El Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus, centre adscrit a la UPF, es presenta al festival de fotografia FineArt Igualada, que se celebra del 23 de febrer al 17 de març, en la seva XII edició. S'hi exposarà una selecció de diferents treballs d'estudiants, aquesta vegada realitzats entre els cursos 2021/22 i 2022/23.

Per a l'edició 2024 del FineArt, es proposa una selecció de treballs de l'assignatura optativa de quart curs Fotografia Documental, així com de Treballs de Fi de Grau (TFG) destacats, amb mirades renovades d'estudiants. A més a més, per la seva qualitat, s'incorporen treballs del curs 22/23 de l'assignatura Projectes Fotogràfics, impartida per les professores Virgínia Espinosa i Eva Parey, assignatura de segon curs del grau. 

S'inclou també una sèrie de fotografies al voltant de la temàtica de “la llibertat”, realitzades per Dèlia Raya, el curs 2021/22, a l'assignatura de Fotografia Documental, impartida pels professors Cristòfol Casanovas, que actua com a encarregat de l’exhibició, i Maria Luna Rassa. S’hi presenten quatre treballs de fi de grau, de temàtiques fotogràfiques ben diferents. 

El TFG d'Àlex Agüera suggereix una immersió reivindicativa en el món de la creació de grafitis; el de Júlia Ginjaume revisita la seva infancia; i el TFG de Marc Bonet posa en imatges els personatges dels contes escrits per ell mateix. El quart, d’Ana María Farrera presenta uns retrats que reflecteixen l'entorn i vida quotidiana dels que habiten una situació dual sobre identitat i origen. L'assignatura de Projectes Fotogràfics de segon curs presenta el treball de dues alumnes: Deima Darry, que vol il·lustrar les interaccions humanes en l'espai del carrer, i de Carol Cadenas, que fa una reflexió sobre el maltractament.

Els coordinadors del Grau en Mitjans Audiovisuals, Jorge Oter i Santos Martínez, consideren que col·laborar en iniciatives com FineArt Igualada és una magnífica manera d'apropar els estudiants al món de l'audiovisual i de la cultura, reconeixent també el seu talent i capacitat com a creadors. En aquest sentit, la participació a FineArt permet als universitaris donar visibilitat a les seves obres i al TecnoCampus posar en relleu la qualitat dels estudis i el talent dels seus estudiants, al mateix temps que continua enfortint la relació del grau amb el territori. 

Durant vint-i-quatre dies, els espais de la ciutat d'Igualada mostraran fotògrafs de tot el món, escoles de fotografia i aficionats. Juntament amb la mostra s'organitzen activitats culturals entorn de la fotografia: xerrades, taules rodones, visites guiades i tallers per a adults i nens. 

Galeria d'imatges

Anterior

El TecnoCampus estrenarà dos màsters universitaris el curs 24-25

Següent

Banting Labs aconsegueix 70.000 euros per desenvolupar la seva tecnologia per monitoritzar els nivells de glucosa a la sang