Presentació

Si ets emprenedor, tu tens una idea que t'apassiona i vols convertir-la en realitat, preparar-te, tastar-la al mercat i, si funciona, escalar-la. Tu vols crear la teva pròpia startup.

Revisa la llista completa dels recursos del TecnoCampus per emprendre i després explora les fitxes amb la informació dels que t'interessin.

 

Descarregar la infografía

Formació

TecnoEmprèn

Què és? Programa per identificar ràpidament si les idees en fases inicials son factibles, o si han de ser modificats o descartats, per començar amb altres projectes emprenedors.  

A qui està enfocat? Estudiants emprenedors de tots els graus i cursos i alumni del TecnoCampus amb idees innovadores en fases inicials.

Quan? En diferents moments de tot el curs acadèmic.

Contacte: Anahí Moyano, amoyano@tecnocampus.cat 
 

Innoemprèn

Què és? Programa d’alt rendiment que transforma la teva idea de negoci en un projecte d’empresa real. T’ajuda a testejar la proposta de valor al mercat, de la mà de les metodologies Lean StartUp, Customer Development i Business Model Canvas. Des d’InnoEmprèn t’apropem a experts, mentoring i finançament, que juntament amb tu li donen cos al projecte.

A qui està enfocat? Persones emprenedores i startups en fase inicial amb un model de negoci innovador, tecnològic i/o d’aplicació a l’economia circular i sostenible en procés de validació.

Quan? A definir a l’inici del curs acadèmic.

Contacte: Alícia Cantalejo Gómez, acantalejo@tecnocampus.cat

Més informació

Reimagine Textile

Què és? L'aposta estratègica liderada per la Fundació TecnoCampus i el centre tecnològic Eurecat amb l'objectiu de fer créixer i reinventar el sector tèxtil-moda a Catalunya en clau d'innovació, tecnologia i sostenibilitat, a través de 4 eixos: el programa d’acceleració d’alt rendiment, la Incubadora de Reimagine Textile, l’acceleradora corporativa i l’impuls tecnològic.

A qui està enfocat? Emprenedors/es del sector tèxtil amb una clara vocació d'innovació, tant els que tenen una idea de negoci, com aquelles empreses en fase inicial de moda, esport, complements i llar que vulguin incorporar un component innovador i llançar la seva proposta de valor al mercat.

Quan? El programa d'alt rendiment, obre una nova convocatòria cada any, durant el mes de març. La incubadora, l'acceleradora corporativa i l'impuls tecnològic, es troben sempre a disposició.

Contacte: Laura Accensi, laura.accensis@tecnocampus.cat

Més informació

Workshops / Tallers

Què és? Tallers per a l’adquisició dels coneixements i competències necessàries per liderar els projectes emprenedors amb majors garanties d’èxit (metodologies àgils, models de negoci online, xarxes socials i altres).

A qui està enfocat? Estudiants de tots els graus i cursos i alumni que vulguin emprendre.

Quan? En diferents moments de tot el curs acadèmic.

Contacte: Núria del Val Alabau, ndelval@tecnocampus.cat.

Més informació

Challenges

TecnoChallenge

Què és? Un cap de setmana non stop, resolent challenges reals de la Comunitat Emprenedora del TecnoCampus (reptes Universitat, Empresa i Startup), amb un equip multidisciplinari i desenvolupant  competències emprenedores i innovadores. Les solucions guanyadores podran ser implementades des de la Preincubadora  o directament in situ amb els responsables dels challenges.

A qui està enfocat? Una empresa del Parc, una startup de les incubadores i una àrea de la Universitat, amb reptes innovadors que inspiren els nostres estudiants.  

Quan? Primer Trimestre.

Contacte: Anahí Moyano, amoyano@tecnocampus.cat  

Més informació

 

Necesites més informació?

