El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró van ser premiats ahir al saló dedicat a l'emprenedoria Biz Barcelona per la Diputació de Barcelona com uns dels centres locals de Reempresa més actius a la província de Barcelona. És el setè any consecutiu que es rep aquest guardó. Reempresa és una iniciativa de la patronal Cecot amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El regidor de ciutat pròspera, generació de riquesa i treball digne i segon tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Mataró, Sergi Morales va ser l’encarregat de rebre el reconeixement. Durant els 10 anys del Programa Reempresa, entre el 2012 i el 2022, el centre de Reempresa al TecnoCampus ha assolit 117 casos de “reempreses d’èxit” (cessions o traspassos de negocis) que han generat una inversió induïda de 5.204.226€ i han salvaguardat 335 llocs de treball.

Aquest punt d’atenció ha assessorat fins a dia d’avui a 362 negocis els propietaris dels quals volien cedir-lo a un emprenedor i 497 “reemprenedors” o persones interessades en adquirir un negoci. L’objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, i evitar així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació als municipis de la comarca.

El programa ofereix a persones que volen vendre el seu negoci, gratuïtament, assessorament individual per a l’elaboració del pla de cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa: des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord. 

A les persones que tenen el projecte de reemprendre una empresa o negoci que ja està en funcionament, se’ls ofereix una cartera de negocis en transmissió i se les ajuda a fer el pla de viabilitat o de Reempresa del negoci que els interessa.

Galeria d'imatges

Anterior

Audiència oberta per al procés d'acreditació de titulacions

Següent

El primer Fòrum Valors Mataró-Europa constata les dificultats actuals del projecte europeu però considera que és possible superar-les