Nou estudi d’enregistrament i edició d'àudio

L'espai consta d'una sala d'enregistrament amb visió directa a la sala de control, a més de connexió de vídeo i àudio amb altres espais del TecnoCampus com el plató o els estudis de ràdio. Amb aquesta infraestructura es poden fer enregistraments de petit i gran format, des de produccions tradicionals a enregistraments orquestrals. En l'àmbit tècnic, disposa d'una gamma completa de microfonia especialitzada, previs Neve, Api i Focusrite entre d'altres i del sistema de control Staten Raven, que permet treballar amb dues grans pantalles tàctils sobre tots els paràmetres d'edició propis d'una DAW (Digital Audio Workstation). 

L'estudi també incorpora un sistema de monitoratge Dolby Atmos, un sistema d'àudio multicanal, cada cop més utilitzat en cinema, videojocs i música, a partir del qual l'usuari viu una experiència immersiva. 

Sobretot un dels punts clau d’aquest espai és la gran capacitat d’aforament per a ser un estudi d’enregistrament, la qual cosa permet realitzar classes teòriques en format grup petit i en un context molt més proper a la realitat professional comparat amb una aula de teoria.  

Cabina d'enregistrament

Espai polivalent per a les necessitats d’enregistrament d’àudio. Espai compartit entre el control d’enregistrament i l’estudi de podcasts. Sala equipada amb connexió amb altres espais audiovisuals, dotada d’una infraestructura base ben preparada per a poder realitzar projectes de doblatge, enregistrament d’instruments, enregistrament de programes de ràdio i podcasts, així com muntatges més específics o complexos. Gràcies a l’espai i la versatilitat de les instal·lacions, es poden realitzar projectes molt diversos i sobretot, disposar d’un espai adequat per a la transferència de coneixements i l’aprenentatge. 

Control de podcasts 

Control de ràdio equipat amb ordinador, monitors de vídeo, taula de so digital AEQ Forum, micròfon, CD, processador multiefectes, powerplay, amplificador, monitors d’àudio, auriculars i rellotge sincronitzat amb plató. 

Aquest espai està connectat amb la cabina d’enregistrament, equipada amb micròfons, peus de micròfon i auriculars. També es disposa d’un sistema de comunicació visual a través de càmeres PTZ i “talkback” directe entre control i cabina via auriculars i microfonia. 

 

Control/Estudi de Ràdio 

Espai tècnic específic per a l’enregistrament d’àudio, específicament els programes de ràdio i podcasts de les diferents assignatures del grau, així com altres enregistraments com per exemple doblatges o “foley” (efectes de sala).  

El control de ràdio està equipat amb ordinadors per al control de ràdio i per a l’enregistrament d’àudio, monitors de vídeo, taula de so AEQ Capitol, micròfon de tècnic, transmissor FM, amplificadors per als micròfons i rellotge sincronitzat amb plató. 

L’estudi de ràdio està equipat amb 5 micròfons dinàmics Sennheiser MD 421-II, peus de micròfon, auriculars amb control de volum, llum “on-air”, altaveus i monitor per a poder visionar imatges enviades des de control. 

 

Plató de televisió

Conjunt d’infraestructura dotada d’una sala d'uns 100 m2 polivalent, equipada per a la docència i especialment concebuda per la convivència entre una instal·lació adaptada per a la producció de TV, així com un plató funcional per a projectes o assignatures de ficció, il·luminació i fotografia. 

Equipat amb TV de programa i videowall, cortines de fons/parets de maó visible. Aquest espai disposa de panells per a la construcció de decorats, incloent panells llisos, amb porta i amb finestra, cortines negres per separar en dos l’espai i televisions de fons negres, de color gris i croma, mobiliari com sofàs i taules, càmeres amb trípode per a televisió amb tally, monitors,  microfonia sense fil de solapa, intercomunicadors portàtils, taula per al control de llums, graelles motoritzades amb focus i pantalles de llum freda. A més es disposa de màquines de fum i boira "Magnum". 

Plató de televisió

 

Control de televisió

Annex al plató trobem la sala de control de televisió d'uns 40m. Aquesta sala està equipada amb sistema complert de control de realització TriCaster 460, amb les funcions de vídeo mixer, generador d’efectes de vídeo, creació de plató virtual i programa per a la confecció de gràfisme i animacions, tres CCU (Unitats de Control de Càmeres) per al control d’imatge de les tres càmeres situades a plató, sistema d’intercomunicació per els càmeres i regidor amb control de realització.  

També disposa de taula de llums, rellotges sincronitzats entre control i plató. Disposa, a més, d’una petita sala especialment preparada per al tractament del so durant els programes, amb: controladora d’àudio dels sistema TriCaster, monitors, auriculars, taula so digital Yamaha, patch de connexions i ordinador de control de so. Aquest espai està preparat per a la introducció a la producció de continguts en directe amb un entorn professional adaptat per a les necessitats de la docència. 