Premis

Premis Creatic

Què és? Són un estímul i una oportunitat per als millors projectes empresarials innovadors i/o tecnològics, i els ofereix suport financer, logístic i d’acceleració. Especialment, el Premi Creatic a l'Emprenedoria Universitària del TecnoCampus és un reconeixement al millor projecte emprenedor treballat per estudiants dels graus o màsters.

A qui està enfocat? Totes aquelles persones que vulguin iniciar una experiència emprenedora creant la seva startup i/o projecte empresarial

Quan? Open Call Octubre · Esdeveniment Nit de l’Emprenedoria Novembre

Contacte: Núria del Val Alabau, ndelval@tecnocampus.cat

Més informació

 

Premis (i programa) Start-UP Flama

Què és? Programa de suport a la creació d’empreses innovadores co-organitzat per la UPF i el TecnoCampus, amb premis en efectiu i incubació per als millors projectes

A qui està enfocat?

El programa s'adreça a estudiants i alumni UPF/TecnoCampus amb projectes d’empresa de caràcter innovador individuals o col·lectius. Poden participar-hi: estudiants que estiguin cursant un grau, màster o doctorat a la UPF, titulats de qualsevol estudi de la UPF durant els últims quatre cursos acadèmics i altres candidats/es, sempre que formin part de candidatures col·lectives en les quals almenys la meitat de l’equip estigui formada per estudiants de la UPF o titulats de la UPF dels últims quatre cursos acadèmics

Quan? Octubre a febrer: formació + incubació posterior

Contacte: Anahí Moyano, amoyano@tecnocampus.cat

Més informació

 

Premis Antena TrenLab

Què és? Neixen en el marc de col·laboració entre Renfe, l'Ajuntament de Mataró i la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme per impulsar la innovació territorial dins l'àmbit de la mobilitat sostenible, vinculada al sector ferroviari. S'escollin 4 projectes emprenedors amb premis en efectiu i un programa d'acceleració de 6 mesos, que inclou la possibilitat de testejar la solució al territori Mataró-Maresme.

A qui està enfocat? Qualsevol startup, pime o micropime amb un projecte innovador, tecnològic i sostenible que disposi d' un mínim producte viable i que s' ajusti als reptes dels premis

Quan? Open Call Octubre · Esdeveniment Nit de l’Emprenedoria Novembre 

Contacte: Arnau Cuatrecasas, acuatrecasas@tecnocampus.cat

Més informació

 

Premis Reimagine Textile

Què és? Representen una oportunitat excepcional perquè els millors projectes dins del sector tèxtil tinguin una visió innovadora i aportin una proposta de valor diferenciada. Aquesta iniciativa reconeix i premia el talent, la creativitat i la capacitat d’innovació de tots aquells projectes que busquen canviar el paradigma de la indústria tèxtil, oferint-los suport econòmic, logístic i d’acceleració.

A qui està enfocat? Empreses a Catalunya relacionats amb el sector tèxtil i incloure components innovadors i/o tecnològics 

Quan? Open Call Juny

Contacte: Laura Accensi, laura.accensis@tecnocampus.cat

Més informació

 

Tutories

Què és? El servei de tutories és un espai personalitzat per tots aquells alumnes i alumni que vulguin conèixer i saber més sobre els recursos emprenedors del Tecnocampus i/o una introducció al món de les startups o assessorament professional.

A qui està enfocat? A tots els estudiants i alumni emprenedors i intraprenedors del Tecnocampus.  

Quan? Fes una reserva i demana cita

Contacte: Anahí Moyano, amoyano@tecnocampus.cat · David Rangil, drangil@tecnocampus.cat 

Més informació

 

Eines

Punt PAE

Què és? TecnoCampus forma part de la xarxa de punts PAE del CIRCE (Centro de Información y Red de Creación de Empresas), que depèn de la Dirección General de Industria y de la Pequeña y Mediana Empresa. Al Punt PAE podrem realitzar de forma telemàtica els tràmits de constitució i posada en marxa de determinades formes jurídiques que poden adoptar les empreses a Espanya, com són: empresari individual (autònom), societats de responsabilitat limitada, comunitats de béns i societats civils.

