En el Pràcticum dels ensenyaments de l’Escola Superior de Ciències de la Salut TecnoCampus, l'estudiant té l'oportunitat de poder aplicar els coneixements obtinguts durant l'aprenentatge teòric i també l’ocasió d'ampliar aquests coneixements amb el desenvolupament del treball dins les institucions amb convenis de pràctiques amb l’ESCT; d’aquesta manera l’estudiant complementa la seva formació en un entorn real sota el tutelatge d’un/a professional qualificat.

Les pràctiques externes del Grau en Infermeria de l’Escola Superior en Ciències de la Salut tenen un pes important i essencial dins la càrrega docent, amb un total de 80 ECTS. L’excel∙lència sense la pràctica no és fàcil d’aconseguir, és per això, que les pràctiques externes es duen a terme a les institucions sanitàries referents de la zona del Maresme, Barcelonès i del Vallès Oriental. Cada una d'elles ofereix diferents graus d'especialització i té peculiaritats que permeten a l'estudiant conèixer diferents àrees de coneixement relacionades amb la pràctica assistencial, i també àrees on la infermeria duu a terme un rol autònom, com pot ser el de gestió i el de recerca. 

 

A més a més, en l'últim any acadèmic, s'ofereix a l'estudiant poder realitzar les pràctiques en format d'itinerari i segons les seves inquietuds i interessos. Aquests itineraris permeten seguir al pacient en el seu procés patològic i en tota la seva complexitat, des de la salut fins a la malaltia. Es tracten tant individus com col·lectius, en totes les dimensions i abordatges de la cura.

 

Destaquem algunes de les institucions on els estudiants realitzen aquestes pràctiques: Institut Català de Salut (ICS), Hospital Germans Trias i Pujol (HGTiP), Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), Institut Català d’Oncologia (ICO), Badalona Serveis Assistencials (BSA), Hospital General de Granollers (FPHAG), Fundació Sanitària Mollet (FSM), Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Hospital Universitari Clínic de Barcelona, Hospital HM Nens, Fundació Hospital de l’Esperit Sant, etc.

Respecte al Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE), l’ESCST presenta conveni amb diferents centres, englobant els 5 àmbits que es descriuen en el llibre blanc de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (AQU) perquè l'estudiant pugui desenvolupar-se professionalment en aquella àrea que sigui del seu interès.

 

Podem citar alguns del centres amb què es té conveni: Blaumar, Centre de Natació Mataró, Club Basquet Badalona (La Penya), Consell Català de l’Esport (Blume), DIR Club Fitness, FEDCAS Submarinisme, Federació Catalana de Bàsquet, Federación Española de Tenis, Futbol Club Barcelona (FCB), Girona FC, IES Ironman Spain (Barcelona), Laia l’Arquera (Mataró), RCD Espanyol, etc.

Les pràctiques externes del grau en Fisioteràpia de l’ESCST, estan dividides en 5 assignatures: Practicum I al segon curs, Practicum II i III al tercer curs, i Practicum IV i V al quart curs sumant un total de 40 ECTS. En aquestes pràctiques externes tutelades, els alumnes realitzen una rotació per diferents centres assistencials (mútues, residències geriàtriques, centres d’atenció primària, sociosanitaris, hospitals, centres privats de fisioteràpia especialitzada (pediatria, neurologia, cardiorespiratori, múscul-esquelètica, uroginecologia, hipoteràpia, esportiva....) clubs esportius i escoles d’educació especial. Disposem de conveni amb diferents institucions referents de la zona del Maresme, Girona, Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Baix Llobregat e inclús amb institucions de fora de Catalunya.

 

Destaquem algunes de les institucions on els alumnes realitzen aquestes pràctiques: Badalona Serveis Assistencials (BSA), Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), Institut Català de Salut (ICS), Hospital General de Granollers, Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Hospital Germans Trias i Pujol, Hospital Sant Celoni, Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, Institut Guttmann, Mútua Asepeyo, Mutua Universal, Residències Ballesol, Residències Grup VL, FC Barcelona, Club Joventut Badalona, Acadèmia Sanchez Casal.

Respecte a la Doble titulació en Fisioteràpia-CAFE els estudiants fan les pràctiques en els mateixos centres del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i del Grau en Fisioteràpia respectivament.

 

Podeu consultar la relació d’Institucions i centres de pràctiques amb conveni amb l'ESCST polsant el següent botó: