Del 3 al 5 de juny, es farà la trobada en el transcurs de la qual s’escolliran la nova presidència i vicepresidència. Mataró presenta enguany la candidatura per assumir la presidència europea. L’entitat està formada per més de 30 municipis d’Europa, amb una població de 2 milions d’habitants.

L’Ajuntament de Mataró, en qualitat de vicepresidència d’ACTE Europa (Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees), acollirà els dies 3, 4 i 5 de juny la reunió anual de l’Assemblea General i el Comitè Executiu de l’entitat. Mataró exerceix la vicepresidència a nivell estatal des del passat 14 de juny de la mà del TecnoCampus. Les vicepresidències són la representació executiva dels països que en formen part i actualment Suècia n’ocupa la presidència. 

En el marc de la trobada, que reunirà membres de Suècia, Itàlia, Portugal, Macedònia del Nord, Romania, Bèlgica i de l’Estat espanyol, s’escollirà, el dimecres 4 de juny, la nova presidència i vicepresidència, s’incorporaran nous membres associats, es presentarà el balanç financer i s’analitzaran i planificaran les línies estratègiques i les actuacions futures. Aquest any, Mataró presenta la seva candidatura per assumir la presidència europea amb el suport de la resta de socis catalans i de l'Estat espanyol. 

La proposta és impulsar l’evolució digital en la gestió de l’entitat; ampliar la xarxa de membres europeus i nacionals i fomentar la col·laboració entre tots; compartir innovacions i bones pràctiques i enfortir la connexió amb institucions europees per accedir a recursos i estratègies de competitivitat, a partir d’un pla d’actuació detallat per aconseguir aquests reptes. 

Aprofitant que la reunió es fa a Mataró, s’han programat diferents activitats per donar a conèixer la ciutat, el seu teixit empresarial i l’àmbit universitari. Així, es visitaran els edificis modernistes de la ciutat, el Museu de Can Marfà Gènere de Punt, el TecnoCampus Mataró-Maresme i les empreses Coleo i Avet. I el dimecres 4, a la tarda, Paola Viniello, responsable de projectes d’innovació i habilitats a Euratex, farà una conferència sobre la cooperació transnacional per a projectes europeus de competitivitat industrial tèxtil. Tot seguit, hi haurà un networking amb els diferents actors de l’ecosistema tèxtil europeu per identificar sinergies i potencials projectes comuns. 

Aquesta associació tèxtil es va fundar a Portugal l’any 1991 i és una de les primeres associacions d’autoritats locals a nivell europeu. Té com a finalitat fundacional defensar els interessos de les col·lectivitats territorials i organismes que representen als territoris amb presència del sector tèxtil, confecció, pell, calçat i complements de moda. L’associació està formada per administracions locals i regionals, centres tecnològics i universitats, cambres de comerç i per organitzacions empresarials i sindicals. ACTE Espanya té actualment 13 socis.


Anterior

Un equip format per estudiants del TecnoCampus, premiat en el programa Start-UPFlama