L'Associació de Jugadors de l'Eurolliga (ELPA, Euroleague Players Association en anglès) ha celebrat aquest divendres 10 de maig la 3a edició de l'EPIC, el Congrés Internacional de Rendiment Esportiu (ELPA Performance International Congress, en anglès) que enguany es fa al TecnoCampus. És la trobada més important que es fa dins l'àrea específica del bàsquet a tot Europa i, a la vegada, una de les més importants al Vell Continent a nivell de rendiment esportiu en general. 

Segons el Director Gerent de l'Associació, Bostjan Nachbar, "hi ha molts elements que influeixen en la carrera d'un esportista com la preparació física, la nutrició, la rehabilitació, la recuperació, la psicologia esportiva o la traumatologia. EPIC va d'això: ajunta totes aquestes peces perquè els esportistes ho puguin fer bé".

Un cop ja s'ha definit el quadre de la Final Four de Berlín, el bàsquet continental centra ara les seves mirades en la salut dels jugadors. La saturació del calendari ha provocat que la preocupació entre els professionals de l'esport sigui molt alta i que cada vegada més es posi l'accent en què es pot fer per millorar la qualitat de vida dels jugadors. I més, en un curs que va començar amb la disputa del Mundial a Filipines, Japó i Indonèsia i s'acabarà amb un Preolímpic i els Jocs a París. 

Les conclusions seran analitzades pel Comitè d'Experts de la mateixa Associació de Jugadors. En total, són14 ponències amb l'avantguarda europea del rendiment esportiu en el món del bàsquet. Pel TecnoCampus de Mataró hi intervenen representants de l'Eurolliga, el Sindicat de Jugadors de l'NBA, el Barça, l'Efes d'Istanbul, l'Olímpia de Milà o el Baskonia. El món acadèmic tampoc n'ha quedat al marge i l'EPIC comptarà amb la presència de docents de la Universitat de Zagreb, l'INEFC, la UTAD de Portugal o del mateix TecnoCampus.  Concretament, per part del TecnoCampus hi intervindran Mar Rovira i Víctor Illera, docents vinculats al grau de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, cosa que demostra la forta vinculació del grau amb l'esport professional.

"La idea és presentar les últimes tendències en el rendiment esportiu acostar-les a tota aquella gent que potser no hi té accés", subratlla Nachbar. Hi ha uns 400 inscrits entre assistents on-site i on-line. Mataró agafa el relleu de l'edició que es va fer l'any passat a Césena (Itàlia). Segons Nachbar, "té tot el sentit del món que vinguéssim aquí. Catalunya és terra de bàsquet. Hi ha més de 400 clubs i n'hi ha per tot arreu. Tant l'Ajuntament de la Ciutat com el TecnoCampus ens han rebut amb els braços oberts i estem molt contents de ser aquí". L'alcalde de Mataró, David Bote, va oferir la dijous al vespre una recepció als organitzadors del Congrés en un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, la Nau Gaudí. 

A la imatge, Nachbar amb el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, i la regidora d'Esports de Mataró, Beatriz Delgado, en la signatura del conveni que ha permès qure TecnoCampus aculli el congrés.

Galeria d'imatges

Anterior

El primer Fòrum Valors Mataró-Europa debatrà el 13 de maig els reptes de futur del continent

Següent

El primer Fòrum Valors Mataró-Europa constata les dificultats actuals del projecte europeu però considera que és possible superar-les