Control de Televisió

Control de Televisió 2

 

Dues sales de postproducció 

Tot i que algunes sales disposen de característiques especials, en general totes elles disposen d’ordinador d’altes prestacions amb programari especialitzat de postproducció, perifèrics com interfície d’àudio Steinberg UR22, monitors d'àudio, pantalles, altaveus i taula de so. 

Sales postproducció

 

Sala de postproducció de color 

Sala aïllada i tranquila preparada per a poder realitzar la postproducció i masterització de projectes o peces audiovisuals que requereixin d’un equipament una mica més potent. 

Aquesta sala disposa d’un carro especialment preparat amb un Mac Studio, monitor Apple Studio Display, i perifèrics específics per ajudar amb la postproducció de video amb Davinci Resolve com són els controladors Speed Editor i Mini Panel de Blackmagic. 

Per al monitoratge del resultat es disposa d’un televisor de més de 50” connectat a través d’un crontrolador de video Blackmagic Ultrastudio 4k. 

Tot aquest equipament està pensat per poder ser una infraestructura mòbil, on en casos concrets es pot portar a un aula i així realitzar sessions pràctiques amb grup gran, però amb equipament tècnic especific a qualsevol aula assignada. 

 

Sala de captura de moviment (MOCAP) 

El MOCAP, o sistema de captura de moviment,  es basa en un conjunt de càmeres d’infrarojos situades estratègicament que recullen la informació provinent d’uns marcadors repartits per tot el cos d’un actor. Aquests marcadors reflecteixen la llum infraroja provinent de les càmeres, de tal manera que les càmeres obtenen la posició, velocitat, acceleració i altres paràmetres de cadascun dels marcadors. La precisió obtinguda és molt alta, amb errors inferiors al mil·límetre, obtenint així moviments molt suaus i amb gran exactitud. 

Sala de captura de moviment (MOCAP) 2

Dancing in real time MOCAP

 

Laboratoris d'informàtica:

 

Laboratori Informàtica 1

Està equipat amb 16 ordinadors per als estudiants i un ordinador per al professor. Aquest darrer està connectat a un projector. Des de tots els ordinadors es pot accedir a una impressora.   

 

Laboratori Informàtica 2 

Es disposa de routers, firewalls, sniffers, switch, emuladors WAN, antenes, cables, mòdems, radiotester de comunicacions i equips wireless per fer pràctiques.   


Laboratori Informàtica 3

Cadascun d’aquests espais està equipat amb 16 ordinadors pels estudiants i 1 ordinador pel professor. Aquest darrer està connectat a un projector. Des de tots els ordinadors es pot accedir a una impressora. 

Laboratori 3

 

 

Laboratori Informàtica 4

Està equipat amb 16 ordinadors amb pantalles de 23 polzades per als estudiants i un ordinador per al professor connectat a un projector.  Els ordinadors  tenen, a més dels programes genèrics d’edició i postproducció d’imatge, el programa Protools  v12, amb el qual es fan les pràctiques de les assignatures d’àudio i música. 

L’armari de material conté interfícies auriculars i teclats controladors MIDI per a l’ús durant les pràctiques. 

Laboratori 2

 

Laboratori Informàtica 5

Està equipat amb 23 iMacs i7 de 21.5’’ retina 4 K i 4 IMacs 27’’ i5. Es un aula pensada especialment per a suportar programes d’edició i postproducció audiovisual –Final Cut X, DaVinci Resolve, i ProTools-  aixi com  programes per a generació de contingut en VFX i 3D – After Effects, Maya. 

 

Laboratori 5

Servei de préstec de material audiovisual

Per donar suport a les pràctiques docents d’audiovisuals, es disposa d’un servei de préstec als estudiants que disposa de: kits de vídeo (càmera, bateries, micròfon, auricular i cablejat divers), kits fotogràfics (càmera, bateria, carregador i lent intercanviable, trípode, memory card, para-sol i cables varis), trípodes, steadycam, kit de Microfonia per a bateria, kits d’àudio(taula de so, DI, auriculars, amplificador d’auriculars, cables diversos), kits de gravació (gravadora, micro, cablejat vari), perxes, peus de micròfon, auriculars, amplificadors d’auriculars, DI’s, paravents i micròfons.

Accedir a Sermat

Biblioteca 

La Biblioteca és un servei del TecnoCampus a la seva comunitat educativa que disposa d'espais de treball i d’estudi en silenci, així com un fons bibliogràfic adient als estudis que s’imparteixen. 

L’accés és lliure per a estudiants i exestudiants, personal docent i personal d’administració i serveis. Està integrada al Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya. 

A més, a la biblioteca podràs reservar espais i accedir a tot tipus de recursos d’informació (també d’altres universitats). 

 Accedir a la biblioteca