En un món digitalitzat, la ciberseguretat s'ha convertit en un element fonamental. Però què passa quan es tracta de la inclusió laboral de persones amb discapacitat en aquest sector? La Fundació Prevent durà a terme el programa NIO, dirigit a aquelles persones amb discapacitat que desitgen iniciar-se en el camp de la ciberseguretat i que serà impartit per HUB4T TecnoCampus. 

El programa formatiu NIO busca crear oportunitats laborals des de la ciberseguretat per a persones amb discapacitat. Es tracta d’una formació certificada en ciberseguretat amb un enfocament inclusiu i amb el compromís per la igualtat d'oportunitats, NIO té com a objectiu oferir un itinerari formatiu accessible i adequat a les persones amb discapacitat que busquen endinsar-se en la ciberseguretat, un sector amb una demanda laboral en constant creixement. 

El programa NIO és una combinació de formació tècnica en ciberseguretat, desenvolupament de habilitats i competències laborals, així com accions d'inserció laboral i sensibilització en empreses del sector tecnològic. L'alumnat tindrà l'oportunitat d'obtenir un certificat de "Curs d'Especialització en Gestió de la Ciberseguretat" emès per TecnoCampus, centre universitari adscrit a la Universitat Pompeu Fabra , que els proporcionarà una base sòlida per accedir al mercat laboral. 

Els primers cursos s'iniciaran el 29 de gener fins al 17 de maig. El programa oferirà una formació en línia de 250 hores, repartides en classes durant tres dies a la setmana, tant en horari de matí com de tarda. Proporcionarà continguts teòrics, exercicis pràctics tutoritzats i un enfocament orientat a l'ocupació en sectors tecnològics. El coordinador acadèmic del programa és el professor Pere Barberan, del departament de Tecnologia del TecnoCampus, i comptarà amb el suport d'un comitè empresarial format per l'empresa ESED, ubicada al parc TecnoCampus experta en solucions de ciberseguretat i serveis informàtics per a empreses.


Anterior

Jornada en innovació en cures del programa Innocare

Següent

Evix, seleccionada com una de les empreses finalistes als Premis a la Innovació Social de la Fundació Mapfre