Imparteix una conferència en el marc dels esdeveniments organitzats per Hisparob amb motiu de la celebració anual de la Setmana Europea de la Robòtica #ERW2023 promoguda per l’associació EuRobotics.

En el marc de la Setmana Europea de la Robòtica #ERW2023, promoguda per l’associació EuRobotics, Jordi Ojeda, professor del departament de Tecnologia del TecnoCampus, ha participat en dues jornades organitzades per Hisparob amb la conferència "Els humans es robotitzen, els robots s’humanitzen" el 16 de novembre a SIMO Educación, a IFEMA, i el 17 de novembre a la jornada "IA & STEAM. Redefiniendo la Educación", celebrada a Toledo a la facultat d'Educació de la Universitat de Castella la Manxa. 

Les xerrades van ser presentades per la professora Mercedes Ruiz, coordinadora del projecte cinema i educació de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràficas d'Espanya. Ojeda va exposar els resultats de la seva recerca sobre la percepció de la ciència al cinema i al còmic, en especial com a motor de motivacions STEAM. 

La xerrada es va fer coincidint amb l’estrena al desembre de la pel·lícula d’animació Robot Dreams, dirigida per Pablo Berger, basada en la novel·la gràfica homònima de Sara Varon, publicada el 2007. A més, les dues obres es caracteritzen per no tenir text i amb un robot com un dels dos protagonistes de la història, que va donar peu a Ojeda per a analitzar diversos aspectes relacionats amb la robòtica ètica i la robòtica social. 


Anterior

L'empresa Insectius rep una inversió de 200.000 euros per fer proteïna comestible a partir d'insectes

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris