La fotoperiodista i professora del Grau en Mitjans Audiovisuals Eva Parey ha presentat a Festival de Cinema de Màlaga el seu segondo documental, titulat “Aamelat. Jornaleres de la guerra”. “Aamelat” significa jornaleres en àrab. El documental exposa les condicions d'explotació laboral en el camp d'un grup de dones i nenes d'origen sirià que sobreviuen en un dels assentaments informals de al regió.

Tot un país, el Líban, s'alimenta de la feina que fan dones i nenes refugiades sirianes, però ni tan sols a Beirut es coneix la seva situació. "Aquestes dones pertanyen a l'escalafó més baix d'una piràmide jeràrquica al mercat informal", explica Parey, que és professora de dues assignatures de fotografia al Grau de Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus. 

El seu projecte de documental es va iniciar amb un treball previ de recerca periodística que va fer gràcies a una Beca DevReporter, en col·laboració amb l'ONG Alkaria. "Després de publicar diversos reportatges i produir una exposició fotogràfica, sentia que eren les Aamelat les que havien d'explicar la seva pròpia història", comenta la directora. “Aamelat. Jornaleres de la guerra” és un retrat íntim de les conseqüències de la guerra a Síria, fruit de diverses estades de l'autora amb una família de refugiats en un assentament informal al Líban.

Més informació


Anterior

El TecnoCampus, present un any més al Mobile World Congress amb un estand al 4YFN

Següent

Els TecnoGames 2024 premien els millors treballs d’alumnes del Grau en Disseny i Producció de Videojocs