La jornada "El valor de l’enginyeria en la indústria 4.0” planteja el debat sobre les següents qüestions: 

  • La indústria i l’enginyeria en el desenvolupament econòmic i social de Catalunya i la Unió Europea, fent especial menció al sector tèxtil.

  • El paper dels nous enginyers per respondre als reptes que planteja la indústria 4.0.

  • El TecnoCampus com a centre impulsor de l’enginyeria 4.0 i de suport a les empreses en l’adopció de les tecnologies i principis de la indústria 4.0.

Més informació i inscripcions a:

Dia i hora:

Divendres 2 de desembre de 2022, des de les 9h fins a les 13:30h 

S’adreça a

Empresaris i responsables de RRHH d’empreses del territori.

Professionals de l’ensenyament tecnològic.

Estudiants d’enginyeria i informàtica.

Ponents

 

Enginyer Tècnic en Electrònica Industrial per la EUPMT (1999), Enginyer en Electrònica per la UPC (2001) i Doctor en Robòtica (2011) per la Universitat de Bremen (Alemanya), on vaig estar des de 2003 al 2009. En 2009 vaig entrar al Centre d'Innovació Robòtica del DFKI (a Bremen) on vaig liderar diferents grups de recerca durant una dècada.

La meva tasca investigadora ha estat sempre lligada al control de robots de gran complexitat física en entorns no estructurats i dinàmics per a diferents aplicacions (espacials, submarines, i sobretot, per a la robòtica col·laborativa i intel·ligent de les fabriques del futur). Soc coautor de més de 50 publicacions científiques i he liderat diferents projectes de recerca aplicada (Ministeris Alemanys de Recerca / Economia, Agència Espacial Alemanya), Europeus (EU, Agència Espacial Europea) o de transferència tecnològica a empreses (Airbus, Volkswagen) per un volum total de més de 20 M€. Actualment soc membre del Strategy Board del DFKI i de l'oficina d'adquisició de projectes.

 

Enginyer Industrial per la UPC, Doctor en innovació tecnològica en projectes d'enginyeria de producte i procés per a la UdG-UJI-UPC, postgraduat en Creixement Empresarial a Pimes Industrials per l'IESE i Màster en Gestió de la Innovació Empresarial per la UCM, amb casi més de 25 anys d’experiència treballant en innovació de producte i procés, primer en diferents càrrecs a l’industria (des del 2002 en càrrecs directius) i des del 2007 a Novatec Advisors, on és soci director, com a assessor extern tant des de la vessant mes tecnològica com des de la de negoci. 

Assessor acreditat d’ACCIO en les àrees de Estratègia empresarial, Gestió de la innovació, Desenvolupament tecnològic, Concepte i disseny de nous productes, indústria 4.0, i del Ministeri d'Indústria a les àrees de Planificació estratègica, Gestió de les Operacions, innovació, Gestió del Coneixement, Creativitat Tècnica, Emprenedoria i Creació d'Empreses. 

Ha participat com a assessor en diversos programes públics per PIMEs pel foment de la innovació, i la estructuració i gestió del procés de generació de nous productes i serveis, així com programes d’implantació d’estratègies de creixement empresarial (ACCIO, ICEC, Ministerio de Industria,...), i des del 2017 a Novatec Advisors ha realitzat assessoraments individualitzats i definicions de Plans d’Acció d’Innovació Tecnològica per la Transformació Digital en empreses de tot tipus i sectors (micropimes, pimes,...) i per mitjà de diferents programes públics i/o sectorials (ACCIO – Cupons Industria 4.0, FEDEQUIM – Programa de Transformació Digital i Indústria 4.0, MetalVallès 4.0 – Assessoraments empresarials en Indústria 4.0, Rubí, Castellar del Vallès,...). 

Des de l'any 2007 és director del Màster en Direcció d'Empreses Industrials de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​així com a professor de gestió de projectes d'Innovació en el màster de Project Management IL3 de la Universitat de Barcelona. Membre de l'Associació Internacional de Professionals de Gestió de la Innovació ISPIM. 

Programa

 

9:00h Acreditació dels assistents

 

A càrrec de l’ Il·lm. Sr. David Bote, alcalde de Mataró. 

 
"El paper de l’enginyeria en la capacitat competitiva de l’economia del país, en el nou marc de la indústria 4.0” 

A càrrec del  Sr. José de Gea, investigador del German Research Centre for Artificial Intelligence (DFKI). 

 

"Reptes i oportunitats que ofereix la indústria 4.0 a l’empresa catalana” 

A càrrec del  sr. Xavier Gallardo, soci director de Novatec Advisors. 

 

10:30h Pausa cafè /networking

 

Modera: Sr. Joan Triadó, coordinador dels estudis Industrials del departament de Tecnologia del TecnoCampus. 

 

  • Sr. Txus Baquero, director general de Multivac Production Spain, que aportarà el punt de vista d’una empresa multinacional a Catalunya. 

 

  • Sr. Josep Moré i Pruna, director general d’Hidrocolor, vicepresident de la Confederació Nacional de la Indústria Tèxtil TEXFOR, que aportarà el punt de vista d’una pime local. 

 

  • Sr. Joan Mora Bosch, CEO de Kriter Software, que aportarà el punt de vista d’una empresa de desenvolupament de software i consultoria informàtica. Reptes interns i dels clients. 

 

Modera: Sr. Alfons Palacios, coordinador dels estudis d’Informàtica, del departament de Tecnologia del TecnoCampus. 

 

  • Sra. Dolors Castro Notario, coordinadora d'ensenyaments professionals (FP). Accions per a la millora dels RRHH de cara a la Indústria 4.0 i dades principals (FP, formació dual, formació universitària, formació continuada). 

 

  • Sr. Josep Centelles, del Col·legi d’Enginyers de Grau i Enginyers Tècnics de Barcelona, que explicarà l’evolució de l’enginyer a l’empresa i les funcions que desenvolupa. 

 

  • Sr. Pere Homs, director general a Enginyers Industrials de Catalunya, que exposarà el currículum tècnic de l’enginyer i la seva actualització.  

 

  • Sr. Julian Horrillo, director del departament de Tecnologia. Ús de les tecnologies 4.0 i necessitats competencials a les empreses. Iniciatives de suport des del TecnoCampus: Premis treball de recerca, Formació contínua a través del HUB4T. Estudis i projectes de transferència des de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat. 

 

A càrrec del Sr. Josep Lluís Checa, director general de la Fundació TecnoCampus.

 

13:30h Finalització de l'esdeveniment    

Més informació i inscripcions a:

Col·laboradors:

 

 

Aquesta activitat forma part de:

 

 

 

Organitza:

 

 
Amb la col·laboració de:

 

 

 

Amb el finançament de:

 

 

Amb la participació de:

 

​​