Tipologia del projecte

Suport a l’empresa i l’emprenedoria

Modalitat

Cooperació

Àmbit d'actuació

Regional

Estat del projecte

Tancat

Data d'inici

30/06/2016

Data de fi

31/12/2023

Dins el projecte “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial de Mataró Maresme - Reimagine Textile", en el que TecnoCampus lidera la operació "Impuls al talent, l'emprenedoria i la incubació de projectes vinculats al disseny i la innovació tèxtil", el tèxtil s’identifica com una clara oportunitat de capitalització de la històrica fortalesa del sector a la comarca i a Catalunya, a través de la incorporació de les noves tecnologies aplicades als teixits; i revaloritzant el sector a través la transferència de coneixement tecnològic, la formació, l’economia col·laborativa i el foment de l’emprenedoria i la internacionalització.

La indústria tèxtil de Mataró i Maresme és la primera industria del territori. Representa el 15% del PIB i dona feina a centenars de treballadors, essent un dels primers territoris de Catalunya en aquesta indústria, on es concentren empreses de tota la cadena de valor (teixits, tint, confecció, estampació,  complements, serveis…), especialitzades tradicionalment en el gènere de punt circular. Des de la universitat i la emprenedoria sorgeixen noves maneres de fer i entendre que promouen els canvis en la societat. El TecnoCampus, ecosistema pioner a Catalunya amb un model de triple hèlix (universitat-empresa-administració) aposta per impulsar aquestes noves maneres d'entendre el tèxtil del futur i genera riquesa al territori.

Des del centre Reimagine Textile, s'aplica la mateixa metodologia i experiència per impulsar projectes vinculats al disseny i la innovació tèxtil i fer del Maresme un referent. També impulsar la generació de coneixement i talent en tèxtil a nivell universitari i incentivar a joves d’educació secundària en vocacions tecnològiques i aptituds emprenedores aplicades al sector tèxtil. Concretament, es vol consolidar la feina feta amb la creació i impuls d'una incubadora de projectes empresarials i de programes d'acceleració per start ups de: projectes de disseny tèxtil, de teixits d’ús tècnic, petites unitats productives en tèxtil de valor afegit; projectes innovadors en tecnologia tèxtil i projectes tèxtils basats en sostenibilitat i socialment responsables.

Responsables de projecte

Equip de projecte

Fonts de finançament

El “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial de Mataró Maresme” (001-P-000942) de l’Ajuntament de Mataró, té un pressupost de 1.903.715,23 euros. L'import de l'operació “Reimagine emprenedoria i talent: Impuls al talent, l’emprenedoria i la incubació de projectes vinculats al disseny i la innovació tèxtil” (GO03-003439) de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme és de 493.229,67 euros.

Aquest projecte està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 246.614,83€ i per la Diputació de Barcelona en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 amb un ajut de 123.307,41€

 

 

logo
logo
logo

Import concedit

369.922,24€

Import del projecte

493.229,67€

Contacta amb l’equip del projecte

Webform
Dades de contacte