El passat 13 de juliol, va tenir lloc, al centre de congressos del TecnoCampus l'Investment Day, un esdeveniment de connexió per a inversors i emprenedors amb participació de més de 100 persones. L’investment Day es va realitzar en col·laboració amb la xarxa d’inversors Economistes Ban, del Col·legi d’Economistes de Catalunya i va consistir en diverses activitats relacionades amb els processos d’inversió en startups.

La benvinguda de l’acte va ser a càrrec de Sergi Morales, regidor de Promoció Econòmica de Mataró; Lluis Juncà, director general d'Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat; i Pol Font, president d’EconomistesBan. En la pitch competition, quatre estudiants del TecnoCampus van presentar els seus projectes emprenedors:

  • Tornado, presentat per Pol Bassons. Ha desenvolupat una plataforma tecnològica de control d’alarmes com a servei preventiu d’ocupació il·legal per a constructors i propietaris d’habitatges.
  • Incubadora Podcast, presentat per Pau Cruz. Empresa especialitzada en edició de vídeos, podcast i gestió de xarxes socials, que utilitza la IA per l’automatització de processos
  • Pumpping, presentat per Àlex Aparicio. El seu projecte és un marketplace que connecta proveïdors i consumidors a la recerca de productes amb petits defectes de fàbrica o tares del sector del moble.
  • Bennu, presentat per Roenny Araica. Ha desenvolupat una solució B2B de remuneració flexible per a treballadors per compensar la caiguda del poder adquisitiu.

    El projecte guanyador va ser Tornado, liderat per l’enginyer en Electrònica i Mecànica del TecnoCampus Pol Bassons, que va obtenir l’accés directe a finalista de la categoria universitària dels Premis Creatic, que es lliuraran la propera tardor.

    La jornada també va incloure dues taules rodones: una amb emprenedors d’èxit que van compartir la seva experiència aixecant finançament i escalant les seves startups. Entre els participants, Ivan Ramírez, CEO de Netrivals (adquirida por Lengow); Marc Martinell, CEO de Minoryx; Diana Ballart, CEO de The Smart Lollipop; i Eli Abad, sòcia fundadora de Between Technologies.

    També es va celebrar una taula participada per inversors que van explicar la política d’inversió dels seus propis venture capitals o xarxes d’inversors. En aquest cas, els inversors participants van ser Francesc Navarro, Venture Capital a Itnig, Jordi Turmo, director de Green Ventures de Farside, Eli Abad, inversora de la xarxa de Business Angels d’EconomistesBAN, W4Steam i vocal de Netmentora i Josep Biosca, investor community manager de Ship2B Foundation

    L’activitat principal, el fòrum d’inversió, va permetre a vuit emprenedors exposar els seus projectes davant de l’auditori d’inversors. A la finalització de les presentacions, es va habilitar un espai de networking amb refrigeri perquè els emprenedors poguessin mostrar els seus productes i interactuessin amb els inversors. Les startups participants van ser:
  • Energiot: solució IoT sense bateria amb sensors per millorar el manteniment i l’eficiència de la xarxa elèctrica, reduint costos i facilitant la integració de renovables
  • Athos, solucions de calçat personalitzades i fetes a mida a través de la tecnologia d’impressió 3D i un software patentat. Anb aquesta tecnología, han dissenyat peus de gat per a escaladors, que assegura un millor nivell de comoditat, rendiment i redueix significativament el risc de lesions al peu
  • Winahost, plataforma marketplace integrada que resol end-to-end tots els serveis de reserves de lloguer (pre booking – booking – post booking) La seva missió és ajudar els propietaris de segones residències a estalviar temps i monetitzar les seves inversions.
  • Insectius: programari d'IA i robots d'automatització per portar la producció del Tenebrio molitor en granjes d'insectes, proporcionant un recurs proteic més sostenible. Totes les fases del Tenebrio són aprofitades, amb impacte i residus mínims, ja que fins i tot els seus excrements s'aprofiten com a fertilitzant.
  • Paymefy: Eina impulsada per Intel·ligència Artificial que optimitza i automatitza el cicle de recobrament, mitjançant estratègies d’usuari personalitzades, combinant un motor de campanya de comunicació amb un motor de pagament flexible amb diferents passarel·les de pagament.
  • RRRent: Plataforma digital de lloguer i venda de roba, complements i de segona mà. RRRENT Proporciona varietat i qualitat i alhora incentiva el consum de forma responsable i sostenible. Ja estan donant servei a Barcelona, Madrid, Sevilla i València.
  • PYKRS: Disseny, desenvolupament i integració de tecnologia per roba tècnica de qualitat i sostenible. El seu primer producte és una jaqueta controlable per Bluetooth, equipada amb calefacció, amb sistemes d’il·luminació actiu, de detecció de caiguda, d’alerta a contactes d’emergència i de rastreig, resistent a l’aigua, transpirable i aïllant i paravents i feta amb materials reciclats.
  • Banting Labs: Han desenvolupat el primer multisensor integrat que permet una monitorització directa i contínua de la glucosa a la sang per a persones amb diabetis tipus 1. Amb aquest dispositiu mèdic pretenem millorar la qualitat de vida de milions de persones, reduint el risc d'hipoglucèmia i minimitzant les correccions d'insulina.

Anterior

L'startup en salut mental Eholo accelera el creixement gràcies a una ronda de finançament de 200.000 euros

Següent

El primer Fòrum Valors Mataró-Europa debatrà el 13 de maig els reptes de futur del continent