Un curtmetratge realitzat per estudiants del Grau de Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus s'ha projectat al recent Festival de Sitges. Es tracta del film titulat Los Frustrado, dirigit per Martí Rovira amb el suport dels alumnes de l'assignatura de Tècniques de Realització cinematogràfica del segon curs del grau.

Aquest treball és una de les pràctiques de l'assignatura, que consistia a crear un curt seguint l'estil del cineasta Wes Anderson. Es va realitzar en tan sols dues setmanes i molt poc pressupost. “Uns 46 euros per pagar la sang postissa i coses així”, explica Martí Rovira, que destaca que aquestes limitacions els van animar a cercar solucions creatives per al curt. 

El film està protagonitzat en gran part per actors no professionals i amics dels estudiants. “Tot es va fer de manera molt ingènua i naïf”, comenta Rovira. L'argument de Los Frustrado ens presenta a Juan, el darrer membre amb vida de la família Frustrat. Al costat de l'arbre on està enterrat el besavi Román, repassa la peculiar i violenta història de la família. És un curt breu i amb força humor, malgrat la seva temàtica una mica macabra. Abans d'arribar a Sitges, el curt s'havia vist al Mercat del Film de Mataró. 

L'oportunitat de participar al Festival de Sitges va arribar per la iniciativa d'un professor del Grau de Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus, que va contactar amb els autors del curt per comentar-los que el volia presentar al festival. Aleshores, van retocar alguns aspectes tècnics del curt per millorar l'acabat del film. Martí Rovira es mostra satisfet d'haver presentat el curt en aquesta secció en què també es van veure altres curts d'escoles de cinema com l'ESCAC. “Va ser molt bonic veure el nostre curt projectat en una sala plena de gent, el Prado, amb la gent rient amb els gags i passant-s'ho bé”, explica. 

El director també va tenir ocasió de conèixer el director Jaume Balagueró i el compositor Alfonso de Vilallonga, membres del jurat. Tal com afirma la professora del TecnoCampus Andrea Fernández, “és un honor que un projecte de segon de carrera hagi arribat a aquest festival”.


Anterior

Docents del Grau de Fisioteràpia participen a Amsterdam en un congrés sobre oncologia

Següent

El programa Start-UPFlama reconeix els millors projectes emprenedors d'estudiants de tota la UPF