A qui està enfocat? A totes aquelles persones i/o estudiants que tenen dubtes sobre la constitució legal d’una empresa i altres tràmits relacionats. Quan? Disponible durant tot el curs acadèmic dins de l’horari de TecnoCampus.

Contacte: Núria del Val, ndelval@tecnocampus.cat

Finançament

Què és? Per tal d’impulsar diferents projectes emprenedors, i/o empreses de nova creació o empreses constituïdes s’ofereixen uns ajuts i línies de finançament dins del marc europeu i estatal.  Estan enfocats en diferents àmbits: Ajuts per la recerca en I+D; Ajuts a la digitalització; Ajuts per a la contractació laboral; Ajuts a la internacionalització; Ajuts a la creació d’empreses; Ajuts específics per sectors, entre d’altres.

A qui està enfocat? Estudiants emprenedors i startups, segons cada convocatòria específica. 

Quan? Recursos disponibles tot l’any.

Contacte: Yolanda Fernández, yfernandez@tecnocampus.cat.

Espais

PreIncubadora

Què és? Espai i programa gratuït de localització i acompanyament de projectes d’emprenedoria universitària. 

On és? 1 Planta, TCM2

Contacte per accedir-hi David Rangil, drangil@tecnocampus.cat.

 

Més informació

Incubadora

TCM2  

Contacte per accedir-hi: Alícia Cantalejo, acantalejo@tecnocampus.cat

Més informació

Antena TrenLab

TCM3  

Sector: mobilitat  

Antena TrenLab contacte: Arnau Cuatrecasas acuatrecasas@tecnocampus.cat

Més informació

Reimagine Textile

TCM1

Sector: tèxtil  

Contacte per accedir-hi: Laura Accensi, laura.accensis@tecnocampus.cat

Més informació

ThinkIn 3D

TCM6  

Sector: manufactura additiva

Contacte per accedir-hi: Cristina González, cgonzalezp@tecnocampus.cat  

Més informació

Comunitat del Parc

 TCM2 i TCM3

Què és? Comunitat de 120 empreses i 800 treballadors aproximadament, amb l’objectiu de poder acollir empreses innovadores i convertir aquesta estada en un entorn de coneixement empresarial adequat perquè els sigui fàcil créixer.  

Contacte: Carles Fillat, cfillat@tecnocampus.cat  

Més informació

Networking

Esmorzars i berenars emprenedors

Què és? Un espai dinàmic on estudiants i alumni emprenedors es troben per crear comunitat i inspirar-se, aprendre sobre els recursos que ofereix la universitat, conèixer experiències empre i intraprenedores, oportunitats de matching i de créixer a l’estranger.

A qui està enfocat? A tots els estudiants i alumni emprenedors del TecnoCampus.

Quan? Se celebra l’últim dilluns de cada mes al Business Lab, Planta 1, TCM1. Sovint, visitem les diferents incubadores i espais emprenedors de la universitat i del Parc.

Contacte: Anahí Moyano, amoyano@tecnocampus.cat

Més informació

 

Afterwork Parc Empresarial

Què és? La dinamització de la comunitat la realitzem a partir de l’esdeveniment que anomenem “Afterwork”, que ens permet, als empresaris i treballadors del parc, tenir un lloc on trobar-nos, relaxar-nos i fer una parada

A qui està enfocat? A totes les empreses del Parc Empresarial

Quan? Se celebra cada dijous a partir de les 18.00 h al lobby del TCM3

Contacte: Carles Fillat, cfillat@tecnocampus.cat  

Més informació

 

Comunitat Emprenedora

Què és? La Comunitat Emprenedora del TecnoCampus és el espai digital i principal portal de comunicació i connexió de l’ecosistema emprenedor universitari

A qui està enfocat? A tots els estudiantes i alumni emprenedors del TecnoCampus.

