Aquesta granja biotecnològica cria els insectes i també ha creat un programari de gestió propi per automatitzar el procés

Insectius és una granja biotecnològica d'insectes, una empresa dedicada a produir proteïna comestible procedent de cucs de la farina criats seguint un model de producció circular “que es potencia amb tecnologia”, segons explica el CEO, Raul Reyes.

Compten amb una granja a Sant Iscle de Vallalta on es crien els insectes que es destinaran a la producció de farines per elaborar pinso i menjar per a animals. Ara han desenvolupat el seu propi programari d'IA i robots d'automatització per poder optimitzar els processos de cultiu, fet que els converteix en una “granja biotecnològica”. 

Aquest sistema “ens permet ser més eficients a l'hora de produir animals, reduint de 6 minuts a 40 segons el temps invertit a cada safata”, explica Reyes, que també destaca que mitjançant la IA també resulta més fàcil i ràpid detectar possibles plagues. 

Insectius va ser una de les empreses més ben valorades a l'Investment Day del TecnoCampus i Economistes Ban que es va celebrar el mes de juliol passat a Mataró. En aquesta jornada van poder presentar el projecte i van captar l'interès de diversos inversors, gràcies als quals van poder reunir 200.000 euros per continuar desenvolupant el producte. Amb aquesta inversió, Insectius ha pogut ampliar la seva activitat amb el procés de congelació, assecat i estocat que prepara els insectes per convertir-los en la farina que es farà servir per a l'elaboració del pinso.