IDEA

Analitza la teva idea de negoci i les teves habilitats emprenedores. El nostre equip t'ajudarà a començar amb bon peu.

VALIDA

Desenvolupa el teu model de negoci i valida la idea amb el mercat. T'acompanyem en el procés de validació.

CREA

Posa't en marxa i crea l'empresa, aprofitant la nostra experiència i tota la teva il·lusió.

IDEA

El més important per iniciar un projecte empresarial és tenir una idea de negoci, per tant és important pensar-la bé, madurar-la, avaluar-la i millorar-la. 

Reflexiona sobre el teu projecte, identifica els punts forts i els punts febles de la teva proposta, per a què els puguis reorientar i obtenir millors resultats.

Fes clic i Testeja idea

Descobreix si ets una persona emprenedora > Perfil persona emprenedora

Si vols adquirir una idea de negoci que ja està en funcionament t’oferim  Reempresa.  Un nou model d’emprenedoria que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i direcció.

Estàs preparat? Endavant!  Les persones emprenedores poden canviar el món!

VALIDA

Un cop identificada la idea de negoci, s’ha de concretar en una proposta de valor única i validar amb el mercat  per arribar al teu model de negoci.

Per a validar el model de negoci et proposem treballar amb algunes eines de metodologies àgils per a la creació d'empreses i startups, que t'ajudaran a identificar problemes i necessitats dels clients, i així construir la solució més eficient.

Eina àgil per a dissenyar el teu model de negoci de forma clara i estructurada.

La utilització d'aquesta eina i del mètode que proposa el seu creador, Alex Osterwalder, t’ajuda a definir una proposta de valor rellevant per als clients, decidir com apropar-la al mercat, i quins recursos necessites per generar un negoci rendible i sostenible en el temps.

 

Eina que et permet plantejar la proposta de valor des del punt de vista del client, entendre les necessitats o problemes dels teus clients i dissenyar els productes i serveis més adequats. Es centra en els apartats de "Proposta de Valor" i "Segment de clients" del Business Model Canvas.

 

Un cop fet el Business model canvas pots fer el Pla d'empresa per valorar la viabilitat de la teva idea de negoci, tant tècnica, comercial, com econòmica i financera, amb l'objectiu de presentar el projecte a terceres persones com poden ser inversors, incubadores o administracions públiques.

Amb el model de Pla econòmic pots analitzar la viabilitat econòmica i financera del teu model de negoci.

CREA

Abans de crear l’empresa informa’t de quines obligacions legals, llicències i tràmits has de tenir en compte. Segons el lloc on vulguis ubicar l’activitat, hi poden haver ordenances urbanístiques que regulin i limitin el tipus d’establiments. 

Abans de crear l’empresa mira els ajuts i bonificacions que existeixen:

2.1 BONIFICACIONS QUOTA AUTÒNOMS

Coneix els requisits per sol·licitar, els tipus de bonificacions i tota la informació que necessitis de les  Bonificacions de quotes d’autònoms.

2.2 CAPITALITZACIÓ PRESTACIÓ ATUR

La capitalització o pagament únic de la prestació d’atur facilita la posada en marxa d’iniciatives emprenedores i d’autoocupació.

Informa't sobre els requisits per poder sol·licitar i coneix els tipus de bonificacions i totes les característiques per capitalitzar l'atur, accedint al Servei d'Ocupació de Catalunya. Capitalització.

2.3 BONIFICACIONS MUNICIPALS DE LLICÈNCIES              

Coneix quins són els ajuts de Mataró per al foment de l'activitat econòmica:

Bonificacions de la taxa per obertura d'activitat per persones en atur

             Bonificacions de tributs

             Subvenció del 50% de la taxa per obertura d'activitat

             Programa Aixequem persianes

Accés a la seu electrònica de l'ajuntament

2.4 CONTRATACIÓ PERSONAL LABORAL

Vols contractar talent?

Posem al teu abast recursos per a que trobis el perfil professional que necessites. Dues borses de treball on trobar persones candidates de forma fàcil i ràpida.

Borsa de Treball d’estudiants de Tecnocampus

           AFEGIR UNA OFERTA DE TREBALL

Borsa de Treball del Servei d’ocupació de l’Ajuntament de Mataró

           AFEGIR UNA OFERTA DE TREBALL

2.5  CONVOCATÒRIES D'AJUTS

Si vols estar al dia de les convocatòries d’ajuts i subvencions que es van publicant per a persones emprenedores i PIMES, pots trobar informació en els següents enllaços

FINEMPRESA: Portal de finançament per a empreses i emprenedors

FISUB: Base de dades d'ajuts i subvencions

Butlletí de subvencions: Butlletí de l’Ajuntament de Mataró vers subvencions de la Comissió Europea i altres organismes

Escolleix la forma jurídica per legalitzar l’activitat:

Si ja has pogut avaluar la teva idea, validat el model de negoci amb el Canvas, realitzat el pla d’empresa i decidit la forma jurídica, ara és el moment de crear la teva empresa.

Si vols donar-te d'alta com a Empresari Individual, Societat Civil Privada o Societat Limitada, pots fer-ho amb el punt PAE on et tramiten la creació de l’empresa. Ho pots fer presencialment o de forma telemàtica (sistema CIRCE)

És important que la recerca de finançament es faci de manera planificada i dirigida, en funció de l'etapa de desenvolupament en què es trobi el negoci.

Finançament Públic

INSTITUT CATALÀ DE FINANCES (ICF): Finançament a emprenedors i empreses catalanes.

ICO: Línies de finançament per a emprenedors i empreses

ENISA: Línies de finançament per a emprenedors i empreses  amb models de negoci innovadors o avantatges competitives

CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial): Finançament per a projectes R+D+I i empreses innovadores i de base tecnològica

MINECO (Ministeri d’Economia i Competitivitat): Consulta d’ajuts i convocatòries obertes

DIGEPIME (Direcció General de la Indústria i la petita i mitjana empresa): Consulta ajuts i incentius per a les empreses

Finançament Privat

Pots accedir al nostre apartat de finançament privat aquí

Microcrèdits

Petits préstecs destinats a persones emprenedores que no compten amb avals per poder recórrer al sistema financer ordinari.

Asca (acció solidària contra l'atur): Préstecs sense interès  per finançar projectes viables de negoci d’emprenedors, empreses, cooperatives o entitats socials. 

Microbank: finançament per a emprenedors i negocis

Avals

Avalis: Entitat financera, amb la finalitat de permetre el finançament de projectes d’inversió empresarial a través del seu aval.

Finançament alternatiu

Catàleg de finançament alternatiu: Catàleg que conté un gran llistat d'entitats de finançament alternatiu tant de capital com de deute.

Banca ètica: Relació de les principals entitats financeres ètiques

Si necessites un espai per a la teva nova empresa, vine a la Incubadora tecnològica per a startups de Tecnocampus.  

En el següent apartat trobaràs molts més recursos i enllaços que poden ser del teu interès