L'European Association for International Education (EAIE) és el centre europeu d'expertesa, treball en xarxa i recursos en la internacionalització de l'educació superior. Una organització sense ànim de lucre dirigida per membres que serveix a persones que participen activament en la internacionalització de les seves institucions.

La 32a Conferència i Exposició Anual de l'EAIE tindrà lloc del 13 al 16 de setembre a la vibrant ciutat de Barcelona, Espanya. L’esdeveniment educatiu internacional més gran d'Europa de l'any a la Fira Barcelona Gran Via. Aprofitant la trobada internacional d’universitats (EAIE), el TecnoCampus va rebre el dilluns 12 de setembre la visita de 35 representants de diferents universitats, la majoria partners nostres, de països com Alemanya, Finlàndia, Xile o l’Argentina.

La visita va consistir en una presentació al foyer de l’Auditori i una visita guiada a diferents laboratoris i a la incubadora de startups. Presentació del Pla de Treball de la Xarxa Internacional d'Universitats Emprenedores La visita també va servir per celebrar una reunió amb la Xarxa Internacional d'Universitats Emprenedores, de la qual el TecnoCampus és una de les entitats impulsores.

La xarxa està formada per nou universitats de l'Argentina, Xile, Colòmbia, Espanya i Perú, que comparteixen una mateixa visió sobre l'emprenedoria, la innovació i el desenvolupament territorial. Durant la reunió es va presentar el Pla de Treball 2022-2023, basat en sis prioritats: 1) Formacions en emprenedoria, 2) Metodologies i eines per a la gestió de l'emprenedoria, 3) Presentació de projectes a convocatòries (per al finançament de la xarxa), 4) Indicadors d'emprenedoria universitària, 5) Finançament per a les emprenedories i 6) Estratègia de comunicació i posicionament de la xarxa.

El pla va ser presentat pel director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, i van assistir-hi representants de la Universitat Nacional del Nord-oest de la Província de Buenos Aires i de la Universitat Nacional del Sud (UNS), d’Argentina; la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso, de Xile; la Universitat ICESI de Cali i la Universitat del Nord (UNINORTE), de Colòmbia i la Universitat de Piura, del Perú. Els gestors d'emprenedoria d'UNINORTE i la UNS estenen la visita al campus durant tota la setmana, amb l'objectiu de generar sinergies i intercanvi de bones pràctiques. La representació de TecnoCampus a la Xarxa es du a terme des d'Emprenedoria Universitària del parc.

Galeria d'imatges

Anterior

TecnoGirl, seleccionat per formar part del Banc de Bones pràctiques de projectes culturals de la Diputació de Barcelona

Següent

"Bloc Cooperatiu" neix amb el suport d’investigadors del TecnoCampus