Quan? Tot el curs acadèmic

Contacte: Anahí Moyano, amoyano@tecnocampus.cat 

Més informació

TEDxUPFMataró

Què és? Esdeveniment organitzat per estudiants i alumni que impulsa xerrades sobre difusió d’idees per canviar actituds, vides i en definitiva, millorar el món

A qui està enfocat? A tots els estudiants del Tecnocampus, emprenedors, empreses del Parc i tothom interessat a aprendre més sobre temes d’emprenedoria, creixement personal i professional

Quan? Maig  

Contacte: Ares Sebastia Amat, arestedxupfmataro@gmail.com · Martina Díaz-Vélez Alegre, martinatedxupfmataro@gmail.com

Més informació

 

Startup Grind Mataró

Què és? Chapter Mataró de la comunitat de startups, fundadors, innovadors i creadors més gran del món. El seu objectiu és educar, inspirar, connectar i internacionalitzar emprenedors a través d’esdeveniments locals, programes de startups, partners i contingut online

A qui està enfocat? Estudiants, emprenedors, startups i empreses del Parc del Tecnocampus. Està obert a tothom qui s’hi vulgui apuntar

Quan? Un dijous al mes, de 18.30 h a 21 h.  

Contacte: Jordi Bolet, jordi.bolet@startupgrind.com

Més informació

Internacional

Xarxa Internacional d'Universitats Emprenedores

Què és? 9 universitats iberoamericanes (Argentina, Colòmbia, Espanya, Perú i Xile), que comparteixen la mateixa visió de l’emprenedoria responsable, la innovació i el desenvolupament territorial

A qui està enfocat? Estudiants i alumni intra i emprenedores interessats en connectar-se i créixer en Llatinoamèrica

Quan? Tot el curs acadèmic

Contacte: Anahí Moyano,  amoyano@tecnocampus.cat

Més informació

Start For Future (SFF)

Què és? Xarxa europea d’universitats emprenedores i incubadores per al desenvolupament de startups i solucions innovadores i d’impacte

A qui està enfocat? Estudiants i alumni del TecnoCampus i startups locals. Idioma: anglès

Quan? Diferents fases obertes tot l’any (cíclic)

Contacte: Ester Bernadó, ebernado@tecnocampus.cat

Més informació

Xarxa de parcs científics i tecnològics de Catalunya, XPCat

Què és? Associació de 22 parcs de Catalunya per a la producció, transferència, difusió i ús del coneixement, de la que TecnoCampus és sòcia. Integra grups i centres de recerca universitaris, centres tecnològics, incubadores d'empreses, grans empreses amb els seus centres d'I+D associats, empreses focalitzades en la innovació i noves empreses basades en el coneixement.

A qui està enfocat? Startups i empreses  

Quan? Recurs disponible tot l’any  

Més informació

Associació de parcs tecnològics d'Espanya, APTE

Què és? Aquesta associació permet al Tecnocampus, juntament amb altres 58 parcs ubicats per tota Espanya, col·laborar mitjançant la potenciació i difusió de l’activitat dels parcs científics i tecnològics, a la renovació i diversificació de l’activitat productiva, el progrés tecnològic i desenvolupament econòmic del país

A qui està enfocat? Startups i empreses

Quan? Recurs disponible tot l’any

Contacte: Claudia Danesi Carreras, cdanesi@tecnocampus.cat

Més informació

International Association of Science Parks and Areas of Innovation, IASP

Què és? Associació de caràcter mundial, formada per 350 membres de 78 països, entre ells Tecnocampus, i que configura la xarxa global de parcs científics i àrees d’innovació, per impulsar el creixement, la internacionalització i l’eficàcia de l’activitat dels seus membres i empreses a les quals representen

A qui està enfocat? Startups i empreses

Quan? Recurs disponible tot l’any

Contacte: Claudia Danesi Carreras, cdanesi@tecnocampus.cat

Més informació

Necesites més informació?

Si tens qualsevol dubte, posat en contacte amb nosaltres.