El professor i investigador del TecnoCampus Adso Fernández, coordinador del Grau en Disseny i Producció de Videojocs, ha col·laborat amb l’empresa Chordata Motion en el desenvolupament d’algoritmes per reconstruir la translació global a incorporar en la tecnologia desenvolupada per aquesta empresa.

L’empresa Chordata Motion, creada l’any 2019 com una spin-off de la Universitat Oberta de Catalunya, vol facilitar l’ús de la tecnologia de captura del moviment per tal de ser utilitzada en diferents aplicacions. Això és possible gràcies a la seva aposta pel codi obert i pel disseny d’un sistema flexible i personalitzable que permet a l’usuari adaptar la tecnologia de captura del moviment (humà i no humà) en camps tant amplis com el Disseny de Jocs, Animació, Arts Digitals, Electrònica, Música, Anàlisi de la marxa o teràpia física.

El TecnoCampus col·labora amb aquesta empresa des de finals de l’any 2020, però no va ser fins l’any 2021 quan les parts van signar un acord marc de col·laboració amb l’objectiu d’intensificar la seva col·laboració en activitats de formació, investigació científica, desenvolupament tecnològic i transferència tecnològica. Des d’aleshores han participat en diferents projectes de col·laboració conjunta i s’han presentat conjuntament a diferents convocatòries de recerca i transferència. Properament tornaran a col·laborar en el marc d’un projecte finançat pel programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea sota l’acord de subvenció Marie Skłodowska-Curie No. 801342 (Tecniospring INDUSTRY), així com de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ), en l’execució d’un projecte d’investigació aplicada.

En aquesta ocasió, el TecnoCampus acollirà un investigador de Chordata Motion que farà una estada de recerca amb el grup de recerca Tractament de Senyal i Dades, liderat pel professor Marcos Faúndez, i acabarà de validar el seu producte utilitzant les instal·lacions del laboratori de captació de moviment ubicat a l’edifici TCM1.


Anterior

Yasyt Robotics instal·la dos aparells al Centre de Simulació i Innovació en Salut del TecnoCampus

Següent

Com afectarà la IA a la creació de videojocs?