Aquest ajut té per objectiu recolzar projectes empresarials d'startups de base tecnològica emergents amb una estratègia de negoci basada en el desenvolupament de tecnologia pròpia i en el domini intensiu del coneixement científic i tecnològic. Des del 2018 fins al 2023, la dotació pressupostària ha incrementat un 60%, fins als 40 milions d’euros aquest any, gràcies als fons Next Generation. 

És un ajut altament competitiu, i enguany ha finançat només 131 startups espanyoles. Les startups de la comunitat empresarial TecnoCampus Aims Medical i Sweanty són dues d’aquestes startups espanyoles beneficiàries d’aquesta subvenció, i han obtingut 325.000 i 335.000 euros respectivament.

Aims Medical és una spin-off del Consorci Sanitari del Maresme que es dedica a desenvolupar tecnologies d'avantguarda que permeten als professionals mèdics millorar el diagnòstic i gestionar les malalties relacionades amb l'edat. El seu objectiu final és transformar la manera com els proveïdors de salut aborden les malalties relacionades amb l'edat, utilitzant la tecnologia per impulsar una atenció més eficaç i eficient. Amb aquest projecte pretenen desenvolupar un sistema de diagnosis universal de la disfàgia onofaríngia, la numonia aspirativa i la malnutrició mitjançant intel·ligència artificial i Machine learning. 

Sweanty és, una spin-off del CSIC que sorgeix per portar al mercat i explotar comercialment una tecnologia desenvolupada a l’Institut de Microelectrònica de Barcelona per tal d’analitzar la suor de les persones. Es tracta del desenvolupament d’un dispositiu per la prevenció i monitorització de la deshidratació per a la millora del rendiment dels esportistes i evitar el risc de deshidratació.


Anterior

Deu empreses del parc acompanyaran el TecnoCampus al 4YFN

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris