La Fundació El Maresme lidera l’organització del Campus d’Estiu mataroní “i-Talent+”, amb la col·laboració del TecnoCampus i de l’Associació Entramat, i el finançament de la Fundación ONCE i el Fons Social Europeu. 30 joves d’entre 18 i 30 anys han gaudit de 10 dies d’un espai de convivència i formació inclusiva per millorar la seva autonomia i augmentar les oportunitats laborals.

 

El Campus Universitari d'Estiu "i-Talent+" de Mataró és un dels quinze del programa UniDiversidad de la Fundación ONCE finançades pel Fons Social Europeu, i s’organitzen per primera vegada arreu de l’Estat. Hi col·laboren un total 22 universitats i 22 entitats del tercer sector. Aquesta primera edició suposa un pas ferm cap a la inclusió i la promoció de l'autonomia i les oportunitats d'inserció laboral d’aquest col·lectiu vulnerable.

La Fundació El Maresme lidera l’organització del campus mataroní, amb la col·laboració a nivell acadèmic de la Càtedra d'Economia Social del TecnoCampus i el suport del centre de formació permanent del TecnoCampus, HUB4T, així com de l’Associació Entramat, que col·labora en el projecte d’oci i especialment en l’acompanyament de les persones participants. 

El campus mataroní beneficia a 30 joves d’entre 18 i 30 anys amb discapacitat intel·lectual, del desenvolupament i/o de l’espectre autista en situació d'atur inscrites al Sistema Nacional de Garantia Juvenil. El Campus d’Estiu i-Talent+ és una experiència lúdica i formativa que complementa el curs anual d’especialitat universitària i-Talent.

L'objectiu fonamental d’aquests primers campus és proporcionar una experiència enriquidora i educativa durant una estada de 10 dies en una casa de colònies ubicada al Maresme. La trentena de persones participants del programa gaudiran d’activitats esportives, culturals i de lleure mentre treballen habilitats socials i competencials per millorar la seva autonomia i, alhora, incrementar les oportunitats laborals. 

La Fundació El Maresme i el TecnoCampus fa anys que col·laboren en la promoció d'oportunitats per a persones joves amb discapacitat intel·lectual. Ho fan a través de l’ “i-Talent, Curs d’Especialització per a la Inclusivitat, la Innovació i la Inserció sociolaboral”, que aquest mes de setembre arriba a la seva tercera edició. Aquesta experiència formativa ha estat el fonament que ha permès el desenvolupament d’un campus d'estiu d’aquestes característiques a la ciutat Mataró. 

L’acte inaugural del Campus d’Estiu es va fer el passat 1 de setembre amb un espectacle distès de Pep Plaza i una dinàmica interactiva amb el públic de la mà de la Fundació el Maresme. També ha comptat amb la presència i intervencions d'Ismael Hernández, coordinador de la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus; Albert Vidal, director gerent de la Fundació el Maresme; Silvia Lucia Duarte, cap de direcció d’universitats de la Fundación ONCE de Madrid; i el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, que va cloure l’acte.


Anterior

Nexus Horizon, nou membre del Districte TecnoCampus

Següent

El professor Eloi Serrano, nou president d'Aigües de Mataró