
 • Definireu les estratègies de màrqueting i comercial.
 • Validareu la viabilitat del projecte a nivell quantitatiu i de qualitat.
 • Coneixereu algunes de les innovacions aplicables als productes.
 • Coneixereu les experiències de diversos emprenedors del sector que han portat les seves idees al mercat.

CALENDARI DE LA PRIMERA FASE

JULIOL

JUNY

Divendres 1, de 10h a 14h

Sessió 1: Presentació del programa.El Pla estratègic  del projecte. Reflexions de l’emprenedor. Testimoni d’un emprenedor del sector convidat.
Dijous 7, de 10 a 14h  Sessió 2 :Amb la metodologia Business Model Canvas convertiràs la teva idea de negoci en una proposta de valor clara.

Dijous 14, de de 10 a 14h 

 

 

 

 

 

15h a 17:30h

Sessió 3: Producte + Desenvolupament col·lecció + Quadre col·lecció

Captació de la tendència, interpretació i adaptació a la nostra marca. Identificació d’oportunitats com teixits tècnics, smart fabrics, etc. Oferta de producte: portafoli i estructura de la col·lecció, quadre de col·lecció (ocasions d’ús, tipus de prenda, bàsics, continuatius, trendies); Fitxa tècnica.

Testimoni d’un emprenedor del sector convidat

 

Masterclass: La Innovació en teixits. Centre Tecnològic Eurecat 

Dijous 21, de 10 a 14h 

Sessió 4: Pla d’operacions

Saps el que significa la paraula timing deadline? Has fet alguna vegada un pla de col·lecció? Coneixes els processos pels quals passa una prenda abans d’arribar a una botiga? El sector tèxtil i complements és complicat i requereix d’una bona planificació d’operacions: des del disseny fins a la mostra comercial (prototips, contra mostres, mostra comercial, ...). Des de la selecció de teixits fins a l’entrega de la prenda al client. Tecnologia i innovació: com està present la tecnologia en el disseny tèxtil?

Com integrar la tecnologia a la moda? Quines són les últimes tendències d'innovació o future trends aplicades a la moda? Com innova la indústria tèxtil i les grans cadenes en tecnologia i com me’n puc beneficiar? En quin punt es troba la innovació tecnològica en el món tèxtil.

Dijous 28, de 10 a 14h 
 

Sessió 5: Pla comercial IPla comercial I

En quin nivell de preus ens volem situar i cóm afecta a la nostra col·lecció? Com elaborem l’escandall, tarifa de preus, i la cadena de marges? Com introduirem el nostre producte dins aquest mercat? Volem obrir la nostra pròpia botiga? A quines botigues volem vendre? Amb quina imatge? Com elaborar el pla de vendes? Com arribar-hi?

Testimoni d’un emprenedor del sector convidat.

JULIOL
Dijous 5, de 10 a 14h 
 

Sessió 6: Pla comercial II

Continuació del Pla Comercial: Quins canals de venda utilitzo i com? e-commerce, pop up, showrooms de venda, markets, plataformes digitals, maketplaces, agents comercials,etc. Té sentit sortir a mercats internacionals? Presentació de nous models de negoci que apareixen al sector de la moda i la seva digitalització. Quins són els nous canals de comercialització o distribució? Multicanalitat vs. Omnicanalitat. Com impulsem les vendes a través de l’e-commerce? Quines necessitats tenim i quines accions hem d’empendre? Quines són les últimes estratègies, innovacions o tendències que ajuden a impulsar els canals de distribució online?

Dijous 12, de 10 a 14h 

Sessió 7: Pla de màrqueting I

 En quin mercat volem treballar? Quina és la nostra competència? I el nostre univers de marques? Qui comprarà el nostre producte i per què?, Com és el nostre client, perfil del target, com compra?, Procés de compra... Plataformes tecnològiques per fer estudis de mercat com Survey Monkey.

Branding. Quina és la nostra personalitat com a marca, quins valors? Com farem saber que existeix aquesta nova marca? Què volem dir i com? Quins mitjans farem servir per donar a conèixer la marca? Com serà el nostre pla de comunicació?

Testimoni d’un emprenedor del sector convidat
Dijous 16, de 10 a 14h 
 

Sessió 8:Pla de Marketing II

Com puc utilitzar la tecnologia i les xarxes socials per guanyar vendes? Quines accions puc fer per optimitzar el meu posicionament a través de canals off i online?

Com puc millorar el meu posicionament als buscadors web? Quines eines de promoció tinc a les xarxes socials? Com puc guanyar seguidors? Qui em pot ajudar a promocionar la meva marca online (influencers, bloggers, key opinion leaders)? Tecnologia aplicada al CRM i la fidelització del client.

Dijous 19, de 10 a 14h 

Sessió 9: Pla Financer 

En aquesta sessió es donaran a l'emprenedor les nocions bàsiques que li ajudaran d’una forma pràctica a gestionar el seu negoci. Farem èmfasi en conèixer bé els costos i els marges, en l’elaboració d’un pressupost d’ingressos i despeses així com en les necessitats de tresoreria per poder finançar un projecte en el sector de la moda.Plataformes digitals que et poden ajudar en el dia a dia administratiu.

i de 16h a 17:30h Visita a empresa 

SEGONA FASE

Acompanyament al mercat

Al final de la primera fase, els emprenedors presentaran la seva proposta de valor i un comitè d’avaluació seleccionarà els cinc projectes finalistes, que accediran a la segona fase del programa.

En aquesta fase, us acompanyarem de forma personalitzada en el llançament a mercat amb:

 • Assessorament expert per part de professionals especialitzats en disseny i moda tèxtil (25 hores).
 • Connexió amb el teixit productiu tèxtil del territori ajudant-vos a cercar els proveïdors adients.
 • Suport a la recerca de finançament.
 • Orientació en el registre de patents i marques.
 • Suport en la promoció i presència a mitjans de comunicació a nivell local i nacional.
 • Demo Day: a la finalització del programa, presentació dels millors projectes davant d’auditori d’inversors i empresaris de la indústria tèxtil amb l’objectiu d’aixecar finançament, generar aliances, cercar socis del sector,...
Durant tot el programa disposareu d’un espai d’ús compartit al Tecnocampus per treballar el projecte