Postgrau en Periodisme Digital i Emprenedor

Dates: del 21 d'octubre de 2014 a juny de 2015
Durada: 30 ECTS/300 hores
Horari: dimarts i dijous de 18 a 21.30h
Modalitat: semipresencial
Orientació: professionalitzador
Idiomes: castellà
Títol propi de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Preu: 2.950€

     
 
 
 
     
     
   
 

Oberta la inscripció del Postgrau
Full d'inscripció

Informació i assessorament tècnic

Assessorament tècnic: Eduard Martín-Borregón (Coordinador acadèmic del Postgrau): emartinborregon@tecnocampus.cat
 

Sol·licitud d’informació i inscripcions:
formaciopermanent@tecnocampus.cat
Tel. (+34) 93 702 19 59

Preinscripció: fins al 24 de setembre.

Matrícula: del 29 de setembre al 10 d'octubre.


Presentació

Des de l'inici de la crisi econòmica han tancat 75 empreses periodístiques i gairebé 30.000 professionals engreixen les llistes de l'atur. Internet ha destruït el paradigma del mass media i el model de negoci clàssic de la premsa està en crisi. Els grans mitjans pateixen per adaptar-se als nous temps, per la contra cada vegada hi ha més micro-mitjans i periodistes en solitari que, amb eines a baix cost, fan periodisme de gran qualitat i aconsegueixen viure'n d'ell.

En el nou ecosistema periodístic, el periodista no només ha de crear contingut de qualitat, sinó ser capaç d'explicar històries d'una forma diferent, difondre en xarxes socials, gestionar la comptabilitat, aconseguir formes de finançament i tenir una visió estratègica de seva carrera i la seva empresa.

La voluntat d’aquest curs, impulsat pel cap de continguts digitals de El Periódico Saül Gordillo; l'expert en periodisme de dades Eduard Martín-Borregón i la productora audiovisual Clack, és formar periodistes amb capacitat per a crear les seves pròpies empreses i gestionar-les. Una gestió que inclogui tots els àmbits, des de la planificació de continguts fins a l'obtenció i gestió dels recursos necessaris per a que aquesta funcioni.
 

A qui va dirigit

Els periodistes i comunicadors que volen començar la seva pròpia empresa periodística. Tant poden ser professionals veterans que no tenen formació en gestió com recent llicenciats que davant d’un panorama laboral desolador decideixen emprendre.
 

Programa de preincubació al TecnoCampus

La preincubadora és la plataforma de llançament per als projectes d’emprenedoria que surgeixen de diferents programes del TecnoCampus.

Els paritcipants del Postgrau de Periodisme Emprenedor que vulguin activar el seu projecte poden optar al programa de la preincubadora del TecnoCampus. Per poder-hi accedir cal tenir desenvolupat un pla d’empresa i un pla de viabilitat econòmica i haver defensat el projecte davant del tribunal avaluador.

La preincubadora inclou:

-Assesorament personalizat per a la posada en marxa del projecte.
-Espai de treball tipus coworking.

El programa de preincubació té una durada de 9 mesos.


Organitzat per:


              

  

Amb la col·laboració de: