En aquest treball s'ha interconnectat satisfactòriament un dispositiu de seguiment de la mirada (eye-tracker) amb un braç robòtic col·laboratiu de forma que l'usuari envia una sèrie de punts, que especifica amb la mirada, i posteriorment el robot fa un dibuix sobre un paper interconnectant aquests punts. 

L'estudiant d'enginyeria electrònica industrial i automàtica Aleix Moral presenta els resultats del seu treball final de grau en el congrés internacional SAFE 2021.

En aquest treball s'ha interconnectat satisfactòriament un dispositiu de seguiment de la mirada (eye-tracker) amb un braç robòtic col·laboratiu de forma que l'usuari envia una sèrie de punts, que especifica amb la mirada, i posteriorment el robot fa un dibuix sobre un paper interconnectant aquests punts. Una possible aplicació seria la realització de dibuixos per part de persones amb diversitat funcional.

El treball final de grau va ser defensat a la darrera convocatòria de Juliol del 2021 a l'Escola Superior Politècnica del Tecnocampus, sota la direccio del professor Marcos Faúndez i amb el suport del professor Josep Lopez Xarbau. El treball ha estat seleccionat pel congrés SAFE 2021 per a la seva presentació oral i publicació en el llibre d'actes del congrés. Degut a la situació de pandèmia la realització del congrés ha estat via zoom.

Es pot veure una demo del projecte en aquest enllaç i es pot consultar el TFG complet al repositori del Tecnocampus.


Anterior

El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, novament premiats pel programa Reempresa

Següent

El TecnoCampus inaugura un nou estudi d’enregistrament i edició d'àudio d'acord amb els estàndards actuals de la indústria musical