Es van lliurar el dijous 23 de novembre en el marc de la Nit de l’Emprenedoria i dotaran els guanyadors de recursos per impulsar l’arribada a mercat dels seus projectes empresarials

La Nit de l’Emprenedoria celebrada al TecnoCampus, va reunir dijous més de 300 persones per assistir al lliurament dels premis Creatic i Antena TrenLab. Durant la vetllada s’han reconegut un total de sis projectes: tres corresponents als premis Creatic i tres als d'Antena TrenLab, que permetran als seus promotors gaudir d’ajuts econòmics i programes d’acceleració empresarial per dur al mercat les seves solucions. 

En el cas dels Premis Antena Trenlab arriben a la segona edició, fruit de l’acord de Renfe, l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus per impulsar una incubadora de projectes relacionats amb la mobilitat sostenible. En la primera edició, Cactus, Wipass, Drukatt i Hypervisoul han pogut desenvolupar i aplicar en un entorn real les mesures que plantegen per millorar l’experiència dels viatgers. 

En el cas dels Creatic, tenen una llarga trajectòria a Mataró i enguany han arribat a la 23a edició, amb 43 candidatures rebudes. Es reparteixen en diverses categories, amb el denominador comú de plantejar projectes basats en la innovació, i compten amb el valuós suport de vuit empreses que actuen com a mecenes i fan possible la dotació econòmica dels premis: ESED-Cyber Security & IT Solutions (categoria platinum); FYR Legal, Minoryx Therapeutics, Palobiofarma i Banc Sabadell (categoria gold); CSV Experts (categoria silver); i Derecho.com i Ambisort (categoria bronze). També hi donen suport la Diputació de Barcelona, ACCIÓ i Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat i hi col·laboren el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), l’Associació Dona’t un impuls, la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.

Els projectes premiats són els següents: 

  • Premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació. Drivi, un Software, orientat a crear valor pels automobilistes i el sector de l'automoció a través d'una gestió eficient del manteniment. Presentat per Sergio Prado Expósito i Hugo Prado Romero. Dotació: 12.000€, i accés directe a un espai d’incubació a TecnoCampus, amb una bonificació del 50%. 
  • Premi Creatic a la millor iniciativa empresarial liderada per dones. Placebo, agència d'smartbranding, disseny de marques intel·ligents per a productes intel·ligents, actuant en la intersecció de l'estratègia, el disseny i la tecnologia. Presentat per Laura Canal Esteve. Dotació: 6.000€ i accés directe a un espai d’incubació a TecnoCampus, amb una bonificació del 50%. 
  • Premi Creatic a la millor iniciativa empresarial amb impacte social. FindYourBra, solució tecnològica per ajudar les dones a trobar sostenidors que s'ajustin perfectament a les seves mides, necessitats i preferències de manera fàcil i ràpida, mitjançant una plataforma que incorpora un algoritme basat en IA. Presentat per Valentina Biglia. Dotació: 6.000€ i accés directe a un espai d’incubació a TecnoCampus, amb una bonificació del 50%. 

Els Creatic també reconeixen projectes emprenedors d’estudiants de secundària de Mataró i del centre universitari TecnoCampus: 

  • Premi Creatic al millor projecte emprenedor d’alumnes d'FP dels centres educatius de Mataró: BI-LIFE, Servei d’anàlisi i de remodelació interior sostenible i assequible per a comerços tradicionals. Dels alumnes Bernat Ponsa, Pau Andrés i Sara Clapés (Escola Pia Santa Anna). 
  • Premi Creatic a l’Emprenedoria Universitària del TecnoCampus: Tornado, Sistema tecnològic per a la prevenció d'usurpacions en habitatges sense subministrament elèctric, via satèl·lit. Presentat per Pol Bassons Moreno. 

Pel que fa als premis Antena TrenLab, s’estructuren en diversos reptes o categories, a les quals enguany optaven 45 projectes, dels quals nou van passar a la 2a fase del procés com a finalistes. Els projectes guanyadors entraran en un programa d'acceleració de sis mesos que els permet entendre a fons el sector de la mobilitat i el seu ecosistema, amb la possibilitat de testejar la solució al territori de Mataró i el Maresme. La dotació global d’aquests premis és de 150.000€. 

Guanyadors per categories: 

  • Repte "Customer Happiness": iUrban.es ha creat a Cicerone, un assistent connectat al GPT que pot respondre informació turística en 95 idiomes. Aplicant la intel·ligència generativa, per adaptar-ho també a la mobilitat, aprenent com són i què necessiten els viatgers per acompanyar-los en tot moment. Presentat per Andrés Martínez Vidal 
  • Repte "Railway Station Experience": App&Town Compagnon Mass Factory Urban Accessible Mobility vol ser el Google Maps de les persones que necessiten informació precisa i adaptada a les seves capacitats físiques o cognitives, sobre orientació i navegació quan viatgen en transport públic. El projecte explorarà la seva tecnologia també en entorns interiors com per exemple, les estacions.  Presentat per Faustino Cuadrado Capitán.
  • Repte "Safety Rail": Mobility Seven_Protocolo Lamarr Einsmer Business Designer és un sistema que connecta totes les ciutats en xarxa per millorar la sensació de seguretat ciutadana i urbana. El sistemes ferroviaris connecten els territoris, aquest projecte vol sumar el seu sistema per millorar la seguretat, especialment en situacions d’assetjament i violència de gènere en el transport interterritorial. Presentat per José Antonio Gallego Soto.

La Nit de l'Emprenedoria va ser presidida per l'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, i pel director general d'Innovació i Estratègia de Renfe, Manel Villalante, als quals van acompanyar representants de diverses entitats i empreses que donen suport als premis lliurats.

Galeria de fotografies.

Galeria d'imatges

Anterior

Audiència oberta per al procés d'acreditació de titulacions

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris