La Fundació El Maresme lidera l’organització del Campus d’Estiu mataroní “i-Talent+”, amb la col·laboració del TecnoCampus i de l’Associació Entramat, i el finançament de la Fundación ONCE i el Fons Social Europeu. 30 joves d’entre 18 i 30 anys han gaudit de 10 dies d’un espai de convivència i formació inclusiva per millorar la seva autonomia i augmentar les oportunitats laborals.

 

El Campus Universitari d'Estiu "i-Talent+" de Mataró és un dels quinze del programa UniDiversidad de la Fundación ONCE finançades pel Fons Social Europeu, i s’organitzen per primera vegada arreu de l’Estat. Hi col·laboren un total 22 universitats i 22 entitats del tercer sector. Aquesta primera edició suposa un pas ferm cap a la inclusió i la promoció de l'autonomia i les oportunitats d'inserció laboral d’aquest col·lectiu vulnerable.

La Fundació El Maresme lidera l’organització del campus mataroní, amb la col·laboració a nivell acadèmic de la Càtedra d'Economia Social del TecnoCampus i el suport del centre de formació permanent del TecnoCampus, HUB4T, així com de l’Associació Entramat, que col·labora en el projecte d’oci i especialment en l’acompanyament de les persones participants. 

El campus mataroní beneficia a 30 joves d’entre 18 i 30 anys amb discapacitat intel·lectual, del desenvolupament i/o de l’espectre autista en situació d'atur inscrites al Sistema Nacional de Garantia Juvenil. El Campus d’Estiu i-Talent+ és una experiència lúdica i formativa que complementa el curs anual d’especialitat universitària i-Talent.

L'objectiu fonamental d’aquests primers campus és proporcionar una experiència enriquidora i educativa durant una estada de 10 dies en una casa de colònies ubicada al Maresme. La trentena de persones participants del programa gaudiran d’activitats esportives, culturals i de lleure mentre treballen habilitats socials i competencials per millorar la seva autonomia i, alhora, incrementar les oportunitats laborals. 

La Fundació El Maresme i el TecnoCampus fa anys que col·laboren en la promoció d'oportunitats per a persones joves amb discapacitat intel·lectual. Ho fan a través de l’ “i-Talent, Curs d’Especialització per a la Inclusivitat, la Innovació i la Inserció sociolaboral”, que aquest mes de setembre arriba a la seva tercera edició. Aquesta experiència formativa ha estat el fonament que ha permès el desenvolupament d’un campus d'estiu d’aquestes característiques a la ciutat Mataró. 

L’acte inaugural del Campus d’Estiu es va fer el passat 1 de setembre amb un espectacle distès de Pep Plaza i una dinàmica interactiva amb el públic de la mà de la Fundació el Maresme. També ha comptat amb la presència i intervencions d'Ismael Hernández, coordinador de la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus; Albert Vidal, director gerent de la Fundació el Maresme; Silvia Lucia Duarte, cap de direcció d’universitats de la Fundación ONCE de Madrid; i el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, que va cloure l’acte.


Anterior

Nexus Horizon, nou membre del Districte TecnoCampus

Següent

Antena TrenLab Mataró presenta les solucions innovadores en mobilitat del seu programa d’acceleració