L'Àrea de Transferència, Innovació i Empresa del TecnoCampus, amb el suport tècnic de la Càtedra d'Economia Circular, ha dut a terme la primera edició del Programa Start Circular.

El programa Start Circular, finançat per la Diputació de Barcelona i coordinat per l’àrea de Transferència, Innovació i Empresa amb el suport de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus, és un programa vertical en economia circular. El seu objectiu és donar a conèixer l’economia circular i els principis que la regeixen a empreses i emprenedors, i acompanyar-los la seva implantació, a través d’un conjunt de jornades formatives, webinars i assessorament personalitzat.

El programa s’emmarca dins l’estratègia de la ciutat de Mataró per fomentar la transició cap a una economia circular. Start Circular complementa el programa d’alt rendiment per a emprenedors Innoemprèn, en tant que el primer aporta el coneixement en circularitat, i el segon posa les bases necessàries per entendre com es defineixen i com funcionen els negocis. Start Circular va començar durant el mes d’octubre de 2022 amb una sessió inaugural impartida per la Càtedra i adreçada a empreses, sota el principi que les empreses del futur seran sostenibles o no seran”.

A dia d’avui s’han dut a terme sis sessions, d’unes dues hores cadascuna, on s’ha parlat sobre el concepte d’economia circular, els models de negoci, els informes no financers, el màrqueting institucional, les mètriques i altres aspectes. La Càtedra aporta el suport tècnic i de coneixement necessaris per al disseny i docència del programa formatiu, i per a l’assessorament d’empreses i emprenedors que volen incorporar la circularitat en el seu negoci.

Aquesta és la primera edició del programa, que s’anirà desenvolupant durant l’any 2023 amb webinars, acompanyament i assessorament a empreses, programes d’emprenedoria circular i altres. El programa s’allargarà fins a finals de curs. 


Anterior

Convocatòria dels premis Indústria 4.0 per a centres de secundària

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris