Que estàs buscant?
El TecnoCampus va dissenyar i implementar, amb la participació activa de tota la comunitat universitària —professorat, estudiants, personal de gestió i agents externs—, un Marc Educatiu que esdevé un dels pilars fonamentals de la seva proposta acadèmica.
Aquest Marc estableix les directrius pedagògiques i metodològiques que orienten actualment l’activitat docent, garantint una formació de qualitat, innovadora i alineada amb les necessitats canviants de la societat i del teixit productiu. Alhora, constitueix un element distintiu que diferencia el TecnoCampus dins del sistema universitari, tot posant l’accent en el desenvolupament integral de l’estudiant a través del foment de competències transversals per afrontar amb èxit els reptes professionals i socials d’un entorn cada cop més complex i globalitzat.
1. Excel·lència educativa:
L’objectiu mostra la voluntat de seguir impulsant una docència de qualitat que permeti garantir l’adquisició de coneixement i el desenvolupament competencial dels nostres estudiants en l’àmbit de la seva disciplina i desencadenar els mecanismes interns per a que el professorat pugui desenvolupar les seves funcions vinculades a la docència i a la recerca amb els màxims estàndards de qualitat.
2. Formar persones socialment responsables, compromeses amb l’entorn i preparades pel futur
l’objectiu reflecteix la convicció de que la universitat ha de contribuir a la formació de ciutadans compromesos amb la sostenibilitat, la justícia social i l'ètica en totes les seves dimensions. Així mateix, cal preparar als joves per adaptar-se a un entorn professional amb competències sòlides per afrontar un futur incert i en constant canvi.
3. Harmonitzar els criteris educatius del TecnoCampus:
L’objectiu estableix garantir una coherència i una alineació entre els diferents estudis del Centre Universitàri TecnoCampus, establint polítiques i pràctiques d'ensenyament-aprenentatge comunes dins la institució. Aquesta orientació, no ha d'implicar la pèrdua dels trets diferencials dels diferents departaments i àrees de coneixement que són clau per a la riquesa i la diversitat de l'oferta educativa de la institució
Els objectius del Marc Educatiu es concreten en 7 objectius específics:
Incorporar les Competències Comunes TecnoCampus (CCT) en totes les titulacions de grau universitari que s’ofereixen. Introduir-les en estudis de màsters universitaris i estudis de formació permanent en la mesura del possible.
Garantir i fomentar la qualitat en els processos d'ensenyament-aprenentatge, a través de l'adopció de mesures per assegurar l'excel·lència en la docència. Promoure l'ús de metodologies actives i de les tecnologies de la informació i comunicació en els processos d'ensenyament-aprenentatge, així com reconèixer la importància del rol del docent com a guia en el procés d’aprenentatge que afavoreixi l’adopció d’un rol actiu per part de l’estudiant, ubicant-lo al centre del procés aprenentatge.
El TecnoCampus intensifica les accions relacionades amb l’acompanyament dels estudiants. En aquest sentit, es treballen diferents eines amb l’objectiu de millorar la seva experiència d’aprenentatge i així reduir la taxa d’abandonament dels estudis. Una eina bàsica és el Pla D’Acció Tutorial (PAT), aquest garanteix el dret a un mecanisme de suport, assessorament i tutoria a l’estudiantat universitari a través d’un servei d’orientació i acompanyament que millori l’experiència dels estudiants al llarg dels seus estudis. Donant suport al PAT s’impulsa l'ús de serveis com el Servei D’Atenció Psicològica (SAP), les mentories entre estudiants, la Unitat d’Igualtat i Diversitat, el Campus Saludable i Sostenible així com els Serveis D’Orientació Acadèmica i les mentories de transició al món professional. Aquestes últimes son un dels pilars en aquesta guia on el suport, l’assessorament i la tutoria esdevenen un element fonamental de l’experiència dels estudiants.
Promoure la internacionalització de l’aprenentatge, afavorint el desenvolupament d’una visió global dins dels estudis que permeti a l’estudiant comparar la seva realitat amb d’altres formes d’enfocar la resolució de problemes o la gestió arreu del món; facilitant l’accés a experiències i estades internacionals i augmentant la docència en anglès.
Promoure la transversalitat del coneixement comú dins dels graus, afavorint la relació i el treball en col·laboració entre el professorat i els estudiants dels diferents graus.
Promoure la emprenedoria i intraprenedoria per a que aquestes siguin parts fonamentals de l’itinerari d’aprenentatge de l’estudiant.
Desenvolupar una major interrelació entre els processos d’ensenyament-aprenentatge, la recerca i la innovació en el marc de l’ecosistema TecnoCampus
El Marc Educatiu del TecnoCampus estableix un conjunt de 7 competències comunes a tots els estudis de grau del Centre Universitari TecnoCampus:
Competències d’emprenedoria i intraprenedoria
Competències de gènere
Competències de ciutadania global
Competències de treball col·laboratiu, intradisciplinari i transdiciplinari
Competències d’autonomia i pensament crític
Competències comunicacionals
Competències digitals